Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לצערי, אני הולך לאיבוד בין כל החלופות השונות בעולם רכבי העבודה, בשילוב רמאים אינספור החלטתי לשאול כאן את המקצוענים.

אני עובד בשיפוצים, עם זאת חשוב להדגיש שאני עובד בתל אביב ורוב היומיום שלי על האופניים (ויש עגלה שסוחבת עד 200KG), ז"א שהרכב לא זז הרבה והיעודים שלו הם:

- שיפוצים (העמסה של בטונים, גבס על מתקן וכדומה)

- נסיעה בינעירונית חיפה תל אביב

לאחר שהלכתי לראות מספר רכבי ברלינגו 2016-17, התחלתי לשאול ברחוב בעלי רכבים כאלו שחלק אומרים נהדר וחלק אומרים אל תעשה את הטעות הזו. יש גם קנגו על אותו המשקל - האם כדאי?

ההתלבטות שלי היא כזו, בגלל שאני לא מזיז הרבה את הרכב, האם יהיה אולי ניתן להביא רכב לשימוש פרטי, עם בגאז' גדול (i30 סטיישן?) שיהיה נוח בנסיעות בינעירוניות, וכנ"ל יהיה נוח בהעמסה במידת הצורך בעסק. או בכלל אחרת, שכדאי לחפש ברלינגו בשנים האחרונות וזה לגמרי משרת את המטרה.

התקציב הוא עד אזור 60K - כמובן שאשמח להוציא גם חצי מכך. הכל עניין של מה מומלץ כאן על ידכם :)

אמינות, חלפים זולים, שומר על ערכו ויש לו שוק - לזה אני שואף.

שבוע נהדר!

עריכה אחרונה על ידי lahav500
פורסם

גם הקנגו וגם הברלינגו הם בחירה טובה, חפש רכב מטופל וכמה שפחות ק"מ.

כמה ק"מ אתה אמור לעשות בשנה?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם
לפני 3 שעות, Audi-T כתב:

גם הקנגו וגם הברלינגו הם בחירה טובה, חפש רכב מטופל וכמה שפחות ק"מ.

כמה ק"מ אתה אמור לעשות בשנה?

תודה רבה! 

הרכב לא יסע הרבה, מאמין עד 15-20,000 ק"מ גג בשנה. והגזמתי. 

פורסם

תצטרך הרבה סבלנות לחפש ברלינגו\קנגו שלא עבדו הרבה וקשה (ושווה להתאזר בסבלנות),
אני לא הייתי פוסל חיפוש גם של רנו מגאן סטיישן דיזל רכב חזק שסוחב לא רע בכלל,
שכן שיפוצניק עבר עם המאזדה 5 שלו כמעט 6 שנים בהעמסות והיה מרוצה עד מעל לגג רק לאחרונה הוא החליף (לג'אמפי) אחרי שהמאזדה שפכה מנוע (270K ק"מ) הוא תמיד אמר שהספסלים מקופלים המאזדה נתנה לא מעט מקום להעמסה, הייתה אמינה ביותר והקנייה הייתה זולה יחסית.

פורסם
לפני 13 שעות, Audi-T כתב:

ממליץ לך להתמקד בידניות ועד 150 אלף ק"מ, עם התקציב שלך זה אפשרי.

לגמרי היה הקו מחשבה שלי - עד עכשיו חיפשתי רכב יחסית חדש (2016+) עד אזור ה140 אלף. ידני זה להיט. אוקי!

לפני 6 שעות, llaavvii כתב:

תצטרך הרבה סבלנות לחפש ברלינגו\קנגו שלא עבדו הרבה וקשה (ושווה להתאזר בסבלנות),
אני לא הייתי פוסל חיפוש גם של רנו מגאן סטיישן דיזל רכב חזק שסוחב לא רע בכלל,
שכן שיפוצניק עבר עם המאזדה 5 שלו כמעט 6 שנים בהעמסות והיה מרוצה עד מעל לגג רק לאחרונה הוא החליף (לג'אמפי) אחרי שהמאזדה שפכה מנוע (270K ק"מ) הוא תמיד אמר שהספסלים מקופלים המאזדה נתנה לא מעט מקום להעמסה, הייתה אמינה ביותר והקנייה הייתה זולה יחסית.

מאזדה 5 תאמת שזה גם רעיון נהדר. אבדוק גם לגבי האפשרות הזו.

כן. חיפוש רכב ברלינגו וקנגו שמור זו באמת עבודה קשה - בגלל זה פתחתי את הפוסט להבין אם אני בדרך הנכונה.. :(

פורסם

אם תחליט על ברלינגו חפש מודל 2015 ומטה ללא אוריאה. בעיה פוטנציאלית ויקרה אחת פחות. ורק דגם 92 כ"ס שחלקם היו אצל בעלי מקצוע עצמאיים ויחסית שמרו עליהם. 

דגמי ליסינג 75 כ"ס אחרי 5 שנות שימוש רובם מפורקים, יש מציאות פעם ב... אבל קשה מאוד למצוא. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אם תחליט על ברלינגו חפש מודל 2015 ומטה ללא אוריאה. בעיה פוטנציאלית ויקרה אחת פחות. ורק דגם 92 כ"ס שחלקם היו אצל בעלי מקצוע עצמאיים ויחסית שמרו עליהם. 

דגמי ליסינג 75 כ"ס אחרי 5 שנות שימוש רובם מפורקים, יש מציאות פעם ב... אבל קשה מאוד למצוא. 

נהדר. השאלה היא האם עוד מספר שנים (3?) יהיה עדיין שוק לברלינגו משנת 2015. זה נהיה קצת מאוחר ואני תוהה לעצמי כמה הוא יאבד מהערך, כמה טיפולים אצטרך לעשות והאם הוא יהיה שכיר באותה מידה כמו רכב יותר חדש.

פורסם

ברלינגו זה לא רכב ששומר על הערך, יותר נכון ההפך הגמור. 

אבל לברלינגו שמור עם נתונים טובים יהיה ביקוש, גם לדגמים יותר ישנים. 

המלצה להעדיף מודל 2015 ומטה היא לא המלצה גורפת. 

הרכב אותו רכב ב 2015, 16, 17 ו 18, עד שבמהלך 2019 הגיע דור חדש. 

בערך החל מחודש 03/2016 הברלינגו הגיע בתקן זיהום יורו 6, מקודם היה יורו 5.

ביורו 6 נוספה מערכת הזרקת אוריאה שיש למיכל שלה נטייה להתקלקל ועלות החלפה שלו יקרה מאוד, איזור 6000 שקל. 

בחלק מהמכוניות כבר החולף. לרכב שעשה את כל הטיפולים במוסכים מורשים  יש אחריות לא רשמית של רצון טוב על זה עד 5 שנים/150.000 ק"מ.

עוד שינוי הוא מנועים יותר חזקים ביורו 6. 

92 כ"ס עלו ל 100 ויותר מומנט ובדגם הבסיסי 75 כ"ס נשארו כמו שהיו אבל מומנט עלה מ 18 ל 24 קג"מ, זה מורגש. 

חוץ מזה אותו רכב עם אותו איבזור, רק בדגם XTR עם גיר רובוטי נוספה בלימה אוטונומית במהירויות עירוניות ממש לקראת סיום ייצור הדגם ב 2018.

גרסאות  75 כ"ס מאובזרות בצורה קמצנית ביותר ויש להן דלת צד אחת שזה לא הכי נוח. בנוסף לשימוש בדרך כלל פחות מתחשב שעברו, עליהן אני פחות ממליץ. 

חוץ מזה אוטו יחסת אמין אם טופל טוב (להעדיף מכוניות שטופלו במוסכים מורשים עם ספר טיפולים מלא). לא מושלם ויתכנו הפתעות ועדיין די טרקטור ורחוק ברמת העידון מרכב פרטי מקביל. 

מרווח וחסכוני מאוד, בניסיעה רגועה משולבת אין בעיה להגיע לצריכת דלק  באיזור 1 ל 17/18. סופר רגוע מישורי אפשרי לראות גם 1 ל 20. 

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

ברלינגו זה לא רכב ששומר על הערך, יותר נכון ההפך הגמור. 

אבל לברלינגו שמור עם נתונים טובים יהיה ביקוש, גם לדגמים יותר ישנים. 

המלצה להעדיף מודל 2015 ומטה היא לא המלצה גורפת. 

הרכב אותו רכב ב 2015, 16, 17 ו 18, עד שבמהלך 2019 הגיע דור חדש. 

בערך החל מחודש 03/2016 הברלינגו הגיע בתקן זיהום יורו 6, מקודם היה יורו 5.

ביורו 6 נוספה מערכת הזרקת אוריאה שיש למיכל שלה נטייה להתקלקל ועלות החלפה שלו יקרה מאוד, איזור 6000 שקל. 

בחלק מהמכוניות כבר החולף. לרכב שעשה את כל הטיפולים במוסכים מורשים  יש אחריות לא רשמית של רצון טוב על זה עד 5 שנים/150.000 ק"מ.

עוד שינוי הוא מנועים יותר חזקים ביורו 6. 

92 כ"ס עלו ל 100 ויותר מומנט ובדגם הבסיסי 75 כ"ס נשארו כמו שהיו אבל מומנט עלה מ 18 ל 24 קג"מ, זה מורגש. 

חוץ מזה אותו רכב עם אותו איבזור. 

גרסאות  75 כ"ס מאובזרות בצורה קמצנית ביותר ויש להן דלת צד אחת שזה לא הכי נוח. בנוסף לשימוש בדרך כלל פחות מתחשב שעברו, עליהן אני פחות ממליץ. 

חוץ מזה אוטו יחסת אמין אם טופל טוב (להעדיף מכוניות שטופלו במוסכים מורשים עם ספר טיפולים מלא). לא מושלם ויתכנו הפתעות ועדיין די טרקטור ורחוק ברמת העידון מרכב פרטי מקביל. 

מרווח וחסכוני מאוד, בניסיעה רגועה משולבת אין בעיה להגיע לצריכת דלק  באיזור 1 ל 17/18. סופר רגוע מישורי אפשרי לראות גם 1 ל 20. 

נהדר תקשיב קודם כל תודה רבה על התגובה המושקעת!!! - אתה עוזר לי המון וסידרת לי המון בראש. 

תאמת שזו באמת אחת המשימות הקשות שעשיתי.. וקניתי ומכרתי רכבים, אופנועים ועוד שלל דברים בחיים כל כך הרבה פעמים. פשוט זה לא הולך להיות כמי שמחפש כבר חודשיים שלמים :(

• תוכן חדש...