ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב, אחרי חקירות ונסיעות מבחן הגענו למסקנה שהרכבים שמדייקים לצרכים שלנו הם: קארוק ל3 שנים או קודיאק ל6 שנים. הבעיה היחידה שלי היא DSG כרגע. אני ממש ממש לא רוצה להתעסק עם גירים. לדעתי יש כבר מספיק נסיון עם התיבות DSG 7 כדי לדעת אם הן עברו 3 שנים שקטות. אני לא בקיא מה רטוב/יבש 6או7 אבל אשמח לכיוון בנושא והמלצה אם להחליף את ההתלבטות ל: 5008 ל6 שנים או 3008/cx5 ל3 שנים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לי הייתה סיטרואן C4 שנת 2010 והיא הייתה אחלה, רק מנוע וגיר עייפים. כששמעתי שיש לשנת 2015 ת הדגם החדש עם גיר יפני ומנוע 1.2 טורבו שמקבל מלא תשבוחות, אמרתי איזה יופי מתאים לי. ואז כל החברים המבינים שלי (למרות שפה הרבה אמרו אחרת) אמרו לי שהמנוע ממש לא טוב ולא כדאי להתקרב... האם למישהו יש ניסיו של כמה שנים עם השנתון 2015-2016 של C4 ויכול לתת חוות דעת? ממה שהצלחתי לקרוא ראיתי שהרצועה טיימינג בעייתית ומתפוררת אבל האם החלפה שלה תקנה לי לב וראש שקטים? תודה לכולם על העזרה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, מרגיש שהגיע הזמן להתקדם עבורי ומחפש רכב עד 50,000 שקלים. חשוב לי שיהיה רכב ספורטיבי אמין ליום יום כיפי למסלול אבזור (למעט מזגן) /כמות נוסעים / גודל בגאז - לא מעניין. ישנן כמה אופציות שראיתי *רנו קליאו RS 2014 (אוטומט) *פיאט פונטו אברת' 2011-13 *פולקסוואגן פולו gti 2008 *מיני קופר s 2007-9 *קליאו rs 2010 (ידני) לגבי הקליאו שמעתי שתיבת ההילוכים מעולה אך כל החלפת קלאצים עולה המון. לגבי הפונטו אברת אני חושש אולי תרגיש מצועצעת מעט וחלשה מדי. לגבי הפולקסוואגן מדובר באחת שמורה מאוד ועם תוספות התנהגות אך מעט ישנה. לגבי המיני קופר שמעתי שמדובר ברכב חזק ומתנהג אך הבנתי שהתחזוקה יקרה, אני לוקח את זה בחשבון בכל רכב ספורט אך מכיוון שהרכב מעט ישן אני חושש ש…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 671 צפיות
האם יש מקום בו אוכל לראות השוואת או מידות רוחב מושב אחורי של רכבים? קראתי פה שיש לטיגואן ואטקה בעיות בגיר, אפשר לקבל פירוט על הדגמים הספציפים? ומה זה אומר הבעיות האלו בגיר בעצם?
הודעה אחרונה מאת rafizil, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב שני שישמש בעיקר את זוגתי והילדים שהם נהגים חדשים, רכב שהדבר הכי חשוב לי שיהיה בטיחותי ובעיקר עם בלימה אוטונומית, התקציב סביבות 50000 שח עם אפשרות מתיחה לפה או לשם, עם אפשר שיהיה גם בתצורה של ג'יפון, לא אכפת לי שיהיה לא סחיר, צרפתי, ידני, לא אמין וכו' יש איזה דגם מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 655 צפיות
שלום, מתעניין ברכישת רכב מיני ידני, 3 דלתות. סגנון סיאט MII/סקודה סיטיגו... המלצות - איזה רכב שווה לבדוק? הנסיעות שלי לרכב הזה יהיו רק בעיר (רכב שני) מחיר עד 20,000 ש"ח מה המחלות של הרכבים האלה? מקס
הודעה אחרונה מאת 123elad, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
זהו, הקורונה הכריעה אותנו. אחרי 11 שנה בסינגפור, נגמר לנו האוויר לנשימה וקיבלנו החלטה (שכנראה נצטער עליה) לחזור לארץ הקודש. מרגע שנפל דבר, מתחילים לעשות כמה שיותר הכנות ורכב זה אחד מהם. דרישות? תקציב? - מאוד גמיש בגדול זה רכב עבור אישתי והיא אוהבת רכבים "גבוהים" שנראים אלאקי ג'יפ. אז הונדה אקורד או יונדאי סונטה נפסלות מראש. לא מתחשק לי לקחת חדש מהשקית, מצד שני אני מודע לכך שהשנתונים האחרונים הגיעו עם שדרוג בטיחות ככה שזה צריך להיות חדש מספיק כדי שיהיו בו מערכות בטיחות מקוריות ורצוי כמה שיותר מהן אבל לא חדש "מהשקית" דלק וסיפורי היברידי וחשמלי זה נחמד (יש בית פרטי ככה שאין בעיה של עמדת טעינה) אבל נשמע לי מיותר לרכב שיעשה גג 10K בשנה כרכב משני. מצד שני אני לא…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום מבקש את עזרתכם במציאת רכב מתאים ככל שניתן עבור משפחה של זוג ושלושה ילדים מחפש רכב אוטומטי עם צריכת דלק טובה ואמינות גבוהה קילומטרג' 100-130k מבלי להיכנס להרפתקאות מיותרות בבעלותי שברולט קרוז 2012 1.4t 130k והרכב הפך לצפוף חשבתי על כמה אופציות אבל אני לא בטוח שהן עונות על הקריטריונים 1.שבי קאפטיבה 2.4 ל' בנזין 2.סובארו 1.6ל' xv 3.סיטרואן פיקאסו c4 את הדגמים הנ'ל בחרתי על סמך המחיר מבלי להכיר יותר מידי את הרכבים אשמח להצעות לרכבים מתאימיםצאו להתיחסות לרכבים הנ'ל בנוסף אם יש המלצה על סוכנות טרייד אין אמינה באזור המרכז חולון-בת ים- תל אביב-ראשון לציון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת י בר, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מתכוונת לקנות רכב חדש. בשלוש שנים האחרונות הייתי עם ניסן מיקרה שנחשב לסופר מיני, רכב מצוין חסכוני בטירוף ואמין. כעת אני רוצה להתקדם לג׳יפון גם מבחינת נוחות וגם שיהיה אטרקטיבי ללא מעט נסיעות. אני מחפשת המלצות לג׳יפונים בשנתון 2017 ומעלה, חסכוניים עד כמה שניתן, אמינים ובמחיר הגיוני. שמעתי על המאזדה cx30, טויוטה chr וסיאט ארונה.
הודעה אחרונה מאת יהלום יפרל, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ידני עד 18000 הרכב בעיקר ישמש בנסיעות למרכז (ממוצע של 12000) קמ בשנה, אחת לתקופה אני ארצה לנסוע איתו לירושלים ושיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק, אפשרויות האצה והאבזור לא מדברות אלי(כנל לגבי עיצוב) ראיתי את הספארק אבל הבנתי שיש בעייה רצינית עם המצמד שם גם אופל קורסה וסקודה פאביה מצאו חן בעיני, אבל אני פתוח לכל ההמלצות.
הודעה אחרונה מאת אביב212, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה לחברי הפורום אני מתעניין ברכב פיג׳ו 308 סטיישן וישנם שתי אופציות או שנתון 2016 מליסינג125 א׳ קמ׳ או שנתון 2015 115 א׳ קמ׳ מאדם פרטי שקנה מליסינג 0 קמ׳ שניכם כרגע אותו קמ באיזור ה120 אשמח לחוות דעתכם על הרכב בלי קשר לאיזה מהם אם הוא אמין? חסכוני? נוחות? והאם ישנה אפשרות להחליף למסך אנדרואיד או להוסיף מסך אחר במידה ואי״א
הודעה אחרונה מאת י בר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מתלבט האם לרכוש את הרכב, שבסה"כ הנתונים טובים (יד 1, ק"מ נמוך, נראות חיצונית, ללא תאונות או פגמים משמעותיים). כמה הסטיגמה על רכבים צרפתיים ואמינות לאורך שנים משחקת תפקיד ברכב מדגם ושנתון כזה?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 791 צפיות
מחפש רכב 5 מקומות למשפחה עם שלושה ילדים, תא מטען גדול, מושבים מאחורה שגדולים מספיק לנערים, אופציה גם לחשמלי/היברידי
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לקבל חוות דעת על פיג׳ו 108 בין השנים 2014-2018 מנוע 1200 ידני. אם האוטו אמין? אם למישהו פה יש את הרכב אשמח לדעת.
הודעה אחרונה מאת CarAddictmanual, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 710 צפיות
שלום לכולם, בעיקרון יש לי 40 אלף פלוס מינוס לרכב ואני מעוניין בקיה/יונדאי ומבדיקות ביד 2 של רכבים מיד פרטית עם ק"מ נמוך אין כזה מציאות והכל שנים 2011-2013. לעומת זאת ראיתי שבחברות הטרייד אין אפשר למצוא רכב בשנתון 2015-2016 פשוט הוא יהיה מליסינג ועם 100 אלף ק"מ פלוס מינוס (ויש אחריות לשנה לרוב). בכל אופן אני לוקח את הרכב לבדיקה אבל בהתחשב במצב הנוכחי מה עדיף להישאר עם חיפוש של פרטית בלבד ולהתפשר בשנה או לרכוש רכב מתקדם יותר מליסינג? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 955 צפיות
שלום, בהמשך לפוסט בו התייעצתי על פיג'ו 2008 שנת 2016 1.2 82 כ"ס (לא טורבו) ידני דגם אקסס, נכנסה למשוואה דאצ'יה סנדרו סטפווי שנת 2015-2016 0.9 טורבו 90 כ"ס בנזין. על הפיג'ו גיבשתי דעה די טובה מעבר לרצועת תזמון שמטרידה אותי. אשמח לדעת האם ידועות בעיות בולטות או כרוניות לדאצ'יה. השימוש הוא יומיומי ממוצע, נסיעות עירוניות ובין עירוניות. הדגש הוא על רכב אמין שלא נכנס למוסך מעבר לטיפולים שוטפים וחסכוני בדלק. תודה לעוזרים.
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מחפש רכב ( כנראה יפני ) סופר מיני בשנתון 13+ נוסע ביום 90 ק"מ כולל סופש (אעדיף חסכוני אך לא חובה) גיר אוטומטי בלבד אשמח להצעות טובות
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי. אחרי 8 שנים עם יאריס 2004, מבקש להשתדרג. סיכומון לגבי היאריס - אחלה רכב, שיא הפשטות, סביבת נהג עניה עד מענה, מזגן חלש, צריכת דלק 1:15, אמין ביותר וזול לאחזקה. לגבי הרכב החדש - מאפייני נסיעה: 95% מהנסיעות נהג יחיד, 20 אלף ק"מ בשנה - רובן בתוואי בין עירוני (90 ק"מ יומיומי לעבודה הלוך-חזור) מיועד לאחזקה בפרק זמן ממושך - לכיוון 10 שנים אפילו, במידה ויעשה את העבודה תיבת הילוכים - לא ידני תקציב: 70K ש"ח גג הכרחי: סביבת נהג נוחה, בטיחותי חשוב: חסכוני (לא פחות מ 1:15, עדיפות להיברידיות) ואמין. פחות חשוב: מהנה לנהיגה, נראות התחלתי בכיוון של טויוטה - אוריס/פריוס/יאריס היברידיות, אבל פייר אני מתלבט גם בגלל עניין …
הודעה אחרונה מאת zvrdvd, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכל המומחים ! אני עומד בפני קניית רכב ראשון, עתיד לשמש אותי לנסיעה שבועית בקו ראשון - חיפה ונסיעות יום יומיות קצרות בתוך חיפה תקציב מקסימלי : 50K חשוב לי שהרכב יהיה עם דירוג בטיחות גבוה, ושיהיה רכב עם אווירה צעירה במראה ובהתנהגות המנוע וכדאי מאוד חסכוני בדלק כמובן חשבתי על סיאט איביזה 2015-2106 או רנו קליו 2016-2017 וגם על i20 2018 אבל היא קצת מחוץ לתקציב אשמח לשמוע את דעתכם על רכבים אלו וכל המלצה אחרת לרכב אחר שאתם חושבים שיכול להתאים לי תודה !
הודעה אחרונה מאת IdoRosen, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אשמח לעזרה מהמומחים פה אני מחפש סופר מיני שתחזיק לי כמה שנים טובות (אוט') בהתחלה הייתי די נעול על המאזדה 2 (גם עכשיו האמת) אבל בגלל שלא הצלחתי למצוא אחת שמורה החלטתי לפזול לאחרות כרגע אני חושב על להתחיל לחפש גם סקודה פאביה משנתון 2015 ומעלה, מה אומרים? יש חשש מסוים שאני אולי לא יודע עליו? לא בקיא כל כך בנושא הרכבים, לא מכיר את ה'קאצ'ים' המוכרים שיש בסוגי הרכבים
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן לגבי הלאון החדשה יש צפי ל 2.0 או שלא תגיע ? בשירות לקוחות של סיאט לא ידוע להם אם תגיע בכלל מה שגורם לי לחשוב על להתפשר עם ה 1.5 מה אומרים ?
הודעה אחרונה מאת Tibbyle, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב מיני שיהיה חסכוני בדלק ומצד שני שגם ייסחב לי, מתלבט בין כמה רכבים ואשמח לייעוץ מכם: קיה פיקנטו סקודה פאביה טויוטה יאריס סיאט איביזה פיגו 208 הטווח מחירים זה 38-45 אלף שקל.
הודעה אחרונה מאת akivas, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 746 צפיות
היי, האם הרכב מומלץ?מה החסרונות / מה כדאי לבדוק? 4x4 סקודה יטי סטייל 2016 בנזין, אוטומטי(1400 סמ"ק, 150 כ"ס) בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן אני חייל לוחם שיוצא כל סופש אני חוסך כרגע לרכב התקציב הסופי יהיה 10-15 אני מתלבט איזה רכב לקנות חשוב לי אמינות ברכב וחסכוניות כי אני תכלס בקושי נוסע בו יש לכם המלצות?
הודעה אחרונה מאת Yair6668, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, לאחר חיפושים ומחקרים רבים, החלטתי ללכת לכיוון פיג'ו 2008. נכון לעכשיו נשארתי עם שתי גרסאות ביניהן אני מתלבט - פיג'ו 2008 שנת 2015 1.6 120 כ"ס אוטומטי דגם פרימיום שעבר 50 אלף ק"מ. פיג'ו 2008 שנת 2016 1.2 82 כ"ס ידני דגם אקסס שעבר 65 אלף ק"מ. המחירים כמעט זהים. קראתי המון על תיבת הילוכים אוטומטית מיושנת, רצועת טיימינג מתפוררת ומנוע שרגיש להזנחה. מבין שני הדגמים האלו - איזה אמין יותר ולמי צריכת הדלק הטובה יותר ? איכות הנסיעה חשובה גם כן, אך עיקר החשיבות היא לרכב אמין בלי בעיות ידועות ולכזה שחסכוני יותר בדלק. תודה לעוזרים !
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב ל-4 חודשים, בשל שהייה בארץ (אני גר בחול). חבר של הוריי, מוכר יונדאי i30 יד ראשונה מרופא.., 2008, 135 אלף קמ, טסט לשנה. במחיר של 19000. המטרה שלי, היא למכור את האוטו בספטמבר, עם מינימום הפסד. אשמח לשמוע חוות דעת אם הרכישה של הרכב הזה כדאית.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי התלבטות בין 2 הרכבים.. או ויטרה 1.4 טורבו או אוקטביה אמבניישן 1.0 יש לי 3 ילדים קטנים וחשוב לי שהרכב יהיה מרווח כי אני בחור גבוה . מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Jhooni40, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 709 צפיות
מתלבט איזה SUV לקנות עד 200K. כרגע בטופ 3 יש את הפג'ו 3008 פרימיום בנזין 1.6, הטוסון אליט החדשה וסובארו פורסטר XS (עשיתי נסיעת מבחן על כולן חוץ מהטוסון). משפחה של זוג פלוס תינוקת (אין צפי בעתיד הקרוב להתרחב) , נוסעים בין 8000 ל190000 בשנה, ביום יום בעיקר בעיר (קו תל אביב פתח תקווה), בסופשים נוסעים לירושלים / חיפה להורים או לטיולים בצפון / דרום. חשוב לנו (בסדר יורד): 1. בטיחות אקטיבית ופאסיבית ובמיוחד זיהוי רכב בשטח מת 2. נוחות נסיעה - שיכוך מהמורות, תנוחת ישיבה טובה וגבוהה 3. שיסחוב בעליות לירושלים בשקט ובנינוחות (בלי שהמנוע צועק או שעוד שניה האוטו עוצר) 4. כיפי לנהיגה, כשלוחצים גז שירגיש שהוא מיד מגיב 4. בקרת אקלים מפוצלת…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מתלבטת בקניית רכב חדש בין סוזוקי סויפט\I20\טויוטה יאריס\הונדה גאז . המלצות?
הודעה אחרונה מאת ofer3212, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה דעתכם על מיצובישי אטראז 2015 מליסינג (אלדן). מחירון 27 עד 30 בהתאם לקילומראז (סביבות 130). לא מחפש גדולות ונצורות אלא רכב יציב ואמין לטווח ארוך לנסועה ממוצעת ומטה (כולל בינעירוני כמה פעמים בשבוע). נותנים אחריות בין 1 ל3 שנים בהתאם למפרט. נראה טוב ושמור חיצונית. אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -