ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, מעוניין לקנות פורד מונדאו שנת 2011, טיטניום מנוע 2.3, יד 01 שעברה 110 אלף קמ. קיים ספר טיפולים מלא מהיום הראשון, טופל במוסך מורשה.. המוכר מתחייב לבדיקה. הנתונים טובים והרכב נראה מצוין פנימי וחיצוני, השאלה היא מה דעתכם על הרכב? מומלץ? רכב ראשון לחייל משוחרר
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 639 צפיות
שלום לכולם, אנחנו מחפשים רכב משפחתי בין השנתונים 2015-2016 וראינו 4 אופציות שנשמח לחוות דעת מה הכי מומלץ ולמה. ארבעת האופציות הן יד 1 או 2 לכל היותר, פרטית ועד 70-80 אלף ק"מ. 1. יונדאי אלנטרה 2016 inspire 2. יונדאי i35 superme 3. ניסאן קשקאי 2015 4. קיה ספורטג' 2015 כמובן שאם יש עוד אופציה שלא העלתי ויכולה להתאים נשמח לשמוע. בעיקרון מה שמעניין אותנו זה אמינות, נוחות נסיעה וצריכת דלק. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני רואה הרבה מאוד ביקורות חיוביות עליו מבחינת אמינות. ושלרוב השלילי היחידי זה דלק שהגיוני. כן יש הרבה סטיגמה ששברולט זה זבל אבל האם היא מוצדקת? הדור הזה מגיע עם תיבה 4 הילוכים בלבד או שיש אופציה ל6? לא נראה לי שכל מאות האנשים שנותנים ביקורת טובה על האמינות שלו משוחדים. הבנתי שמה שיש בארץ לא בדיוק מה שיש באמריקה. אצלנו הם מיוצרים בגרמניה, ובאמריקה יש להם הרבה בעיות עם המנוע והמערכת תזמון שסתומים. אשמח לתובנות מאנשים עם ניסיון עם הרכב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת icc, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי מה הולך לנפי שאני קונה את הרכב אשמח לדעת עם המחיר הוא סביר , מדובר בסיביק 99 ידני מקורי שעברה טיפול כולל של מעל 10 אלף לטענת המוכר אפרסם פרטים בהמשך הוא דורש 13 מחיר אחרון . רציתי לדעת אם המחיר סביר למצב של הרכב ? אני אמור לרכוש את הרכב כבר מחר, מה אתם אומרים ? אלה הפרטים : 🔥הונדה סיוויק אצבק🔥 🚩שנת 1999 🚩ידנית מקורית מהחברה. 🚩מנוע ZC 1.6 עם 136 אלף קמ ( מנוע נמצא ברישיון). 🚩המנוע לא כולל וויטק עם מחשב P27. 🚩צבע מיוחד שמורכב מכמה צבעים. 🚩ברכב הזה מושקע בהרבה מאוד זמן אהבה וכסף מי שמכיר או ראה את הרכב יודע. 🔥הוחלף ברכב🔥: 🚩ראש מנוע עבר אוורול כללי כולל שטח. 🚩גיר חדש S20b כולל קלאץ חדש של Exedy. …
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 971 צפיות
היי, זוג ללא ילדים, אך ככה"נ יהיו בהמשך נסיעות 60/40 לטובת בינעירוני, חיסכון בדלק הוא יתרון גדול מאוד (בהתחשבות במחיר הרכב שנקנה וכו') אוטומט חובה, מעדיפים רכב שהוא לא מיני/סופרמיני (כרגע בעלים של פאביה 2011 1.2 ספורט ידנית) אין בעיה עם רכב שהיה ליסינג במעבר על יד2, הרכבים שקרצו לי (ללא התייעצות עם הבתזוג עדיין :)) הם סקודה אוקטביה 2017 1.4 הישנה יותר או 1 החדשה יותר (שנושא האמינות מפחיד אותי) , מאזדה 3 (מספר מועט מאוד של רכבים שהתאימו לתקציב - גם עם מנוע 2 ליטר), יונדאי איוניק ואפילו אאודי 3 1.4 אחת שעלתה לכביש ב 10/2015 כמו כן ראיתי שקיה ספורטאז' או קשקאי גם נכנסות יפה לתקציב אך עניין החיסכון בדלק דיי מרתיע אותי אש…
הודעה אחרונה מאת aleff, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי וולוו S80 2001 מנוע 2900 , אוטו גדול וחזק, מחפש משהו דומה בתקציב של 90K , איזה מכונית אתם ממליצים.
הודעה אחרונה מאת The Greek Freak, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אשמח שתגידו לי חוות דעת שלכם מניסיון על הרכב. אחזקה, טיפולים, דלק, ביצועים, נוחות נסיעה בידוד רעשים וכו מדובר על מנוע 1.0 שנת 2018 תודה לעונים[emoji16] Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 633 צפיות
שלום לכולם, מצאתי רכב וולוו V40 שממש מצא חן בעיניי, אבל הבעיה שכולם הפחידו אותי מהגיר והמנוע שלו, רציתי לשמוע מה אתם חושבים על הרכב? והאם יש בעיות בדגם זה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת FaresSa, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 588 צפיות
לא מאתר 3.6 שלא היה של נכה. אבל אותרה 3.8 עם 190 כ"ס. דעתכם? שואל בשביל חבר ואם יש לכם אחת למכירה נשמח לדעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, ראיתי הרבה ביקורות רעות בפורום על הדגם הקודם (עם מנועים קודמים) ולא מצאתי שום ביקורת על הדגם החדש. מעניין אותי עם מנוע 1500 - בעיקר ענייני אמינות. זה אותו מנוע+גיר כמו במאליבו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת i&m, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מתלבט על רכב חדש בין קיה נירו היברדית לבין סוזוקי ויטארה 1.4. משפחה עם 3 ילדים. נסועה של 12 אלף בשנה. קיה נירו נטען ירד מהפרק עקב תא מטען קטן וחוסר בגלגל רזרבי. בשני הרכבים חבילת בטיחות עשירה. עדיפות לצריכת דלק בקיה. עדיפות לתנוחת ישיבה הגבוהה יותר בויטארה. מחזיק את הרכב כ10 שנים. הקיה רחב ב3 סמ , לא נראה לי קריטי במרחב מאחור לילדים. בגלל הנסועה הנמוכה יחסית, נוטה לכיוון הויטארה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 655 צפיות
כמו שכתוב בכותרת. הרבה דיונים פה מדברים על זה שעדיף רכב עם ק״מ יותר גבוה שנהגו בו בעדינות או רק בנסיעות בינעירוניות מאשר ק״מ נמוך שקרעו אותו. השאלה איך אפשר לדעת? הם בדיקה במוסך יכולה לגלות את זה או שצריך להסתמך יותר על היכרות או ״קריאה״ של המוכר?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, בבדיקת רישיון רכב לפני קניה, אני רואה את הנתונים הבאים: תאריך עליית הרכב לכביש- 2013 תאריך בעלות - 2018 מס׳ בעלים קודמים - 00 מה זה אומר? מי שרשום ברישיון הרכב לא הבעלים המקוריים כפי שהם טוענים? אשמח להסבר, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מנילה, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המוכר טוען שהוא יד שניה והיד הראשונה גם פרטי אך קנה את הרכב באוטו דיל. רישיון הרכב אכן על שם המוכר אך לצד החותמת של סניף דואר אוטו דיל מופיע המושג "כפל". יש סיבה לדאגה? מבין שאין דרך מלבד להגיע פיזית למשרד הרישוי בכדי לבדוק כי אכן היד הראשונה פרטית או שלא התווספה יד ?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי דאציה דאסטר לנסיעה ביום יום לעבודה מחפש משהו קטן לאשתי לנסיעות בתוך העיר שלא יעשה לה בעיות שתסע איתו בראש שקט ולא יהיה לה קשה בחניות מתלבט בין סוזוקי איגניס פיגו הקטנות או שיש לכם משהו אחר להציע אשמח לשמוע את חוות דעתם של חברי הפורום תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת מחליף רכבים, -
-
אינפיניטי אחזקה
מאת RS123- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי אני שוקל לרכוש אינפיניטי G37/M37 רציתי לדעת עד כמה זה רכב אמין ומה עלות האחזקה שלו בערך מבחינת ביטוח חובה+מקיף (לנהג בן 30+) וכמובן עלות של טיפולים. בעיקרון מדבר על שנתונים 2010-13 בערך אה וכמובן גם אשמח לדעת על צריכת דלק בעיר/בין עירוני אשמח גם לשמוע על רכבים ברמה דומה שאפשר להנות מהם באותו מידה
הודעה אחרונה מאת יהונתן שלמה, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 832 צפיות
היי, מחפש רכב שני למשפחה. נסיעה של כ 13,000 ק"מ בשנה, רובה בין עירונית עם נהג בודד אבל צריך גם להסיע 3 ילדים לנסיעות קצרות כל יום. מחפש בעיקר אמינות, בטיחות ושתהיה נסיעה נעימה. מתלבט בין שני רכבים עם נתונים מאוד דומים פיג'ו 2008 - 3/2017 עם 74,000 ק"מ. יד ראשונה מליסינג - 56,000 ש"ח סוזוקי בלנו - 4/2017, עם 78,000 ק"מ, יד ראשונה מליסינג - 49,000 ש"ח יש המלצות לגבי הרכבים והתאמתם לדרישות? תודה
הודעה אחרונה מאת Shay_u, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 869 צפיות
אני מתנצל, שלשום נפל עליי צורך בהול בלקנות רכב. אם מעניין אתכם למה, לפני כמה חודשים החלפתי מקום עבודה. עקב המצב בארץ, עד כה עבדנו מהבית בלבד. בגלל ההקלות, כעת רוצים שנגיע למשרדים. מקום העבודה ממוקם במרחק של 35 ק"מ מהבית שלי ללא אפשרות נוחה להגיע בתחב"ץ. אני כנראה יכול למשוך עוד שבוע-שבועיים עד שאקנה רכב. משתדל כרגע לעשות שיעורי בית בנושא רכישת רכב משומש. אני מתעניין ברכב סיאט איביזה ידנית (מהנה יותר מבחינתי). מצאתי מודעה באתר "יד 2": סיאט איביזה FR ידנית 1.0 עם 110 כ"ס 2016, 57 אק"מ, מחיר 62,000 ש"ח. מוכר: מגרש "רכב אבו פאדי". תיאמתי איתו להגיע אליו בשבת. אשמח אם מישהו מכיר את מגרש המכירה או את הדגם באופן כללי, ויכול לייעץ לי לא ליפול בפח. אם לדעתכם, כיום עדיף לרדת…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב הולך לשמש fרכב לימוד נהיגה אוט'. יש לי את הסנדרו סטאפאווי טורבו דיזל ידני כרגע ולמעט איכות חומרים (נמכוה אך עמידה) ומזגן שלא מקפיא בימי קיץ חמים וקשים במיוחד הרכב הנ''ל מציג אמינות מופתית, חיסכון אדיר בדלק, נוחות טובה וביצועים די טובים. ההגיון אומר להמשיך עם הסוס המנצח, אבל יש פה שינוי קטן - גיר אוט'. איך הוא? אני יודע שבגיר הישן של הקונצרן היו בעיות מסוימות שאף הגיעו לבית המשפט. האם החדש מראה אמינות גבוה יותר? האם יש מחלות ידעות ודברים שאני צריך לחקת בחשבון?
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הכי חשוב לי - נוחות נסיעה במרחקים ארוכים, אבזור, בטיחות. על פניו, האיוניק נדמית כאפשרות הטובה ביותר. האם אכן כך? תודה מראש למשיבים. סיאט ארונה 1.0– STYLE טויוטה קורולה סאן היברידית יונדאי איוניק היברידי 1.6 פרימיום יונדאי קונה 1.6 פרימיום היברידית סקודה אוקטביה 1.0 אמבישיין
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם ובוקר אור, רציתי לשאול בבקשה, מה דעתכם על הרכב הנ''ל. האם הוא אמין ? אני מדבר כמובן על גרסת הדיזל. בכל השנים/בכל השנים שהוא אמין בהם למי שמכיר ויודע. אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש ויום נעים.
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב כמה שיותר זול לרכישה ואחזקה לתקופה של שנה +-, התכנון אחרי שנה למכור אותו בכמה שפחות הפסד ולהשתדרג, בשלב זה צריך לצמצם בהוצאות. למרות שאי אפשר לדעת כמה נחליט למשוך, כי קל להחזיק רכב כזה. אפשר להגיד בערך 1200 ק"מ בחודש, עלו לי על הכוונת אלטו או ספארק מ 2011-2013, ידניות. תקציב עדיף בסביבות 10,000 למרות שאפשר לחרוג גם ל 15 כי אני יודע שבעתיד כנראה שההשקעה תחזור כשאחליט למכור. הספארק קצת זולה יותר, ויש יותר מבחר. מבחינת צריכת דלק הספארק צורכת קצת יותר, לא חושב שזה משמעותי עבורי. הייתי נעול על האלטו, הייתה לאחי ודי התחברתי, נמרץ יחסית ומאוד זול לאחזקה. השאלה איך האמינות של הספארק? איך המזגן שלה? יש לספארק שרשרת או רצו…
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
היי אני חשוב לקנות קיה נירו פלאג וכמובן שאין לרכב גלגל רזרבי. האם משהו קנה גלגל חלופי ושם אותו מאחורה? כמה עולה גלגל כזה + ג'ק ומה שצריך להחלפת גלגל? איפה הגלגל נמצא מאחורה? סתם זרוק? אשמח לתמנות של ההתקנה של הגלגל הרזרבי בבגאז. תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת שמר77, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 971 צפיות
היי, אני עובר לתל אביב ומתלבט אם לקנות קורקינט חשמלי ולמכור את האוטו. הסתכלתי באינטרנט וראיתי קורקינט חשמלי של סיטיראנר שנראה לי טוב - ראנר 2 https://cityrunner.co.il/ מה דעתכם? ממליצים על נסיעה בקורקינט חשמלי? מישהו עשה את המעבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 871 צפיות
שלום, שוב שואל אנחנו בבדיקת רכב 7 מקומות, מוצע לי כעת רנו גרנד סניק דיזל 2016 יד 2 המחיר המבוקש 67,000 טופל במוסך רנו כפ''ס כל חייו,שמור.-האם המחיר הגיוני? לא מוגזם מידי עבור רנו? המוכר טוען שהזמין חדש ובטרייד נותנים לו 67,000 על הרכב הישן כך שאין לו סיבה לרדת מ67,000 לעומת זאת אני יכול למצוא סטרואן גרנד פיקאסו עם המנוע החדש והגיר החדש (כן,מכיר את ההבדל כבר) במחיר יותר נמוך. אשמח לדעת: מה עדיף מבין שתיהן מבחינת אמינות/עלויות אחזקה על מי הייתם ממליצים ללכת? עוד יותר אשמח לדעת ממי שיש לו אותם כבר (אבל לא רכב ממש חדש כי זה לא משקף לדעתי) תודה מראש, נ.ב הנ''ל דחוף לנו על מנת לקבל החלטה.
הודעה אחרונה מאת tangens, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 909 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות ג'יפון חדש ואני מתלבט בין הסיטרואן C5 לפיג'ו 3008. ההבדלים באבזור בגרסאות הבסיס אומנם בבירור לטובת הפיג'ו (מבחינת הטיפולים גם ההפרש לא כזה גדול) אך מביקורות ששמעתי, נוחות הנסיעה בעיר משמעותית הרבה יותר נוחה בסיטרואן מאשר בפיג'ו (בתור מישהו שנוסע הרבה בעיר). אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. תודה,
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לצערי, אני הולך לאיבוד בין כל החלופות השונות בעולם רכבי העבודה, בשילוב רמאים אינספור החלטתי לשאול כאן את המקצוענים. אני עובד בשיפוצים, עם זאת חשוב להדגיש שאני עובד בתל אביב ורוב היומיום שלי על האופניים (ויש עגלה שסוחבת עד 200KG), ז"א שהרכב לא זז הרבה והיעודים שלו הם: - שיפוצים (העמסה של בטונים, גבס על מתקן וכדומה) - נסיעה בינעירונית חיפה תל אביב לאחר שהלכתי לראות מספר רכבי ברלינגו 2016-17, התחלתי לשאול ברחוב בעלי רכבים כאלו שחלק אומרים נהדר וחלק אומרים אל תעשה את הטעות הזו. יש גם קנגו על אותו המשקל - האם כדאי? ההתלבטות שלי היא כזו, בגלל שאני לא מזיז הרבה את הרכב, האם יהיה אולי ניתן להביא רכב לשימוש פרטי…
הודעה אחרונה מאת lahav500, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 986 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב תקציב של כ40K רכב משפחתי שנתון יחסית גבוה רמת איבזור גבוהה וקילומטרז בשאיפה נמוך. לאחר חיפוש מיגע במגרשים חזרתי עם 4 הצעות ואשמח להמלצות איזה מהדגמים יותר אמין ורואה פחות מוסך. הרכב מתוכנן ליסוע כ15K בשנה. אפשרות ראשונה באלדן אופל אסטרה 2016 סטיישן אינג'וי 124K עלות כ42K שנתיים אחריות 10 מכלולים. אפשרות שניה בלובינסקי 308SW דגם אקטיב2016 91K שנתיים אחריות 43K אחריות כנ"ל של לובינסקי. אפשרות שלישית 208 שנת 2017 82K דגם אקטיב שנתיים אחריות עלות 44K של לובינסקי. אפשרות רביעית רנו קליאו 2017 100K עלות 41.5 שנה אחריות מאלבר. איזה מהאפשרויות הכי אמין/יעיל? האם יש משהו יותר מומלץ במחיר הזה. תודה מראש …
הודעה אחרונה מאת sh8335904, -
-
קשקאי פלוס 2
מאת אלי91- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מישהו יכיל לתת לי חוות דעת על הקשקאי פלוס 2, שנת 2014 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלי91, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רוצה לייבא רכב בייבוא אישי מיפן. התקשרתי לסוכנות בארץ אי אפשר לייבא דרכם. הרכב הוא: סובארו ג'סטי 1.0 בנזין 4WD 2021 להלן גם קישור לאתר שאותו מצאתי. אשמח לעזרתכם. תודה. https://www.batfa.com/new-car-subaru- justy.htm נ.ב: ככל הנראה אאלץ לייבא את הרכב אך ורק מיפן, עברתי על חלק גדול מהמדינות שמשווקות סובארו, לא מצאתי (עדיין) באף אחת מהם את הדגם הרלוונטי.
הודעה אחרונה מאת dorhazut,