ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,627 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, לאחר חיפושים רבים ננעלתי על הרכב הזה אשמח לייעוץ על איזה ואריינט מומלץ יתרונות וחסרונות דיזל/בנזין? הן מהיבטים של תחושה והנאה וכמובן בהקשרים של תחזוקה ואמינות יש לציין שמעולם לא נהגתי על דיזל.. תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אני כנראה הרכוש רכב 0 קמ במקום ישירות מהחברה בעיקר מתלבט בין CX 3 ו CX 30, נהג יחיד כך שמקום האחסון מהאחורה פחות חשוב לי כרגע חשוב לי סביבת נהג נוחה אתמול ישבתי ב CX 3 שנחשבת קטנה ובפיגו 2008 [ ה CX 3 היה נוח , ב 2008 הראש שלי כמעט נגע בגג , אני גובה 1.93 ] בעיקר חושש מצריכת הדלק של המאזדות שהבנתי שהם שותות הרבה ... לא מתוכנן לנסוע מלא , בסביבות 20-25K קמ בשנה מה דעתכם? או שיש עוד רכבים בקטגוריה שאתם ממליצים יותר? פחות אהבתי את קיה נירו וכו' בעיקר בגלל העיצוב החיצוני
הודעה אחרונה מאת ilan1234, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש בעיה בקנית מאזדה 3 2012 עם 200000 ק״מ? לפי מה שאני מבין הרבה תיקונים יקרים מגיעים בסביבות ה200,000 ק״מ מה עוד חשוב לדעת כשקונים רכב עם קילומטראז כזה גבוה? וכמה ק״מ רכב כזה חי?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 986 צפיות
מחפש לדעת קצת יותר על קניית רכב מחברות הליסינג מדובר על רכב קיה פיקנטו (הדור החדש) שנתון 17-18 לא יותר כמובן שמחיר המחירון הוא רק המלצה - עד כמה באמת ניתן להוריד במחיר כדי להגיע לעסקה טובה? וממה כדאי להזהר בקנייה מהסוג הזה (מחברות ליסינג)? אשמח לייעוץ בנושא.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 659 צפיות
אהלן הזמנתי רכב חדש, עד שיגיע אין לי איך להתנייד ואני צריך רכב לנסיעה של כ 100 קמ ליום לכמה חודשים, חייב מזגן. לאחר מכן הרכב יימכר - לכן צריך רכב מבוקש או כזה שיהיה ממש ממש זול. לדוגמה - מצאתי לא רחוק ממני c5 2003 ב 3000 שקל..יד ראשונה. אני אשמח לקצת עזרה תודה אלעד.
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מתלבט בין- מזדה 3 ( יש לי כעת מזדה 3 2015 - מאד מרוצה) פורד פוקוס ST LINE וסקודה אוקטביה. התכונות שחשובות לי- נוחות מושבים ונסיעה, תפעות נוח ובטיחותי של המערכות ( מולטימדיה , מזגן) בידוד רעשים, אמינות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 651 צפיות
בעד ראב4: אמינות של טויוטה, יש לנו ניסיון מוצלח עם טויוטה במשפחה. צריכת דלק של 17 ק"מ לליטר בטיחות גבוהה עם פיטצרים מודרנים נגד ראב4: אקנה אותו שנת 2017, עם נגיד 80K ק"מ, הרכב כבר 4.5 שנים על הכביש. אמכור אותו כנירא אחרי 5 שנים. האחריות על הסוללה ההיברידית היא ל10 שנים. יש מצב שאאלץ למכור אותו ממש נמוך אחרי האחריות על הסוללה תיפוג. חושש גם ממצב שאצטרך לשלם משהו כמו 20000 על סוללה חדשה. דוגמה לכתבה: https://www.automag.co.il/ev-car-battery-prices-israel/ בעד אאוטלנד: תא מטען יותר גדול צריכת דלק טובה, אמיתית משולבת במבחן 13.7 מנוע בנזין רגיל בלי הבעיות של סוללה היברידית שמצריכה החלפה. בטיחות גבוהה עם…
הודעה אחרונה מאת Eli ziskind, -
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול באילו רכבים משומשים, משנתון 2014 והלאה, בשווי עד 60 אלף שקל נאמר, קיים מנגנון של חניה אוטומטית? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
משפחה של 4 נפשות, נוסעים מספר ק"מ ממוצע בשנה, לא קריטי האם בנזין/היברידי, אין לנו דרישות מיוחדות, מחפשים רכב חדש, משפחתי, בטיחותי, מרווח יחסית ונוח. אין תקציב ספציפי, אני מניח שבסביבות כ 150K ש"ח לרכב חדש. להבנתי, הכי כלכלי זה לרכוש רכב בן שנתיים/שלוש ולהחזיק אותו כשלוש שנים, אבל הפעם אנו רוצים לרכוש רכב חדש וגם להנות מראש שקט ואחריות למספר שנים. שקלנו גם ליסינג ופסלנו זאת, כי ליסינג מימוני זו פשוט הלוואה שעולה כסף, וסוג של ליסינג תפעולי שמאוד נוח, הוא כבר יקר ללא הצדקה. שליפה מהירה מהזכרון וגם גיגול קצר, העלה את המשפחתיות הבאות, לטובת סינון ראשוני, אשמח לדעת אילו רכבים כדאי כבר בשלב הזה למחוק מהרשימה (ומדוע), אלו רכבים מהרשימה כדאי לשקול (ו…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי מעוניינת לעבור לג׳יפון. אחת האופציות היא סיאט ארונה fr. איך היא מבחינת תחזוקה, אמינות וצריכת דלק? אם יש ג׳יפונים אחרים בקטגוריה אשמח להמלצות !
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
ג’יפון עד 140k
מאת amirba- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 778 צפיות
כיום עם מאזדה 3 2016 הצבק שמרגישה קצת צפופה עם 3 ילדים מאחורה בגילאי 6-9 ללא כיסאות בטיחות. אני מאוד אוהב את הרכב ואת חווית הנהיגה עד כמה שיש כולל זריזות. מעוניין להשתדרג לג׳יפון. חשבתי בהתחלה על cx5 אבל מרגיש לי שהאוטו קצת כבד למנוע שלו וגם תג המחיר קצת גבוה. עכשיו ראיתי את ה cx30 שהיא גירסה קצת יותר קטנה אבל מרגישה יותר ספורטיבית וגם נראה לי ביצועים קצת יותר טובים כי הרכב קל יותר. מישהו יכול לספר האם הרכב מרגיש צפוף? האם קצת יותר מרווח מה3? ראיתי גם את גירסת ה 2.5l שבכלל נראית לי חזקה.
הודעה אחרונה מאת amirba, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל החברים, אנחנו משפחה צעירה שמחפשת לשדרג את הרכב הנוכחי (טויטה רונקס 2007) ברכב חדיש יותר. הדרישות הן: רכב בטיחותי גיר אוטומט מרווח, שכרגע זה אומר כסא בטיחות מאחור + נוסע שיישב בנוחות תא מטען גדול ככל האפשר העדפה לרכב 5 דלתות או sw יש גם מחשבה על suv אם יש אפשרות למשהו משתלם בתקציב. המחשבה זה לכוון לשנתון גבוה ככל האפשר. התקציב הוא 45,000 ש"ח ללא אפשרות חריגה כרגע. תודה לעונים 😊
הודעה אחרונה מאת Itay_86, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 625 צפיות
שלום לכל מישתמשי האתר והמנויים! אני מחפש רכב עם שבעה מקומות ידני וזול, אם למישהו יש רכב שעונה על הקריטריונים האלה אשמח לחוות דעת והמלצות
הודעה אחרונה מאת Papino78, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 531 צפיות
אהלן בשעה טובה הרכב שלנו החזיר נשמתו לג'נרל מוטורס ואנחנו מחפשים רכב חדש. תכל'ס הדרישות שלנו די סטנדרטיות: בטיחותי (רצוי מערכות אקטיביות) מקום לעגלה וכיסא בטיחות אחד או שניים אמין וצריכת דלק - הנסועה שלנו מעל הממוצע, ובסופו של דבר מה שמעניין אותי זה הזמן והכסף שאנחנו משלמים ולא אכפת לי אם זה יוצא בצורת צריכת דלק או במוסך. המומלצת הקלאסית בפורום היא הג'אז שלצערי אין לי זמן למצוא את האקזמפלר המושלם, חשבתי גם על הקקטוס אבל להבנתי גם הרצועה החדשה לא חסינה מתקלות. אשמח להמלצות נוספות, אנחנו פתוחים לכל דבר ממיקרו-ואן ועד משפחתית האצ'בק או אפילו סטיישן לא עצומות. תודה!
הודעה אחרונה מאת goslow, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן אהלן אנשים יקרים אז הרכב הלך בטוטאלוסט שבוע שעבר,וכעת אני תר אחרי הרכב הבא תקציב 25 k נסועה כ 10 k בשנה פרמטרים שחשובים לי אמינות חיסכון בדלק שירות מוסכים בינתיים האופציות שחשבתי עליהן מאזדה 3 שנים 09-12(הבנתי שצריכת הדלק בעייתית באותן השנים) יונדאי i20 מאותן השנים (מרגישה ישנה ביחס למאזדה,אבל יותר חסכונית) אופציה נוספת שחשבתי עליה היא מיצובישי לנסר החדשה. נראה שעלות מול תועלת היא הכי הגיונית מה הייתם עושים במקומי?
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ולא רובוטי כפול מצמדים ,בתקציב בסביבות 105K ₪, לא חשמלי ,היברידי ולא רנו ופיזו. האם יש רכב כזה? עיקר הנסיעות הן נסיעות עירוניות.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, בימים אלה אני מוכר את הקורולה. סה"כ הקורולה שירתה אותנו נאמנה ב4 השנים שהיא איתנו, הרכב עבר כ59k ק"מ בנסיעות 1:1 בעיר ומחוצה לה. הרכב עבר 4 טיפולים סדירים וכניסה נוספת למוסך להחלפת מנגנון הרמת חלונות קדמיים. מאחור בזכות ריצפה ישרה, יש הרבה מקום. תא המטען מספיק גדול לשימושים שלנו התאורה מאוד חלשה וחסר שקע 12 וולט לציידנית. הקורולה בינונית מבחינת נוחות בנסיעות של שעה ומעלה. מערכת המולטימדיה באיכות ירודה כולל ניתוקים מדי פעם של הבלוטוס מסיבה לא ברורה. הוצאת שיחות טלפון מאוד לא נוחה כי היא נעשית באמצעות מסך טאץ'. קבלת שיחות טלפון נוחה ואינטואיטיבית-באמצעות כפתור על ההגה. חסר waze מובנה כך שלמעשה למסך הגדול אין שימוש. ת…
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם הרכב המשפחתי שלנו (גולף ישנה) נהיה צפוף (3 ילדים, שני מבוגרים , כלבה גדולה) ולכן התחלנו לחפש רכב חדש. השיקולים המרכזיים שלי בבחירת רכב הם בטיחות, אמינות ונוחות הישיבה בפנים (כולל מושב אחורי שיהיה מאוכלס על ידי 3 נוסעים, מתוכם שניים עם בוסטר, ללא צפיפות), וכמובן העלויות אחזקה, דלק וכו (שלא כמו הפולקסווגן ...) . -כמעט כל הנסיעות שלנו הן בתוך העיר , למרחקים קצרים. בסופי שבוע נסיעות יותר ארוכות -אני מתכנן להחזיק ברכב כמה שיותר זמן- לא מתכנן להחליף רכב כל שנתיים שלוש.. גאדג'טים, אבזור ומראה ספורטיבי לא חשובים לי. על פניו , התרשמתי שהספורטאז 1.6 טורבו נותן את החבילה הטובה ביותר מבחינת עלות-תועלת, ובהסתמך …
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתלבט לגבי איפה לעשות את הבדיקה לפני קניה. במוסך בו אני מטפל באוטו הקיים שלי (גולדמוטורס מודיעין) מבצעים גם בדיקות לפני קניה אני מתלבט אם לקחת את הרכב לפני הקניה לבדיקה של המוסך המורשה או לבדיקה למכון רישוי (ואז אלך לקבל חווד מהמוסך המורשה גם ככה) מישהו יודע אם יש הבדל בין הבדיקות ומי מהן עדיפה?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 911 צפיות
מה קורה מבחינת ביטוחים אחרי שקניתי את האוטו שרציתי, והעברתי בעלות? במידה ואני רוצה ישר לנסוע באוטו, עלי לעשות ביטוח תחילה. השאלה היא האם הביטוחים תקפים מיד מרגע ההתקשרות עם חברת הביטוח? מה עוד חשוב לוודא מיד אחרי קנית הרכב?
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 720 צפיות
שלום אשמח לעזרה ברכישת רכב לנסיעות ארוכות כ 200 ק"מ ביום בין עירוניות(70000 ק"מ בשנה) האם כדאי דיזל או היברידי (יש אפשרות לפלאג אין) דרישות הרכב נוחות נסיעה מערכות בטיחות אקטיביות צריכת דלק טווח מחירים עד 170000 ש"ח סוגי רכבים שחשבנו טיוטה קרולה היבריד יונדאי איוניק פג'ו 3008 דיזל / פלג אין היבריד רנו מגן קופה דיזל סיטרואן C5 איירקוס דיזל אשמח להמלצות מהרשימה או אם יש רעיונות אחרים
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אנסה לפרט כמה שיותר, אני רווק , בן 22. בשבוע האחרון החלטתי למכור את הרכב הראשון שלי, מאזדה 3 1.6 שנת 2005 ששירת אותי נאמנה וכבר נהיה זקן, אני מחפש רכב סופרמיני (לא קטן מידי כמו I10 , אבל לא משפחתי וארוך כמו המאזדה 3) הרכב הולך לשמש אותי לנסיעות בינעירניות - סביב 60 ק"מ ביום - 3 פעמים בשבוע - מקסימום שבועי 400 ק"מ. הוא ישמש גם לנסיעות עירוניות וסידורים רגילים כמו שיש לכולם. חשוב לי ברכב שיהיה קודם כל (על פי סדר חשיבות): 1.אמין 2.בטיחותי (כולל את המערכות בטיחות החדשות יחסית) 3.ביצועי - רוצה להרגיש שאני נותן גז והאוטו זורם איתי ולא נשאר מאחור 4. מאובזר 5. חסכוני בדלק סך הכל מחפש רכב מ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אנחנו מעוניינים לרכוש סוזוקי סוויפט. מצאנו היום אחת בסוזוקי טרייד. הפרטים הם: שנת 2019 (עליה לכביש 01/2019) מבעלות פרטית עם 70000 קילומטרים. מספר הקילומטרים הגבוה יחסית מטריד אותנו בעיקר. מה אתם אומרים על רכב של שנתיים וחצי על הכביש עם 70000 קילומטרים? הרכש ישמש אותנו כרכב שני בבית. מעריך שתוך שנתיים נחזיר את הקילומטרים לממוצע ואין לנו צפי להחליף אותו באיזהשהי נקודת זמן כל עוד הרכב תקין. ממה שאני מבין ורואה כמעט ואין רכבים כאלה למכירה בשוק היד 2. גם ב 2018 סוזוקי חזרו לייצר ביפן את הרכבים האלה. תודה, אביב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היה לי גולף 2008 הדגם החזק עם סטייג (200 כח), וואלה מכונת נהיגה עד שהגיעו הבעיות. מחפש רכב עם כח, ושיהיה אמין (לא עכשיו רכבי ספורט, פשוט רכבים שלא יהיו עגלות) חשבתי על B4, אימפרזה, קיה פורטה מה ממליצים? אם יש הנעה אחורית בקהל לזרוק תחת + ידניות אני יותר מאשמח
הודעה אחרונה מאת The Greek Freak, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 607 צפיות
שלום, אשמח להמלצה לרכב חדש משפחתי בתקציב עד 140 אלף ש"ח חשוב: זריז וחזק, ספורטיבי, אמינות, אחזקה לא יקרה, תא משפחתי לא קטן, חסכוני בדלק, נראה טוב חשבתי על מאזדה 3 ספיריט או סקודה אוקטביה 2021 בעסקת הלוואת מימון חברה - מה דעתכם? יש עוד המלצות?
הודעה אחרונה מאת oriel0024, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 611 צפיות
ממש מתלבט בין הרכבים. ההבדל היחידי שראיתי זה שלפולו יש גג פנורמי ומצלמת חניה. לפי מה שהבנתי, איביזה תעלה סביבות 70 אלף ש"ח והפולו סביבות 80 אלף ש"ח. נטו עניין של טעם?
הודעה אחרונה מאת Ri Car Do, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 926 צפיות
שלום לכולם. מחפש מכון בדיקה מומלץ באזור המרכז (עדיף פתח תקווה-ראש העין - כפר סבא והאזור ) . חשוב שתהיה אופציה לבדיקת קומפרסיה. למטרת בדיקה חוזרת לרכב (נעשתה כבר בדיקה במכון בראשלצ מטעם סוכנות טרייד ידועה) . הבדיקה יצאה פלס אבל מחוסר זמן קניתי את הרכב ורוצה לעשות בדיקה לשקט הנפשי שלי . מומלץ לחזור למכון שבו נעשתה הבדיקה ולראות אם יש שוני או ללכת למקום אחר ? תודה .
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי את הBRZ לפני כמה שנים ועברה בי מחשבה לרכוש אחת. אבל למרות שיש אותן בארץ לא יתאפשר לי לנהוג על אחת בשביל להכיר את הרכב ולהבין אם הוא באמת מתאים לי. כאן השאלה, כיצד ניתן לעשות נסיעת מבחן רצינית על הBRZ בישראל? משהו מעבר לכמה דקות בפקקים של גהה אותם מציעים באולם תצוגה. בתקווה לקחת את הרכב ליום, או לפחות לזמן סביר ובמקום עם כביש ריק בשביל לראות אם הרכב מדבר אלי. פניתי לסוכני המכירות אבל קבילתי תשובה בסגנון של זה מה שיש.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הי, טוב אחרי המון נסיעות מבחן בשבוע האחרון. והמחיר שאני מוכן להשקיע עומדות בפניי 2 האפשרויות האלו בלבד לא רוצה עוד דגמים אחרים. מדובר על היונדאי I12 סופרים פלוס המאובזרת ביותר מול פולקסווגן פולו גרסאת ה95 כ״ס. מבחינת מערכות בטיחות אין ספק שהיונדאי לוקחת. הנהיגה שונה לחלוטין שתיהן כפיות בדרך שלהן יונדאי שקטה ונוחה.. הפולו, טוב לא צריך להכביר במילים. ההתלבטות היא קשה מאד כי נכון שהיונדאי נותנים מלא מערכות, אבל הפולו גם מצויינת . על הנייר הן כמעט זהות בביצועים אך לא באמת בפועל מתנהגות שונה מאד על הכביש. ושתיהן באמת אחלה. מלחמה של dsg vs dct מבחינת אמינות? הנסיעות הן עיקר עירוניות אך יש גם נסיעות בין עירוני…
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 770 צפיות
האם כדאי לקנות את האוטו איביזה רפרנס 2012 מנוע 1400 ידני יד 2 עם קילומטראז׳ של 195,000? כי מצד אחד זה יוצא יחסית בסדר הממוצע קמ חלקי השנים של האוטו מצד שני זה מנוע שעוד רגע עובר את רף ה200 תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 914 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- David32
- איציק נ.
- מלטבשי
- baer
- flytomars
- avargel
- ידית
- falou
- guy.a
- NirNissimov
- ברווז
- gadik6