ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , שאלה בנוגע לרכב, מבחינת נוחות חוזק ביצועים והתנהגות כביש וכמובן כמובן בעיות ידועות רציתי לשמוע מידע מאנשים שהיה בבעלותם הרכב או שכרגע בבעלותם , מכיוון שלהגיע לתקציב של 208gti אחריי המתיחת פנים כרגע לא יתאפשר אני הולך על כיוון של האלפא אשמח לשמוע פרטים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Oriel88888, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מציעים לי ex37 שנת 2010 עם 80,000 ק"מ יד ראשונה. מחיר כ 50,000. מה דעתכם על הרכב ? אני נוסע מעט יחסית.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 560 צפיות
חוכמת ההמונים נדרשת כי אני באמת מתלבט. נניח שיש תקציב X. אני רוצה לקנות רכב מסוים ונתקלתי ב2 רכבים שמתאימים לתקציב. שניהם אותו רכב ואותו דגם ומחירם דומה. הראשון פרטי בן 4 עם 70 אלף קמ. שמור מטופל במורשה בלי תאונות וללא אחריות יבואן בשל גילו. טרם עשיתי לו בדיקה. השני ליסינג בן 2 עם 90 אלף קמ מנהג יחיד. יש ספר טיפולים מסודר מלא במורשה עבר תיקונים קוסמטים בצבע. מתחייבים לתקן כל מה שימצא בבדיקה מטעמי והשבחה מלאה. ואני מקבל שנה אחריות יבואן ועוד שנה נוספת מחברת הליסינג למנוע ולגיר (סהכ שנתיים אחריות) מדובר בחברת ליסינג גדולה ומוכרת ונראה שאקבל רכב מסודר ותקין עם אחריות. מה הייתם עושים במקומי? האם להירתע מזה שזה ליסינג והקמ גבו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 665 צפיות
אהלן חברים, אני לפני רכישה של רכב. סיאט איביזה 2017 1.2 TSI, גיר ידני. הרכב עבר 25,000 קילומטר. אני מחר אקבל היסטוריית טיפולים של הרכב ובהנחה שהכל תקין ארכוש את הרכב. אשמח לשאול גם מה הרכב היה צריך לעבור עד כה וגם מה הטיפול הבא שהרכב יצטרך לעבור ומה הוא צפוי להיות? רוצה להבין שלא אצטרך לעשות איזה טיפול אסטרונומי ב-30,000 לדוג' ובקיצור למה לצפות בהמשך ולהבין האם צריך להתחשב בזה במחיר? תודה רבה מתן
הודעה אחרונה מאת מתן123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 590 צפיות
מי שנהג בטויוטה פריוס בחייו יודע שהדוושות שם קצת קשות וזמן ההאצה שלהן הוא ארוך מרכב שהוא לא היברידי , אני מעוניין לקנות רכב שהוא לא היברידי (אוטומט) ושיהיה לו גם כן דוושות קצת קשות כדי שלא אצתרך להתרגל לרכב עם דוושות רכות . על תקציב אפשר להתעסק אחר כך אני אשמח להצעות מי שיכול לעזור לי בזה אשמח מאוד
הודעה אחרונה מאת דוד69808, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי כרגע ב.מ.וו 118i 2017 שאני מרוצה ממנה, אבל התחזוקה יוצאת לי יקרה באופן מחריד במוסך המורשה. (בין 1500-2000 לטיפול כל 12K קילומטרים וטיפול 60,000 יצא 6K שקל לפני החלפת צמיגים). אציין שאני סטודנט, אמנם יש לי קצת כסף, אבל ההוצאות על הסדרה 1 מרגישות לי מוגזמות בשלב הזה. מחפש רכב יחודי עם טוויסט ולכן הפולו/איביזות למיניהן נפסלות. מכיר את הנוחות של האדם S ולא מפריע לי המעבר לקטגוריה קטנה יותר והמעבר מרכב יחסית רך כמו הסדרה 1. שאלתי היא האם באמת יהיה לי חסכון ניכר בהוצאות ביחס לרכב הנוכחי שלי או שאני יוצא להרפתקה מבחינת אמינות? אם הייתי סומך על האמינות של האבארט כנראה שהייתי הולך עליה אבל אאלץ לוותר. מכוון לאיזור שנתונים 2018/2019. אני…
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חושב ללקנות קיה פורטה אבל קצת חושש שהוא מוכר תוך זמן קצר מדי מבחינת בעלויות: 3 שנים אצל בעלים ראשון 3 שנים אצל בעלים שני חצי שנה אצל הבעלים הנוכחי - המוכר כלומר הוא מוכר את הרכב אחרי חצי שנה בטענה שאשתו קיבלה רכב מהעבודה, אני די חושד ב-למה הוא מוכר פתאום את הרכב אחרי חצי שנה, אך עם זאת אציין שכרגע אשתו נוסעת עם הילדות ברכב הזה(יש 2 כיסאות מאחורה) אז אולי הרכב כן תקין: 1.איך לוודא האם החשש שלי מוצדק? 2.בבדיקה לפני קניה יעלו על הבעיה? אם ישנה הוא הספיק לעשות טיפול לאוטו ולהעביר אותו טסט, 3.זה אמור להרגיע אותי שאין בעיות מטורפות? יש לו קבלה של הטיפול שהוא עשה לרכב 4.זה מסמל שהכל תקין? או שיכול להיות שהוא גילה שיש…
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר מעונין למכור את הרכב, מודל סוף 2011, טסט לשנה, מנוע 2000. אם אני בור בנושא - הרי שהוא עוד יותר פרימיטיבי ממני. אני זוכר שפעם היה מחירון מודפס של יצחק לוי. איזה מחירון קובע היום? יש אותו באינטרנט? איך זה עובד? כאשר אני מחפש מחירון יצחק לוי, אני מגיע לאתר אבל ממש לא מבין מה קורה שם. הוא רק מבקש לדעת מה יהיה מחיר סביר לבקש עבור הרכב.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, כרגע ברשותנו סיוויק 2011 וסיוויק 2013 אני רוצה להחליף את הישנה ולקנות רכב רחב יותר (מתוך מטרה להכניס שם כסא בטיחות ושני בוסטרים) ואם כבר אז להתפנק על הדרך. מבחינתי זה בזבוז לקנות רכב חדש ומחפש משהו 3-4 שנים על הכביש. מהקצת שאני יודע, מעוניין להמנע מקיה יונדאי וכו' כדי לקבל איכות גבוהה יותר, ובגלל שהוא כנראה יישאר אצלי כ 7 שנים אז גם להמנע מבעיות הגיר של פולקסווגן וכו'. לא מעוניין ברכב 7 מקומות, והייתי רוצה שכלולים טכנולוגיים וקצת ספורטיביות אם אפשר. תמיד אהבנו וולוו במשפחה אז S60 נראית לי אופציה טובה מאחר והוא גם יחסית ספורטיבי (רוצה להתפנק) וגם רחב וגדול כרכב משפחתי. ראיתי ש S60 2018 נכנסת בתקציב (190כס) האם יש…
הודעה אחרונה מאת noamosh, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 752 צפיות
אהלן אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה המשמעות של הסעיף הזה. הרכב נמצא בטרייד והם הציגו לי את הטופס. הונדה ג'אז 2018. יש לתאונה השלכה בטיחותית? מסחרית? תודה
הודעה אחרונה מאת goslow, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 728 צפיות
איך אני מוודא אם זה משהו רציני או לא? (המוכר קנה את הרכב לפני חצי שנה, התאונה היתה לפניו) -התאונה קרתה ב2017, כלומר נסעו על הרכב עוד 4 שנים עד שמכרו- זה אומר משהו?
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
רכב סופר מיני חדש - יכול "להתמודד" עם נסיעות בינעירוניות על בסיס יומיומי + פעם בחודש טיול לצפון / לדרום?
מאת אופיר36-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
או שזה יהיה לו קשה מדי?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ליושבי הפורום. האם קיים ג׳יפון קטן (יחסית) עם פתחי מיזוג ליושבים במושב האחורי? לא מחפש רכב גדול יותר מסופר מיני ממוצעת (אורך סביבות ה 4.1). ידוע לי שב SUV הגדולים יותר (כגון מזדה cx30 וכו) יש פתחי מיזוג, אבל תקנו אותי אם אני טועה, למעט סקודה קאמיק, אין ג׳יפון בסגמנט הזה (או סופר מיני) עם פתחים, נכון? באתר icar כתוב שיש גם לרנו קפצ׳ר אבל זו טעות. הקאמיק חביבה אבל יקרה מדי. תודה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתם ממלאים חוזה מכר כשקונים? או שהכל בעל פה?
-
MG EHS בליסינג
מאת NP1-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי. יש לנו כרגע נירו בליסינג במצב טוב, והגיעו לסיומם 3 שנים. כרגע מציעים לנו מהעבודה איוניק או קורולה מאלבר,לא מתלהב מ2 האפשרויות האלו והתעניינתי בMG. קיבלתי חצי תשובה שאין לאלבר את הרכב אבל יש להם רכבים של לובינסקי אחרים. יש מישהו שקיבל את הרכב הזה בליסינג? מאלבר? הנירו המקביל עם תא מטען קטן מדי. אם לא תהיה אפשרות, נראה לי שאני אבקש להאריך את החוזה על הרכב הקיים. תודה Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים אשמח לדיעה מתלבט לקנות לאשתי סיאט איביזה FR או פיג'ו 208 החדשה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת איתי73, -
-
קארוק ידני
מאת Yossim- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 903 צפיות
היי, ראיתי שהגיעו לארץ מספר קארוק ידניות. מישהו נתקל באחת? מחזיק באחת? יכול לתת חוות דעת
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צהריים טובים פורום יקר, אתחיל בתודה רבה לכולם על הסיוע והתגובות. אני מחפש רכב בשבועות האחרונים ואני קורא ולומד המון מתגובות החברים פה. קפצתי לאחד ממגרשי הליסינג לחפש רכב מיני משפחתי/משפחתי שייכנס בתקציב לאחר טריין אין, והוצעה לי סקודה ראפיד ,2018 1.0, 95 כ"ס מצרף את היסטוריית הטיפולים, שעל פניו נראית תקינה, אבל כמובן שאבקש לקחת לבדיקה מטעמי. רק דבר אחר לא הבנתי הדגם שהוצע לי הוא Ambition הצ'בק אוט' 1.0 (95 כ"ס) (קוד משרד התחבורה 00676-0688) וראיתי שיש שבאותה רמת גימור ישנו דגם נוסף (באותה שנה) Ambition אוט' 1.0 (110 כ''ס) אז למעט העובדה שבדגם שהוצע לי תא המטען נפתח בזווית רחבה יותר, מה הסיפור של הדגם הנוסף עם התוספת …
הודעה אחרונה מאת נוסעלאט, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 755 צפיות
מעוניין לרכוש ב.מ.וו סידרה 1 20012-2015 האם לרכבים אלה יש מנוע צרפתי ? האם רכבים אלה אמינים?
הודעה אחרונה מאת 4 tires, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 613 צפיות
שלום לכולם, מחפש לקנות רכב שני למשפחה. הרכב ישמש ב-99% מהזמן לנסיעות עירוניות במהלך השבוע (בית, עבודה, גנים...), לא צפוי לעבור את ה-10,000 ק"מ בשנה. הפרמטרים החשובים מבחינתי: אמינות גבוהה ועלויות אחזקה סבירות (לטיפולים ובלאי שוטף) מרווח פנימי שמאפשר לשים בנוחות 2 כיסאות תינוק מאחור - מבלי שצריך להצמיד את שני המושבים הקדמיים של הרכב לשמשה הקדמית... תא מטען מרווח (שמאפשר להכניס עגלת תינוק גדולה וקניות מהסופר) נוחות נסיעה נורמלית וביצועי מנוע שיתאימו לעיר עם הרבה עליות (חיפה). מכוון כרגע לתקציב באזור ה-50-55K. האם אפשרי למצוא בתקציב כזה רכב שעונה על הפרמטרים האלה, שנתון 2016 ומעלה עם פחות מ-75,000~ ק"מ? אשמח להמלצות …
הודעה אחרונה מאת or84, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 865 צפיות
אהלן חברים, מחפש בשביל חבר רכב גדול ומרווח למשפחה של 5 נפשות, אשמח לעזרתכם. עדיפות לג'יפ/ קרוסאובר לשבילים בעיקר. כמובן שנתון כמה שיותר גבוה וצריכת דלק כמה שיותר טובה. הכי חשוב שיהיה מרווח לחמישה אנשים. התקציב כרגע 30-40 אלף ש"ח (מקווה שזה בכיוון), אבל אם זה מאוד שווה את זה, נשקול גם לחרוג. תודה רבה לעוזרים ואחלה של סופש!
הודעה אחרונה מאת motek, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל ממי שמחזיק את הרכב הנ"ל, שנתונים 12-13, חוו"ד כללית על הרכב - אמינות, נקודות בעייתיות (צריכת שמן, משאבת מים אם יש...), מחירי חלפים וביטוח (מנוע 1.4 כאמור). הרכב אמור לשמש לנסיעות קצרות וקילומטרז נמוך ביותר מדי שנה, אבל עדיין מעדיף כמה שפחות הפתעות, למרות שמהפורום נראה שהרכב די מוצלח. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפשים רכב שני לאשתי לנסיעה מהבית ולגן ילדים, נסיעות קצרות. רכב ישן שיהיה בטיחותי ואמין. אוטומט חובה. הצעות?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לקנות מיד שניה אופל אסטרה שנתון 2016 ומעלה. מחפש חוות דעת על הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק, תקלות נפוצות, מולטימדיה וחווית נסיעה כללית.
הודעה אחרונה מאת Alchemy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
להלן שאלות / ציפיות מהרכב - האם מתאים? 1. הרכב ישמש כרכב משפחתי זוג + 3 ילדים קטנים גילאים (1, 3 , 7 ) 2. ללא נסיעות בשטח 3. האם כסא בטיחות + בוסטר + סלקל נכנסים במושב האחורי ? 4. האם יש חלופה טובה יותר (רכב אחר) ? 5. חשיבות עליונה היא למערכות בטיחות כולל בלימה אוטונומית. תודה,
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת מחירון יד 2 44000 מחירון לוי יצחק 40800 איך הבדיקה? כמה לדעתכם שווה? תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סופר מיני: סיטרואן C3 / רנו קליאו RS / פיג'ו 208 GT קרוסאובר: סיטרואן C3 איירקרוס / רנו קפצ'ור אני מבין שבשנים הראשונות יש אחריות יבואן, השאלה מה קורה כשנגמרת האחריות. אם אחרי זה מתחילות תקלות (בהנחה שהרכב יטופל כמו שצריך באופן שוטף). ככל שאני קורא באינטרנט, אני יותר מבולבל. מצד אחד - אתר מידרג פרסם ב 2016 דירוג של בעלי מוסכים והצרפתיות יצאו הכי פחות אמינות באופן משמעותי. https://www.themarker.com/dynamo/1.2881556 מצד שני - יש אנשים עם צרפתיות שכותבים שהם מאוד מרוצים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 759 צפיות
מאזדה 6 שנת 2013, מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת אלביס18, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים בשעה טובה אני לפני רכישה של סיאט איביזה 2017, 1.0 TSI, גיר ידני. אני גר בחיפה והרכב הוא מהקריות, מחפש מכון בדיקה טוב ומומלץ ואם יש משהו ספציפי שמבין ברכבים כאלו של קונצרן VAG עם מנועי טורבו בכלל עדיף. מוכן גם ללכת למוסך ולא למכון סטנדרטי. אשמח לקבל המלצות גם למכון וגם למוסך אם מישהו מכיר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 844 צפיות
אשמח להמלצות על רכב אמין וחסכוני עד 35,000₪. מטרת הרכב בעיקר לנסיעות יום - יומיות של 30 ק"מ ביום ולעיתים רחוקות נסיעות ארוכות של בין 100-200 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת asico70m, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)