Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי יונדאיי איי25 2015 דגם פרימיום מנוע 1600 סאנרוף וגלגלי מגנזיום. קניתי אותה יד ראשונה מפרטי. מחירון לפי לוי יצחק בערך 48,500. בכמה הגיוני למכור אותה? 89,000 קמ.

אם יש לי בערך עוד 10 להוסיף, מה אתם מציעים לי לקנות? עיקר הנסיעה שלי בתוך העיר, פעם-פעמיים בשבוע נסיעות ארוכות. מבחינה משפחתית זו רק אני והבת שלי (בגן).

חשוב לי שהרכב יהיה אמין ובטיחותי, אבל אחרי הסאנרוף מתחשק לי שגם הרכב הבא שלי יהיה יפה, אפילו חשבתי על ג'יפון..

אודה לעזרתכם!

פורסם (נערך)

א. בגדול, פשוט תפתחי יד2 ותראי כמה מבקשים על רכבים דומים. זו סביבת המחיר שלך. [עריכה: מתנצל, לא ראיתי שהשנתון אכן מופיע בהודעה המקורית]

ב. לא כתבת למה את רוצה להחליף את הרכב - בהפרש מחיר כזה, לרוב יהיה לא ממש כדאי להחליף, אלא אם הנסיבות השתנו ואת ממש חייבת משהו שונה לגמרי, או שהרכב בעייתי מסיבה מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לרכב שלך יש מחירון של לוי יצחק (תורידי אפליקציה) והוא נותן לך את נקודת הפתיחה למחיר הרכב (יד2 פחות),

מניח שתקבלי מחיר קרוב למחירון אם לרכב לא היו תאונות ואין תקלות מיוחדות.
אבל למה להחליף? מה לא טוב לך ברכב הנוכחי? בסכום שאת רוצה להוסיף לא תקבלי משהו הרבה יותר טוב ממה שיש לך היום.

פורסם
לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

אבל למה להחליף? מה לא טוב לך ברכב הנוכחי? בסכום שאת רוצה להוסיף לא תקבלי משהו הרבה יותר טוב ממה שיש לך היום.

הוא רכב נפלא ואין לי תלונות, פשוט חושבת על זה שעם הזמן הרכב מאבד ערך ואם לא כדאי לשדרג עכשיו למשהו אחר במקום לחכות עוד שנה שנתיים או יותר ואז כדי לשדרג אצטרך להוסיף סכום משמעותית גבוה יותר..

מתי בעצם אידיאלי להחליף רכב כשלא רוצה שירידת הערך תהיה גבוהה מדי?

פורסם

ירידת ערך תמיד תהיה,
וככל שערך הרכב גבוה יותר היא תהיה לרוב כואבת יותר.
אני למשל ברכבי השני קונה (בדרך כלל) רכב בין פחות משלוש ומוכר אחרי 3 שנים, מפסיד לא מעט אבל לא המון,
שהחזקתי בזמנו רכבים ישנים יותר ירידת הערך הייתה קטנה אבל עם תחזוקה גבוהה יותר לרוב - אז אין כלל מדוייק.

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

ירידת ערך תמיד תהיה,
וככל שערך הרכב גבוה יותר היא תהיה לרוב כואבת יותר.
אני למשל ברכבי השני קונה (בדרך כלל) רכב בין פחות משלוש ומוכר אחרי 3 שנים, מפסיד לא מעט אבל לא המון,
שהחזקתי בזמנו רכבים ישנים יותר ירידת הערך הייתה קטנה אבל עם תחזוקה גבוהה יותר לרוב - אז אין כלל מדוייק.

קניתי אותו לפני כמעט שנתיים ב53k, זו באמת היתה מציאה.. לכן אם עכשיו המחירון לפי לוי יצחק הוא 48,500 והרכב שמור ומטופל בלי תאונות (בדיקה לפני הקניה שלי נקיה) והוא יד 01 כשיד 00 גם היתה פרטית - אני 'אפסיד' עליו מעט מאוד, ואז אוכל להשתדרג אם אוסיף עוד 10 ויהיה לי נניח תקציב של כמעט 60. לא?

פורסם
לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

אכן תוכלי להשתדרג,
מה הדרישות סף שלך, מגנזיום ? סאן רוף? רכב יותר בטיחותי?
רכב קטן יותר בא בחשבון (אתם רק 2)?

קטן יותר גם יכול לבוא בחשבון (אבל לא רכבים של 2 דלתות) אמין ובטיחותי הכי חשוב לי.. ואם כבר התרגלתי לזה שיש לי רכב יפה (עם הסאנרוף וכו') אז בא לי להשאר עם רכב נחמד בסגנון.. יש לך רעיונות בשבילי?

פורסם
לפני 8 שעות, Noya88 כתב:

הוא רכב נפלא ואין לי תלונות, פשוט חושבת על זה שעם הזמן הרכב מאבד ערך ואם לא כדאי לשדרג עכשיו למשהו אחר במקום לחכות עוד שנה שנתיים או יותר ואז כדי לשדרג אצטרך להוסיף סכום משמעותית גבוה יותר..

מתי בעצם אידיאלי להחליף רכב כשלא רוצה שירידת הערך תהיה גבוהה מדי?

בתאוריה, ככל שהרכב שווה פחות ירידת הערך שלו (פר שנה) נמוכה יותר. כלומר, ירידת ערך של רכב שעולה 100,000 תהיה גבוהה משמעותית משל רכב שעולה 10,000. כלכלית עדיף לך לא להחליף את הרכב עכשיו, לחסוך את כל שנה את הסכום שהיית מוציאה על החלפה ובעוד כמה שנים להוציא את החיסכון הזה כדי להשתדרג באמת.

לדעתי את היונדאי הספציפית הזו אפשר למכור במשהו סביב 45, ואני לא באמת חושב שבעוד 10,000₪ תמצאי איזה שדרוג מהפכני שישנה לך את החיים. מצד שני, את הרכב הזה את מכירה ויודעת שהוא בסדר, מה שיהיה הרבה פחות ברור ברכב משומש אחר שתקני. אם את מרוצה ממה שיש לך (ובהתחשב בעובדה שמדובר בסה"כ ברכב אמין ולא יקר לאחזקה), אני לא רואה שום סיבה להחליף כרגע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם תקני רכב אחר שעולה 10 אלף יותר את תאבדי יותר ערך מאשר שאם לא תעשי כלום, ככל שהרכב חדש יותר ויקר יותר כך ירידת הערך שלו גבוה יותר.

• תוכן חדש...