Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

אני ממשיכה בחיפושי הרכב. היום בדקתי את הרכב הבא ואשמח לחוות דעות לפני שאני מוציאה כמה מאות שקלים לבדיקה במכון ( הבדיקה שהראה לי המוכר הזכירה לי את המבחן היחיד שהוצאתי בו 100 ביסודי. הכל וי, פיקס ומצוין).  

נתונים: 

טויוטה יאריס היברידית 2015. 

מטויוטה סלקט ( שנתיים אחריות)  

יד 1, פרטי 

קילומטרז׳ - 125,000 

יש היסטוריית טיפולים מלאה. טיפולים לפי הוראות יצרן. 

יש ירידת ערך מתאונה ( לא ברור מה האחוזים). הביטוח שילם 3000 ש״ח לירידת ערך. אין פגיעות שלדה.  

יש פגיעות פח ( תמונות מצורפות) בדלת אחורית, ועוד בכמה נקודות ע״ג הרכב. 

הטמבון האחורי מחוזק עם ברגים הנראים לעין. 

מחיר מבוקש - 60,000. מחיר שמוכנים להתגמש איתי 58,000. 

הערה - המוכר ציין שהרכב עבר טיפול לאחרונה ( טיפול 15,000) אבל לא רואים בהיסטוריה. 

הערה נוספת- לפי מחירון לוי יצחק- 58,000. 

מבחינת היתרונות- הרכב היה מטופל ונראה שאכן הייתה נהגת יחידה על הרכב ויד 1 ( לי זה חשוב). 

האם חוץ מהדרישה שלי לטיפול שהרכב היה צריך לעבור ב125,000 ( עבר טיפול אחרון ב105,000) ועוד קווץ׳ במחיר, דיל סביר למדי? 

תודה רבה! 

D70005F6-E3AF-4F40-9A63-EFF7799DCC70.jpeg

5143F64B-574F-4EF3-BF60-42ADCDEFE176.jpeg

7D6D79DB-3DBB-42D3-A174-BB1A6410F697.jpeg

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם צריכת הדלק היא בראש סדר העדיפות? מהו הק"מ השנתי הצפוי?

רוצה להבין למה לבחור ביאריס ההיברידית שיקרה מאוד ביחס לשנתון.

פורסם
לפני 10 דקות, o.r כתב:

האם צריכת הדלק היא בראש סדר העדיפות? מהו הק"מ השנתי הצפוי?

רוצה להבין למה לבחור ביאריס ההיברידית שיקרה מאוד ביחס לשנתון.

צריכת דלק לא בראש סדר עדיפות אבל נמצאת די גבוה.  

בד״כ אני לא עושה יותר מ10,000 ק״מ בשנה. 

ייתכן ומעתה ואילך הנסועה תעלה משמועתית ואולי תכפיל את עצמה. 

ההיברידית לא הבחירה הראשונה שלי. כל שאר הפרמטרים הם בדיוק מה שרציתי. ( יד, קילומטרים, היסטוריה וכדו׳). 

פורסם

לשלם מחירון על הרכב הזה ספציפי לא הייתי משלם, נכון היד 1, אבל הק״מ מעט מעל הממוצע, חיצונית לא ניראה מדהים במיוחד עניין הבורג, יש ירידת ערך שלא באה לידי ביטוי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

לשלם מחירון על הרכב הזה ספציפי לא הייתי משלם, נכון היד 1, אבל הק״מ מעט מעל הממוצע, חיצונית לא ניראה מדהים במיוחד עניין הבורג, יש ירידת ערך שלא באה לידי ביטוי.

תודה. 

תמיד כותב לענין. 

אראה אם יסכים לרדת במחיר. אם לא, הלאה לרכב הבא. 

תודה רבה! 

פורסם

טויוטה סלקס אומנם נותנים אחריות מורחבה (שנתיים על היברידי) ולרוב מדובר על רכבים שמורים (לא מובן איזה פחח הכניס לטמבון בורג)

יחד עם זה המחירים שלהם גבוהים משמעותית ממחיר שוק (לכן אישית לא קניתי מהם, כי את אותו רכב  ויותר שמור, קניתי בפחות ממה שהם דרשו)

רק צריך סבלנות לחפש. דבר נוסף, הם תמיד דורשים יותר מאשר מחיר המינימום שלהם, כדי ליצור מקח והרגשה טובה (כביכול) לקונה.

מניסיוני, אפשר להוריד את המחיר באופן יותר משמעותי. (לפחות 4K פחות במידה והרכב באמת שמור ללא תאונות)

אגב, כמעט רכשתי רכב כזה, החוסר במשענת יד מרכזית, שאצלי זה חובה, הוציא לי את החשק מהרכב, ועוד כמה דברים. (גודל וכד')

פורסם

בדכ לא פחח יכניס בורג אלא מוסך מכונאות. הבעיה בבורג היא לא עכשיו, אלא יתכן שבפעם הבאה שמישהו יעשה על הרכב חניה ''תל אביבית''.

שוב, לא יודע מה המצב שם, מכוני בדיקה לרוב מתעלמים מדברים כאלה, אבל לקנות רכב שהטמבון שלו חצי מפורק ומחוסר בקומבינה...

עשיתי את זה פעם אחת, והחברת ליסינג החליפה לי טמבון על חשבונה אחרי הקנייה כי כל הטמבון התפרק אחרי שיפשוף למטה בחנייה.

פורסם
לפני 30 דקות, yogev20 כתב:

טויוטה סלקס אומנם נותנים אחריות מורחבה (שנתיים על היברידי) ולרוב מדובר על רכבים שמורים (לא מובן איזה פחח הכניס לטמבון בורג)

יחד עם זה המחירים שלהם גבוהים משמעותית ממחיר שוק (לכן אישית לא קניתי מהם, כי את אותו רכב  ויותר שמור, קניתי בפחות ממה שהם דרשו)

רק צריך סבלנות לחפש. דבר נוסף, הם תמיד דורשים יותר מאשר מחיר המינימום שלהם, כדי ליצור מקח והרגשה טובה (כביכול) לקונה.

מניסיוני, אפשר להוריד את המחיר באופן יותר משמעותי. (לפחות 4K פחות במידה והרכב באמת שמור ללא תאונות)

אגב, כמעט רכשתי רכב כזה, החוסר במשענת יד מרכזית, שאצלי זה חובה, הוציא לי את החשק מהרכב, ועוד כמה דברים. (גודל וכד')

למען הסר ספק, הוספת הבורג נעשתה במוסך טויוטה. יש רישום שחור ע״ג לבן של זה. 

אני ממש רוצה לרכוש מפרטי. כך רכשתי את הרכב הראשון ( שמור, יד 1 וכל הצלצולים) . קניה מצוינת. אבל אני קצת מיואשת. עשרות טלפונים, סינון כל ה״מאמי, לא צריך היסטוריית טיפולים, אני אקח אותך למוסכניק שלי, היא יראה לך איך הרכב פיקס״ וכל המוכרים לסבא שלהם את האוטו ואני עדיין לא מוצאת מה שאני רוצה. 

מבחינת גודל וכו׳ אני בסדר גמור עם זה. מתאים לי לצרכים. 

אני אנסה להוריד אותם קצת יותר. הרכב כאמור עם פגיעות של תאונות קלות. Fender bender כאלו. 

תודה בכל מקרה. כל חוו״ד עוזרת! 

לפני 16 דקות, KipodYam כתב:

בדכ לא פחח יכניס בורג אלא מוסך מכונאות. הבעיה בבורג היא לא עכשיו, אלא יתכן שבפעם הבאה שמישהו יעשה על הרכב חניה ''תל אביבית''.

שוב, לא יודע מה המצב שם, מכוני בדיקה לרוב מתעלמים מדברים כאלה, אבל לקנות רכב שהטמבון שלו חצי מפורק ומחוסר בקומבינה...

עשיתי את זה פעם אחת, והחברת ליסינג החליפה לי טמבון על חשבונה אחרי הקנייה כי כל הטמבון התפרק אחרי שיפשוף למטה בחנייה.

מוסך מכונאות של טויוטה. אכן. הם אפילו כסת״כו את עצמם ורשמו ״בדרישת הלקוחה״. 

אשמח להבין, נראה לי שלא הבנתי, איך טמבון מחובר בברגים, בעייתי בפגיעה הבאה ( אני ירושלמית וגם פה יש חניות תל אביביות לרוב) ? חוץ מהכיעור, זה גם מחליש משהו בחיבורים? 

תודה ! 

פורסם

טמבון יושב בעיקר עם כל מיני תפסי פלסטיק, יש להם גמישות מסויימת ומרווח תזוזה מסויים 

לא חושב שיש לזה משמעות בטיחותית. אבל בורג, אין לו חופש תזוזה. לתפסים יש איזשהוא חופש תזוזה. בורג מחזיק מעולה, עד שהוא יקרע מהמקום שלו, ואז יכול להיות נזק מקומי גדול יותר ולפעמים קשה לסדר את זה.

פורסם
לפני 8 שעות, מנילה כתב:

למען הסר ספק, הוספת הבורג נעשתה במוסך טויוטה. יש רישום שחור ע״ג לבן של זה.  אבל אני קצת מיואשת. עשרות טלפונים, סינון כל ה״מאמי,

לא קל למצוא רכבים יד שנייה שמורים מכל ההיבטים כולל חיצונית ללא מכות, ובפנים ללא שחיקה. זה קשה, אך אפשרי.

מכיר את זה מקרוב, לעיתים לוקח לי כמה חודשים למצוא בדיוק מה שאני מחפש (אני פרפקציוניסט) אבל בסוף זה מגיע. (לפעמים גם מתפשרים מעט)

אגב, אפשרי לזהות מוכרי רכבים לא הוגנים או שקרנים. ראשית כל (הכי חשוב) זה לזהות אם נכתב דגם מדויק (לרוב משקרים ורושמים דגם מאובזר, למרות שהוא לא)

מספר ידיים, גמגום ואי דיוקים מדליק אור אדום לוותר. תמונות של הרכב לפני שמגיעים (ביקשתי כמה פעמים, קיבלתי -וויתרתי לאחר שראיתי מכות מסביב לרכב)

לבקש התחייבות על שלדה (אצלי זה חובה מאז ומעולם, כל אחד יכול לוותר, זכותו -זה לא נושא לוויכוח) ברגע שהמוכר מתבלבל במילים, ברוב המקרים יש לו מה להסתיר

זה מכשול ראשון שמראה על אמינות המוכר. בכל מצב טויוטה סלקט מחזיקים רכבים שמורים בדרך כלל, הבעיה, זה נסועה גבוהה יחסית בדרך כלל. 

פורסם

אני לא הייתי פוסל את הרכב הזה, לשלם 2K מעל המחירון (אני מניח שהם יתגמשו מעט למחירון ואלי כמה שקלים פחות) זה לא כזו קללה לרכב שמור מכנית וביחוד אם הוא עומד בדרישותייך.

הבורג מבחינתי לא מהווה בעיה, קנינו לפני כמעט שנה רכב לבני (הונדה ג'אז) והרכב נכנס לצבע כללי, הטמבונים לא ישבו 100% במקום והפחח אמר שכל תושבות הפלסטיק מתייבשות ואם הוא יפתח ויחליף חלק תמיד משהו יתפרק בסוף אלא אם הוא יחליף את כולם וזה לא מעט כסף ולא שווה את זה,

בחרנו להחליף חלק ולאחר חצי שנה אכן הטמבון שוב לא במקום בצורה מושלמת, בורג (כנראה) חוסך להם לא מעט.

גם השקט שאת קונה מסלקט עם אחריות שווה משהו.

פורסם
לפני 10 שעות, KipodYam כתב:

טמבון יושב בעיקר עם כל מיני תפסי פלסטיק, יש להם גמישות מסויימת ומרווח תזוזה מסויים 

לא חושב שיש לזה משמעות בטיחותית. אבל בורג, אין לו חופש תזוזה. לתפסים יש איזשהוא חופש תזוזה. בורג מחזיק מעולה, עד שהוא יקרע מהמקום שלו, ואז יכול להיות נזק מקומי גדול יותר ולפעמים קשה לסדר את זה.

תודה. 

זה נשמע הגיוני. מבינה את ההשלכות של זה. 

פורסם
לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

אני לא הייתי פוסל את הרכב הזה, לשלם 2K מעל המחירון (אני מניח שהם יתגמשו מעט למחירון ואלי כמה שקלים פחות) זה לא כזו קללה לרכב שמור מכנית וביחוד אם הוא עומד בדרישותייך.

הבורג מבחינתי לא מהווה בעיה, קנינו לפני כמעט שנה רכב לבני (הונדה ג'אז) והרכב נכנס לצבע כללי, הטמבונים לא ישבו 100% במקום והפחח אמר שכל תושבות הפלסטיק מתייבשות ואם הוא יפתח ויחליף חלק תמיד משהו יתפרק בסוף אלא אם הוא יחליף את כולם וזה לא מעט כסף ולא שווה את זה,

בחרנו להחליף חלק ולאחר חצי שנה אכן הטמבון שוב לא במקום בצורה מושלמת, בורג (כנראה) חוסך להם לא מעט.

גם השקט שאת קונה מסלקט עם אחריות שווה משהו.

תודה על תשובתך העניינית. 

כרגע הם נמצאים במחיר מחירון. אם אצליח להוריד אותם, ייתכן והעסק ישתלם. אין לי ערובה לכך. 

ראיתי הערה של חבר למעלה לגבי הבורג. ענין חשוב. 

הבורג אולי תופס את הטמבון אבל מכוער בצורה בלתי רגילה. 

פורסם

זה רק אני או שיש הבדלי צבעים בין הטמבון לרכב?

אם את מעוניינת ברכב תשחקי על כל עניין הטמבון.

• תוכן חדש...