ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,631 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 909 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות ג'יפון חדש ואני מתלבט בין הסיטרואן C5 לפיג'ו 3008. ההבדלים באבזור בגרסאות הבסיס אומנם בבירור לטובת הפיג'ו (מבחינת הטיפולים גם ההפרש לא כזה גדול) אך מביקורות ששמעתי, נוחות הנסיעה בעיר משמעותית הרבה יותר נוחה בסיטרואן מאשר בפיג'ו (בתור מישהו שנוסע הרבה בעיר). אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. תודה,
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לצערי, אני הולך לאיבוד בין כל החלופות השונות בעולם רכבי העבודה, בשילוב רמאים אינספור החלטתי לשאול כאן את המקצוענים. אני עובד בשיפוצים, עם זאת חשוב להדגיש שאני עובד בתל אביב ורוב היומיום שלי על האופניים (ויש עגלה שסוחבת עד 200KG), ז"א שהרכב לא זז הרבה והיעודים שלו הם: - שיפוצים (העמסה של בטונים, גבס על מתקן וכדומה) - נסיעה בינעירונית חיפה תל אביב לאחר שהלכתי לראות מספר רכבי ברלינגו 2016-17, התחלתי לשאול ברחוב בעלי רכבים כאלו שחלק אומרים נהדר וחלק אומרים אל תעשה את הטעות הזו. יש גם קנגו על אותו המשקל - האם כדאי? ההתלבטות שלי היא כזו, בגלל שאני לא מזיז הרבה את הרכב, האם יהיה אולי ניתן להביא רכב לשימוש פרטי…
הודעה אחרונה מאת lahav500, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 986 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב תקציב של כ40K רכב משפחתי שנתון יחסית גבוה רמת איבזור גבוהה וקילומטרז בשאיפה נמוך. לאחר חיפוש מיגע במגרשים חזרתי עם 4 הצעות ואשמח להמלצות איזה מהדגמים יותר אמין ורואה פחות מוסך. הרכב מתוכנן ליסוע כ15K בשנה. אפשרות ראשונה באלדן אופל אסטרה 2016 סטיישן אינג'וי 124K עלות כ42K שנתיים אחריות 10 מכלולים. אפשרות שניה בלובינסקי 308SW דגם אקטיב2016 91K שנתיים אחריות 43K אחריות כנ"ל של לובינסקי. אפשרות שלישית 208 שנת 2017 82K דגם אקטיב שנתיים אחריות עלות 44K של לובינסקי. אפשרות רביעית רנו קליאו 2017 100K עלות 41.5 שנה אחריות מאלבר. איזה מהאפשרויות הכי אמין/יעיל? האם יש משהו יותר מומלץ במחיר הזה. תודה מראש …
הודעה אחרונה מאת sh8335904, -
-
קשקאי פלוס 2
מאת אלי91- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מישהו יכיל לתת לי חוות דעת על הקשקאי פלוס 2, שנת 2014 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלי91, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רוצה לייבא רכב בייבוא אישי מיפן. התקשרתי לסוכנות בארץ אי אפשר לייבא דרכם. הרכב הוא: סובארו ג'סטי 1.0 בנזין 4WD 2021 להלן גם קישור לאתר שאותו מצאתי. אשמח לעזרתכם. תודה. https://www.batfa.com/new-car-subaru- justy.htm נ.ב: ככל הנראה אאלץ לייבא את הרכב אך ורק מיפן, עברתי על חלק גדול מהמדינות שמשווקות סובארו, לא מצאתי (עדיין) באף אחת מהם את הדגם הרלוונטי.
הודעה אחרונה מאת dorhazut, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אשמח לדעת איזה רכבי 8 מקומות מומלצים לצרכי משפחה , אני מבין שיש מסחריים כמו יונדאי i800 ויש פרטיים כמו קיה קרניבל החדשה. האם ראלי למצוא רכב ב5 שנים האחרונות בתקציב של 80k יש המלצות לאופציות קניה בעלות חודשית קבועה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זוג + 3 ילדים קטנים
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 987 צפיות
הי, אשמח לדעת האם ממצאי הדוח בפרט הספק מנוע נמוך וסעיף הנקישות פוסלים את הרכב או לא? הנציג אמר שיחזיר לטיפול של שלמה לתיקון הממצאים תודה רבה Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב אמין עד 30K שקל, מחפש משהו שמתאים לסטודנט, בעיקר לנסיעות בעיר ומידי פעם מחוץ לעיר. הכי חשוב שהרכב יהיה אמין ובלי הרבה בעיות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 712 צפיות
נניח ואני רוצה לקנות מאזדה 2 , ואני מעוניין לראות את ההבדל בין דינמיק במשך השנים 2016-2021, איך אפשר לראות את זה? שאוכל לערוך השוואה האם השינויים קריטים לי או לא, בבטיחות מראה וכו'. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשעה טובה בקרוב יוולדו לי תאומים בנוסף לילדה בת שנתיים וחצי. זה אומר שאין מנוס מלהחליף את הפולו לרכב שיש במושב האחורי שלו מקום ל 3 כיסאות בטיחות. ממה שקצאת קראתי אני מבין שזה קריטי ושאין הרבה אופציות טובות ולכן אני זקוק לייעוץ. התלבטות ראשונה - האם ללכת על רכב עם 5 או 7 מושבים. התלבטות שניה - מה בכלל האופציות ומתוך האופציות מה הכי טוב בהנחה שבשלב כלשהו יהיה צריך גם למכור. החשש שלי שלכל המיניואנים אין באמת שוק. כרגע קורץ לי סיטרואן C5 אירקרוס שנת 2019 שנמצא קצת מעל התקציב אבל בטווח. במיוחד בגלל שהמושבים מאחור נפרדים והוא נראה מרווח. ספציפית לגביו אשמח לדעת: 1. כמה מנסיונכם ניתן להוציא אותו "מתחת למחירון". הבנתי שדגמי סיטרואין נפג…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי, מישהו יודע מתי ובאיזה תדירות מגיעים משלוחים של הונדה ג'אז מיפן? ניסיתי לקנות הונדה ג'אז היברידית החדשה ברמת גימור אלגנס, מה שיש במלאי זה רק מכוניות עם תאריך יצור של אוגוסט שנה שעברה (08/2020), מלפי 8 חודשים. ויתרתי, כי לא רוצה לקחת סיכון שמשהו יתקלקל מעמידה ארוכה כזאת, במיוחד הסוללה ההיברידיות. נציג מכירות אמר שהוא לא יכול להבטיח שיהיה משלוח השנה. נראה לי מוזר ששנה וחצי לא יהיה משלוח של דגם שמוכר כ-350 יחידות ברבעון, בממוצע.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההפרש הוא 15,000 שח לטובת הפריוס, כמובן. קצת קשה מן הסתם בהתרשמות ראשונית מהרכבים, לקבל מענה כל השאלות. האם יש הבדל בנוחות הנסיעה בעיר? האם הפריוס מרווח משמעותית מה קורולה ? האם קשה להכניס כסאות בטיחות לילד לקורולה? אני מבין ש פריוס מיוצר ביפן ו קורולה בתורכיה - האם לדעתכם יש עדיפות לייצור ביפן? תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מתלבט מאוד כי מצאתי מאזדה 3 ספיריט מנוע 2000 שנת 2008 יד ראשונה 160 קמ ב20 אלף שח ומצד שני מצאתי גם מאזדה 3 אקטיב מנוע 1600 יד ראשונה עם 100 קמ ב24 אלף שח. חשוב לי העניין של הדלק והאמינות ובנוסף שמירת ערך הרכב (מתכנן להשאיר אותו אצלי בין 3-5 שנים). הנסיעות שאני יעשה איתו הם לרוב נסיעות של 10 דקות לעבודה ולחזור, ומדי פעם בסופשים נסיעות מהדרום לצפון (250 קמ כל כיוון), על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
היי, אני ממשיכה בחיפושי הרכב. היום בדקתי את הרכב הבא ואשמח לחוות דעות לפני שאני מוציאה כמה מאות שקלים לבדיקה במכון ( הבדיקה שהראה לי המוכר הזכירה לי את המבחן היחיד שהוצאתי בו 100 ביסודי. הכל וי, פיקס ומצוין). נתונים: טויוטה יאריס היברידית 2015. מטויוטה סלקט ( שנתיים אחריות) יד 1, פרטי קילומטרז׳ - 125,000 יש היסטוריית טיפולים מלאה. טיפולים לפי הוראות יצרן. יש ירידת ערך מתאונה ( לא ברור מה האחוזים). הביטוח שילם 3000 ש״ח לירידת ערך. אין פגיעות שלדה. יש פגיעות פח ( תמונות מצורפות) בדלת אחורית, ועוד בכמה נקודות ע״ג הרכב. הטמבון האחורי מחוזק עם ברגים הנראים לעין. מחיר מבוקש - 60,000. מחיר שמוכנים…
הודעה אחרונה מאת מנילה, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הפרמטרים החשובים: אמינות, צריכת דלק (כ-80 ק"מ ביום לעבודה), עלות תחזוקה ונוחות לשלושה ילדים מאחור (17,13,8). ביצועים ואיבזור פחות חשוב. הסוזוקי יקרה ב-15,000 לערך מהקיה. תודה
הודעה אחרונה מאת יניב78, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
שלום. אני מחפש לקנות רכב יד 2 שנתון 2019+-. הדרישות העיקריות (כמובן מעבר לאמינות, בטיחות וכו׳) - קצר (יחסית. עיקר השימוש יהיה עירוני, אך יכלול גם נסיעות ארוכות) אך עם ישיבה יחסית מרווחת במושב האחורי. אני יודע, דרישות יחסית סותרות. תקציב: 90 אש״ח +-. מבחינת הדרישות הללו (וגם המלצות מהסביבה) מצאתי את הארונה כמתאימה ביותר. אבל אני חושש לקנות בגלל הסיפור עם הגיר. כשהמשכתי לחפש, מצאתי גם את ההונדה ג׳אז. אבל יש איתה בעיה אחרת. ב 2020 עברה שינוי משמעותי (במנוע ההיברידי - משהו שונה מהרגיל. במערכות בטיחות וגם שינוי קל במראה החיצוני, כולל במימדים של הרכב). אין מצב למצוא כזה יד שניה (פחות משנה על הכביש). זה אומר רק חדש (יבואן או 0 קי…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב גבוה עד 50 אלף שקל ברמת בטיחות גבוהה. רכב גבוה הכוונה רכב מסוג גייפון, או כמו שבאתר icar מכנים את זה רכב פנאי קטן.
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, לקראת עבודה חדשה ורחוקה ממקום המגורים (100 ק"מ לכיוון), מתלבט איזה רכב נכון לקנות מבחינת ירידת הערך לגבי הק"מ הגבוהה, ומבחינת צריכת הדלק, תקציב עד 50K, חשוב רכב בטיחותי. האופציות שחשבתי עליהן: טויוטה יאריס היברידית או רנו קליאו דיזל, כמובן יד 2 ... אשמח לשמוע חוות דעת של חברי הפורום הנכבד, תודה מראש לעונים, גיא
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, האם הגיר של סקודה קארוק וסיאט אטקה בשנתונים 2018 ואילך הוא רובוטי DSG הידוע לשימצה?
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
עזרה ברכישת רכב
מאת Tevel- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 764 צפיות
מתלבט ברכישת רכב אשמח לייעוץ מכם. בייחוד למנוסים ברכבים שארשום מתלבט בין יונדאי ix35 open sky 2004 לקיה ספורטאז' urban 2014 אשמח לחוות דעת חיוביות\שליליות מה הנקודות חוזקה ותורפה בכל אחת מהרכבים תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Tevel, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 708 צפיות
לאחר שהאקסנט שבחתימה (GL1.4/08) עברה בשבוע שעבר מן העולם בנסיבות טרגיות, דרושה לנהגת שלה מחליפה. תקציב- 35-40 אחרי מתיחות והתעמלות קרקע. אין כוונה לפרוץ את המסגרת הזו, כרגע. הקניה תהיה מאחת מחברות הליסינג/טרייד הגדולות והמוכרות. לא יהיה חיפוש ביד2 ושיטוטים בכל הארץ. בשאיפה -המפתחות לרכב החדש יהיו ביד לפני החזרת הרכב החליפי. נסועה יומית כ-90 ק"מ בינעירוני (חדרה-הרצליה אם זה משנה) בשעות ללא פקקים. הגברת בתחום החינוך שזה אומר כ-8 חודשי עבודה נטו בשנה, (מה שמצמצם משמעותית את הנסועה השנתית). דרישות בסיס: בטיחות (ככל שניתן בהתחשב בסגמנט) אמינות צריכת דלק פחות קריטי: שמירת ערך (הרכבים אצלנו נקנים מיד ראשונה…
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, לקראת הרחבת המשפחה וצורך בבאגז גדול שתכנס אליו עגלת תאומים מגששות איזה רכב הכי כדאי לרכוש. תקציב 50,000-60,000 ש"ח דרישות: אמינות ובטיחות ואם אפשר לא זולל דלק יותר מידי. חשוב - בגאז גדול שתכנס עגלת תאומים ושזה לא יסתום את כל הבגאז לגמרי בנתיים חשבנו על: במשפחתיות - מאזדה 3 / טויוטה קורולה / קיה פורטה / יונדאי i35 בגיפונים - פחות יש לנו רעיונות ונשמח לדעת מה עומד בקריטריונים ובתקציב (חשבנו קצת על ניסאן קשקאי או סוזוקי קרוסאובר אבל לא נעולות על זה בכלל) פתוחות להמלצות ואופציות נוספות תודה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, מתלבטים בין היאריס ההיברידית החדשה לבין הונדה ג'אז חדשה. צריכים רכב קטן, לנסיעה לעבודה (כ-40ק"מ ביום), עדיפות להיברידית ואלו 2 הדגמים שהכי נראים לנו. מה הייתם ממליצים? חשיבות עליונה לבטיחות (ביחוד שאוטוטו מצטרף לנהיגה גם המתבגר שלנו)אמינות, וחיסכון. תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, אחרי שחיפשנו וחיפשנו ואפילו שקלנו ג׳יפון בשלב מסויים, החלטנו שאלו 2 הרכבים שהכי אהבנו. השימושים הם: נסיעה לעבודה הלוך חזור בפקקים של אילון (20km כיוון) מושב בטיחות לתינוקת מאחור רוב הנסיעות יהיו באזור השרון הדבר היחידי שמטריד אותי בלאון זה שהשליטה של המזגן נעשית דרך המערכת מולטימדיה וכמובן הגיר למרות שהיו לנו 4 איביזות במשפחה ולא היו בעיות במאזדה אהבתי הכל אך היא מעט יותר צפופה ואין לי מושג איך זה ירגיש עם כסא תינוק בספסל האחורי. לגבי השוק יד 2 ושמירת הערך של הרכבים גם אין לי ממש מושג אז אשמח לחוות דעת. הרכבים יוצאים פלוס מינוס אותו מחיר אצל היבואן, מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת ממי שיודע, מכיר ונסע על סיאט איביזה רפרנס 2012 גיר רגיל הקמ הנוכחי 148 אלף, מפחד מבעיות מנוע וגיר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 768 צפיות
שלום רב לחברי הפורום היקרים. אני ורעייתי חושבים על להחליף את הרכב שלנו. כרגע, בבעלותנו יונדאי אקסנט 2009 GLS, נפח 1.6. אנחנו מאוד מאוד מרוצים מהרכב, עונה על כל הדרישות שלנו ומשרת אותנו נאמנה (איתנו כבר 7 שנים טפו טפו). כאמור, התקציב שלנו עומד על 60K עם עדיפות לנמוך יותר כמובן. מחפשים שנתון 2016-2018. בהתאם לתקציב, האופציה האולטימטיבית מבחינתנו היא יונדאי i25 שלמיטב הבנתי היא זו שהחליפה את האקסנט. קצת נתונים נוספים: נסועה שנתית: באיזור 15 אלף בשנה, פלוס מינוס. שימושים בעיקר עירוניים ולעיתים רחוקות נסיעה מחוץ לעיר. מה חשוב: אמינות - כיאה לבעל יונדאי אקסנט, חשוב מאוד שתהא אמינה. אחזקה זולה - חלפים וכו'…
הודעה אחרונה מאת zvico, -
סטיישן
מאת ortal.tiltan-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן. מחפשת לקנות רכב סטיישן, אפשרויות נעות בין יונדאי אי 30, סובארו פורסטר, קיה סיד, סקודה אוקטביה, טויוטה קורולה קצת מבולבלת מההיצע..בגדול, רוב הנסיעות קצרות ולכן חשוב צריכת דלק לא גבוהה מידי. עדיפות לרכב גבוה מחיר גמיש תודה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 692 צפיות
שלום, אני כבר תקופה מתעניין בהחלפת רכב לרכב שישלב גם את היום יום וגם טיולים בקטנה בסופי שבוע.. חשוב שיהיה אמין ולא ישתה דלק, רכב גבוה קצת זה עדיף אבל לא חייב 4x4 כי לא יראה שטח ממש.. מקסימום דרכי עפר. אני בן 26 ולא נשוי אז לא צריך רכב ענק.. התעניינתי בשברולט טראקס או הונדה hr-v (שבכלל לא מצאתי יד שניה משום מה) אבל כרגע לקחתי צעד אחורה כדי לבחון עוד אופציות.. רוצה רכב שאהנה מהנהיגה בו (היום יש מנוע 1200 עם 80 סוסים שלא סוחבים בכלל מחוץ לעיר)
הודעה אחרונה מאת TomRH, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב שני למשפחה, נסועה של כ 12,000-15,000 ק"מ בשנה, רובה בין עירונית. הרכב צריך להסיע שלושה ילדים בספסל האחורי ולכן לא מעוניין בסופר מיני. מעבר לכך הדרישות הנוספות היחידות שיש לי הן בטיחות, אמינות ושתהיה נסיעה נעימה (לא עגלה מדי ולא רועש מדי). בעקרון אני ממש לא נעול על רכב מסויים, אלא מחפש את העסקה המשתלמת ביוקר במסגרת התקציב (55,000 ש"ח+-) עשיתי סיבוב במספר מגרשים וקיבלתי עשרות הצעות. את הרלוונטיות אני מכרז כאן (כל בדיקות הרכבים תקינות לחלוטין) קיה סיד סטיישן (LX) - מהשכרה, 97,500 ק"מ, 3/2018 - 50,000 ש"ח פיג'ו 308SW (Active) - מליסינג , שנת 2018, 92,700 ק"מ - 56,000 ש"ח פיג'ו 308SW (Active) - מליסינג, 6/201…
הודעה אחרונה מאת itaybo, -