ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 541 צפיות
הודעה אחרונה מאת איתן יו, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 823 צפיות
הדרישות הן: רכב מרווח, כניסה נוחה (כולל דלתות אחוריות), בטיחותי, אמין, עם תפעול נוח ולוח מחוונים קריא וברור. שהרכב יכנס למוסך רק לטיפול שנתי ולא מעבר. עדיפות לגיר אוטומטי רגיל. אחרי כל הדיבורים על תקלות בגירים רובוטיים, אני לא יודע אם כדאי לזוג מבוגר לקנות רכב עם גיר שיש סיכוי שיתקלקל ויצרוך התעסקות עם כל העניין. האם אני צודק בקשר לזה? עד עכשיו הרכבים שנבדקו בסוכנויות זה סוזוקי קרוסאובר וסיטרואן C3. רכבים די דומים במפרט טכני, רק שיש הבדל של כ-20K במחיר. חוץ מהבדל במחיר לטובת הסיטרואן גם האחריות בסיטרואן היא 5 שנים לעומת 3 שנים בסוזוקי. שניהם טורבו, עם גיר אוטומטי יפני 6 הילוכים, מרווחים. הבדל נוסף הוא שבסיטרואן יש 3 בוכנות לעומת…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 750 צפיות
הבנתי שניתן להוציא בעלויות קודמות מהאתר gov.il. הבעיה שאני לא מוצא איפה רואים את הבעלויות הקודמות.. הורדתי את הקובץ "פרטי הרכב" אך לא מופיע שם בעלויות קודמות אפשר לקבל הנחיה איפה זה נמצא?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. מבקש את עזרתכם לגבי שני הרכבים, לגבי אמינות לאורך שנים, תחזוקה צריכת דלק ונוחות ישיבה מאחור לשלושה מתבגרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 824 צפיות
אהלן חברה, אני מעוניין לקנות סיאט אביזה/לאון שנתון 2010+- אני מעוניין בעיקר בדגם בידני אך מעניין אותי גם האוטומט, איך הוא? להתרחק מהאוטומט? מדובר על שלושת הדגמים 1600, 1400, 1200. אשמח גם לדעת איזה מנוע הכי עדיף מבחינת אמינות.
הודעה אחרונה מאת Amired, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הבוקר ביצעתי בדיקה לפני קניה לקיה סיד סטיישן LX 2011 יד 2 מליסנג, 117,000 קילמוטראג' . מצ"ב את תוצאות הבדיקה , לדברי הבוחן מדובר ברכב מוזנח מבחינת טיפול והוא אומר שיהיו עליו המון הוצאות ביחס לרגיל, טסט של הרכב בעוד 3 חודשים מה דעתכם? תודה בדיקה.pdf
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 630 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב סופר-מיני שישרת אותי בעיקר לנסיעות בתוך העיר ופעם בשבוע לעלות מהמרכז לירושלים. התקציב שלי הוא עד 30K מעדיף רכב ידני בשביל שיהיה חסכוני (בכללי אוהב ידני), כמה שיותר אמין וחלקי חילוף לא יקרים. קראתי הרבה המלצות על פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2013-2017 וזה נראה לי אחלה רכב. הבעיה העיקרית שלי עם הרכב שהוא נראה לי קצת חלש ובעליות לירושלים זה יהיה מורגש. הייתי שמח לקבל המלצה\דיסהמלצה על הפורד או כל רכב שאתם חושבים שיכול להתאים לדרישות שלי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לחוות דעת בנוגע לרכישת רכב הנ"ל. נתונים: 4 ילדים 2 כסאות תינוק. אחזקת רכב מלאה מהעבודה (דלק , תיקונים, טסט וביטוח). תקציב 150K גמיש. מחפש רכב מפנק עם איכות נסיעה טובה. תוד מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Tomer90210, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבוע מבורך לכולם 🙏🏼 מחפשת להחליף רכב של 7 מקומות, ברכב 7 מקומות של חברה אחרת. הרכב המשמש אותי עבור העסק שלי, וגם לנסיעות פרטיות. אחרי 3 שנים מהנות ומפנקות, מתחילה להתעסק יותר מדי בחידוש חלקים. מעוניינת לעשות טרייד אין עם פיג׳ו 5008, שנת 2013, ולהשתדרג לרכב חזק/חדש יותר/ מפונק הרבה פחות. 🤦🏻♀️ ( לא היה לי מעולם רכב צרפתי. ווואאווו. מפנק ומרווח, אבל מפונק הצילו , וגם כמובן הגיע הזמן להתקדם). מחפשת מקום אמין של טרייד אין ( לא עוד מקום של סוחרי רכב המשלמים לכל רכב שמגיע 10000 שח, ללא קשר לערכו הריאלי בשוק, או באזור) מקום בו אוכל לסגור גם קניה וגם טרייד אין, הלוואה בתנאים שפויים. למי שיש המלצה בפציפית מנסיון על רכב 7 מקומות ( ההמ…
הודעה אחרונה מאת Ronitwk, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים יקרים. אנחנו זוג צעיר שצריך רכב בעיקר לנסיעות בתוך העיר. אני הולך על יפנית כי חשוב לי האמינות והשקט. אני מסתפק האם לקחת משפחתית גדולה ונוחה או אפילו היברידית עם קילומטרז' גבוה (200 ומעלה) ולסמוך על האמינות, וגם אני לא הולך להוסיף הרבה קילומטרים, האם באמת ניתן לסמוך על היפניות שיתנו שקט גם ב 250 קילומטרז'? או שעדיף לקחת רכב קטן כמו יונדאי i10 למשל, עם קילומרטרז' נמוך ולוותר על הנוחות וזהו אשמח לתשובתכם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, מחפש רכב עד 3 שנים נדלקתי על סוזוקי ויטרה 4X4 טורבו 1.4 הבעיה שלרכבים האלו יש ביקוש רב וקשה למצוא רכב במצב טוב. היום הייתי במגרש סוזוקי , אין ויטרות נורמליות כלל (רק רכבים גמורים עם ק''מ מעל 100 אלף). האם מישהו יכול להמליץ לי דגמים מקבילים לסוזוקי ויטרה , שיהיו באותה רמה ופחות ויותר באותו טווח מחירים ?
הודעה אחרונה מאת Galat, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. הציעו לי סוזוקי אלטו ב 17,000₪ שנתון 2015 עם 103,000 האם לדעתכם המחיר הוגן? האם הרכב נחשב לאמין וזול לתחזוקה? האם הק"מ נחשב לסביר? בתודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם פורד אקספלורר אמין ?!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שואל בשביל אדם שמתעניין ברכב. ממה שזכור לי יש שם תיבה רציפה שהיא גם נפיצה. עד כמה המצב גרוע? האם זה תלוי בכמות הנסועה שהרכב עבר? מהן עלויות התיקון/החלפה? במקומית שונים ראיתי את הסכום 12k. האם היבואן מכיר בתקלה ולוקח אחריות?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 985 צפיות
שלום, עשיתי חיפוש ולא היו כאן הרבה דיונים על לקסוסים, בטח לא על לקסוסים בני 11 ו-13 שנים (או יותר), אז תרשו לי להיות בין הראשונים. אחרי כמה שנים רעות עם רכב מלא תקלות מתסכלות, החלטתי ללכת על רכב משפחתי עם תדמיות של "אמין", "איכותי", "יוקרתי"...אבל בתקציב מוגבל של 40-45 אלף שקלים, לא יותר. חיפוש ממוקד ביד-2 הביא אותי ללקסוס בדגמים הבאים: GS300 (שנת 2008,2009,2010) RX330 (שנת 2004) RX350 (שנת 2009,2008 - אבל לרוב מעבר לתקציב ב-10 אלף שקלים) ממוצע הקילומטרז' בדגמים שראיתי נע בין 190 ל-230. חלקם עם הרבה ידיים (עד 5) וחלקם יד ראשונה. ה-GS300 מגיע עם מנוע V6, הנעה אחורית והוא נראה מעולה. גם ה-RX330, א…
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 673 צפיות
היי, אשמח לחוות דעת על הרכב הנ״ל בשנתון 2011-2013 כרכב ראשון.
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מה דעתכם על הג'יפון ניסאן קשקאי בגרסת הדיזל? 1.6 ליטר,130 כס,דיזל,visia,2015. מחפש בעיקר כרכב עבודה לשימוש יומיומי. והאם רכב דיזל שונה משמעותית מרכב בנזין? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום וברכה . ראשית אפתח בכך שנכון להיום יש לי קיה סיד 2016 סטיישן דיזל הרכב אצלי 5 שנים ובעיקר אצלי אשתי וביום יום מבצע נסיעות קצרות ובסופי שבוע נוהג בו יחד עם המשפחה.. אני מאוד מרוצה מהרכב.. נעים חזק יחסית למשפחתית 140 כס וחסכוני אזור 14 קמ לליטר.. ולדעתי אמין בנתיים רק טיפולים ( טוב האמת סהכ נסע 50k) לאחרונה אני פוזל לכיוון רכבי הsuv עם כל הפינוקים כמו למשל שמירת נתיב, התרעה על שטח מת, כיסאות מחוממים וכו'.. בעיקר נדלקתי על הניסאן אקסטרייל שיש לו רמת אבזור מפנקת מאוד ברמת גימור טקנה ויש גם דגם שהוא 2 ליטר עם 4*4 לצערי הוא לא נפוץ וקשה למצוא למכירה (מחפש 2018 זה הצורה החדשה).. מה שנחמד בו שהוא מרווח מאוד , לא באמת יש לי צורך ב7 מקומות אבל זה בטח יהי…
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יכול לעשות קצת סדר בכל מה שקשור למכוני בדיקה? איך כדאי לחפש מכון בדיקה? צריך לקבוע תור? כמה עולה בדיקה? למוסך מורשה צריך להביא גם את הרכב?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 921 צפיות
היי , התלבטות קשה מאוד בין אאוטלאנדר לבין ניסן Xtrail (דגמי הבסיס)... מצד אחד הניסן יותר עכשיווית וסקסית מהמיצובושי , מצד שני למיצובושי מערכות בטיחות יותר מתקדמות . לדוגמא בקרת שיוט אדפטיבית - משתמש המון כיום ביכולת הזאת ברכבי הנוכחי . *** בבקשה תתעלמו מצריכת דלק *** מה שחשוב לי זה נוחות המשפחה ונסיעה ובטיחות . אשמח לדעתכם : )
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 670 צפיות
שלום לכולם, התאפסתי לכיוון יונדאי i30 לאשתי האהובה. התקציב נע באיזור ה-15-20 אלף. ראיתי שבמחירים כאלה אני יכול להשיג משהו מהשנתונים 2010-2011 עם רסיסי 2012. האם יש הבדלים משמעותיים בין השנים האלה, או שמדובר באותה גברת בשינוי אדרת? במילים אחרות, האם לגרד כסף מהתחתית של איפשהו בכדי להניח את ידי על 2012 או שלא באמת יהיה הבדל?
הודעה אחרונה מאת Glarmorgan, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 782 צפיות
שלום לכם! אנחנו רוצים לקנות רכב של 8 מקומות אבל לא דווקא למבוגרים אלא בעיקר ילדים... חבר אמר לנו שגרנדיס לדוגמא אם כתוב ברישיון שלה שהיא פרטית ולא כתוב מספר נוסעים, אפשר להוסיף לה עוד חגורה מאחורה והיא הופכת לרכב 8 מקומות. מישהו מכיר את הדבר הזה? האם זה תקף לעוד רכבים? מעבר לזה נשמח להצעות לרכב 8 מקומות בטיחותי ואמין ועדיף ששותה כמה שפחות. תקציב: 30-40k כרגע על הפרק גרנדיסיות. מה אומרים על קשקאי+2? יש עוד שיתאימו? נוסעים בעיקר בעיר ולא הרבה רוב הזמן. מדי פעם (ממוצע פעם בחודש) נסיעה בינעירונית משפחתית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גלילה הגלגלית, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלושה ילדים (7,5,2) = קו חלוקה עירוני כל בוקר, זה בעיקר. מידי שבועיים נסיעה לא גדולה בין עירונית. מחפש רכב עם אפשרות לשבת נוח למבוגר +2 מאחורה וכסא בטיחות מקדימה. שמתי לב שהדגם הזה מתומחר בחסר. מומלץ? אמין? חשובים לי אמינות ונוחות נסיעה. תקציב עד 20,000 ש"ח. אני מניח שלצרכים שלי עדיף בנזין, מה כדאי לשאול על הדגם הזה? מחלות אופיניות וכו'
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים מעוניין לרכוש לאשתי רכב מסוג mg zs שנת 2019 יד ראשונה פרטית 20,000 קמ הדגם המפואר ביותר נפח מנוע 1000 טורבו בנזין אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שיש להם נסיון של שנה לפחות על רכב כזה אני ממש לפני סגירת עסקה תודה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, 1. אם יש כאן בעלים או בעלים לשעבר של הדגם - אשמח לשמוע חוות דעת אישית. 2. אני רוצה לקנות את הדגם (1.75 TBi) - ניסיתי לחפש ביד-2 אבל זה ממש כאב ראש, כי אי אפשר לבחור לפי סטיישן או סדאן. 3. אני מניח שישנו יותר מפורום/קבוצת פייסבוק אחת של חובבי אלפא בישראל - אשמח לקבל המלצה לפורום/קבוצה הפעילה, הטובה ביותר. אלפי תודות!
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
מתלבט בין שני הרכבים... מבחינת שימוש: נוסע 15-20K בשנה, 5 בוגרים ומתבגרים + כלב / נוסע מזדמן. לא מתכנן נסיעות בשטח. מתכנן להחזיק את האוטו 5+ שנים מבחינת מחיר: את האאוטלנדר אפשר לקנות מליסינג 0 ק"מ, בגרסת הפרימיום 2.0 ב 165K. זה אותו המחיר כמו ה C4 ספייסטורר 1.2 טורבו בנזין מהיבואן (לא מצאתי מ 0 ק"מ) שני הרכבים מציעים מערכות בטיחות די דומות, עם יתרון קל ל C4 האאוטלנדר מציע פינוקים כמו גג שמש, דלת תא מטען חשמלית, ריפודי עור וכו' לפי התרשמות מחיפושים ברשת: 1. הנסיעה ב C4 כנראה תהיה נוחה יותר. אבל בכמה יותר? 2. האאוטלנדר כנראה יהיה אמין יותר, ויותר זול לתחזוקה 3. למכור את האאוטלנדר יהיה קל יותר וירידת הערך נמוכה יותר …
הודעה אחרונה מאת rossro, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 599 צפיות
כרגע מתחיל בחיפושים של רכב עבור אשתי שמתחילה לנהוג, מיועד בעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר. דרישות שקיבלתי: 1. רכב לא גדול, אבל לא חלש מדי 2. רמת בטיחות טובה 3. רצוי ישיבה גבוהה 4. העדפה אישית שלי, רמת אמינות טובה ללא הרבה התעסקות האפשרויות שחשבתי אליהן: 1. סוזוקי SX4 (מישהו שאני מכיר כנראה הולך למכור כזה) - עונה על עניין של אמינות וישיבה גבוהה, מצד שני הבנתי שבטיחות בעייתית (מישהו יכול להרחיב בנושא?) וגם המחיר של 35K על רכב שנת 2013 נראה גבוה 2. קיה סול - אני התרשמתי לטובה, אשתי בינתיים נרתעת מאיך שהאוטו נראה 3. הונדה ג'אז 4. קיה ריו 5. טויוטה יאריס 6. פתוח לאפשרויות... אשמח לעזרתכם,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 714 צפיות
אהלן! מעוניין לרכוש קיה סיד סטיישן 2015 יד2 180000ק"מ בעלים קודמים היו ליסינג נהג יחיד של אלבר הרכב נראה שמור, מטופל והנהיגה בו נעימה בבדיקה של לפני הקניה נמצאו כמה ליקויים - צמיגים אחוריים,רפידות ברקס קדמיות, וכמה נוספים מרתיעים יותר(מצורפת תמונה) אשמח לשמוע עד כמה התקלות האלו חמורות/יקרות אם בכלל?, לוקח בחשבון שמכון הבדיקה מחמיר ביותר(ככה הבודק גם אמר). מוסך אמין וטוב הציע לי לגשת אליו לבדיקה כללית ללא עלות לקבל פרספקטיבה. המון תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעצה, מתלבטים בין מאזדה cx5 קומפורט מיבואן מחיר: 172300 כולל אגרה. נותן הטבות : פתיחת תא מטען חשמלי, חיישנים קדמיים ואחוריים, מצלמת דרך קדימה ואחורה, עלוקה וכספת. או : 0 ק"מ מחיר: 158500 ש"ח כולל אגרה, נותנים קודנית חיישנים אחוריים וטיפול ראשון מתנה. הפרש: 13800. הרכב יהיה בבעלותינו די הרבה שנים. ייש לנו מצלמת דרך שמצלמת רק קדימה. אלו ההנחות שנותנים על cx5 מה הייתם בוחרים? (בהתחשב שאם הכל בסדר מתכוונים להחזיק את הרכב יחסית הרבה שנים) דרך אגב מכמה שנים זה משתלם? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב ראשון שיהיה כמה שפחות תקלות במסגרת המחיר הזה קיבלתי הרבה המלצות על טויוטה קורולה ראיתי כמה הצעות לרכב 300K למשל שהחליפו לו מנוע האם שווה משהו
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 481 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- Rongaflugen
- Jeka88
- ask
- אורי מ.
- shilo_v
- Tal7
- ypz
- Igalz
- Markm4
- sperial
- itaysamurai