ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 768 צפיות
היי חברים, אשמח לעצתכם ביחס לבחירה בין קיה סלטוס לעומת הפג'ו 2008. אנחנו משפחה של 2+2, נסיעות בעיקר עירוניות, קילומטרג' נמוך (כ-6000 בשנה בסה"כ כך שצריכת דלק היא פחות עקרונית). הנקודות החשובות מבחינתנו הן רכב שיישב גבוה על הכביש, עם רמת בטיחות ואבזור גבוהות. אציין שנסעתי היום על הסלטוס והיא הרגישה מאוד נוחה, אם כי הפריע לי היעדר החיווי לשטח מת (במראות). אשמח לשמוע דעות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
או שבכלל רנו פלואנס? האלמרה הקשישה (מודל 2000 עם 360K ק"מ) קצת מפג'עת בזמן האחרון, גם 2 טסטים בשנה צריך כבר אז התחלתי לחשוב על תחליף. את הקיק המוטורי שלי אני מקבל מדו"ג אז הרכב צריך להיות סוג של מקרר או מכונת כביסה - שיעשה את העבודה בצורה יעילה - שיהיה נוח, מרווח, ולא עגלולה. חסכוני ברמה סבירה זה מספיק טוב, כי הנסועה השנתית נמוכה - 7-8K ק"מ בשנה. הרוב עירוני קל, ופעמיים שלוש בחודש עולה לגוש עציון לביקור הורים. לאחר חפירות בלוח נראה לי שקיה סיד עונה בצורה הטובה ביותר על הדרישות. יש היצע גדול, הרוב מליסינג, ויש דיזל ובנזין. 2016 נסחרות סביב ה-35 אלף שח שזה פחות או יותר הרף העליון של התקציב. אני מחבב יותר את ה…
הודעה אחרונה מאת ציפופו2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לדעתכם מה עדיף מבחינת רכבים קיה ריו 2021 חדשה או I20 פריים פלוס 0 קילומטר 2021 הדגם הקודם מדובר על הפרש של כ 9000 שקל, כאשר היום יש כבר I20 ישנה יותר במשפחה, מה עדיף מבחינת סחירות, אמינות, וכל דבר אחר שאתם חושבים שכדאי לפני שלוקחים החלטה ה i20 מיידית הקיה אספקה חודש+
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב : אני מעוניין להביא שברולט מאליבו מנוע 3500 שנת 2010 איך האוטו ?
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 713 צפיות
היי חברים ערב טוב, בחיפושי אחר רכישת רכב משפחתי/מיני משפחתי במסגרת טרייד אין, קפצתי לסניף של רשת מוכרת בתחום, והוצע לי במסגרת התקציב קיה ריו 2018, 1.6 מליסינג. אשמח כמובן לשמוע חוות דעת על הרכב. הרכב גמע כ90,000 ק"מ, טופס בדיקה סטנדרטי למעט מעיכות ושריטות בצבע (התכנון בכל מקרה לקחת לבדיקה מטעמי), והיה בשימוש ליסינג (בעלים קודמים 00, ברישיון רכב מופיע השכרה/הכחר.) הנציג לא ידע להגיד האם מדובר בנהג בודד, או שעבר מס' ידיים. לטענתו, יכול להיות שהרכב היה בשימוש ליסינג לחברה מסוימת, וייתכן והועבר מס' ידיים בין העובדים - אמור להטריד? שמתי לב, שבתנאים והגבלות ברישיון הרכב, לצד "הרכב משמש להשכרה/הכחר" מופיע גם "שעבוד לרזניק פז נבו נאמנויות" …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חברה ביקשה להתייעץ על רכב עבור הבת שלה, הסטודנטית. הילדה מתניידת כיום בפיקנטו 3.6 מטר אורך. הפרמטר היחיד שמעניין את הילדה זה שהרכב יהיה קטן וקל לחניה, כלומר לא יותר גדול מהפיקנטו. הפרמטר העיקרי שמעניין את האמא זה שהרכב יהיה בטוח ויציב גם לנסיעות בינעירוניות, שיבוצעו פעמיים בשבוע, חיפה - ת"א. מחיר - לא פרמטר. ההמלצה שלי היתה אופל קורסה (טיפה מעל 4 מטר) או יאריס היברידת (טיפה מתחת ל 4 מטר). שתי המכוניות נפסלו על ידי הבת בגלל שהן כ 30-40 סמ' מעל הפיקנטו. יש רכב נוסף שעונה על הקריטריונים והוא שונה מהותית מהפיקנטו? (i10 וספארק מוכרות.) מה בבקשה לא לענות: 1. לשאול למה סטודנטית צריכה רכב חדש …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי חבר שמחפש לקנות רכב 7 מקומות חדש מהחברה, הנסועה שלו הינה כ100 ק"מ ליום (מודיעין - ראשל"צ הלוך חזור) שזה כ30,000 ק"מ בשנה. כרגע הוא מחזיק סקודה קודיאק 2019 שנקנתה מהחברה ועומדת עכשיו על 58,000 ק"מ. אבל הוצאות הדלק כבדות מאוד למרות שהרכב הינו דיזל. לכן הוא רוצה להחליף למקסוס החשמלי, רק שזה רכב די חדש בארץ ואין כמעט מידע עליו. הכרחי: 7 מקומות. נוח ומרווח. חזק. עלויות נמוכות. תקציב: אזור 200,000 ש"ח המקסוס נראה שתופס את העיקר. אשמח מאוד לחוות דעת וכן לרעיונות על רכבים דומים.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! בימים האחרונים אני שוקל לחיוב לרכוש אבארט, ובפרט 500c תת דגם scorpione עם 135 כ"ס. ●רציתי לדעת האם מומלץ? הבנתי שמדובר במנוע t-jet שנחשב אמין מאוד, האם יש משהו שאני מפספס? ●האם יש דברים חשובים שיש לשים לב אליהם לפני הקנייה? מה לבדוק? (לדוגמה, הבנתי שדשבורד מתנפח זה מחלה ב500). ●מבחינת שיפורים, הבנתי שניתן להעלות את הספק המנוע בלי יותר מדי מאמץ להספק של 180 כ"ס כמו בקומפטיציונה. אשמח לדעת עלויות פחות או יותר של הבאת הרכב להספק של 180 כ"ס (מאמין שלא צריך יותר מזה על אבארט). ואילו חלקים יש להחליף/ לשדרג על מנת להשיג זאת? (אם בכלל). ●ושאלה נוספת לגבי הגג האם זה משהו ידוע שיש בו מחלות במנוע או באטימות למים? (בחורף לדוגמה). ●ואשמח לדעת גם בכללי דברים ש…
הודעה אחרונה מאת yuvalbarxx, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 957 צפיות
שלום, מתלבטים בין שני רכבים הונדה ג'אז היברידית או רנו פלואנס דיזל נסועה שנתית 22k ומעלה (בעיקר בין עירוני) מה חשוב? חיסכון בדלק / אמינות / אחזקה וטיפולים / נוחות נסיעה שנתונים 2013-2015 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת akivas, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 535 צפיות
מה בין פורד אדג מנוע 2000 לבין פורד קוגה מנוע 1.6 שנתונים 2013-2015 טורבו או הצעה אחרת
הודעה אחרונה מאת hayat51, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כדאי לקנות רכב בן 10 שהיה פעם בליסינג/ השכרה? מה חשוב לוודא כשכן הולכים על אופציה כזו?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 834 צפיות
שלום לכולם.. אשמח לעזרת המבינים בעניין.. אני מעוניין ברכב 7 מקומות מאחת מחברות הליסינג. תקציב, עד 60000. הוצע לי: טויוטה ורסו, קטנה מאוד מאחןר וצפופה לטעמי מזדה 5 2015 סיטרואן פיקאסו 2017 הכי משתלם מבחינת מחיר שהוצע, אופל זאפירה 2017 ב55. אשמח לדעתכם בנושא.. האם כדאי, האם אמינה, מה לגבי הטורבו במכונית? רוב תודות למסייעים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חשוב שיהיה גדול ומפנק רכב למשפחה חסכוני ואמין נסיעה ממוצעת שנתית 15K-20K
הודעה אחרונה מאת 80s ghost, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה עדיף לקנות באוברול BRZ או CUPRA LEON תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, האם יש מידע עדכני ברשת לגבי רכבים שעברו טסט? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מישהו יודע האם יש הבדל במבנה מושב הנהג בין דגם LX ל EX ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רציתי לשמוע האם יש אפשרות למצוא רכב שמשמש רוב הזמן בתוך העיר עם 7 מקומות עד 20000 ש"ח ( או שאני חולם 😁)
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתלבטים לגבי קניית מיצובישי גרנדיס שנת 2010 יד שניה מפרטי ופרטי. עשתה 149000 קילומטר. אומרים שמצב טוב שלדה נקיה, נעשו כמה טיפולים ומצב מכני טוב. יש לה גם גלגלי מגנזיום שלכאורה חוסכים בדלק. המחירון שלה ביד 2 30 אלף במחירון העם 34,500.... היא לא הכי שמורה חיצונית יש לה כמה קילופים ומכות קטנות יחסית והבעלים אומר שעשה ישור קו לאחרונה ולא צריך לעשות לה כלום (החליף מצבר ו2 צמיגים ועוד משהו) ושהתקלה היחידה שהיתה ב5-6 שנים איתה זה הקודן והוא ביטל אותו. דורש 43 אלף שח... (טסט תקף לעוד 4-5 חודשים). מתקשרים אליו המון אנשים וגם סוכן שדיברנו איתו אמר לנו שגרנדיסיות עם קילומטראז נמוך נמכרות בהרבה מעל המחירון (ובאמת הוא רק פרסם ויש…
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 722 צפיות
נניח שבדקתי את הרכב והחלטתי לרכוש אותו. הלכתי לסניף הדואר עשינוצבעברת בעלות וכו' . עכשיו לקחתי את המפתחות , תיאורית אני לא יכול לנסוע כי אין לי ביטוח חובה עדיין?
הודעה אחרונה מאת h88, -
-
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
רציתי לשתף בבעיה אשר נתקלתי בה בחיפושי אחרי רכב משפחתי חדש עקב total lost על הרכב הקודם... אנחנו מחפשים רכב משפחתי עם עדיפות ל-SUV עד תקציב של 140 גג 150 הבעיה... אנחנו גבוהים במשפחה, אני 188 וגם הבנות 176+ ועוד צומחות וממה שנתקלתי ועברתי לא מעט יבואנים בשבועיים האחרונים זה שאני נכנס לרכבים יושב ליד ההגה ומוריד את הכסא להכי נמוך והראש נוגע בתקרה במקרה הטוב או שממש אי אפשר לשבת במקרה הפחות טוב. נניח ואפשר לשבת ואני מכוון את הכסא ואז עובר למושב האחורי ומגלה שבהרבה רכבים הראש בתקרה לגמרי קרי ממש אי אפשר לשבת במושב האחורי. כל הרצון של החברות לייצר מרכבים שנראים ספורטיביים עם גג אחורי מעוגל גורמת לכך שאוכלוסיה שלמה של אנשים פשוט לא יכולים לק…
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אם טופל טוב ובזמן האוטו עצמו נחשב אמין? ואם כן איך הוא משתווה ביחס להונדה אקורד (שהמחירון שלה כמעט כפול מהמאזדה)
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי את המלצתכם בקניית רכב לאמא שלי (לא מבין בזה בכלל) היא היום נוסעת ביונדאי גטס 2006 עשתה את שלה..היא מחפשת רכב קטן חסכוני נוח לנסיעה רוב הנסיעות זה ראשון -ראש העין. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
הי לכולם. בבקשה ממי שהיה בעלים בפועל או שהוא בעל מוסך ויודע. אני מתלבט ברכישת רכב יוקרה ישן. מביט על גי'פ אינפיניטי EX37 שנת 2009 או על ב.מ.ו X5 שנה דומה או מעל. אין לי שמץץץץ בהחזקה של רכב שהוא מחד יוקרתי אך מאידך חצי גרוטאה בפועל וסביר שיזקק לתיקונים בתכיפות. רציתי לדעת האם אני מתאבד כלכלית ואם לא אז מה יהיה מספר שעלי להערך לו ברמה השנתית לאחזקת רכב כזה? שואל שאלה מאוד לא ממוקדת, אני יודע, כי אני באמת לא מבין לגמרי את המצב שנמצא בו. תודה מראש לעונים. ואם יש המלצות אז גם אשמח.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מחפש לקנות רכב סופר מיני חדש. מכל הרכבים שבדקתי שמתי לב שהקורסה החדשה (בדגמים היותר יקרים) חזקה משאר המתחרים. הפחד שלי הוא מה אמינות של הקורסה החדשה, ושמירת הערך שלה. אתם יודעים להגיד אם הדגם החדש (2020-2021) אמין? שומר על הערך שלו? יקר/זול במוסך? בנוסף, אם יש לכם המלצות אחרות ואם תוכלו לפרט למה רכב אחד עדיף על השני. תודה מראש!
-
רכב מנהלים
מאת משי טוב- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לקבל כיוון מה היתרון [אם יש] לטיויוטה קאמרי מיונדאי סונטה הייבריד וההבדלים בינהם תודה מראש לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת משי טוב, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 869 צפיות
היי, רכשתי הונדה JAZZ חדשה, וחוץ מהחוויה הכללית המאוד טובה יש גם מספר אכזבות שעל חלקם לא ידעתי לפני הרכישה . השקעתי בדגם ELEGANCE מתוך רצון שלא יבצעו לי התקנות בארץ (מולטימדיה, חיישני רוורס, מצלמה וכו') 1.המצלמת רוורס לא מקורית כמו שחשבתי ואין לה 3 זויות צילום 2. מראות לא מתקפלות בנעילה 3.יש רצועה בכיסא ילד מאחורה שצריך לעגן אותה בנוסף ל ISOFIX - במקרה של ההונדה התופסן נמצא בתקרת הרכב מה שגורם לחגורה להסתיר חלק מהחלון האחורי. בקיה פיקנטו לדוגמה התופסן היה מאחורי המושב האחורה (בתא מטען ) ולא הפריע לשדה ראיה. 4. לא לקחתי בחשבון אבל אין אפשרות ל 3 כיסאות ילדים מאחורה. הרכב צר מדיי. 5. להבדיל מדגם אירופאי שלא מגיע ל…
הודעה אחרונה מאת sha1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 491 צפיות
רציתי חוות דעת על רכב זה . אם יש פה מישהו שמכיר היה לו? מתלבט האם לרכוש כרכב שני במשפחה שיסע מעט ק"מ בשנה 7K בערך
הודעה אחרונה מאת simi88, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשאול על סופרב איך הוא בס"ה שמעתי עליו דברים טובים חוץ מהגיר אם מישהו יכול לתת מידע בעניין אשמח מאד [גם חוות דעת על המודל של שנים אחרות אשמח לדעת]
הודעה אחרונה מאת joelsnet, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ראיתי בשלמה סיקסט יונדאי איוניק 2019 עם קילומטראז די טוב, הם ביקשו עליה מחיר מחירון, והיות ולא הייתה בסניף שהייתי 500 ש"ח להביא אותה אליהם שיתקזזו אם אקנה לפי מה שהבנתי המחיר שביקשו הוא כמו של יד פרטית, השאלה שלי כמה אמור להיות המחיר? האם יש מצב שמליסינינג המחיר כמו פרטי? או שתלוי במספר הנהגים? ועוד נושא, יש להם טופס בדיקה שלהם, רצוי לבדוק גם במכון מטעמי נכון?
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, יי בימים אלו אני מחפש סיטרואן סי 4 פיקאסו ונמצא בהליכים על רכב מסויים. סוכנות הרכב העבירה לי היסטוריית טיפולים וטופס בדיקה שביצעו עבור הרכב. אני רוצה להתייעץ לגבי הממצאים של הבדיקה - בעיקר של הגיר והמנוע. צירפתי גם את היסטורית הטיפולים של הרכב. בנוסף כמה שאלות: 1. בדגם הזה יש שרשרת תזמון, לא רצועה - האם צריך להחליפה בהוראות היצרן ואם כן מתי? 2. ראיתי את השרשור על מכסה השסתומים ברכב - בהיסטוריית הרכב הזה, הוחלף אטם מכסה שסתומים - האם זה אומר שתוקן? זה השרשור: 3. עפי ההיסטוריה הריקול למיכל הדלק והקניסטר בוצע, האם יש עוד ריקולים או תיקונים שהרכב צריך לעבור? 4. לגבי הבדיקה - מה הכוונה רצועת מנוע חלשה? הא…
הודעה אחרונה מאת kobieeka,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 388 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Pavlik
- zvit
- Nico62
- NEW10
- 3n
- farkash7
- omricn
- sperial
- SlowRide
- IsraCar
- elibaba
- Sparrow420