ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
CX5 שנתון 2018. האם ברשיון הרכב צריך להיות כתוב F\L???
הודעה אחרונה מאת amirba, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 923 צפיות
שלום, צריך עזרה בבחירת רכב לפי התקציב. בעיקרון יש לי כמה כיוונים ואשמח לדעתכם. ראיתי שבתקציב הזה אפשר לקנות קיה פיקנטו 2018 מנוע 1200 עם 20 אלף ק"מ או שאני יכול לרדת בשנתון לכיוון 2013 ולחפש יונדאי i25 או i30 עם 90 או 100 אלף ק"מ. בעיקרון אני מעדיף את היונדאי כי היא משפחתית וגדולה ובטח גם תהיה יותר נוחה לנסיעה אבל האם זה שווה את הירידה בשנתון והעלייה בק"מ? רוב הנסיעות יהיו בעיר ורק מידי פעם מחוץ לעיר. האם יש משהו אחר שאפשר למצוא בתקציב הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מתלבט בין סיאט אטקה, פולקסווגן טיגואן, מאזדה CX5 ויונדאי טוסון. שנתון 2017-2019, ומחיר בין 100 ל 130 אלף, המלצות? עצות? דעה?
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 598 צפיות
אהלן, רציתי לשמוע חוות דעת מקצועיות בנוגע לסיאט לאון סטיישן 2015 1.2 (105 כ''ס)( 155 אלף ק"מ ) מעבר לכך שהשוק על הפנים, לקנות את הרכב הזה ספציפית ב155 אלף זה הגיוני?( כמובן תלוי איך טיפלו נסעו וכו) אבל עדיין שואל באופן כללי יש תקלות ידועות? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 466 צפיות
אני מחפש לקנות SUV יד שניה משפחתי בספרד, אנחנו כרגע זוג + בת שנתיים. הולכים לגמוע הרבה מרחקים בבין עירוני ונהנים מתנוחת ישיבה גבוהה, אוטו מרווח ויכולת שטח בקטנה. (כמו כל עם ישראל אני מניח?) בקרת שיוט היא חובה, זה משהו שממש חסר לי באוטו הנוכחי שיש לי בישראל (סיויק האצ'בק), ואני מנסה לקבל את האוטו הכי מאובזר בשביל הכסף. היצע המכוניות נוטה לכיוון כאלה עם גיר רגיל ויותר נוח לי עם אוטומט, חשבתי על סקודה YETI אבל להבנתי לא כדאי להתעסק עם הDSG שלו? עוד מתחרים הם Santa Fe 2009, הוא נראה לי די עונה על כל הדרישות ודי מאובזר אך הבעיה שהתא נהג מרגיש/נראה לא משהו יחסית לYeti... די חשוב שהסביבה תהיה נעימה. אשמח להצעות מחברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 550 צפיות
היי, אשמח להמלצה על רכב משפחתי גדול. תקציב: 160k חדש מהסוכנות בלבד. חשוב: 1. 5 דלתות שאפשר להוריד את המדף האחורי. 2. מנוע לא עייף, שיהיה כוח זמין. 3. חסכוני - 1:15 ומעלה בנסיעה סטנדרטית משולבת. 4. תא מטען גדול. 5. איבזור מכובד, שלא יראה מיושן מבפנים. כרגע עולה לי רק אוקטביה 1.5 דגם סטייל. אשמח להמלצות נוספות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת railay, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים אשמח לחכמת הפורום. אני לפני רכישת רכב ואספר קצת על הדרישות ואשמח להמלצות, כרגע הכיוון זה סקודה פאביה ידנית משנתון של 2017 ומעלה אבל פתוח להצעות: אני גר בחיפה ומתחיל לימודים בהרצליה שנה הבאה, יהיו לא מעט נסיעות בינעירוניות ולא מעט קילומטראז ולכן הדרישות הבאות לפי סדר חשיבות: - חסכוני בדלק כמה שיותר - שיהיה נח מאוד בנסיעה בינעירונית ויחסית נמרץ - שיסחוב טוב את העליות של חיפה - מרווח גחון גבוה (אני מטייל לא מעט ונכנס לפעמים לשבילי עפר אז לא רוצה רכב נמוך בהגזמה) - תא מטען יחסית מרווח עקב הדרישות הנ"ל הסקתי שאני רוצה לקנות רכב סופר מיני (הייתה לי פיאט פנדה ידנית הרבה שנים שמאוד אהבתי ועכשיו מעוניין להשתדרג), ידני כי אני אוהב לנהוג על …
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חג שמח לכולם. צריכים בדחיפות רכב שני במשפחה, רק לנסיעות בתוך העיר (איסוף ילדים ממסגרות / חוגים) התקציב הוא 15k בלי יותר מידי גמישות. היינו רוצים רכב לפחות משנת 2011+. חשוב שיהיה אמין ככל האפשר, וזול לאחזקה. סימנתי כרגע את הפיאט פונטו איבו שנתון 2012-2013 הרובוטית. היא מרווחת מאוד לטעמי יחסית לקטגוריה. אין לי בעייה לנהוג עם הגיר הרובוטי. הדבר היחיד שמפחיד אותי זה האמינות של הגיר הרובוטי. אשמח לשמוע חוות דעת, וכמובן אופציות נוספות שלדעתכם יתאימו בתקציב. תודה רבה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת vcpavel, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 740 צפיות
מישהו מכיר מכון בדיקה מומלץ במודיעין למאזדה?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
מחפש המלצה לרכב עד 55 אלף שקל. רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר.. שיהיה אמין וחסכוני(: לא רכבי מיני תודה
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי חברים, מתלבטים בין רכישת הונדה hrv 2016 לבין סוזוקי ויטרה באותו שנתון מדובר על דגמי 2*4 התקציב הוא בסביבות ה 70k כיום אנחנו עם קיה פיקנטו ורגילים לנוחות של רכב קטן שנכנס לכל פינה, אבל רוצים לעבור לרכב בטיחותי יותר, עושים הרבה נסיעות מחוץ לעיר על הויטרה נסעתי קצת והמרחק בין שוושת הגז והברקס מרגיש יותר גבוה ומרוחק מאשר בקיה פיקנטו (בקיה אני רגיל שהרגל בקושי צריכה לזוז במעבר ובויטרה זה מרגיש שונה ) אשמח לשמוע המלצות מכאלה שנסעו גם בהונדה ובכללי בעד ונגד ואולי לשקול בין רכבים נוספים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 783 צפיות
סובארו b3, הונדה סיוויק, מיצובישי לנסר או עוד הצעות אל יש לכם. מה עדיף מביניהם? כולם בערך אותו מחיר ואם מישהו מציע אוטו אחר אז שגם יהיה בערך באזור 15k
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אשמח להתייעצות כמה זה נורא, אם בכלל , לחשוב לקנות את האוטו. כמה הדברים קריטיים וכמה יעלה, פחות או יותר, לסדר אותם. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת דותןן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 474 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות את הרכב שבכותרת. מצאתי דגם שנת 2013, עם קילומטרז' נמוך (70K). מעניין אותי לדעת על הגיר - רובוטית כפולת מצמדים - האם זה גיר אמין? האם יש לגיר הספציפי בעיות ידועות? אני גר בחיפה ועל כן אני שואל והאמת בלי קשר, חוויתי בעיות גיר בעבר ברכב אחר ומאז זו טראומה. מעבר לכך, אשמח לשמוע חוות דעת, בעיות ידועות או דברים שכדאי לי לשים אליהם לב. תודה,
הודעה אחרונה מאת dman86, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 945 צפיות
אני שוקל קנייה מליסינג פרטי, כמה שאלות יש חברה שיש למישהו נסיון טוב, או לחילופין לא כדאי לפנות? מה קורה לאחר 3 שנים אני מבין שהרכב חוזר לחברת הליסינג, ואם אני מעוניין לרכוש ארי איך נקבע המחיר? ומישהו יודע מה גובה הקנס, אם אני מחזיר את הרכב נאמר אחרי שנה וחצי? תודה
הודעה אחרונה מאת itsik30, -
סיטרואן ג'אמפי
מאת קובי24-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש למישהו סיטרואן ג'אמפי 9 מקומות מ 2017 והלאה ויכול להמליץ על הרכב? ומה ההבדל בין ג'אמפי לטויוטה פרואייס?
הודעה אחרונה מאת קובי24, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם לפני שבוע קיבלתי את הרנו קליאו rs line החדשה שלי. אתמול שמתי לב שעל הניילונים שיש על הכיסאות מאחורה רשום מרץ 2020. הסתכלתי על הצמיגים וגם הם מינואר/פברואר 2020. האם מותר ליבואן למכור לי במאי 2021 רכב ממרץ 2020?? והאם אני צריך לבדוק דברים ברכב? כגון שמן וכו
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 6 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום עד כמה ההבדלים בין הדגמים מהותיים ? ( ראיתי גם 8 הילוכים מול 6 ובקרת שיוט אדפטיבית) ועד כמה נגיש לרכישה הדגם הבכיר יותר.. תודה וחג שמח, אשמח לעונים שהתנסו באחד מהם
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 39 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים לאחר הסתייעות בעצותיכם, רכשתי קופרה חדשה (אז עוד סיאט) וכמו שכתבתי בתחילתו: "החלום: טסלה (יש חניה בשטח הבית - דו-משפחתי), אך נראה שהן ברמת המחירים והן ברמת היתכנות, זה הולך ומתרחק" 1. לגבי טסלה 1.1 טסלה כבר בארץ 1.2 המחיר הרבה יותר נמוך ממה שהפחידו שיהיה 1.3 עדיין לא מוכרים את דגם Y 1.4 יש דגמים חשמליים אחרים 2. לגבי הקופרה 2.1 אכן רכב מודרני וחזק כמצופה 2.2 זה כיף לפעמים לבצע לחיצה ביציאה מצומת בין-עירונית ולראות את כל הרכבים נעלמים מאחור... 2.3 האחיזה של הרכב בפניות מפתיעה לטובה 2.4 הקשיחות ברמה היומ-יומית היא מעבר למה שהרגשתי בנסיעת המבחן, וקצת מקשה על העצמות …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פעם ראשונה שלי פה אז סליחה אם אני לא במקום הנכון או משהו כזה... אשמח לקבל הצעות לרכב ראשון עם פוטנציאל שיפורים (לא עצום). לא מחפש לקרוע את המסלול או להוציא זמני קורטר מייל, רק להתנסות בשיפורים ראשונים ולנהוג בכיף. ידני עדיף אטמוספרי זול יחסית (תקציב קנייה של עד בערך 20K) שלא יהיה מסובך לעבוד עליו (זה יהיה פשוט הרכב הראשון שאני אתנסה עליו מבחינה מכאנית) תודה רבה לכל העונים👍
הודעה אחרונה מאת דותןן, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב שנת 2020, ראיתי כמה בסוכנויות רכב פרטיות ואני שואל את עצמי האם הם יכולים לטפל בקילומטרז עם עדיין הרכב לא עבר טסט או נרשם במוסך? עקרונית יכולים להביא להם מכוניות שנסעו 30k בשנה הראשונה ואז כדאי להם ״לטפל״.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 703 צפיות
היי שלום לכולם מישהו יודע אולי מתי צפוי להגיע לארץ קיה ספורטאג צורה חדשה ? בגוגל כבר יש תמונות נראה רכב פגז השאלה מתי יגיע ....
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו רוצים לקנות רכב נוסף, C-SUV מיד שנייה והתקציב הוא 100K. נוסעים כ-18.5K ק"מ בשנה ומעדיפים בנזין. חשוב לנו שהרכב הבא יהיה אמין (מכוונים לרכב שנמצא על הכביש 2-3 שנים ומעדיפים שיהיה מבוסס על מכלולים מעט ותיקים). בנוסף, הכרחי מבחינת אבזור ופיצ'רים: - הנעה ללא מפתח - פתחי אוורור מאחור - בקרת שיוט אדפטיבית מבלי להתפשר על הנ"ל, האם יש הצעות נוספות חוץ מ-3008? אני חושב שהוא היחיד שהצלחתי למצוא שעונה על הדרישות ויכול להיכנס בתקציב (שנתון 2018 דגם בנזין 1.2)
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מישהו יודע לומר מה ההבדל בין גימור של GLX לבין GLX 2T של סוזוקי איגניס?
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, בעקבות מודעה ביד 2 של פורד פיאסטה שנת 2014 הלכתי אתמול לבדוק את הרכב, הוא עבר מכון בדיקה ורציתי להתייעץ פה על התוצאות וההתלבטויות שלי. מדובר בפורד פיאסטה שנת 2014, ידנית, יד ראשונה, 80 אלף ק"מ. חיצוני - הרכב נראה טוב, יש לו כל מיני שריטות, הוא עבר כמה תאונות שגרמו רק נזק לפח שתוקן (צד אחד של הרכב עם צבע חדש לגמרי). בפנים - שמור ונראה מעולה, יש מולטימדיה ומצלמת רוורס, מזגן עובד טוב. הוא טוען שהרכב טופל במקום מוסמך - יש לי את רוב ההיסטוריה של הרכב. *הוחלף קלאץ' לקלאץ' מקורי בעקבות בלאי* אני חשבתי שזה פלוס כי קלאץ' חדש... אבל אולי אני טועה? הנה מה שעלה בבדיקה: - לבדוק האם הוחלפה רצועת טיימינג (לפי ההיסטוריה לא הוחלפה) - כנ…
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
המלצה על וולוו
מאת סהרבר- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 593 צפיות
דיי חושש לרכוש וולוו יד שניה .רכב לזוג מבוגרים שנהנים מנהיגה. הרכב חייבת להיות מוגבה xc ויכולים להסתפק ב- T3 T4 משנת 2018 צפונה , ואשמח עם תאירו את עיניי בגובה הוצאות טיפולים. כרגע מחזיקים שניי ראב 4 האחת היברידית ובעבר פורסטר טורבו. מוולוו חששתי ועדיין מאוד מעונין.
הודעה אחרונה מאת נירס, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן וחג שמח, אני עומד לרכוש סיאט אטקה 2021 xp. הדבר היחיד שעדיין מטיל בוס ספק זה נושא הגיר - DSG-7 ממה שקראתי. אני לא מבין בתחום. אופי הנסיעות - ירושלים מהמרכז כל יום, כולל פקקים בבוקר. מהי רמת האמינות של הגיר, תקלות צפויות, עלויות? תודה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במידה וכן אשמח לתמונות של פנים הרכב. לא מצאתי שום תמונות רלוונטיות ברשת. כל המבחנים הם על ה-RS. אגב, הרכב מגיע עם שטיחי בד או גומי?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , האם יש רכב שחזק בקו ישר וגם טוב מבחינת יציבות בסיבובים ובהתנהגות כביש ? אני בעיקרון כמעט בטוח על ה208 gti אבל רוצה לשמוע אולי על עוד אופציות התקציב בעיקרון עד 60-70 אלף דרישות זה רכב ספורטיבי לוק צעיר יחסית ומה שכתוב בכותרת בנוסף 😬 זהו אשמח לשמוע הצעות תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Oriel88888, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אשמח לייעוץ אז קודם כל אין לי ספק שה i20 יותר חזקה בהרבה. ועדיין מתלבטת בין שתי ההצעות הנל: פיקנטו חדשה מהיבואן עם 7 שנות אחריות, יש לנו הנחה מיוחדת כך שיוצא 75k (הדגם ex) אופציה ב' היא i20 יד ראשנה ליסינג, רמת גימור הכי פשוטה, 2019 עברה 36k. בבדיקה במכון שלי יצא תקין, במכון של חברת הליסינג ציינו 'נזילת שמן מנוע שתוקנה' מחיר (אחרי הרבה לחצים) ירד ל68. הצרכים שלי: רווקה, רוב הנסיעות לבד, פ"ת - הרצליה, 4 פעמים בשנה ים המלח/אילת/ירושלים (הבנתי שהפיקנטו בקושי סוחבת בניסעות כאלה?) חשוב שלי: שיהיה קל למכור בעתיד רכב אמין לא חלש מדי, שיספיק לצרכים שלי תודה!!
הודעה אחרונה מאת Mali340, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,007 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Igalz
- רפי לין
- santiago
- PYA
- avi 1234
- davemustaine87
- farkash7
- לירון .ה.
- RedLabel
- Moshe c
- chrono
- yahaga