Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לי הייתה סיטרואן C4 שנת 2010 והיא הייתה אחלה, רק מנוע וגיר עייפים.

כששמעתי שיש לשנת 2015 ת הדגם החדש עם גיר יפני ומנוע 1.2 טורבו שמקבל מלא תשבוחות, אמרתי איזה יופי מתאים לי.

ואז כל החברים המבינים שלי (למרות שפה הרבה אמרו אחרת) אמרו לי שהמנוע ממש לא טוב ולא כדאי להתקרב...

האם למישהו יש ניסיו של כמה שנים עם השנתון 2015-2016 של C4 ויכול לתת חוות דעת?

ממה שהצלחתי לקרוא ראיתי שהרצועה טיימינג בעייתית ומתפוררת אבל האם החלפה שלה תקנה לי לב וראש שקטים?

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

הבעיה היא ברצועה שיכולה להתפורר ולגרום לבעיות.

יש ריקול בנושא, ובחלק מהמקרים מחליפים, לכן כדאי לוודא שהיא הוחלפה.

ממרץ 2017 יש רצועה חדשה, למעט מקרה אחד לא נשמעו בפורום על בעיות חוזרות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
Just now, yulianx כתב:

הבעיה היא ברצועה שיכולה להתפורר ולגרום לבעיות.

יש ריקול בנושא, ובחלק מהמקרים מחליפים, לכן כדאי לוודא שהיא הוחלפה.

ממרץ 2017 יש רצועה חדשה, למעט מקרה אחד לא נשמעו בפורום על בעיות חוזרות.

מקיבלתי היסטוריית טיפולים של הראש, מטופל כמו שעון אבל לא החליפו לו את הרצועה, השנתון 05/2016.

זאת אומרת שאני חייב להחליף את הרצועה יידית או אפשר למשוך או מה כדאי?

פורסם

הייתי מחליף בצורה יזומה בשביל השקט שלי.

תבדוק באתר של לובינסקי אם יש ריקול:

סיטרואן

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דיברתי עם בעל הרכב, הוא יודע על ה ריקול שלהם והוא אמר שילך לעשות את זה לפני המכירה.

האם המנוע אחרי ההחלפה לכשלעצמו טוב ואמין? מניסיון שלכם כמובן...

פורסם

בינתיים יש כמה תלונות על אכילת שמן לא שגרתית אחרי החלפת הרצועה בריקול,

אני אישית הייתי נמנע כי יכול להיות שרק עכשיו יתחילו הבעיות במנוע וידרוש החלפה,

אם אתה שואל אותי, הייתי מחפש וקונה דגם חדש יותר מ2018 ומעלה, אם זה מעבר לתקציב אז מחפש רכב אחר.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מוסך היבואן שדיברתי איתו כשהתפוררה לי הרצועה, המק"ט החדש אמור באמת להחזיק את 6 השנים שמוצהר ע"י היצרן (או מספר הק"מ המקביל), אבל עוד לא עברו מספיק שנים מההתקנות הראשונות כדי לדעת אם זה באמת המצב.

אני גם חיפשתי רכב עם מנוע זהה מאותן שנים בערך, ובשיחות עם מוכרים נראה שלמרות שכולם הגיעו לביקורת במוסך - לאיש לא החליפו רצועה. במקרה אחד, המוסך הגדיל ואמר לבעל הרכב שיש עומס בנושא הרצועות המתפוררות, ולכן אחרי ביקורת אחת אמרו לו לחזור שוב בעוד 3 חודשים (נשמע קצת תמוה בעיניי. או שיש בעיה אקוטית או שאין כלום, מה זה תחזור יותר מאוחר?). הרושם האישי שלי (ואולי זה כי אני פרנואיד שכבר נכווה מזה) הוא שבכל מקרה היבואן לא ממש שש להחליף את הרצועות האלו, למרות שברור שמתישהו כולן תוחלפנה. אישית, אם אמצא אקזמפלר שמוצא חן בעיני, או שאשב למוכר ולמוסך היבואן בגרון עד שיחליפו את הרצועה, או שפשוט אחליף אותה בעצמי ואדרוש לגלם את זה במחיר הרכישה. אמנם יש ריקול בנושא וזה ממש מטופש לשלם על זה, אבל אחרי שנכוויתי פעם אחת מרצועה כזו - אין לי כוונה להסתכן שוב ואחליף אותה אפילו על חשבוני. הנזק למנוע (ולסחירות העתידית) יכול להיות גדול מכדי להצדיק המתנה בעיניי.

לעניות דעתי (ואשמח לתיקון מהמומחים אם אני טועה), אם הרצועה מתפוררת ברמה שהמכונאי רואה את זה, כבר עלול להיווצר נזק כלשהו למנוע.

ועוד נקודה - לפי הריקול אמורים לבדוק את הרצועה בכל טיפול רכב, כלומר 15K ק"מ או שנה. אם הרצועה מתחילה להתפורר יום אחרי שהרכב נבדק, עלולה לעבור שנה שלמה עד הבדיקה הבאה, ולא מן הנמנע שייגרם נזק משמעותי למנוע בשנה הזו. זה נכון מן הסתם גם במצב שהרצועה מתפוררת חצי שנה אחרי הבדיקה.

לגבי התהייה האם המנוע טוב - הוא כנראה לא המנוע הטוב עליי אדמות, אבל אני מאוד נהניתי ממנו (בגרסת ה1.2 טורבו, 110 כ"ס שלו). 

לפני 5 דקות, wildlands2019 כתב:

בינתיים יש כמה תלונות על אכילת שמן לא שגרתית אחרי החלפת הרצועה בריקול,

אני אישית הייתי נמנע כי יכול להיות שרק עכשיו יתחילו הבעיות במנוע וידרוש החלפה,

אם אתה שואל אותי, הייתי מחפש וקונה דגם חדש יותר מ2018 ומעלה, אם זה מעבר לתקציב אז מחפש רכב אחר.

לפי מה שאני מבין, הרצועות שהוחלפו במסגרת הריקול הן כאלו שכבר התחילו להתפורר, כך שיתכן שההחלפה הייתה מאוחרת מדי והמנועים ניזוקו במידה כלשהי. האם הופיעו תלונות על אכילת שמן גם ברכבים שהרצועה בהם הייתה תקינה והוחלפה באופן יזום? אם לא, כל עניין ההחלפה לפי החלטת המוסך בריקול הזה הוא קצת בלוף...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אצלי למשל הוחלפה רצועה בדצמבר ללא שנדלקה תקלה.

אכן עניין הבחירה ביןמאם להחליף או לא מוזר, כבר ראינו מקרה שיבואם החליט לא להחליף אך בפועל היא כן התחילה להתפורר.

אישית? אם לא נדלקה תקלה הייתי רוכש רכב שעבר החלפת רצועה, אם במורשה יחליטו שלא צריך, בכול זאת הייתי מחליף.

• תוכן חדש...