ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,627 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 576 צפיות
איך ניתן לוודא שהקילומטראז׳ לא מזוייף? וכמה מסובך להוציא היסטוריית טסטים ממשרד הרישוי? יש לי הרגשה שאף מוכר לא יסכים לבזבז את הזמן שלו במשרד ברישוי
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 502 צפיות
מכון רישוי לבדיקה לפני קניה זה איפה שעושים טסטים?
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה מבין השתיים? פרמטרים חשובים לפי הסדר אמינות, צריכת דלק, שמירת ערך.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים לאשתי רכב והוא גם ישמש אותנו בתור הרכב העיקרי ( אני נוסע על רנו קליאו טרופי ומחליף לBRZ בתור רכב הסופשים החדש שלי) עד עכשיו השתמשנו ברנו קליאו טרופי בתור הרכב המשפחתי + הרכב פאן לסופי שבוע והוא עשה את עבודתו נאמנה, אך אנחנו חושבים על להגדיל את המשפחה ( אנחנו זוג ללא ילדים כרגע אבל עם 2 כלבים), אז חשבנו שהגיע הזמן להביא רכב שני ושהוא ישמש אותנו בתור הרכב העיקרי וגם על הדרך אני יוכל להביא לעצמי סוף סוף הנעה אחורית ידנית כמו שרציתי מזה תקופה אבל לא יכולתי בגלל שאין לאשתי רשיון לידני וגם זה לא הגיוני להכניס 2 כלבים לא קטנים מאחורה ב BRZ. בגדול, השימוש של הרכב יהיה נסיעות של אשתי בתוך העיר לרוב לעבודה ופעם בשבועיים אנחנו נוסעים לצפון למשפחה ש…
הודעה אחרונה מאת yaelbd, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מתכוון לבדוק פיז'ו 5008, שנמצאת בזיכרון. מבקש המלצה על מכון בדיקה קרוב. תודה.
הודעה אחרונה מאת DROR748, -
יונדאי I25
מאת רועי78-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם יונדאי I25 מספיק רחבה כדי שיהיה אפשר להושיב שלושה ילדים/נערים מאחורה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 751 צפיות
שלום חברים, אני והבת זוג רוצים לקנות רכב קטן (מיני/סופר מיני) לשנינו לבנתיים (עוד כמה שנים יגיעו גם הילדים) לנסיעות בעיר ולעבודה (מרחק של חצי שעה נסיעה). התקציב הוא 40-50 אלף, מעדיף שנת 16/17 ולא יותר מ- 100 אלף ק"מ. אני מודה שאני לא מבין גדול ברכבים אז חרשתי את האינטרנט ועברתי על ביקורות בכל מני מקומות על כל רכבי המיני/סופר מיני והגעתי למסקנה שהרבה מהדגמים ממש דומים, מה שמבדיל ביניהם זה כמובן העיצוב והתחזוקה/אמינות... אהבתי את ה- i10, שברולט ספארק והספייס סטאר למרות שהתא מטען שלהן ממש קטן. אם היה לי תקציב גדול יותר הייתי הולך על ההונדה ג'אז... מה הייתם ממליצים לזוג צעיר עם התקציב שלנו?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 890 צפיות
שלום חברים קיבלנו בירושה הונדה אקורד שנת 2005 במצב מכני מעולה השאלה איך הבטיחות של הרכב הזה (יחסית גדול אך ישן) לעומת רכב צעיר ממנו אך קטן יותר נניח סקודה פאביה/ סוזוקי סוויפט שנת 2015 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 510 צפיות
שלום לכולם, עוד חודשיים לערך אני אמור לקבל רכב ליסינג חדש ממקום העבודה, ככל הנראה מאלבר, ויש לי רצון לנסות להשפיע על הדגם שאני אקבל. היום עם אני ניסאן מיקרה 2018, שבתכל'ס שירתה אותי נאמנה, אבל עשתה את שלה. אין לי ילדים, ורוב הנסיעות שלי הן לבד, ככה שהמרווח מאחורה או תא המטען פחות חשובים, אבל כמובן שאם אפשרי - מבורך. בעבודה כמובן רוצים לתת לי את הרכב הזול ביותר עם צריכת הדלק הנמוכה ביותר. בהתחלה דובר על שברולט ספארק, או אולי מיצובישי אטראג'. מה שלי הכי חשוב זה שהרכב יהיה בטיחותי ומרווח לנהג. אני בחור גדול שנוסע בקלות 200 קילומטר ביום, בין שעתיים לשלוש שעות על הכביש. על איזה רכב הייתם מציעים לי להמליץ למקום העבודה? לצערי אלבר ליסינג לא עובדים…
הודעה אחרונה מאת NirBenB, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לצורך העניין בסיאט איביזה Style. ראיתי בהשוואת רכבים של אוטו שיש כמה הבדלים טכניים קטנים. האם יש הבדל משמעותי? (ראיתי משהו לגבי MQB-0) הייתם קונים 18' או חוסכים כמה אלפי שקלים?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
היי, למישהו יש המלצה על רכב מיני? - 70,000-80,000 ש"ח. - בטיחותי. - אמין, ללא תקלות. - צריכת דלק קטנה. תודה מראש, אלעד
הודעה אחרונה מאת אלעד111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 696 צפיות
מעוניין לשמוע רשמים מאנשים שהשתמשו בשירות ״ייעוץ וליווי אישי״ שמוצע פה באתר. האם מומלץ? מה התהליך? פשוט פותחים לי פורום אישי? או שנותנים ליווי עם צק ליסט לבצע? והכי חשוב: מה זמן התגובה לשאלות? כי אם אני עומד עם המוכר ויש לי שאלה זה יכול להיות קריטי
-
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אשמח לקבל הצעות לרכב ראשון עם פוטנציאל שיפורים (לא עצום). לא מחפש לקרוע את המסלול או להוציא זמני קורטר מייל, רק להתנסות בשיפורים ראשונים ולנהוג בכיף. ידני עדיף אטמוספרי זול יחסית (תקציב קנייה של עד בערך 20K) שלא יהיה מסובך לעבוד עליו (זה יהיה פשוט הרכב הראשון שאני אתנסה עליו מבחינה מכאנית) תודה רבה לכל העונים👍
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני צריך בבקשה יעוץ לגבי קניית קיה ספורטאז' 2016-2017, הצורה החדשה, אני מתמקד יותר על המנוע 1.6 אטמוספרי עם הגיר אוטמט פלנטרי. זה הרמת גימור הכי פשוטה, יש לי כמה שאלות עיקריות, וגם אשמח לשמוע חוות דעת כללית. 1. המנוע מספיק? או שהוא חלש מדי? 2. האם לרכב יש מחלות ידועות, או שהוא נחשב לרכב אמין ללא תקלות? 3. צריכת הדלק שלו? איך הוא לנסיעות ארוכות? ( לדוג': מרכז - אילת וכדו') תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
גודל תא מטען
מאת עינת ק.- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתכננת לקנות רכב חדש, והדרישה העיקרית היא שאני אוכל להכניס לתא המטען אופניים חשמליים מתקפלים. דרישה משנית - אם כי אני בספק אם זה קיים - שהרכב יהיה ידני. התקציב גמיש, בערך 50 אלף אבל אני אולי יכולה למתוח את זה עד 60 אלף (רצוי שלא). יש לכם המלצות? אני רואה שיש רכבים עם תא מטען גדול אבל זה לא אומר שאפשרי להכניס לשם אופניים מתקפלים, לכן נחוץ לי ידע של אנשים שכבר ראו תא מטען או שניים בחייהם :) תודה!
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב ממקום העבודה. הקורולה ירדה מהפרק בגלל המנוע המוצע - 1.5 בנזין 3 צילינדרים, לטעמי חלש ורועש. אופי הנסיעה: ברובו על כביש 6 (שיוט ופקקים). מנסיעות המבחן על הסיד והנירו התרשמתי: שהסיד שקטה ונוחה יותר בסיד המנוע והגיר מתפקדים מצוין. תא המטען בסיד גדול, בנירו גבולי. הנירו מאובזר מעט יותר, גם מבחינת מע' בטיחות. הסיד פשוטה יחסית מבפנים. הנירו הרכב מרגיש פחות נמרץ, יותר רועש ומתאמץ ורעשי הכביש מוחשיים יותר מבסיד. המלצות לכאן ולכאן מהנוהגים במכוניות הנ"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן לכולם! חדש בפורום. עכשיו מתחיל לנהוג על אוטו ראשון ושוקל מאוד את הסופר לנסר (הבנתי שיש איזה קטע עם הסופר בארץ, שסתם הדביקו לה?) מה אומרים עליו? (Mitsubishi (super) Lancer GLXi Hatchback 1993 1.6 Auto) מה מחיר הגיוני לקחת על אוטו כזה עם 100,000-130,000 קילומטר במצב טוב? העלויות השוטפות יכאבו לי לכיס לעומת רכבים אחרים? ובכללי, מה צריך לבדוק שמגיעים לקנות רכב? החלום הוא קורבט 87, הלנסר היא צעד לשם🤪.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני בן 25 שכיום נוהג בקורולה 2014 כאשר קדמו לה רכבי מאזדה. אני שוקל לשרדג את הרכב ונמשך לכיוון רכבי יוקרה כמו במוו 118/320 או אינפינטי Q50 2.0 טורבו. בעבר אנשים אמרו לי תתרחק מרכבים גרמניים כי הם יקרים לתחזוקה עד שאמי התחדשה בסיאט ארונה שהופתענו לגלות כי גם הביטוח שלה לרבות אמצעי מיגון נמוכים בכ- 2,000 ש"ח לנהג מעל גיל 24 וכך גם הטיפולים, טיפול במורשה צמפיון עלה אף הוא פחות מטיפול במוסך פרטי (לא מוסך יבואן) למרות שמדובר בטיפולים שגרתיים קטנים בשני הרכב. אני יודע שסיאט עדיין חדשה וספק לדעתי איך תהיה מבחינת אמינות שזו אחת הסיבות לפתיחת שרשור זה. הנטייה שלי היא לרכוש רכב מהנה ולהחזיק אותו לפחות לעוד 5 שנים. תקצי…
הודעה אחרונה מאת hosamz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 606 צפיות
צהריים טובים חברים, מחפש בימים אלו לשדרג את הרכב המיני ברכב משפחתי מרווח יותר (בהשוואה לאלטו 2014 אני מניח שהרבה רכבים עונים לתיאור) תקציב 50K, 2 מבוגרים + תינוק כבן שנה (על כל הציוד הנלווה לתינוק) מתלבט בין שני רכבים מצאתי בסוכנות טרייד אין קיה פורטה 2016, 90K ק"מ מליסינג בכ50,000 ש"ח והוצע לי לבדוק פולקסווגן ג'טה 2015, 60K ק"מ, מפרטי במחיר דומה (מעט נמוך יותר מהפורטה) אני מניח בצד את העובדה שאקח את הרכב לבדיקה שהכל תקין, יש המלצה לאחת מהן? או בהימנעות מאחת מהן? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נוסעלאט, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 670 צפיות
שלום, אשמח לקבל יעוץ לגבי רכישת רכב למשפחה עם 5 נפשות, ילדים בין שנתיים ל -7, מחפש גיפון אאוטלנדר או טוסון בשנים 2017-2018. התקציב בין 90-100 אשמח להכוונה האם כדאי מסוכנות גדולה או מפרטי, מספר ק"מ, מספר ידיים, והאם בכלל יש אופציה נוספת תודה רבה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, עומד לקחת את הרכב בליסינג. נוסע 40,000 בשנה כך שנוחות מושב הנהג (עניין סובייקטיבי לחלוטין) מאוד חשובה לי. האם יש בפורום בעלים של רכב זה (גרסת הבסיס) באזור המרכז שיהיה מוכן לתת לי גישה להתנסות עם מושב הנהג...? המון תודה!
הודעה אחרונה מאת 123770, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן חברים, רכב מאוד נדיר במחוזותינו לפי יד 2 קולגה מוכר את שלו ואני מתעניין. הרכב עבר כ125 אלף מדובר במנוע 1600 עם 100 כ"ס נדמה לי שנקרא HDI מה כדאי לשים לב? לבדוק? האם יש מחלות ידועות? אלקטרוניקה ומסביב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 799 צפיות
היי, אני מתעניין ברכישת יונדאי ix35 עם מנוע 2500 או קיה ספורטאז עם מנוע 1600/2000 בשנתונים 2013-2015. איזה מהם יותר מומלץ? האם היונדאי יותר בזבזנית בדלק כיוון שהמנוע שלה גדול יותר? בעיקרון יש לי יונדאי 1600 די ישנה ומאוד בזבזנית כרגע האם ארגיש את ההבדל במעבר בצריכת הדלק? אשמח לעוד מידע איזה דגם עדיף מבחינת נוחות, אמינות וצריכת דלק כמובן. תודה
הודעה אחרונה מאת Doraaa12344, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 538 צפיות
שלום שלום מחפש המלצה לרכב חדש לזוג מבוגרים. לא נוסעים הרבה בכלל. מחפשים רכב לא קטן, אבל לא חייב משפחתית גדולה. חשוב להם נוחות ואמינות בעיקר. חשבו על קורולה אבל התקציב קצת פחות. הציעו להם כרגע את סקודה סקאלה. יש לכם רעיונות לרכבים נוספים שאפשר לשקול שיתאימו להם?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
משפחתית עד 60K
מאת D_D- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, מחפש המלצה לרכב מקטגוריה משפחתית, אוטומט עד 60K. נסיעה משולבת (עירונית/בינעירונית) תודה.
הודעה אחרונה מאת D_D, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי המוווון זמן של חקירה והערכה צמצמתי את האפשרויות שלי לרכישת רכב יד שנייה (אוטומט) לניסאן מיקרה, מיצובישי ספייס סטאר וסוזוקי ספלאש (ולא לא בא לי סוויפט). מיצובישי אני יכולה לקנות רק משנת 2013 שהתחילו לייצר אוטומט, ויש כמה מעולות מבחינת נתונים שמצאתי. המיקרה קצת יותר זולות באותן שנתונים אבל האובראול קמ רוב הזמן קצת יותר גבוה (מחפשת עד 125k במקסימום) למרות שכן היו איזה שתי מציאותמתחת ל100k. וסוזוקי ספלאש פה ושם מטפטפת לשמורים אצלי כי היא אמורה לתת תמורה טובה למחיר גם אם מעט פחות חסכונית, ואקסטרה נקודות זכות כי יש לי בן זוג מאוד גבוה. אז השאלה היא בתכלס האם יש הבדל גדול בין מיצובישי לניסאן? כי עד עכשיו לא ממש מצאתי, מה שכן האפשרויות ששמרתי מהמיצובישי הרבה פעמים קצת י…
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש וולוו xc40 t3, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב מהחבר׳ה שנוהגים עליו בשנה האחרונה. תודה!
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
ליסינג פרטי
מאת yossi351- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 711 צפיות
אני לא מצליח להבין מה זה אומר בדיוק ליסינג פרטי וכמה זה עדיף אם בכלל מקניית רכב בדרכים הרגילות אני נכנסתי לאתרים של כמה חברות ולא הצלחתי כלכך להבין איך זה מתנהל ולשיחת מכירה שלהם בטלפון אני נוטה לא להאמין אז אולי אתם תגידו לי? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
היי, משתעשע במחשבה מוזרה מעט, לא יודע אם תצא לפועל, אבל רוצה לקבל מושג. זה די עצוב, אבל מכיוון שמצב התחבורה הציבורית בארץ הוא מעבר למזעזע, ולעשות דרום השרון(המשולש של כפ"ס,הוד"ש,רעננה)<->תל אביב בתחב"צ הוא שווה ערך בזמן ללעשות את זה ברכב בפקק, אני שוקל לקנות רכב שכל יעודו יהיה בלבד לזה. לכן מהו הרכב הכי חסכוני בדלק עד, נניח 25K~, שישרוד פקקים יומים של דרום השרון<->תל אביב במינימום צריכת דלק? (ומינימום טיפולים כמובן) לא מעניין שום דבר אחר. מצידי שיהיה 4 גלגלים, שלדה והגה. ישומש כמה שישומש ולאחר מכן ילך לגריטה להפוך לסכיני גילוח, לכן אין משמעות לכל המסביב, רק מינימום צריכת דלק. מה האופציות שעומדות בפניי? ידני זה לא בא בחשבון כי אני לא…
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 737 צפיות
חדש פה בפורום, אז אהלן 👋 אני מחפש רכב יד 2, בדגש על בטיחות. קראתי הרבה לפני כן, גם פה בפורום, אז תודה לכל מי שתורם לפה תוכן! אכתוב פה את כל הפרטים שהתחשבתי בהם ואת הדגמים שעלו לי. אשמח לדעה וביקורת! בבטיחות ספציפית מה שחשוב לי: 5 כוכבים ב-Euro NCAP ציון גבוה ~90% בשרידות למבוגרים ברכב מערכת בלימה אוטונומית שאר הפרמטרים פחות קריטיים לי. מלבד זה, התקציב שלי הוא באיזור 50K ש"ח (גמיש טיפה אם צריך). גם חשוב אבל NTH- סחירות, צריכת דלק. מתאר שימוש עיקרי: נסיעות עירוניות ובעיקר בינעירוני קרוב (~30 קמ) כמה פעמים בשבוע, פלוס נסיעות ארוכות לטיולים (~100-200 ק"מ הלוך…
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 914 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- David32
- איציק נ.
- מלטבשי
- baer
- flytomars
- avargel
- ידית
- falou
- guy.a
- NirNissimov
- ברווז
- gadik6