ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,633 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 465 צפיות
מתלבט בין 2 הרכבים האלו מדובר על רכב שני במשפחה (בעיקר נסיעות קצרות) התקציב מאוד מוגבל 12,000 שח מה עדיף? עד כמה משמעותיות ה שנתיים קדימה בשנתון על פני איכות הרכב?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כפי שכתבתי בשרשור אחר - נראה שדלק רכב לא ממש רוצים למכור את הרכב, וכלקוח שצריך לרדוף אחרי אנשי מכירות - זה גורם לי חשש להמשך הדברים מול היבואן הזה. אני מחפש רכב חדש באיזור ה-130K, מיועד לנסיעה יומיומית שפלה-ירושלים, לרוב לבד אך לעתים רחוקות נסיעות משפחתיות. כיום על קקטוס אטמוספרי, שסך הכל אהבתי ומה שהיה חסר לי בו זה עוד קצת כוח וגיר אוטומטי (שלצערי, עם הפקקים של היום הידני כבר יורד מהפרק). מי הן למעשה המתחרות מבחינת VFM, איכות ומפרט של הפוקוס st-line? אני מחפש רכב שיהיה כיפי לנהיגה, בטוח, עם אבזור נאות (לא חייב את כל הגאדג'טים בעולם - ישנו קו שרוב הרכבים היום התיישרו לפיו) וצריכת דלק שתהיה סבירה (כיום עם הקקטוס בתוואי הנ"ל עוש…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אשמח לשמוע מה דעתכם על שברולט ספארק 2013 מבחינת אמינות , תחזוקה, צריכת דלק, מחלות למינהן? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מתלבט בין השניים. חושב למכור את הנוכחי (טוסון 2016, 2000) ולרכוש סיאט ברמת גימור FR- איביזה או ארונה. רמת הביטחות באיביזהה קצת מרתיעה אותי. השאלה- האם הארונה תהייה ״מפנקת״ וזריזה כמו האיביזה. הרבה נסיעות בינעירוניות, לבד ברכב. אשמח לחוו״ד ולשמוע מנסיון של אחרים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 864 צפיות
היי הייתי באולם תצוגה קופרה כי התעניינתי לגבי הפורמנטור 1.5 מכיוון שלא כלכך מדברת אליי הגרסא החזקה יותר .. אני מחפש יופי ולא כח .. כששאלתי את הנציג שם הוא טען שה 1.5 בפורמנטור זה גיר רטוב … ניסיתי להתווכח איתו והוא היה נחוש וחזר ואמר הגיר רטוב .. נשמע לכם הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב כלשהו יד 2 ומהיסטוריית הטיפולים אני רואה שהרכב עבר 2 תאונות, השאלה שלי היא האם מהטיפולים ניתן להבין כמה נוראית הפגיעה? ואם לא, איך אני יכול להבין מה גודל הנזק? או יותר חשוב כמה ישפיע עלי הנזק (הבנתי שפגיעה בדופן ימין יותר גרועה מפגיעת שילדה כי זה יכול לעשות צורת בננה)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, הגיע הזמן להחליף את הרכב הנוכחי. מחפש המלצה לרכב משפחתי אוטומטי בסביבות ה75k, חשוב לי בעיקר אמינות ובטיחות ואם אפשר נוחות וקצת הנאה מנהיגה, זה בכלל יהיה נחמד. חשבתי על מאזדה 3 או הונדה סיוויק, אבל מתלבט אם יש אפשרויות טובות יותר. פתוח להצעות גם לקרוסאוברים או דברים מעניינים אחרים. משום שאני קונה רכב ל6 שנים לפחות, שמירת ערך שוק פחות חשובה לי. (ולכן אולי יש דברים יותר משתלמים?) תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת BlackMambaX, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. כחלק מתהליך רכישת רכב מסוג טויוטה קורולה, עברתי בין הסוכנויות השונות. קיבלתי הצעה אחת מעניינת ורציתי לשמוע את חוות דעתכם על האוטו המדובר: טויוטה קורולה אפריל 2017 75,500 ק״מ. דגם סאן יד 1, בעלים ליסינג נהג יחידֿ. טסט עד אפריל 2022 עלות: 67,500 ש״ח. מצרף דו״ח רכב, והסטוריית טיפולים של הרכב. אדגיש כי אני מעוניין ברכב ללא תאונות. אשמח להמלצות/דיס על קניית הרכב הנ״ל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
פיאט פנדה אמינות
מאת nygp-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. אשמח לשמוע מה דעתכם על פיאט פנדה 2011 מבחינת אמינות , תחזוקה, צריכת דלק, מחלות למינהן? תודה מראש לעונים
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן חברים, אני השבוע קופץ לראות רכב (פיג'ו 2008) במגרש רכב מסוים. את הרכב מצאתי דרך האתר של carwiz זה מה שמופיע באתר: כשהרצתי את המספר רכב באתר משומשת מצוין שהבעלות היא חברה מה זה אומר? האם זה מוגדר חברה כי כרגע היא יושבת במגרש? האם יש סיכוי שעברה הבעלות למגרש אבל זה לא נספר כיד נוספת? מלבד זה מה כדאי לשים לב אליו או לשאול במעמד בדיקת הרכב? אני מתכנן לקחת את הרכב גם לבדיקה במוסך שאני סומך עליו אבל אשמח לשמוע עצות של חברי הפורום. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Itay_86, -
-
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
בוקר טוב, לפי האתר של פיג׳ו, ישנה האפשרות לבצע הנחת מזומן של 2000₪ או מימון של עד 130,000₪ ל60 חודשים ב0% ריבית. זה נשמע טוב מדי לדחות תשלום ב-5 שנים ללא תוספת ריבית. אני מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת Kintush, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 676 צפיות
בשעה טובה, מצאתי רכב שלא מכאיב לי בברכיים, עם שנתון סביר, קילומטראז' סביר והעיקר - בתקציב המאוד מצומצם שלי. לקחתי אותו לבדיקה, אבל הבודק היה קצת חסר סבלנות, וההסבר שלו לא באמת הבהיר לי את משמעות הליקויים שנמצאו - וכאן אתם נכנסים לתמונה. אשמח לעזרה בפיענוח הממצאים (כולל משמעויות מבחינת בטיחות ועלויות - באופן מיידי ולטווח הרחוק), ובזיקוק המידע לכדי החלטה - האם לקנות את האוטו או לא. תודה, ענבר.
הודעה אחרונה מאת O.R., -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 642 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב 8 מקומות. לשימוש משפחתי. רוב הנסיעות לא יהיה מלא, רק בנסיעה ארוכה עם כל הילדים. כך שלא צריך להיות מידי מרווח - עדיף שיהיה יותר קומפקטי ופחות זולל דלק. התקציב כ50K, אבל גמיש, מוכן להשקיע זול יותר על משהו זול או להשקיע יותר על משהו ששוה את זה. הרשיון שלי B, אוטומטי. יכול לעשות ידני אבל חושב שעדיף לי אוטומטי. האם שוה לשקול את אחד מאלו המוסבים לגז? האם שוה לשקול את הסטיישנים הנמכרים ביד2 שהוסיפו להם ספסל אחורי עם 3 חגורות? (בעבר ניסיתי לברר מתי ואיך אפשר לעשות את זה חוקי והבנתי שזה עסק סבוך. כרגע פחות מטריד אותי החוק (המשטרה לא קונסת אם יש חגורות בדר"כ) אלא הבטיחות. האם יש מהרכבים האלו שיושבים על מרכב מתאים.) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 833 צפיות
אנחנו זוג + ילד, מחפשים רכב אוטומטי יד שנייה. אני קצת מתפזר באפשרויות, אשמח לעזרה בהכוונה + פסילת רכבים. שנתון בערך 2015 ומעלה. ראיתי פוסט קודם מאוד דומה אבל אני מתלבט על הרבה יותר דגמים. שנינו ננהג ברכב, בעיקר בעיר (מרכז), בסופשים נסיעות בינעירוניות של 120 ק"מ בערך. ממוצע 17K ק"מ לשנה. משדרגים מסיריון 2008 1300, מחפשים רכב בטיחותי יותר, אמין, תחזוקה זולה, עם יותר מקום בתא מטען וקצת יותר נוח לנסיעה. אבזור מולטימדיה פחות קריטי. הנוכחי אצלנו 6 שנים, מקווים שהבא יהיה עוד חמש שש. מבחינת קטגוריה, מתלבט בין קטן יותר עם יתרון בתמרון עירוני + חנייה, לבין משפחתית עם יתרון בתא מטען , סטיישן, גי'פון . להלן האופציות - 1. סוזוקי קרוסא…
-
דאציה לודגי
מאת אלחנן ר- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי שלום לכולם רציתי לשאול יש לי הצעה לדאציה לודגי 7 מקומות 2016 דיזל 120000 קמ במחיר עד 38000 שח לקחתי אותו לבדיקה בקומפיו טסט ויצא שם שהכל תקין פחות או יותר אבל... יש לו נזילה קטנה בין המנוע לגיר וגם הקלאץ לא מי יודע מה אבל עם מחיר כזה האם שווה לקחת הימור ולקנות וגם סתאם אם משהוא מכיר את האוטו ויכול להמליץ עליו או להפך האם בכלל שווה להתקרב תודה
הודעה אחרונה מאת אלחנן ר, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום,אני לקראת קנייה ואני רוצה לקבל חוות דעת לגבי i25 2017 מנוע 1.4 130,000 במחיר של 47,000 הונדה גאז טראנד 2017 130,000 מחיר של 47,000 תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מחר הולך לראות פיאט טיפו 2017 עם כ90 אלף ק"מ בסוכנות קרסו- הרכב מגיע עם שנתיים אחריות. ועל פניו נראה שמור ומטופל. האם בכל זאת לקחת לבדיקה ? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת vcpavel, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 857 צפיות
חושב ללכת על הסיטרואן C5 AIRCROSS דיזל 1.5 טורבו. בסגמנט הזה יש 2 דגמים- FEEL הזול יותר- 157,000 ש"ח. והיקר ומאובזר יותר 180,000 ש"ח. בדקתי אחת לאחת את התוזפות בדגם היקר לעומת הזול יותר. קודם כל המנוע זהה. התוספת של 23,000 ש"ח היא עבור: - בקרת שיוט אדפטיבית - אורות גבוהים אוטומטיים - טעינה אלחוטית - חלון שמש בגג - מושב נהג חשמלי - מושבי חימום קדמיים - פנסי חזית LED - חנייה אוטומטית - כניסה/התנעה ללא מפתח - תאורת אווירה - דלת תא מטען חשמלית - חלונות אחוריים כהים ודוושות אלומיניום מה שלי חשוב מהרשימה הנ"ל הן התוספות: בקרת שיוט אדפטיבית, מושב נהג חשמלי, כניסה/התנעה ללא מפתח, דלת …
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן לכם אנשים טובים ושבת שלום. אני מחפשת לקנות רכב יד שנייה , אוטומט , בתקציב של עד 20K (אפשר טיפה להתגמש אם זה משהו ספציפי) הרכב ישמש ליחסית הרבה נסיעות יומיות, כמה פעמים בשבוע מירושלים לתל אביב , אבל בעיקר לנסיעות עירוניות בירושלים. חשוב מאוד לציין : מבחינתי האוטו זה מכונה שנועדה לקחת אותי ממקום למקום. הנראות לא משנה לי בכלל, פוזה לא משנה לי בכלל. מה שחשוב לי - אמינות וביצועי מנוע - שהרכב לא יהיה עגלה. חסכוני פחות חשוב. אין לי כוונה למכור את האוטו משום סיבה. הוא יישאר אצלי עד שיישווק חיים כנראה. צרכים : בטיחות : לא משנה לי כל כך, מניחה שכן כדאי שהאוטו בטוח אבל לא קריטי בטירוף מרווח פנים : גם לא משנה. אני צעירה ורוב ה…
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 466 צפיות
שלום, מבקש המלצות למכון מומלץ לבדיקת רכב באזור חיפה והקריות מכון רציני ואמין שבודק ביסודיות כולל בדיקה להספק מנוע תודה מראש לממליצים (:
הודעה אחרונה מאת אבירם טל, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, עוזר לאחותי לחפש רכב.. תקציב: 40,00 ש"ח - בלי חריגה. היא עוסק מורש לכן מחפשת ליסינג מימוני או תפעולי . עדיף רכב משפחתי, משהו כמו I25 ומעלה.. מחפש מגרש או חברת ליסיניג מומלצת במרכז תודה🙏
הודעה אחרונה מאת rky, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 481 צפיות
אני מחפש מאזדה 3 שנת 2012 עד תקציב של 30,000 במהלך חיפושי באינטרנט, לא מוצא מספיק מאזדות שיתאימו לחיפוש שלי : לא סוחרים בלי בעלות ליסינג יד 1,2 היסטוריית טיפולים נורמאלית-5 שנים נניח למרבה הפתעתי אני לא מוצא מספיק רכבים מתאימים ביד2. אז התחלתי לחפש אופציות נוספות, מה שחשוב זה שהאוטו יהיה מרווח בשביל 2 כיסאות בטיחות, והנסיעה תהיה חלקה (לא כבדה כמו פורד פוקוס)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 549 צפיות
שלום, עומדים לחדש את חוזה הליסינג שלנו ומתלבטים בין כמה רכבי מיני. מבחינת הצרכים שלנו: גרים בעיר ולכן חשוב נושא החנייה, לכן בוחרים מיני, אבל עדיין שיהיה תא מטען מרווח יחסית. רוב הנסיעות בינעירוניות (בערך 20,000 ק"מ בשנה). מאוד חשוב נושא הבטיחות. הציעו לנו את היונדאי I10 החדשה, קיה פיקנטו, מיצובישי ספייסטאר וטויטה יאריס. אנחנו נוטים לכיוון היונדאי (זה מה שיש היום ודי מרוצים). - מה אתם חושבים? כמו כן, הציעו סיאט איביזה, ארונה או יונדאי I20 שאנחנו מוכנים לשקול אם הן יותר טובות משמעותית מרכבי המיני. תודה!
הודעה אחרונה מאת מישלית, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 510 צפיות
שלום, מעוניין בהמלצות למכון בדיקה לרכישת רכב משומש בפתח תקווה. אמינות חשובה יותר מהמחיר. תודה.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
סוכניות רכב
מאת agai33-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני מתכנן לקנות רכב יד 2 מסוכנות טרייד מוביל. כששאלתי האם לאוטו יש עבר של תאונות או פגיעה בשאסי, קיבלתי תשובה שלרכב בוודאות אין פגיעה בשאסי כי הם לא קונים רכבים עם פגיעה. האם זה נכון? כדאי לי לסמוך על המילה שלהם??
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
מה ההבדל בין סקודה פאביה דגם סטייל לדגם אמבישן מבחינת מנוע,איבזור,חסכון ונוחות, מי המתקדמת יותר ?
מאת עידו73-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חיפשתי ברחבי הגוגל ולא מצאתי תשובה, אפילו לא חלקית. מה ההבדל בין סקודה פאביה דגם סטייל לדגם אמבישן מבחינת מנוע,איבזור,חסכון ונוחות, מי המתקדמת יותר ? בתודה עידו
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צהריים טובים, כפי שרשום בכותרת אני מחפש עבור אימי רכב. אלך איתה לעשות נסיעות מבחן, אך כן אשמח אם תעזרו לי להתמקד על מספר דגמים שאיתם אתחיל. התקציב הוא עד איזור 110, מן הסתם עדיף שיהיה כמה שיותר זול, אבל מוכן לחרוג גם עד 120 אלף (אם כל העדפות יענו והרכב בעל סחירות טובה). דרישות: - אמינות בראש ובראשונה. היא רוצה ללכת רק לטיפולים שוטפים וזהו. - חסכוני בדלק - כמעט כל הנסיעות הינן עירוניות - אוטומטי בלבד - סופרמיני, אבל אם יש רכב מעט גדול/קטן יותר - גם זה מתקבל העדפות: - רכב מעט גבוה ("גיפון") ו/או בעל תנוחת ישיבה גבוהה. כזה שיהיה נוח להכנס ולצאת ממנו - כניסה והתנעה ללא מפתח - זה מה שיש לה כרגע, מעדיפה שזה יהיה גם ברכב הבא... …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
שלום לכולם, מחפשים רכב לאמא שלי שצריכה להתנייד ברחבי תל אביב ומחפשת רכב קטן חזק יחסית ומאובזר.. עשינו היום נסיעות מבחן על רנו קליאו ופיג'ו 208, שתיהן בגרסאות הכי מפוארות שלהן. משניהן התרשמנו ונראה שיש יותר אבזור נוחות בקליאו כמו מצלמות היקפיות, אוטו הולד, חניה אוטומטית. לעומת זאת בפיג'ו יש בקרת שיוט אדפטיבית ועיצוב יותר מעניין מבחוץ ומבפנים. מה שמדאיג אותי זאת האמינות של הרנו וירידת הערך של שני הרכבים... הצעות מחיר שקיבלנו - קליאו rs line 116000 פיג'ו 208 gt 127000 אשמח לעוד אופציות שעומדות בדרישות בטווח מחירים של עד 130 אלף ועל חוות דעת על שתי אלו בפרט. תודה לכולם !!
הודעה אחרונה מאת gabib231, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 563 צפיות
שלום לכולם ושבת שלום, הגעתי לפורום הזה דרך האינטרנט ואני מחפש לרכוש רכב. תאמת שבפבואר האחרון קניתי מאזדה 3 2018 אני מרוצה ממנה מאוד, פשוט אני מרגיש שהיא ממש נמוכה וזה די מפריע לי. אשמח להמלצות לג'יפים, מחפש משהו אמין ולא להיכנס למוסך כל שבוע בערך אבל גם שיהיה בו אבזורים, כמו פנורמי, הנעה+כניסה לרכב ללא מפתח אני מת על כל השטויות האלה, אשמח לכמה שיותר תודה לכולם על העזרה
הודעה אחרונה מאת shon48900, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 757 צפיות
צריך יעוץ לגבי קניית רנו גראנד קופה דיזל 2018 איך האמינות צריכת דלק ועלות אחזקה
הודעה אחרונה מאת yahaga,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 436 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- dinnnn
- ברווז
- axSupreme
- sperial
- McV
- rev-Match
- David32
- discoTD5
- Step
- איציק נ.
- itamarg
- yuvk