ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מברר עבור זוג עם ילד בן 14. מהם היתרונות והחסרונות כאשר משווים בין השניים? לקייה מנוע ליטר טורבו. לקליאו מנוע 1,3 טורבו. הנהיגה תתבצע רוב הזמן בתחום העירוני, כאשר בסביבות פעם בשבוע נוסעים מחוץ לעיר (גרים במרכז). רוב הנקודות החשובות לזוג הן: גובה הישיבה, מרווח וגודל תא המטען, בטיחות פאסיבית ונוחות/נגישות כללית, יעני הנדסת האנוש. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אשמח למידע על הרכב יונדאי IX35 2012, אוט' supereme 2.0 תודה !!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש סופרמיני חסכונית שמתאימה לצעירים. מעדיף אוטומט אבל פתוח גם לידני אם ממש משתלם. אם יש מערכות בטיחות מה טוב, יכול להסתפק גם במובילאיי. קיבלתי המלצה על הוואגיות (פולו,פאביה,איבזיה) והבנתי שלפני 2017 לא מומלץ בהן אוטומט. אשמח להכוונה.
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מנסה לחפש באוטו שלי מה ת.יצור של הצמיגים אך לא מוצא: צילמתי סרטון בגלגלים הקדמיים ותמונה באחוריים של משהו שאמור להיות תאריך אך הוא לא בפורמט של-2 ספרות זה שבוע ו2 ספרות אחרונות זה שנה איך אני יודע מה התאריך של הצמיגים? VID-20210502-WA0020.mp4
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
רכב עד 45 אש"ח. 1 2
מאת Zoro11-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מחפש רכב עד 45 אלף שקל. שיהיה אמין וזול להחזיק אותו, שלא ישתה דלק.. הרכב ישמש בעיקר לנסיעה עירונית יום יומית. חובה שיהיה אוטומט חשבתי על I25\RAPID\OCTVIA\FABIA דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Zoro11, -
-
שלום, כל פעם כשאני הולך לחברה .סוכנות של רכבים הם לא מוכנים לתת לעשות את הבדיקת קניה רחוק מהאזור שלהם בטענה שאין להם נהג. אני מרגיש שיש להם קומבינות אם המוסכים מסביבם ואני עלול להידפק מזה. מה הייתם עושים? האם יש מכון אמין שמישהו יכול להמליץ ככה שאני אהיה רגוע? בלי קומבינות עם סוכנויות וחברות גדולות שעושות tradein
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 980 צפיות
היי חברים, יש המון אופציות אז אני קצת מבולבל על מה להתמקד. 1.חסכוני 2.מתפקד טוב בכבישים של ישראל, הסיבה שאני אומר את זה כי הI20 שלי מתה כל פעם שעולה על איזה מכשול בכביש. 3.מרווח מאחור 4.פיצ'רים כמו חימום כיסאות וכו יכול להיות נחמד + מזגן + חימום נורמלי בכללי, על איזה רכבים כדאי לי להסתכל? תודה.!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 885 צפיות
שלום, רציתי לדעת מה הן המחלות של רנו מגאן קופה אני מדבר על גירסת ה-1200 ידני, רציתי גם לקבל פה חוות דעת של אנשים בקשר לרכב. מה הם הדברים העיקרים שצריך לבדוק לפני קניה, ולפני לקיחה לבדיקה במקום לבזבז זמן מיותר וכסף. תודה רבה 😁
הודעה אחרונה מאת BluRain95, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בחיפושיי אחר רכב חדש בתקציב של 135 אלף לנסיעות עירוניות, כאשר חובה שהרכב יהיה כמה שיותר מפנק ומאובזר, הגעתי בסופו של דבר ל2 המכוניות האלו. רגיל לג'יפונים כי נוהג על כאלו כבר 9 שנים. היום יש ברשותי קקטוס. המלצתכם? אני לא מכיר את הרנו, אז אשמח להרחבה עליה, גם מה זה המנוע Light Hybrid?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 887 צפיות
אהלן, אחותי עברה טסט השבוע היא מחפשת רכב ראשון בתקציב עד 8,000 ש"ח. עדיפות לסופר מיני (גרה במרכז) 1.שיהיה חסכוני 2.אמין 3. נוח יש משהו שמתאים לתקציב? תודה מראש
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 820 צפיות
הי מעוניינת לקנות שברולט קרוז 2012 ,מנוע 1600, 170.000 מחיר 10,000 זה רכב ראשון שלי. אשמח לדעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת אודליה כהן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 691 צפיות
שלום, מחפש אוטו משפחתי עם תא מטען גדול לנסיעות בינעירוניות בעיקר, לבד או עם המשפחה. תקציב כ -40,000 (לא כ"כ גמיש). חשובים לי בעיקר אמינות, צריכת דלק ונוחות לנהג (הכל יחסי). חשבתי על אחת מהמכוניות שבכותרת (מליסינג). יש עדיפות בינהן? למה כדאי לשים לב? אולי אופציה אחרת שלא חשבתי עליה? תודה
הודעה אחרונה מאת altername, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 572 צפיות
אהלן אני לפני מעמד רכישת רכב חדש ואני מתלבט בין ג׳יפ יונדאי טוסון לסיאט לאון החדשה שתגיע במנוע 2.0 . חשוב לי לשמוע את דעתכם בנושא האמינות אני יודע שהם רכבים שונים אבל מה נחשב בעיניכם לרכב יותר אמין .. ( הטוסון אני הולך על ה 1.6 הכי מפוארת) מבחינת חיצוניות אני אוהב את שתייהן אז אין פה התלבטות בנושא הזה
הודעה אחרונה מאת Leonroy1, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 34 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם , מחפש רכב עד 50 אלף ידני , צעיר, חזק לוק ספורטיבי עדיפות ל3 דלתות התבלטתי הרבה בין כמה סוגים מיטו 155 מיטו תלתן ירוק גולייטה 170 סיאט למיניהן לא איביזה 1.2 טורבו אשמח לשמוע עוד הצעות או לחילופין המלצות על הרכבים שכתבתי נוטה ללכת כמעט באופן גמור על המיטו תלתן רק שהבנתי שהמנוע בעייתי תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Roy142, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 532 צפיות
הי, כבר שנה עובד מהבית והחזרתי ליסינג. עכשיו מתחילים לחזור ליום יומיים בשבוע אבל לא ברור מתי חוזרים מלא אם בכלל ולכן כרגע לא מעוניין לקחת שוב ליסינג. מחפש רכב לפעמיים בשבוע נסיעות בינעירוניות תל אביב- קריית גת. רכב שני במשפחה אבל עדיין משמש להסעת ילדים וכו. רציתי משהו שגם יהיה נחמד לנהיגה וחשוב שיהיה סחיר למידה וארצה לחזור לליסינג. ראיתי במוו סדרה 1 שנת 2011 130 אלף ק"מ i120 דורש 43000. האם הנל עונה לדרישות שלי? שנתון מומלץ?
הודעה אחרונה מאת mazaltov, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 925 צפיות
אהלן, אני עוזר לאחותי לחפש רכב חדש, הרכב הנוכחי קטן עליהם קצת. מחפשים רכב עם חיבורי Isofix בכיסא האחורי האמצעי על מנת למקסם נוחות לשתי הילדים האחרים שמצטופפים כשהכיסא תינוק נמצא באחת הפינות עדיפות למשהו גבוה, וכמובן אמין. עד 100 אלף שקל משומש יהיה מצוין, תודה.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, זקוק לייעוץ לגביי רכב מנהלים לפי הפרמטרים הבאים: רכב עם נסועה רבה יחסית (5 פעמים בשבוע כפ"ס - ב"ש הלוך ושוב על כביש 6) 4 מבוגרים ברכב. תקציב 65K , ניתן "למתוח" ל 70K. צריך נוחות מקסימלית זה הפרמטר הראשון. הפרמטרים הבאים הם אמינות (עד כמה שניתן) ועלויות שימוש ואחזקה (שוב עד כמה שניתן, צריכת דלק, טיפולים) וכן, רכב כמה שיותר חדש במסגרת התקציב. רכבים שבאים בחשבון: סקודה סופרב מודל 2015, וולבו S80 מודל 2015, שברולט אימפלה מודל 2015, יונדאי סונטה הייבריד מודל 2016 ואם אני "יורד" בקבוצת "גודל הרכב", ניתן למצוא שברולט מליבו מודל 2017. אשמח לתגובות. תודה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם ניתן היום בסוכנות ולאחר נסיעת מבחן רציתי להתקדם לעסקה. רציתי צבע מסויים ברמת הגימור הכי גבוה עם המנוע החזק ולא היה. לטענת הסוכן גם לא יהיה בגלל התקנות של החדשות באירופה ולכן יגיע רק מנוע 1000. האם ידוע שעומד להגיע מנוע היברידי לישראל? או שהוא לא יגיע ואכן יהיה רק מנוע 1000 חלש? מישהו יודע משהו על זה?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 659 צפיות
שלום לכולם, התעניינתי ברכישת Kia Seltos, אבל בחיפוש באינטרנט ראיתי שהיא קיבלה ציון נמוך ב- ncap האירופאי. (שלושה כוכבים) לאחר מכן ראיתי עוד שני מקומות שבחנו אותה והיא קיבלה ציונים טובים IIHS ו- Ancap אם הבנתי נכון, הסיבה שהיא קיבלה ציון נמוך זה כי בודקים ב- EU ncap את המודל הכי בסיסי או משהו כזה. https://motoroctane.com/news/210914-kia-seltos-safety מה אתם מכירים על הנושא הזה? האם הסלטוס שנמכרת בארץ בטוחה? האם יש ממה לחשוש להבנתכם? אשמח לכל reference רלוונטי. תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 796 צפיות
שלום לכולם! אני מנסה למצוא ג'יפון משפחתי קצר יחסית (מתחת ל-4.3 מטר), בטוח (5 כוכבים במבחני ריסוק עדכניים), אמין, עם כמה שיותר מערכות בטיחות (כולל בתוך העיר) שיש לו בגאז' סביר למשפחה (מעל 380 ליטר). בגדול שני הג'יפונים העיקריים שענו לי על החיפוש הזה היו ה- T cross של VW, והפומה של פורד (שניהם עם אבזור בטיחות ברמה 7). הנושא שמטריד אותי זה שקראתי המון ביקורות שליליות על מנועים עם 3 צילינדרים, ובנוסף על תיבות ההילוכים (גיר רובוטי דו מצמדי) של שתיהן (במיוחד של ה- VW, שעומדת במרכז תביעה ייצוגית ענקית שחוזרת כל כמה שנים, ולא ראיתי איזה שינוי משמעותי מאז מבחינה טכנית בגיר). אני לא מבין גדול ברכבים, ואני רוצה להימנע ממצבים של תקלות חוזרות, …
הודעה אחרונה מאת ABD, -
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, בחיפושיי אחר רכב קומפקטי מצויין -נוח,בטיחותי וסחיר עם תא מטען נגיש בגודל סביר . לאחר נסיעת מבחן , אהבתי את המאזדה . מה שפחות טוב שמרווח הגחון די גבולי והרכב יכל להיפגע כאשר נוסעים לטיולים ביערות\שבילים לא סלולים . אין הכוונה לנסיעות שטח קלאסי . הרכב ישמש כרכב ראשי למשפחה של 3 אנשים - אין צורך בתא מטען ענק כמו נגיד של רכבי סטיישן ,מצד שני , רצוי שיספיק מקום לטיולים \פיקניקים ביער. האקסיד הוא דוגמא מצויינת לרכב עבור המשפחה -הבעיה שהוא היה קצת נוקשה מדי בנסיעת מבחן, אני מחפש מתלים מעודנים יותר . בא לי רכב שיידע "לגהץ" בורות\פסי האטה. אופי הנהיגה במשפחה (2 נהגים) הוא רגוע ,ללא האצות מרובות , רצוי שתא הנוסעים יהיה שקט ,סולידי ונגיש …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מחפש בנרות סופר מיני חסכונית זולה הייתי מעדיף חדשה אבל התקציב באיזור 60 חשבתי ללכת על הסנדרו סטאפווי דיזל 1.5 ידנית. 2020 כי כעת יש רק רובוטיות וכן, אני מודע שדאציה זה הגה ו4 גלגלים. איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק, סחיבה. או כל דבר שתוכלו לתרום לי. תודה
הודעה אחרונה מאת אבי זיו, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 541 צפיות
הודעה אחרונה מאת איתן יו, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 823 צפיות
הדרישות הן: רכב מרווח, כניסה נוחה (כולל דלתות אחוריות), בטיחותי, אמין, עם תפעול נוח ולוח מחוונים קריא וברור. שהרכב יכנס למוסך רק לטיפול שנתי ולא מעבר. עדיפות לגיר אוטומטי רגיל. אחרי כל הדיבורים על תקלות בגירים רובוטיים, אני לא יודע אם כדאי לזוג מבוגר לקנות רכב עם גיר שיש סיכוי שיתקלקל ויצרוך התעסקות עם כל העניין. האם אני צודק בקשר לזה? עד עכשיו הרכבים שנבדקו בסוכנויות זה סוזוקי קרוסאובר וסיטרואן C3. רכבים די דומים במפרט טכני, רק שיש הבדל של כ-20K במחיר. חוץ מהבדל במחיר לטובת הסיטרואן גם האחריות בסיטרואן היא 5 שנים לעומת 3 שנים בסוזוקי. שניהם טורבו, עם גיר אוטומטי יפני 6 הילוכים, מרווחים. הבדל נוסף הוא שבסיטרואן יש 3 בוכנות לעומת…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 750 צפיות
הבנתי שניתן להוציא בעלויות קודמות מהאתר gov.il. הבעיה שאני לא מוצא איפה רואים את הבעלויות הקודמות.. הורדתי את הקובץ "פרטי הרכב" אך לא מופיע שם בעלויות קודמות אפשר לקבל הנחיה איפה זה נמצא?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. מבקש את עזרתכם לגבי שני הרכבים, לגבי אמינות לאורך שנים, תחזוקה צריכת דלק ונוחות ישיבה מאחור לשלושה מתבגרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 823 צפיות
אהלן חברה, אני מעוניין לקנות סיאט אביזה/לאון שנתון 2010+- אני מעוניין בעיקר בדגם בידני אך מעניין אותי גם האוטומט, איך הוא? להתרחק מהאוטומט? מדובר על שלושת הדגמים 1600, 1400, 1200. אשמח גם לדעת איזה מנוע הכי עדיף מבחינת אמינות.
הודעה אחרונה מאת Amired, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הבוקר ביצעתי בדיקה לפני קניה לקיה סיד סטיישן LX 2011 יד 2 מליסנג, 117,000 קילמוטראג' . מצ"ב את תוצאות הבדיקה , לדברי הבוחן מדובר ברכב מוזנח מבחינת טיפול והוא אומר שיהיו עליו המון הוצאות ביחס לרגיל, טסט של הרכב בעוד 3 חודשים מה דעתכם? תודה בדיקה.pdf
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 630 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב סופר-מיני שישרת אותי בעיקר לנסיעות בתוך העיר ופעם בשבוע לעלות מהמרכז לירושלים. התקציב שלי הוא עד 30K מעדיף רכב ידני בשביל שיהיה חסכוני (בכללי אוהב ידני), כמה שיותר אמין וחלקי חילוף לא יקרים. קראתי הרבה המלצות על פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2013-2017 וזה נראה לי אחלה רכב. הבעיה העיקרית שלי עם הרכב שהוא נראה לי קצת חלש ובעליות לירושלים זה יהיה מורגש. הייתי שמח לקבל המלצה\דיסהמלצה על הפורד או כל רכב שאתם חושבים שיכול להתאים לדרישות שלי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לחוות דעת בנוגע לרכישת רכב הנ"ל. נתונים: 4 ילדים 2 כסאות תינוק. אחזקת רכב מלאה מהעבודה (דלק , תיקונים, טסט וביטוח). תקציב 150K גמיש. מחפש רכב מפנק עם איכות נסיעה טובה. תוד מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Tomer90210,