ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 794 צפיות
אהלן, אני מחפש לרכוש רכב שנייה. יש לי הזדמנות לרכוש רכב יד שנייה ממכר שאני סומך עליו, טיפל במוסך היצרן מאז שהוא ברשותו אבל לא התעמק בטיפולים. הרכב הוא אופל קורסה 2014, עבר 146 אלף קמ והבעלים הוא יד 02 (0קמ). ביקשתי מהבעלים לחלץ מהמוסך פירוט טיפולים. המחירון שלו הוא 28K בלוי יצחק ו 21K ביד2. מבחינת תקציב זה הגיוני ומסתדר. האם הייתם שוקלים לרכוש את הרכב? אני מעריך שיש טיימינג בקרוב (150 אלף), כמה טיפול כזה עלול לעלות לדעתכם? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת ramiv, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 881 צפיות
אהלן, אני שוקל לרכוש טויוטה פריוס יד שנייה (gli הייבריד 1800, 117,000 ק"מ). הסוללה מקורית. האם זה צריך להדאיג אותי, או שזה דווקא סימן טוב? ולגבי היברידיות בכלל ופריוס בפרט - האם לשנתון יש השלכות מבחינת טעינה/מערכות וכו'? יכול להיות שרכב שעלה על הכביש ב-2010 כבר מיושן מבחינת המערכות שלו?
הודעה אחרונה מאת ליאור קינן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 770 צפיות
שלום לכולם , אשמח לשמוע חוות דעת על המגרש טריד אין MB מוטורס בחיפה בשדרות ההסתדרות 70, אם יש למישהו ניסיון אישי איתם זה מאד יעזור לי. תודה .
הודעה אחרונה מאת איזהו חכם הלומד מכל אדם.., -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש לקנות רכב 7 מקומות (בשעה טובה המשפחה התרחבה). הצפי הוא שהרכב יהיה ברשותינו מספר שנים עם נסועה לא גבוהה במיוחד (כנראה עד 10,000 ק"מ בשנה ואולי אף פחות) מה שחשוב לי בסדר יורד של חשיבות: 1. עלות אחזקה (ירידת ערך+אחזקה+דלק) 2. אמינות. 99. רמת אבזור\נוחות... מבחינת תקציב אין מגבלה, אבל כאמור אני מחפש רכב שעלות האחזקה שלו תהיה נמוכה. לאור ניסיון מוצלח עם קניית רכב בעבר מחברת ליסינג הנטיה שלי היא לחפש בחברות הליסינג טיוטה ורסו או קיה קארנס בת 3 שנסעה לכל היותר 90 אק"מ. א. אשמח לשמוע איזה רכב עדיף בהתאם לקריטריונים שכתבתי לעייל? (אני מתרשם שהקארנס מעט זולה יותר, השאלה היא אם הזול ה…
הודעה אחרונה מאת אמת, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 994 צפיות
יונדאי i35 2012 89,000 קמ מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
היי חברים אני בהתלבטות איזה רכב לקחת בליסינג מהעבודה... אנחנו משפחה בת 4 נפשותת 2 ילדים 8 ו-10. נוסע 20K ק"מ בשנה ומחפש רכב במחיר של עד 3000 ש"ח החזר חודשי - אלו הרכבים המוצעים (משפחתיים בלבד): בגדול מחפש נוחות נסיעה (בעיות גב), מרווח סביר מאחור ותא מטען ברמה סבירה מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
בתהליכי החלטה על הרכב החדש, עם תקציב של סביב 170,000 , כאשר התנאים הם נוחות, בטיחות, אמינות ואחזקה. מצרף כאן את חוויותי עד כה בסוכנויות השונות בצפון והרשמים האישיים שלי מכל אחד מהדגמים (כולל נסיעות מבחן- מתעדכן). אשמח גם לתובנות מצידכם לגבי ה'מועמדים'. הדגמים שנבדקו עד כה: טוסון (הגרסה החדשה), טיגואן, 3008, c5 aircross טרם נבדק: rav4 (חורג מהתקציב בפער מכל היתר) ירדו במיקוד: ספורטאז (גרסה ישנה) , דגמי מזדה (אנטי לחברה) כללי: הפעם האחרונה שקניתי רכב חדש הייתה לפני כ- 8 שנים. מה שהשתנה מאז הוא שהיום האווירה בכל אחת מהסוכנויות היא ש'עושים לך טובה'. אף סוכנות לא ממהרת לתת הנחות, וגם אם יש כאלה הן מינימליות. בחלק מהסוכנויות ע…
הודעה אחרונה מאת Demon-Resident, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש יעוץ מה כדאי לרכוש: - קיה ספורטאז - ניסאן קשקאי - מיצובישי אקליפס קרוס - מאזדה CX-30 - סיאט אטקה. שיקולים: נוחות נהיגה, מקום רחב ל3 מאחור, פינוקים ותאי אפסון, קונסולת מולטימדיה נוחה, ספורטיביות, רעש מינימאלי מחוץ לעיר,וללא דגש על חיסכון..בדלק וכו?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בעקבות התרחבות המשפחה אנחנו צריכים להחליף רכב, עד כה הסתדרנו עם פג'ו 208 שבתא המטען שלה הצלחנו להכניס עגלה אחת אך כעת בעקבות בואו של הילד השני אנחנו צריכים רכב שבו ניתן להכניס 2 עגלות לתא המטען. חשוב לנו שהרכב יהיה בטיחותי ואמין, חסכוני (למרות שאם אני קונה דלק לשנתיים בהפרש מחירים אני מוכן להתפשר על כך), וכמה שיותר נוח מבחינת הילדים (כסאות עגלות, תא מטען גדול וכו') פחות חשובים לנו נוחות הישיבה מאחור (שכן בשנים הקרובות יהיו שם שני תינוקות בכיסאות), וחויית הנהיגה. הנסיעה היומית ברכב תיהיה בפקקים של גוש דן (כ-18 ק"מ) ובסופ"ש מתוכננות נסיעות בינערוניות למשפחות (75 ק"מ) התקציב עומד על 40-80 אלף ש"ח. הרשימה שלי עד כה (לא לפי סדר) היא: 1. סיטור…
הודעה אחרונה מאת fammilyguy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 737 צפיות
מדובר על שנתון 2017 .
הודעה אחרונה מאת Carcar21, -
שלום לכולם כיום נוהג בהונדה סיוויק האצ'בק 2015 גיר ידני חשובים לי ביצועים , תאוצה וכו וכן אמינות מעבר ל 3 שנים כמו למשל עם ההונדה שעוד מעט סוגר שנה שישית 80,000 ק"מ ועם אפס תקלות. חשבתי על ההונדה סיוויק טורבו 1500 סמ"ק גיר ידני אבל אחרי כל מה שקראתי לא רוצה לקחת סיכון ומכיוון שגיר ידני יש רק להונדה לצערי אאלץ להתפשר על אוטומט גם את הגולף ניסיתי והיא מדהימה מבחינת ביצועים אבל התרגלתי לאפס תקלות ועם גיר DSG שש שנים נניח 100,000 ק"מ בכלל לא בטוח שלא אחווה תקלות במיוחד שאוהב ביצועים וכו והנהיגה בהתאם. עד כאן בתקציב של עד 150,000 ש"ח , חשבתי גם על אאודי A3 אבל שם זה אותו גיר ? אז אמרתי אוותר כבר על הטורבו והלכתי לבדוק את הטויוטה קורולה אקסייט …
הודעה אחרונה מאת Avi 1964, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, עשיתי בדיקה היום ליונדאי i25 שנת 2014 יד 2 105 קילומטר אשמח לקבל חוות דעת הבדיקה https://ibb.co/19nKfh8
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 720 צפיות
היי בהמשך לחיפושי אחרי הקורולה/אלנטרה/פורטה המיועדת, הרצתי בדיקות במחירון של יד 2 ונתקלתי במשהו קצת מוזר: עבור קורולות עד 2016, יש דגם GLI אחד (לא כולל ידני) והוא נקרא: GLI-FL 132 כ"ס [2013-2016] ועבור קורולות אחרי 2016 יש דגם GLI אחד (לא כולל ידני) והוא נקרא: GLI 132 כ"ס [2016 ואילך] אמאמא, הדגם הישן יקר בסדר גודל של 10k מהחדש, מצרף לינק: https://pricelist.yad2.co.il/search.php?CarType=1&Manufactur=26&CarModel=6476&Year=2016 מישהו יודע להסביר למה זה ככה? תודה!
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני אשמח לקבל המלצות על רכבים בנתונים הבאים: - ק''מ: עד 100 אלף - בטיחות: כמה שיותר יותר טוב. - אמינות טובה. -תיבת הילוכים אוטומטית( לא רובוטית). - רכב יחסית חסכוני בדלק. הנסיעות שיעשו הם בדר''כ בין עירוניות, אבל קצת עירוניות, מתחת ל20,000 ק'' מ בשנה. אני לא אוהב כל כך פיקנטו, אז זה לא אופציה. הסתכלתי על יאריס ויונדאי i10 שנתונים 2014 ומעלה אבל נראות לי פשוטות מדי.. בכל מקרה לא פוסל אותן. אשמח לעצות, תודה רבה: )
הודעה אחרונה מאת guygvr2, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרה. אני כבר 8-9 שנים נוסע על רנו קנגו ועכשיו על ברלינגו, מחפש רכבים דומים עם 7 מקומות עדיפות עם תא מטען כמה שיותר גדול\ או שניתן בקלות לקפל את המושב מאחורה ואז מתקבל תא גדול. אשמח לרעיונות לא יודע מאיפה להתחיל לחפש
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי חברים, כיום נוהג על סיאט לאון 1.5 (2019) אני מאוד אוהב ומרוצה מהרכב אבל רוצה להשתדרג למשהו עם קצת יותר יכולות וכח. אני אמנם לא מתכנן ללכת למסלול כל חודש, אבל כן הייתי רוצה משהו שייתן ערך מוסף כשכן אלך ובכלל משהו יותר מרגש מהלאון הנוכחית. כמה נק' חשובות: * שנתון גבוה ככל הניתן - 2017 ומעלה. * חייב להיות אוטומטי כי ישרת גם את אשתי מדי פעם. * תצורת 5 דלתות (האצ'בק). * מאוד מאוד אוהב את VAG . * חוסר במערכות בטיחות מתקדמות יכול להיות Deal Breaker עבורי, כיום בלאון יש תיקון היגוי אקטיבי, בקרת שיוט אדפטיבית ובלימת חירום אוטונומית (לא מתעקש על כולן). אופציות שחשבתי עליהן עד כה: פולו Gti 2019/2020 סיאט…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 889 צפיות
שיניתי כיוון כי הוגבלתי בתקציב , מתלבט בין אימפרזה 2007/08 מנוע 1.5 אוטומט לבין לנסר 2008/09 גם מנוע 1.5.. מדובר בשני רכבים אמינים ויפים (לדעתי) בהתחשבות בתקציב (עד 10k) , השאלה מה כדאי יותר מבחינת נוחות ושקט בנסיעה , שוק (כשארצה למכור בעתיד) וצריכת דלק ?
הודעה אחרונה מאת Letscar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 998 צפיות
המכונית אומנם חדשה נכנס רק בחודש יוני הזה לפיקנטו החדשה אותו מנוע וגיר כמו ב i10 שנמכרת בארץ כבר משנת 2020 האם ידוע עד כמה המנוע החדש והתיבה הרובוטית (AMT) אמינות?
הודעה אחרונה מאת WarRock222, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש רכב לאחותי - הדרישות שלה צנועות, רכב מA לB, ושתמיד יניע בבוקר יחזיק 6 שנים (בממוצע) ויעבור התעללות ותחזוקת שבר.. היום יש לה יונדאי אקסנט שנת 2008 שנקנתה בת 5 (מאבא של חבר פורום לדעתי), עד היום מחזיקה מעולה אבל הגיע הזמן להחליף. גרים בצפון ונוסעים בעיקר באיזור, זוג + 2, אפשר סופר מיני/משפחתית. הדברים היחידים שחשבתי עליהם - קורולה/מאזדה 3/יונדאי I30, אבל אני יורד לשנתונים 2015+-. למישהו יש הצעות אחרות?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 662 צפיות
יונדאי i35 2012 נקי ללא תאונות (אומר שקימטו לו את הדלת והוא לקח ותיקון וצביעה) וזה מה שמצויין ב5600 שח בדוח העניין הוא שהדוח מראה שהרכב היה מבטוח רק מתחילת שנת 2015 , והאוטו שנת 2012.. כלומר חסרות לי 3 שנים - האוטו נקנה מליסינג פרטי -(שלו) -יש איזה קטע שחברות ליסינג לא עושות ביטוח? מה לעשות עם הנתון הזה? מרגיש לי שאני לוקח סיכון אם אחליט לקנות את האוטו כש3 השנים הראשונות שלו לא מצויינות
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קניתי את האיביזה החדשה דגם fr עם פנסי פול לד ואני מתלבט לגבי הצבע לבן נבאדה או אפור? אם יש למישהו את אחד הצבעים ויכול לשלוח תמונה אשמח מאוד
הודעה אחרונה מאת איתי73, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהנחה שאני לא מסתובב עם מזומן. אני יכול להעביר באונליין עד 80 אלף אלף ש"ח והעסקה היא בערך על 90 אלף. בנוסף, ביום ראשון הסניף שלי סגור (אבל יש טלבנק). האם יש דרך לבצע העברה / פעולה בנקאית מהאפליקצייה/ אתר של הבנק שלי, שהמוכר יראה מיד (דרך הסלולרי שלו) שתהייה אמינה לגמרי מבחינתו, כדי שנוכל לבצע מיד את העברת הבעלות בבנק הדואר? בכלל, בהקשר של פעולות אונליין (אפילו מקדמה וזכרון דברים) מה הסדר הנכון של תשלום/ העברת בעלות/ ביטוח/ להשאיר את האוטו כמה שעות בלי ביטוח בחנייה של המוכר/ שלי. תודה
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתם קונים רכב עם ירידת ערך? לפי מה אתם ממחליטים אם ללכת עליו למרות הירידית ערך או לא? בהנחה ואתם בודקים רכבים בני 8 או יותר כי ככל שאני רואה יותר רכבים בגיל הזה אני מתרשם ש: -אין סיכוי למצוא רכב ללא תאונה - אם יש תאונה, אין איך לדעת האם הי״ע נובעת מנזק קריטי או לא
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , רכשתי רכב 1.5 טורבו מנוע ECOBOOST פורד פוקוס סטיישן 91,000 ק"מ יד ראשונה היה מטופל בנוסך מרכזי בלבד , במהלך הבדיקה הראשונית שמתי לב שישנו חוסר בנוזל קירור וכמו כן שהחליפו מיכל עיבוי בטיפול האחרון, במגרש שבו רכשתי הוסיפו נוזל קירור, לצערי הרב לא ייחסתי לזה חשיבות רבה ולקחתי את הרכב לבדיקה וציינתי בפני המכון בדיקה שיבדוק היטב אם אין נזילות מים מהמערכת קירור לאחר שאישר שמערכת הקירור תקינה רכשתי את הרכב , לאחר יומיים שמתי לב שנוזל הקירור שוב ירד מתחת למינימום ניגשתי למוסך המרכזי הקרוב לביתי המוסכניק ביצע בדיקת לחץ עם משאבה ואמר שהבדיקת לחץ תקינה ושאינו רואה נזילות ואף בדק את הפקק ואמר שתקין ,המוסכניק אמר שכנראה לא ניקזו מים ממערכת הקירור וכנראה זאת הסיבה…
הודעה אחרונה מאת כפיר44, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, נתקלתי במודעה של יונדאי i25 2014 , במצב מאוד טוב, למכירה ב-20,000 ש״ח בלבד, והמוכר ביקש לפנות אליו במייל. אז פניתי ומסתבר שמדובר בבחור יווני שעבד פה בארץ ואז נאלץ לחזור ליוון בגלל העבודה, שאלתי אותו איפה הרכב נמצא כדי שאוכל להגיע לראות אבל מסתבר שהרכב נמצא ביוון, והוא מעוניין לשלוח אותו לארץ ולבצע את העסקה דרך חברת הובלות דרך הים בשם ׳Hapag-Lloyd׳. הוא אומר שהתהליך דרך החברה הוא מסודר ותיהיה לי אפשרות לבדוק את הרכב לפני שהוא מקבל את התשלום. מה אתם חושבים? מישהו נתקל פעם בדבר כזה?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 711 צפיות
העברת הבעלות ברשת היא תהליך פשוט למדי , אבל , כדי לעשות זאת צריך להיות רשום לאיזור האישי הממשלתי. תהליך הרישום , גם לא מסובך אבל דורש זמן. כדאי להירשם לפני שמגיעים להעברת הבעלות , כדי לחסוך זמן (גם המוכר וגם הקונה). ניתן להירשם בכל זמן, ואז פשוט להתחבר עם הסיסמה + SMS שמתקבל.
הודעה אחרונה מאת ser, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
קניתי רכב ביום חמיש שעבר. נסעתי בו פחות ממאה קילומטר ושמתי לב שהוא מתחמם. המוסכניק שלי אומר שיש בעיה של דליפת מים תחת לחץ - בעיה שדורשת החלפת מנוע . פניתי למוכר ולדבריו הוא לא ידע על הדבר ולא מוכן לבטל את העסקה. הוא מוכן לשלוח אותי למוסך שלו , המוסך יתקן את מה שצריך והוא ישלם את התיקון. אני לא רוצה את הרכב. האם לדעתכם יש סיכוי לסעד משפטי במקרה הזה או לקבל את הצעת המוכר? תודה
הודעה אחרונה מאת ser, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 815 צפיות
אני יודע שזאת התלבטות מאוד ספציפית, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם האם הפרש של כ20-25 אש"ח שווה את ההבדל בין הדגמים. טרנדליין 2018 מול קומפורטליין פלוס 2019 מנוע 1.4 TSI מול 1.5 TSI האם יש הבדלים באמינות/ביצועים של המנועים?(מעבר ל125 מול 150 כ"ס) כמו כן, בבואי לקנות רכב כזה יד שניה, יש דברים ספציפיים שכדאי לבדוק/לשים לב אליהם? תודה
הודעה אחרונה מאת dbx22, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר תקופה שאני מחפש רכב בתקציב יחסית נמוך (סביבות ה20-25K) וכיוון שאני אדם סבלני אני מנסה להשתמש בכל הערוצים העומדים לרשותי ולוקח את הזמן. עד כמה ששמתי לב, לוח יד 2 כמעט ולא מתעדכן, בלוחות בפייסבוק נמצאים באופן כמעט בלעדי סוחרים ומגרשים ואין לי עניין לקנות מהם, שלטים "של פעם" על הרכבים עצמם כמעט ולא רואים יותר. אז.. איפה קונים היום רכב יד שנייה? יכול להיות שהשאלה תשמע קצת מטופשת לחלקכם וזה מובן, אבל אבקש שתענו ברצינות. הרכישה האחרונה שלי הייתה לפני כ5 שנים דרך מודעה ביד 2, ולהרגשתי המבחר היה רחב הרבה יותר. ייתכן שפחות ופחות מוכרים רכבים באופן פרטי? האם מגרשים הפכו להיות עסקה בטוחה ומשתלמת ופיספסתי את המזכר בנושא? האם זו …
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפי מה שאני רואה באתר יד 2 - כמעט אין אנשים פרטיים שמוכרים. הרוב זה מגרשי מכוניות וסוכנויות רכב.
הודעה אחרונה מאת אופיר36,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)