Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברי פורום יקרים,

אני מחפש XC60 לאישה אחרי מתיחת פנים עם הגיר 8 הל' ומנוע T5.

נהגנו כבר באחת ואהבנו.

רוצה לדעת מה הבעיות שיש לחפש באוטו יד 2 שעבר כמה עשרות ק"מ כבר?

אני אעלה לשרור בדיקות שאני אעשה לרכבים כמובן. בנוסף אני נסיתי לקבוע בדיקה באחד המוסכים שמורשים של היבואן קיבלתי תשובה שהם לא מבצעים כאלו - בהתחשב בעובדה שהם היחידים שיכולים להגיד לי אם באמת תקין. אני לא יודע האם כדאי בכלל ללכת לבדיקה במכון בדיקה שלא מכיר את הרכבים?

תודה מראש לכל העונים!

Alfa 159 TBi

פורסם

קח את הרכב למכון שנקרא "המרכזי" בפתח תקווה. 

חבר מחזיק באחת כזו . לא נרשמו בעיות מעבר לטיפול שוטף, לא כל כך יקר בהשוואה לניסן אקסטרייל הישנה שלו. ה XC60 נקנתה עם 110K לפני שנה וקצת , היום עם 165K , הבחור לא נח לרגע 😃

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תראה בפורום מועדון וולוו פרסמו את הפוסט הבא לגבי המנוע 

באופן כללי יצא לי להכיר מספר אנשים עם המנוע והגיר הנל ומי שאני מכיר מרוצה, יש גם קבוצת פייסבוק בנושא וולוו

בכללי שים לב שאתה רוחש רכב בן 7 אז מחלות למעט מה שפורסם ולאור העובדה שהם לא כאלה נפוצות פחות הייתי דואג ויותר מסתכל על המצב הכללי של הרכב, מצב הגומי מסביב לשימשה ברכב בן 7 לרוב יצביע כמה צל הרכב ראה, להסתכל על המושבים ומצב העור שלהם, להסתכל שאין נזילות והזעות קיצר כמו שבודקים כל רכב אחר..תפתח מכסה מנוע תיגע בצינורות של המזגן כדי לראות שהמצב תקין..

אם זה יתן לך בטחון אז גם אני אחרי הרבה בדיקות החלטתי ללכת על רכב וולוו עם המנוע והגיר הנל ואכן קניתי בלב שלם, אינני מחזיק בהם מספיק זמן כדי לתת חוות דעת עיניינית.

פורסם

תודה! 

אני רואה לפי רישיון רכב לפי מספר מנוע שהמספר מגיע לפני המספר המצוייין בשרשור.

(1501327) וברכב המיועד פחות מזה.

דגם מנוע אגב B4204T11.

כלומר ככל הנראה לפני השיפור של הרינגים. 

יש סיכוי שזה לימון אוכל שמן בעצם?

האם בוצע ריקול בארץ בנושא? 

האם ב״מאיר״ ידעו להגיד לי אם הרכב עבר את החלפת הרינגים או לא?

תודה 

Alfa 159 TBi

פורסם
לפני 14 דקות, fr0sty כתב:

תודה! 

אני רואה לפי רישיון רכב לפי מספר מנוע שהמספר מגיע לפני המספר המצוייין בשרשור.

(1501327) וברכב המיועד פחות מזה.

דגם מנוע אגב B4204T11.

כלומר ככל הנראה לפני השיפור של הרינגים. 

יש סיכוי שזה לימון אוכל שמן בעצם?

האם בוצע ריקול בארץ בנושא? 

האם ב״מאיר״ ידעו להגיד לי אם הרכב עבר את החלפת הרינגים או לא?

תודה 

תשמע אינני מכיר מישהו שחווה עניין זה, ממידע שאספתי באינטרנט(בעיקר חו"ל) בזמן שחיפשתי רכב אז אכן מדובר בתכנון לקוי ושינו את צורת הפיסטון שיתאים לרינג החדש, לא כל רכב יסבול מזה וזה תלוי בתדירות החלפת השמן,איכות השמן וכמה ק"מ הרכב עבר ככה ממה שאני הבנתי.

לי אכן היו קצת חששות מהעניין ובסוף באמת קניתי רכב עם מספר מנוע עדכני יותר אבל בקבוצות בהן אני חבר אז לא יצא לי לראות תלונות בנושא, יש מספר סרטונים ביוטיוב הקשורים לזה ומספר שרשורים של פורומי רכב בעולם בדבר הנושא

אם אתה שואל אותי אם זה היה עוצר אותי אז התשובה היא לא, כן הייתי חושש אבל כנראה שהייתי לוקח את הבסיכון ואחרי הקניה הייתי דואג להחליף פלאגים(בעיקר כדי להסתכל על הפלאגים היוצאים) לחפש סימנים של שריפת שמן בתוך תא המנוע.

אני לא חושב שהנושא כזה מוכר וזה כנראה כי הוא לא כזה נפוץ, אם בסוף תקנה אז מוזמן להיכנס למועדון ויש גם קבוצת וואצפ נחמדה

יכול להגיד לך מהרכב שאני קניתי שחווית נסיעה ממש טובה, המנוע והגיר פועלים ביחד בצורה מושלמת כאילו אם יצא לך לקרוא על רכבים בהם הגיר מסרס את המנוע וכאלה אז פה זה ממש לא המקרה, בהחלט שילוב מוצלח.

נוחות המושבים גם ברמה מאוד מאוד גבוהה, יש פה בפורום אנשים ששנים מחזיקים ברכב וולוו ואף מעלים רשמיים ארוכי טווח אז ממליץ לבדוק ולקרוא

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 18.2.2021 בשעה 02:25, online כתב:

המנוע והגיר פועלים ביחד בצורה מושלמת

האם זה נכון גם לגבי הדגם של 2013?

XC60 T5 Kinetic

פורסם
בתאריך 18.5.2021 בשעה 14:32, dman86 כתב:

האם זה נכון גם לגבי הדגם של 2013?

XC60 T5 Kinetic

בשנת 2013 היה מדובר במנוע וגיר של פורד ממה שאני יודע ואנני יודע על טיב פעולתן רק קראתי שמדובר ביחידת הנעה פחות אמינה ופחות חלקה לעומת מנוע וולוו וגיר אייסין 

פורסם
לפני 21 שעות, online כתב:

בשנת 2013 היה מדובר במנוע וגיר של פורד ממה שאני יודע ואנני יודע על טיב פעולתן רק קראתי שמדובר ביחידת הנעה פחות אמינה ופחות חלקה לעומת מנוע וולוו וגיר אייסין 

תודה. 

אני יודע שגם ב-2013 היה גיר של אייסין, אבל במציאות ראיתי 2 רכבים (XC60 ו-S80 מהשנתון הזה) ולשתיהן היו בעיות גיר (כלומר ראיתי בספר הטיפולים). 

חייב לומר שזה הפתיע אותי כי קראתי הרבה על האמינות של הגיר הזה.

בכל אופן, נכון לכרגע ירדתי משני הרכבים שראיתי.

פורסם
לפני 5 שעות, dman86 כתב:

תודה. 

אני יודע שגם ב-2013 היה גיר של אייסין, אבל במציאות ראיתי 2 רכבים (XC60 ו-S80 מהשנתון הזה) ולשתיהן היו בעיות גיר (כלומר ראיתי בספר הטיפולים). 

חייב לומר שזה הפתיע אותי כי קראתי הרבה על האמינות של הגיר הזה.

בכל אופן, נכון לכרגע ירדתי משני הרכבים שראיתי.

למעט מנועי ה 2.5 ליטר וה 3 ליטר ממה שאני יודע כל השאר קיבלו גירי פורד(2 ליטר ו 1.6..)

S80 בשנת 2013 לא הגיוני לי עם גיר של אייסין..

וגירי אייסין נחשבים לאמינים ביותר

פורסם
לפני 7 שעות, online כתב:

למעט מנועי ה 2.5 ליטר וה 3 ליטר ממה שאני יודע כל השאר קיבלו גירי פורד(2 ליטר ו 1.6..)

S80 בשנת 2013 לא הגיוני לי עם גיר של אייסין..

וגירי אייסין נחשבים לאמינים ביותר

אתה צודק, הדגמים שבדקתי אכן היו מנועי 2.0.

ואתה צודק פעם נוספת, הגירים של אייסין אכן נחשבים אמינים ועל כן הופתעתי, אבל ככול הנראה באמת לא מדובר בגיר הזה.

אגב, אם כבר מדברים על הנושא - האם יש אפשרות לדעת (פורמלית/מסמכים) איזה גיר יש ברכב? כל רכב.

אני יודע שאפשר לדעת איזה מנוע - זה רשום ברישיון, אבל גיר? יש תיעוד כתוב כלשהו? בספר הרכב אולי...?

תודה,

• תוכן חדש...