ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 666 צפיות
היי אני מחפש רכב משפחתי שני עד 50000 ש"ח חשוב לי בעיקר 1. מרווח 2. חסכוני (עד כמה שניתן) 3. כמה שפחות בעיות מכניות אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 619 צפיות
שלום עומד לרכוש קיה סיד 2017 ישירות מחברת ליסינג עם 60000 קמ בלבד כמה שאלות הפחידו אותי בנושא הגיר שלו .מישהו יודע על בעיות מיוחדות ? ברשיון רשום השכרה /החכרה מה זה אומר ? הרכב יוצא מליסינג תיפעולי עם נהג יחיד תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים, הרבה זמן חיפשתי רכב חדש מקטגורית הסופר מיני ודיי גיבשתי דעה לגבי הסיאט איביזה FR (וקצת אחריה הפולו). עשיתי נסיעת מבחן והרכב הרגיש לי טוב ורגע לפני שסגרתי ראיתי שהאיביזה תעבור מתיחת פנים (ויעיפו את המוביליי בהתקנה מקומית שהציקה לי מאוד) אז החלטתי לחכות עם הרכישה.. בהפתעה הצלחתי למכור את הרכב שנהגתי בו דיי במהירות ועכשיו נשארתי ללא רכב כלל, ובישראל כמו בישראל (תחבצ פח) מאוד קשה להתנייד בלי רכב, ומכאן אני שוקל לעבור לקטגוריית ה"ג'יפונים" או הSUVים למינהם. האם לדעתכם כדאי לחכות לרכב כמו איביזה (או פולו שגם היא עתידה לעבור מתיחת פנים), לקנות אותה לפני המתיחת פנים, או אולי לעבור לקטגוריה הזאת? במידה וכן, על איזה "ג'יפון" או SUV …
הודעה אחרונה מאת The Greek Freak, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 461 צפיות
אהלן, חמותי מחפשת רכב קטן, לנסיעות בעיר. דרישות: עד 30,000 שח אמין קטן נוח תודה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני שם דיון על אסטטיקה בצד. הכי התחברתי לצבע השחור. היום נוהג על גולף שחורה גם אז מכיר את הקונספט עם זאת מדובר ברכב גדול מימדים ועם סאן רוף. האם הצבע השחור בתוספת הגג יביא לדקות ארוכות של חום גיהנומי? לעומת צבע בהיר כמובן… אשמח לפידבק של בעלי הרכב ולא שיח תיאורטי אם אפשר 🙏🏼
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 885 צפיות
הי חברי פורום יקרים, מעוניינת לשדרג את הרכב, חושבת לקנות רכב חדש מחפשת רכב שהוא מצד אחד מהנה לנהיגה, זריז , חזק ומצד שני אמינות טובה. מחפשת רכב לא גדול מידי, שיהיה נוח לתמרן ולהתנהל גם בעיר וגם בבינעירוני. (תקציב 135K עם נכונות להתגמש אם יש הצעה משכנעת) אשמח לשמוע את המלצותיכם! תודה!
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 545 צפיות
היי , מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות של עד שעה בערך . האוטו ישמש לזוג. התקציב שלי עוד 40 אלף . אמינות הכי חשובה לי , כמה שפחות בעיות . וגם שיהיה חסכוני . אם הוא גם יראה טוב ובטיחותי אז בכלל מציאה . תודה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. התלבטות לגבי קנית רכב. מה שמאוד חשוב לי זה נוחות הנסיעה מבחינת מתלים נוחים וספיגת מהמורות, שיבושים בכביש ובמפרים טובה. רכבי פג'ו, סיטרואן, רנו ואופל נפסלו מחוסר אמינות. סקודה וסיאט נפסלו בגלל הגיר הרובוטי הבעייתי. אני מתלבט ברכבים האלה- מאזדה 3 ספורט סדאן מנוע 2.0 ליטר שנת 2018. הונדה סיוויק קומפורט מנוע 1.0 ליטר טורבו שנת 2018 - ממש לא מוסבר למה בקושי רואים את הרכב בכביש היות והוא מעוצב מהמם, מאוד משוכלל ונוח עם חסכון גדול מאוד בדלק. שמעתי שהיתה איזו שהיא בעיה עם ההונדה סיוויק עם המנוע 1.5 טורבו שהוביל לריקול. אבקש תגובות לזה. יונדאי אלנטרה 2018 מנוע 1.6 ליטר שנת 2018. טויוטה קורולה מנוע 1.6 ליטר שנת 2018. מיצוב…
הודעה אחרונה מאת yorai11, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 550 צפיות
אהלן חברים אני מחפש חוות דעת על פונטו אברת בשנים 2011-2013 ממי שהייתה בבעלותו מכונית כזו. $ עד כמה הרכב אמין? (הבנתי כי ישנן בעיות עם מנוע המולטיאייר) $ האם הרכב נותן פידבק טוב לנהג? (בעצם האם הרכב שווה את המחיר מבחינת חוויית הנהיגה שהוא נותן). $ ומה לבדוק כאשר הולכים לראות רכב מסוג זה? ועוד שאלה האם קיים הבדל מהותי בין האברת הרגילה (500) בשנים 2011-2014 לבין הפונטו שהזכרתי? השאלה מתייחסת להבדלים מבחינת אמינות המנוע וחוויית הנהיגה (נוחות הנסיעה ופרקטיקה לא קריטיים לי, מה שמעניין אותי זו חוויית הנהיגה ואמינות הרכב כי כמובן שישמש גם למטרות יומיום) *הפוסט מתייחס לגרסאות הידניות בלבד* תודה רבה לעונים ושיהיה סופש מושלם! Sent from my SM-G975F using Tap…
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, קיבלנו החלטה "לשחרר" את אופל אומגה אלגנס 98 אשר משמשת אותי לטובת רכב יותר קומפקטי וחסכוני בדלק שלא מצריך טסט פעמים בשנה 😪 אשמח להמלצות לרכב מ2010 ויותר צעיר, * קומפקטי *יחסית* אך מתאים ל3 בוסטרים גדולים על מושב אחורי, * רכב אמין, שלא מצריך הרבה טיפולים וכשזה מגיע לטיפול - הוא פשוט (יעני, לא צריך חצי שעה לפרק פלסטיקים וצינורות ע"מ להחליף פלאג) * תקציב - גג 30 אלף מדובר ברכב משני, שיסע 20-35 ק"מ ביום בעיר, חלק נכבד בפקקים. אבל, הוא חייב להגיב ולהאיץ מהר (לא מתעסקים עם אמא שמאחרת לאסוף 😇) בבקשה, ציינו דגמים ספציפים כולל שנתון. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 701 צפיות
אהלן חברים אני רוצה לקנות רכב ועכשיו בדקתי סוזוקי אלטו ידנית עם 103 אלף קילומטר האוטו באמת אחלה הכל עובד חלק והוא גם סוחב בסדר לגמרי אבל כשפתחנו את מכסה המנוע גילינו שיש ״הזעה״ באזור ראש המנוע גם לאחר הנסיעה הקצרה פתחנו את מכסה המנוע והרגשנו ריח של שמן שרוף צירפתי תמונה של הנזילה IMG_5570.MOV
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 718 צפיות
מעניין אותי מה דעתכם, למרות השוני הברור... אני מתלבט בין רכבים אלה, שניהם במצב טוב עם ק"מ לא בשמיים, הפג'ו עם 90000, הונדה סיוויק האצ'בק עם 130000. ההונדה נראית לי הרבה יותר טובה, האם שווה להשקיע 20-25 אלף ש"ח ברכב כזה או עדיף ללכת עם פג'ו קצת יותר חדשה? מבחינת טיפולים, האם הרכב ישן מדי ויהיה יקר או שלא? הצורך שלי בעיקר זה שהרכב יהיה מספיק אמין ונעים לנסיעה, חסכוני בהוצאות על טיפולים וגם שיהיה אפשר למכור תוך שנתיים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 487 צפיות
אהלן, אני לקראת סגירה של רכב חדש מהסוכנות. מתלבט בין שני הדגמים 2008 וקפצ'ר גרסאות האמצע. עשיתי נסיעת מבחן על שניהם נהנתי משניהם, קצת יותר מהקפצ'ר (גם מבחינת מולטימדיה לוח שעונים והיגוי).. על הקפצ'ר נהגתי כ40 דקות ועל ה2008 באיזור ה15 דקות. באינטרנט אני דווקא רואה שההמלצה היא חד משמעית ה2008. יכול להיות שאני מפספס משהו ברושם שקבלתי שהקפצ'ר טובה יותר מה2008? יכולים לתת את ההמלצות שלכם? וחושבים אם יש רכב אחר שכדאי לי להסתכל עליו (הבחירה הראשונה שלי הייתה קאמיק אבל אין במלאי לחצי שנה הקרובה)
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי חברי פורום יקרים, אני מחפש XC60 לאישה אחרי מתיחת פנים עם הגיר 8 הל' ומנוע T5. נהגנו כבר באחת ואהבנו. רוצה לדעת מה הבעיות שיש לחפש באוטו יד 2 שעבר כמה עשרות ק"מ כבר? אני אעלה לשרור בדיקות שאני אעשה לרכבים כמובן. בנוסף אני נסיתי לקבוע בדיקה באחד המוסכים שמורשים של היבואן קיבלתי תשובה שהם לא מבצעים כאלו - בהתחשב בעובדה שהם היחידים שיכולים להגיד לי אם באמת תקין. אני לא יודע האם כדאי בכלל ללכת לבדיקה במכון בדיקה שלא מכיר את הרכבים? תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת dman86, -
שלום לכולם, אשמח לעצתכם המיקצועית וכמובן מבעלי ניסיון עם הרכבים הנ"ל. ברצוני לרכוש רכב חדש בתקציב של סביבות 145k, וברמת גימור הגבוהה ביותר. הרכב ישרת אותי בלבד, ייסע בממוצע 25k בשנה, בנסיעות מעורבות (עירוני ובינעירוני). דברים שחשובים לי מאוד ברכב: נוחות מושבים ונסיעה, איבזור עשיר כמו למשל full led, android auto, בקרת אקלים, חיישני חנייה, מסכי מולטימדיה ובלוח שעונים (במקום שעון רגיל) וכד'... אבזור בטיחות כגון: זיהוי שטח מת במראות, בלימות חירום בכל מהירות, בקרת שיוט אקטיבית עם זחילה בפקקים. כמובן חשוב שהרכב לא יהיה חלש מדי (מבחינת הספק), צריכת דלק סבירה וכשהתיבת הילוכים לא תהיה תיבה רציפה. אין לי סגמנט ספציפי לרכב, יכול להיו…
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
איזה מכונית יותר אמינה ולא רואה מוסך? שברולט סוניק RS 2014 או ניסאן מיקרה 2016? שני הרכבים עם קילומטראז גבוה. עקרונית ניסאן היא יפנית אבל שמעתי שיש שם תקלות בגיר בקילומטרזים גבוהים. שברולט ידועה בבעיות במנוע. מה אומרים? שניהן סבבה, רק אחת מהן או אף אחת?
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך הרכב בכללי? האם הגיר הרציף בעייתי כמו בניסן ג׳וק? תודה מראש לכל העוזרים. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני מחפש לקנות רכב משומש לנסיעות עירוניות ובינעירוניות, משהו כמו לעבודה ובחזרה ביום יום ונסיעות למרחקים כמו תל אביב - ירושלים בערך פעם בשבוע. חשבתי על לקנות מיני\סופר מיני, התעניינתי ברכבים אופל קורסה, סיאט איביזה, שברולט סוניק, רנו קליאו, ינודאי גטס וכד', שנתון 2010-2013 עם קילומטראז' נמוך ככל האפשר. אני רוצה להחזיק ברכב במשך שנתיים-שלוש ושיהיה אפשר למכור אותו אח"כ, זה מבחינתי הכי חשוב. גם חשוב לי שיהיה רכב אמין שלא צריך להשקיע הרבה בטיפולים (חלקים זולים) וכד' ואם אפשר צריכת דלק לא בשמיים. אני לא יודע אם השיקול שלי נכון, אשמח אם תוכלו לייעץ אם למשל עדיף להשקיע עוד כסף ולקנות מיני כמו סוזוקי אלטו או שברולט ספארק חדשה יותר. בקיצור איזה רכב באמת נחשב ח…
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 651 צפיות
אהלן חברים אני מעוניין לייבא לארץ רכב חשמלי מלא רציתי לדעת אם מישהו יודע מה עלויות המס בארץ בהנחה שהרכב שם לפני מעמ עולה כ40,000 יורו. והאם אני עושה יבוא מגרמניה יש אפשרות לא לשלם את המע״מ בגרמניה וכיצד זה עובד. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Ran m, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 492 צפיות
שלום, מצאתי עסקה טובה, אשמח לדעתכם עליה וגם לקבל כמה טיפים לבדיקה של הרכב מחר בדגש על קיה נירו. העסקה: קיה נירו, שנת 2017/11 48 אלף קמ. נהג יחיד מליסינג (קיים אישור לכך) צמיגים הוחלפו לחודשים. הרכב עשה טיפול 45 ביולי שנה שעברה. מחירון משוכלל: 88 רוצים עליו: 87 או בטרייד תוספת 62.5 מצידי (רכב שווה כ27 אלף במחירון עם כמה תאונות קלות). מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום בבקשה מי שיכול להגיד לי אם שווה להתחיל להסתכל בכלל.
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 678 צפיות
שלום, אני שוקל לרכוש פורד אדג 2016 יד 1 אבל הבעיה היא שזה עם לא מעט ק"מ 187K אבל המחיר המשוקלל הוא בהתאם 99000 ש"ח. התקציב שלי הוא עד הסכום הנ"ל גם ככה ונמתח לסכום הזה ואני מאוד רוצה את הרכב הזה ומעדיף על רכבים אחרים. האם כדאי לרכוש אותו עם בבדיקה הכל תקין ואין בו תאונות? או שמה זה יותר מידי ק"מ ואצטרך להחליף מנוע עוד כ 100K ק"מ נגיד? תודה לכל המבינים!
הודעה אחרונה מאת Mike3263, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום, יש לי אפשרות לרכוש פורד אדג יד 1 שנת 2016 שנראית ממש טוב ללא תאונות אבל עם לא מעט ק"מ בסך 187,000, כלומר כ 40K ק"מ בשנה עשה. בגלל מצבו, המחיר שלו נמוך יותר ומשוקלל ל 99000 ש"ח. הבעיה היא שאין לי תקציב מעבר ל 100K ש"ח ורציתי מאוד את הרכב הזה (אני מודע לצריכת הדלק הגבוהה שלו). מה דעתכם האם זה יהיה כדאי לי לקנות את הרכב בכמות ק"מ הזו, זה בעיקר מטריד אותי (בהנחה שהרכב תקין כולו כן), האם לא אצטרך להחליף מנוע בעוד 100K נגיד? תודה רבה למבינים.
הודעה אחרונה מאת Mike3263, -
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלוםםם לכולם צריך להחליף רכב ... תקציב סביב ה60-65 ידני / אוטומט ( עדיפות לידני) *יחסית ספורטיבי חשבתי על אדם אס / לאון 1.4 ... יש עוד הצעות ? איך האמינות / עלויות תחזוקה שלהם?
הודעה אחרונה מאת Roy142, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אני מחפש לקנות אופל אסטרה האצ'בק 2015-2016... אני אשמח לדעת איזה תת דגם הכי כדי? אני בגדול מעדיף גם מסך מולטימדיה גדול יותר.. אבל לא ממש משנה לי לשים אחד מאוחר יותר. בגדול אשמח לדעת: מחיר, בעיות ידועות עד 100קילו מטר ועד 200 קילומטר. וכמה הרכב לוקח בעירוני ובין עירוני. ובכללי איך איכות הנסיעה.. כרגע יש לי הונדה סיוויק 2006 להשוואה חחח.. תודה ממש!!!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 659 צפיות
חברים,אני מחפש רכב משפחתי עד 20 אלף שח. מה המלצות?
הודעה אחרונה מאת מיקסימאל, -
משפחתית ל-3 ילדים (2 בוסטרים וכסא), מתלבטת בין רנו סניק/סוזוקי קרוסאובר/פג'ו 3008, עד 50K
מאת ציפופו2- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפשת רכב לנסיעות עירוניות בעיקר, עם הדגשים הבאים: 1. בטיחות 2. רוחב מושב אחורי ותא מטען מרווח 3. אמינות 4. מחיר עד 50K 5. קלות חניה (רכב לא ארוך מדי) ממה שבדקתי עד כה, מתלבטת בעיקר בין רנו סניק/סוזוקי קרוסאובר/פג'ו 3008 - בדגמי 2014. אשמח לקבל חוות דעת לגבי דגמים אלו, וכן המלצות נוספות לרכבים באותו סגנון
הודעה אחרונה מאת ציפופו2, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם יש סיבות טובות לא לקנות רכב יד ראשונה ליסינג 0 ק״מ ולהתעקש על לשלם מחיר מלא ליבואן ? מתלבט לפני רכישת רכב חדש..תודה
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
מעוניין לקנות רכב חדש מסוכנות, כרגע 2 האפשרויות שלי הן סיאט איביזה FR או פיג'ו 208 GT LINE הלכתי לנסיעת מבחן בסיאט ומאוד אהבתי את הרכב חוץ מ-2 דברים: מובילאיי (מאוד מפריע לי) חווית נסיעה לא הכי נוחה שיש - לא יודע להשוות כל כך לסופרמיני אחרות אז אני לא מייחס לזה בנתיים כל כך חשיבות לגבי הפיג'ו החדשה - לא הכרתי את הרכב עד שהמליצו לי לאחרונה ואני רוצה ללכת לנסיעת מבחן. נראה מעולה אבל לעומת האיביזה הוא יותר קטן, צורך יותר דלק ומערכת המולטימדיה ברמה נמוכה. מה שאני בעיקר חושש לגבי הפיג'ו זה שכולם יודעים ש"מכוניות צרפתיות גרועות".. אני יודע שזה לא באמת נכון אבל מפחד שלא יהיה שוק יד 2 למכונית, ואצטרך למכור בהפסד גדול. האם למישהו יש ניסי…
הודעה אחרונה מאת avimis, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
CX5 שנתון 2018. האם ברשיון הרכב צריך להיות כתוב F\L???
הודעה אחרונה מאת amirba,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 878 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yovel673
- פריג'י
- baer
- Be roo
- rolling_stony
- EvGriga
- GTאי
- SlowRide
- danbr
- G. P. Magnus
- YSHVORIN
- SniR89