ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בגלל מעבר דירה אני מחפש רכב [אחרי שנים של רכבים פה ושם מהשכרות] הנתונים שלי הם: -תקציב של 15 א"ש [אבל אם זה חכם יותר אני יעלה עד ל20] -אין לי שום הבנה ברכבים -אני לא מחפש פינוקים אלא רכב שיהיה אמין ולא יתקע לאשתי באמצע נסיעה עם הילדים -1000 ק"מ גג בחודש ההגיון שלי אמר לי לקנות רכב אמין שיחזיק לי 10 שנים ואז לזרוק אותו אבל נוכחתי לטענה של ירידת ערך ולהחליף כל 3 שנים בערך כדי לשמור על המחיר. חפרתי לכל בעל רכב בסביבה שלי ויצא לי שיש ''מפלגת טויוטה'' ובעיקר קורולה שטוענים שאין אמינה כמוה גם בתוך היפניות השאלה היא האם זה מצדיק את המחירון הגבוה, אם לא מה כן יונדאי i30? לנסר? פורטה? אולי בכלל אימפרזה או b4 אם אין לי הרבה ק"…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשאול האם בכל מוסך ניתן לבצע בדיקה כזאת? המוסך צריך מחשב/תוכנה מיוחדים? האינפורמציה שאני צפוי לקבל מצומצמת משמעותית מבדיקה במכון? כמה בדיקה כזאת אמורה לעלות? ואשמח גם להמלצה למוסך כזה באיזור הקריות/מפרץ חיפה
הודעה אחרונה מאת simi88, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב עד 50k-60k לרווק מתלבט אם ללכת לכיוון של רכב מנהלים (אני רואה חשבון) או למשהו יותר קטן. חשבתי על כיוון של מאזדה 6 שנת 2014 לא סגור על עצמי. המלצות התקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 866 צפיות
ערב טוב לכולם. במהלך חיפושי אחרי ג'ימיני קטנה (לא מצאתי אפילו אחת נורמלית לרפואה) בתקציב מצומצם של 20-25k ניתקלתי בווינר 99, יד ראשונה שטופל במורשה יבואן כל חייו. אמנם חבוטה מבחוץ אבל מלמטה הכל נקי ויבש. הרכב שימש כרכב מנהלתי (הבעלים בעל חנות) ונראה כי לא ראה שטח במשך חייו. המחיר שנדרש נכנס בתקציב אבל בלי הרבה ספייר לבלתמ"ים. הרכב ישמש בעיקר כפסל סביבתי דיי מכוער רוב הזמן שכן מטרת הקניה היא רק גיחות לחופי ים מבודדים עם ציוד ליום-יומיים. וטיולי בוץ קצת בחורף. שווה להכנס לזה שבעצם נכנסים כאן לקניית צרות של אחרים? תודה רבה, Sent from my SM-N970F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Boaz Av, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 596 צפיות
שלום, אני מחפש רכב ראשון לקנייה. לא עובד כרגע אז לא נוסע יותר מדי למעט יציאות בעתיד עם חברים לנסיעות בין עירוניות ובעיר. אוטומטי, עיצוב חשוב לי והדגמים שאהבתי הם VW POLO/GOLF, הונדה סיוויק/סיאט איביזה. שנתונים כמובן בהתאם למחיר, אחרי זה חשוב לי הבטיחות ואז הצריכת דלק (אגב האיביזה יצאה לי פה כתוצאה בשאלון האוטומטי). ארצה לשמוע הצעות למה שיכול להתאים, תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, הבוקר קפצתי לראות 2 רכבי פיג'ו 2008 במגרש של טרייד מוביל. שנתון: 2017 יד: 01 פרטית רכב א' עלה לכביש בספטמבר 2017 כרגע עם 39.5K ק"מ בדקתי באתר של לובלינסקי ואין קריאת ריקול פתוחה קיבלתי היסטוריית טיפולים והטיפול הראשון שמופיע הוא כפי שרואים בתמונה: כאילו כתוב באבחון ריקול - לא מפורט על מה אבל אני לא רואה שהוחלפה רצועת תזמון בטיפול הזה או באף טיפול אח"כ שמפורט בטיפול 30000 החליפו רצועת מנוע (שלהבנתי זאת לא רצועת תזמון) ורצועת אלטרנטור. ומלבד זה נראה שהיו כל מיני בעיות חשמל לאורך התקופה (מראת צד לא נפתחת לדוגמה) כמו כן ראיתי את הדוח בדיקה שמפיקים למגרש - כמובן שהוא לא מספק בכלל מ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 7 אלף צפיות
חושב לקנות רכב מאזדה 3 2010 שהצבע שלה מקולף (מכסה מנוע + צביעת גג) 1. כמה אפשר להוריד על צבע מקולף? 2. ואם אקח את זה לצביעה במוסך יצבעו את זה קרוב לגוון הדהוי של הצבע היום? או שיהיו הבדלי צבעים? 3. כמה יכול לעלות צביעה של מכסה מנוע + צביעת גג?
הודעה אחרונה מאת Roy142, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, יש סוחר רכבים שמפרסם כל מיני רכבים למכירה, ויש שני רכבים שמעניינים אותי בתקציב של 25K~. עכשיו, כשאני מגיע איתו לבדיקת הרכב במכון בדיקה - למה עליי לצפות? אני לא מצפה שהרכב יהיה נקי מתאונות, לא מצפה שכל המסמך בדיקה יהיה נקי מליקויים של בלאי. בכל זאת, רכב ישן, סביר להניח שיש בלאי טבעי, וסביר להניח שהרכב עבר תאונה כזאת או אחרת. איך אני אדע, לאחר הבדיקה, האם כדאי להתקדם לרכישה או אולי לוותר ולדלג לרכב הבא? אשמח לקבל עצות. אגב, מבין השניים, באיזה רכב הייתם בוחרים לפי הנתונים/תחושת בטן?
הודעה אחרונה מאת Coldfurys, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 713 צפיות
*שואל בשביל חבר* מחפש רכב 7 מקומות עד אזור 15,000 ש"ח+- הרכב ישמש ביומיום לנסיעה עירונית ורק בחופשים יהיה שימוש ב7 מקומות. אשמח להמלצות, וכן איך הרנו לוגאן MCV/ תודה רבה.
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברה, אני קרב לפרסום הרכב שלי (I20 - 2010), אסיים להעביר אותו טסט ואז אפרסם אותו, אני רוצה להיות מוכן לרכוש רכב, שיהיה לי איזשהו כיוון. אני מחפש להוציא עד 50K, רכב אמין, נוח לנסיעה, אוטומט, די מרווח, מערכת מולטימדיה (דיבורית או משהו בסגנון לשיחות), אם אפשר שתיהיה חסכונית, לפחות כמו I20 או יותר. אשמח להצעות - לבנתיים אני שוקל ללכת על משפחת הסקודה, לא ממש מבין בגימורים אז אשמח להסבר קצת על זה, כיוון בחיפוש אחר רכב יעזור לי המון, תודה לכם
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום - אשמח להמלצות לרכב חסכוני(לפחות 1 ל14) ואמין עד 50K. אוטומטי.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לרכב יש 2 סוגי מנועים, 1.4 טורבו ויש מנוע 1800 בסקירות מפרגנים ומעדיפים את המנוע הטורבו בטענה שהוא יותר חזק ויותר חסכוני בשיחה עם בעלי רכב ביד 2 הם טוענים ההפך שה1800 עדיף והטורבו בעייתי אשמח אם תאירו את עיני בנושא
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 506 צפיות
שלום לכולם אשמח את חוות דעתכם על האוטו. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 713 צפיות
שלום לחכמי הפורום, אני מחפשת המלצה לרכב שני למשפחה עם 3 ילדים קטנים (2 כסאות ובוסטר גב). הרכב ישמש להסעת הילדים בתוך השכונה כמה פעמים בשבוע, ונסיעות בתוך העיר לעבודה. מדי פעם להסעת מבוגר. סה"כ כ-5k ק"מ בשנה, כמעט הכל בעיר. כרגע יש שברולט אבאו על סף גסיסה ובעייתית מבחינת בטיחות. הרכב הראשי הוא קיה סיד סטיישן 2016. הדברים שחשובים לנו הם בטיחות, אמינות (למי לא), ומרווח מינימלי לתפעול הילדים. אין צורך בתא מטען גדול. ביטול כרית אוויר נוסע בקלות (לא יודעת אם זה כבר סטנדרט). תקציב - בערך 60k אבל גמיש. מתלבטים בין סופר-מיני (יותר זול וחסכוני והרי יש כבר רכב אחד נוח לנסיעות משפחתיות) לבין משפחתית נוספת כדי לא להתפשר על בטיחות הילדים…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיה פיקנטו 14 יד רביעית 72 קילומטרז' מה דעתכם? יש איזו בעיה או שנראה שעלו דברים לגיטימיים?
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי יד שניה, חשוב לי בעיקר רכב אמין שלא ידרוש התעסקות עם תיקונים וכן שלא ישתה כמויות של דלק... מה לדעתכם ניתן למצוא במחיר הזה? או שזה יומרני מיידי לתקציב הזה ממה שאני ראיתי כמה אופציות 1. קיה פורטה 2012-13 2. יונדאי i35 2012 3. טיוטה קורולה או מזדה 3 אבל שנתונים ישנים יותר אשמח לשמוע חוות דעת
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, יש לי יונדאיי איי25 2015 דגם פרימיום מנוע 1600 סאנרוף וגלגלי מגנזיום. קניתי אותה יד ראשונה מפרטי. מחירון לפי לוי יצחק בערך 48,500. בכמה הגיוני למכור אותה? 89,000 קמ. אם יש לי בערך עוד 10 להוסיף, מה אתם מציעים לי לקנות? עיקר הנסיעה שלי בתוך העיר, פעם-פעמיים בשבוע נסיעות ארוכות. מבחינה משפחתית זו רק אני והבת שלי (בגן). חשוב לי שהרכב יהיה אמין ובטיחותי, אבל אחרי הסאנרוף מתחשק לי שגם הרכב הבא שלי יהיה יפה, אפילו חשבתי על ג'יפון.. אודה לעזרתכם!
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, יש לי רכב בליסינג פרטי (קיה פורטה) שמסתיימת התקופה וברצוני לקחת רכב חדש. יש לנו 3 ילדים, 2 גדולים ואחד קטן עם כסא בטיחות, חשבתי לקחת 7 מקומות. הקודיאק יקר משמעותית וללא מלאי בזמן הנראה באופק. האאוטלנדר (בצורתנו הנוכחית, לא החדשה) והניסאן x trail ברמת מחיר דומה. מתוך שניהם, האם יש עדיפות לאחד מהם? או שאולי כדאי ללכת בכלל על 5 מקומות כגון האקווינוקס? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת מבעלי הרכב, מכונאים שעבדו עליו ובכללי מי שמכיר. איך החוויית נהיגה, איך האמינות שלו... תודה
הודעה אחרונה מאת O.R., -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי אני יודע שהדיזל מן הסתם חסכוני יותר מהבנזין אבל הדיזל מרעיש יותר בדר"כ וגם לא חזק בתאוצות ביניים כמו הבנזין. יש למישהו מושג מה תצרוכת הדלק הממוצעת של המנוע הטורבו 1.6 של הרכב (נסיעה רגועה - לא עוברים את ה120 גג מחוץ לעיר, יותר נסיעות בין עירוניות מאשר עירוניות)? לגבי רמת האבזור, קראתי שמבחינת נוחות דווקא הגרסה הבסיסית של הרכב יותר נוחה מבחינת גודל הגלגלים (המאובזרת יותר עם חישוקי "19) והמושבים. חוץ מזה לגרסה המאובזרת יש חלון גג פנורמי אבל הבנתי שהוא לא מסנן טוב את השמש ואז המזגן עובד קשה יותר לקירור הרכב.. אבל בגרסה המתקדמת יותר מצד שני, יש מספר תוספות שחשובות לי כגון: א. מצלמת חנייה קדמית + מערכת חנייה אוטומטית בניצב ובמקביל…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. קיבלתי הצעה לרכוש קיה סיד עם 125 אלף ק"מ. כלומר, כ-30 אלף קילומטר לשנה. אני מגיע מעולם הצרפתיות והרגישות ואני יודע שהקוריאניות נוסעות ונוסעות... אז רציתי לדעת האם זה נכון גם הפעם. המחיר, כמובן, מגלם את הנסועה. האם יש לי מה לחשוש מקיה שסגרה מרחק כזה, בהנחה שהיא טופלה כראוי?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
שלום לכולם, מעיון בפורום עולה שפיג'ו 3008 הוא רכב מאוד מפנק ומאוד משביע רצון ואני רוצה שננסה לעשות סדר אחת ולתמיד לגבי האמינות של הרכב הזה. אין לי ספק שאם הייתי קונה חדש ומחזיק אותו בתקופת האחריות - זה לא היה מאוד מעניין אותי כי היבואן יטפל ברוב התקלות. במקרה של רכישת 3008 יד 2 בן כ-3 שנים, כבר אין אחריות יבואן ולכן נושא האמינות מאוד קריטי. אציין שאני מכוון לשנתון 2018 מנוע בנזין בנפח 1200 או 1600 בגימור פרימיום. קראתי כאן את כל השרשור בן 12 העמודים לגבי צרפתיות מלפני כמה חודשים ובשורה התחתונה משם עולה שכל רכב לגופו, היו צרפתיות עם תקלות נוראיות ויש צרפתיות מאוד אמינות שלא אמורות להפתיע, בעיקר אם מטפלים בהם טוב. לגבי 3008 מהתגובות בפור…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
האם לדעתכם משתלם הרחבת אחריות לפיג׳ו 3008 ל-5 שנים בעלות של 5,900₪?
הודעה אחרונה מאת 80s ghost, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 851 צפיות
היי רכב ראשון ואני לא הכי בקיא בעולם הרכבים. הרצון הוא רכב סופר מיני (רכב שמתאים לזוג צעיר) עיקר הנסיעות הן עירניות, מעט מאוד בין עירוני ומרחק נמוך כלומר הקילומטראז השנתי יהיה נמוך. אחרי סקירה של השוק ההתלבטות היא בין מאזדה 2 ליונדאי I20 החדשה שיצאה לא מזמן. לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות ולכן אשמח לשמוע מהמקצוענים באמת מה דעתם. תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. אשמח לשמוע מה דעתכם על סוזוקי סלריו מבחינת אמינות , תחזוקה, צריכת דלק, מחלות למינהן? 80000 קמ זה בגדר הסביר? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אנחנו שוקלים רכישת רכב מהדגמה. בסוכנות, מדברים איתנו על 13% הנחה. מה מקובל בתחום? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 465 צפיות
מתלבט בין 2 הרכבים האלו מדובר על רכב שני במשפחה (בעיקר נסיעות קצרות) התקציב מאוד מוגבל 12,000 שח מה עדיף? עד כמה משמעותיות ה שנתיים קדימה בשנתון על פני איכות הרכב?
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כפי שכתבתי בשרשור אחר - נראה שדלק רכב לא ממש רוצים למכור את הרכב, וכלקוח שצריך לרדוף אחרי אנשי מכירות - זה גורם לי חשש להמשך הדברים מול היבואן הזה. אני מחפש רכב חדש באיזור ה-130K, מיועד לנסיעה יומיומית שפלה-ירושלים, לרוב לבד אך לעתים רחוקות נסיעות משפחתיות. כיום על קקטוס אטמוספרי, שסך הכל אהבתי ומה שהיה חסר לי בו זה עוד קצת כוח וגיר אוטומטי (שלצערי, עם הפקקים של היום הידני כבר יורד מהפרק). מי הן למעשה המתחרות מבחינת VFM, איכות ומפרט של הפוקוס st-line? אני מחפש רכב שיהיה כיפי לנהיגה, בטוח, עם אבזור נאות (לא חייב את כל הגאדג'טים בעולם - ישנו קו שרוב הרכבים היום התיישרו לפיו) וצריכת דלק שתהיה סבירה (כיום עם הקקטוס בתוואי הנ"ל עוש…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אשמח לשמוע מה דעתכם על שברולט ספארק 2013 מבחינת אמינות , תחזוקה, צריכת דלק, מחלות למינהן? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מתלבט בין השניים. חושב למכור את הנוכחי (טוסון 2016, 2000) ולרכוש סיאט ברמת גימור FR- איביזה או ארונה. רמת הביטחות באיביזהה קצת מרתיעה אותי. השאלה- האם הארונה תהייה ״מפנקת״ וזריזה כמו האיביזה. הרבה נסיעות בינעירוניות, לבד ברכב. אשמח לחוו״ד ולשמוע מנסיון של אחרים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 388 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Pavlik
- zvit
- Nico62
- NEW10
- 3n
- farkash7
- omricn
- sperial
- SlowRide
- IsraCar
- elibaba
- Sparrow420