ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
שמתי לב שיש באתרי סקירות רכב ישראלים, אפשרות להתייעץ בחינם עם מומחה לרכבים - מה יוצא להם מזה?
מאת אופיר36- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
זה נטו מרצון התנדבותי לעזור? או שאם אתה מחליט סופית על רכישת רכב, הם גוזרים איזו עמלה? סליחה מראש על החשדנות.....
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
חפירה - אבל כדאי לקרוא .... :) אוביקטיבי לגמריי מניסיון אישי. מי שלא מכיר בטח שואל את עצמו למה יש צורך ביועץ לרכישת רכב. אז כמו כשלוקחים משכנתא לוקחים יועץ משכנתאות, או כשרוצים להשקיע בשוק ההון לוקחים יועץ השקעות, אז כשרוצים לרכוש רכב, שוכרים יועץ לרכישת רכב 😊 עכשיו ברצינות, אני מאד אוהב רכבים, קורא על רכבים, אפילו מבין קצת במכניקה שלהם...אבל לבדוק רכב, לנהל משא ומתן, לדעת אם המחיר משקף את מחיר השוק ומצב הרכב, אין לי ממש מושג. גם לא חשבתי בעבר לבדוק את היסטוריית הביטוח של הרכב, לראות אילו תאונות הוא עבר...כי כמו שנוכחתי לדעת, יכול להיות שבמכון הבדיקה הכול יהיה תקין, ואין ירידת ערך לרכב, אבל מהיסטוריית הביטוח והתביעות, אפשר לגלות על תאונות…
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי . עשיתי בדיקה לרכב אופל מוקה שהייתה השכרה בשלמה סיקסט. אלו התוצאות : הם אמרו שהם יצקנו את הסריקות מערכות כולל החלפת בלמים במידת הצורך. כולל מתלה קדמי + אחור ללא עלות עלות הרכב (בעלות של 65000) האם הבדיקה טובה?
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 668 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות ג'יפון (בערך שנת 2017) וה-פיג'ו 3008 מאוד קורצת לי. החשש העיקרי שלי הוא רמת האמינות של הרכב וכמה קל יהיה לי למכור אותו בעתיד. אשמח לקבל חוות דעת ממישהו בעל ניסיון. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 976 צפיות
אהלן, מחפשים להחליף את הטרנטה שלנו. מחפשים רכב שיכול להסיע 3 ילדים מאחורה כאשר 2 מהם יכולים כבר להיות בבוסטר ואחד חייב כסא תינוק. מעבר לזה אני מניח שיותר מדי דרישות אני לא יכול להעמיס בתקציב הזה,אבל אם יש דגמים שלא מבלים בהם כל יומיים במוסך - עדיף. הנטיה שלי היא לא להתקרב לרובוטי - פשוט לא נוח לנהוג בו והבנתי שהוא גם מתקלקל מהר. זה נראלי שולל את רוב הפורד-פוקוסים בתחום,נכון? יש משהו בכלל בטווח המחירים הזה שיכול להתאים?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 983 צפיות
היי, יש לי היום קיה ספורטאז' 2018 וממש מבאס אותי הצריכת דלק שלה. חשבתי לקנות ריה נירו 2019 אשמח לדעת איך הרכב, אמינות, טיפולים ואיך הרכב בכללי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 550 צפיות
בעקבות הבייבי החדש רוצים לשדרג את הסוזוקי אלטו (ידנית 2013) לרכב יותר מודרני ובטיחותי. הרכב ישמש נסיעות יומיומיות בין ובתוך ערים (סביב ה25 ק"מ ביום) פרט לבטיחות, חשוב שלא יהיה גדול ומגושם מדי אך עם זאת שכן תוכל להיכנס עגלה בתא המטען. כמו כן אין בעיה להישאר עם ידני מכיוון שבד"כ הוא יותר חסכוני ונחמד לנהיגה. חשוב שיהיה אמין. במשך 7 שנים עם האלטו לא החלפנו שום דבר פרט לבלאי טבעי כמו מצבר, צמיגים וקלאץ'. משוטטות ברשת ראינו את סיטרואן קקטוס ופג'ו 208. האם לדעתכם רכבים אלו עונים על צרכינו? נשמח לקבל דגמים נוספים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אודה לעזרה ו/או תובנות. מעוניין לרכוש רכב חדש מהיבואן. מתלבט בין BMW X3 לבין Audi Q5 : BMW X3 קיימות רק Plug In Hybrid או חשמלית בארץ כעת. חשמלית לא מתאימה לי. Audi Q5 רק מנוע בנזין רגיל קיים כעת. הנסועה הצפוייה נמוכה מאוד יחסית, כך שהחסכון הצפוי מההיברידית לא משמעותי, ה-BMW יקרה יותרבכ-40K. מישהו יכול לעזור ?
הודעה אחרונה מאת adirnasri, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 607 צפיות
רקע: חבר מחפש רכב 'ראש שקט'. נסועה בעיקר בתוך העיר, כמות לא ידועה (כנראה בערך 15K בשנה). משפחתית ומעלה, אוטומטית בלבד. תקציב 30K עם אופציה למתיחה קלה. מתכנן להחזיק את הרכב בערך שנתיים. ניסיתי לעניין אותו באופציות יותר 'מעניינות' כמו 308SW (סטיישן מהווה יתרון. יש משפחה) אבל הוא לא מתלהב. אפילו אוונסיס או B4 לא ריגשו במיוחד והוא מחפש פשוט וקל. אופציות שהוא שוקל: קורולה (כמובן...), פורטה או I30. 1. גיר רובוטי. ממתי החליפו בקוריאניות את הגיר הפלנטרי לרובוטי? מסוכן ברכב מתבגר שנוסע בעיקר בעיר. 2. מה ההבדלים ביניהם? מאמין שצריכת דלק תהיה דומה. מעבר לכך יש משהו משמעותי או תקלות ידועות? 3. יש עוד אופציות דומות שכד…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי חברים, מצ"ב טופס בדיקה שחבר עשה לאיביזה 2015 - מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת seeker, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 991 צפיות
ממי שהיה לו את הדגם, כמה צריכת דלק אמיתית יש לו בעיר/מחוץ לעיר? ידוע לי שממש גרוע, חלק אומרים בעיר 6 חלק אומרים 8.5, מניח שתלוי כמה לוחצים. הרכב שווה את הכסף? שמעתי על בעיות פוטנציאליות של צריכת שמן מנוע ומערכת תזמון שסתומים.
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה רכב עדיף למשלוחים שזה דיי גומר את האוטו מאזדה לאנטיס או אימפרזה?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני צריך טיפים על מה להסתכל, ראיתי שהרכבים האלה נמכרים מעל המחירון. מדובר על דגם TRANDLINE 1.4 טורבו אין יותר מידי היצע וכנראה שיש הרבה ביקוש. בדקתי על כמה מגרשים במרכז ובצפון הארץ שמחזיקים את הרכבים. במטרה לעשות טרייד אין עם הרכב שלי סיאט איביזה 2013 1.2 טורבו אוטומטית עם 144 ק"מ מכיוון שאין לי יותר מידי כוח להתעסק עם מכירה של יד 2. ללכת להראות לקחת לבדיקות ימי חופש וכו' מה אתם אומרים? מה אתם ממליצים לי לעשות? 2 מגרשים אומרים שהם לא עשו בדיקה לרכב. ( אבל הם עשו בדיקה בעצמם והכל תקין והם מתחייבם לגיר מנוע שלדה עם אחריות) קצת בצומת דרכים ואני דיי רוצה את הרכב הזה. פשוט הבנתי שקצת קשה להשיג אותו לפי המחירים שאני רואה ביד 2. צריך קצת…
הודעה אחרונה מאת Mattanki, -
-
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
דגם מוצלח? מצד אחד נפח מנוע 1800, מצד שני כ"ס 122 ותאוצה מ 0 ל 100 - 11 שניות. מה לגבי אורך חיים של הסוללה? הבנתי שאפשר להאריך את האחריות שלה ל 10 שנים (תמורת תשלום כמובן).
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים, קיבלנו החלטה משפחתית, למעבר לרכב חשמלי. בימים האחרונים אפילו שמתי מקדמה לפיג׳ו 2008 חשמלית. אנחנו זוג + ילדה בת חמש כרגע. מחירה של פיג׳ו 2008 חשמלית לא זולה היא 170,000₪ ועלתה בי השאלה האם עדיף בתוספת של עוד כמה עשרות אלפי שקלים לרכוש טסלה מודל 3 sr או לחכות ליונדאי איוניק 5 ? או רכב אחר ? value for money ושמירת ערך הרכב מאוד חשוב לי, כי אני אחד שלא מחליף רכבים לעיתים תכופות. אחד ל 6-8 שנים בממוצע. תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים, התחלתי לחפש רכב חדש (יד2) והחלטתי ללכת על אוטו גדול יותר - סדאן (רכב קודם יאריס), וחשבתי בכיוון של טויוטה קורולה או מזדה 3 (שנתונים 2015-2017) עכשיו בגלל שאני בחור גדול (1.94) הקורולה היתה יותר מדי FIT שהכסא האחורה והכסא נמוך והראש לא רחוק מהגג והרגיש טיפה חנוק, אז ירדתי מזה ואמרתי שאבדוק מזדה 3. יש לי הזדמנות לקנות מאזדה 6 2015 יד 01 עם קמ 45000 מטופלת ושמורה מאוד ונסעתי עליה נסיעת מבחן ועל 3 עדיין לא יצא לי לנהוג לבדיקה. על הנייר מאזדה 6 ארוכה ב26 סמ ורחבה ב7סמ שזה לא הבדל כזה גדול והשאלה שלי עד כמה הנוחות נסיעה בעיר, חניות שונה ממאזדה 3? כלומר אם לא מצאתי חניה למאזדה 6 סביר להניח ש3 לא תכנס גם? ידוע לי שזה עניין של הרג…
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם,מתלבט כרגע בין 2 רכבים הראשון הוא ג׳ולייטה 120 והשני אודי a1 1.4 שני הרכבים מדובר על ידני מה שחשוב לי ברכב שיהיה יחסית חסכוני, כמה שיותר אמין ואחזקה סבירה מן הסתם שהכוונה היא סבירה ביחס למותגים הללו. באלפה אני יודע שיש את עניין המרווח טיפולים הקטן יחסית, תושבות מנוע שמתבלות מהר, ומיכל עיבוי שנסדק ומתבלה. השאלה היא מה עם האודי מבחינת מחלות ידועות ואמינות, וכמובן אם יש עוד דברים שאני צריך לדעת על האלפה. בנוסף לה האם האחזקה שלהם באמת סבירה או שבכל זאת היא כבדה מאוד?
הודעה אחרונה מאת yhruiho, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי חברים, לאחר כמה פוסטים ועזרה מהחברה פה, צמצמתי ל4 רכבים שאני חושב שיתאימו לנו. ממש בקצרה, הרכב הוא לי ולזוגתי, הרכב בשנה/שנתיים הראשונות לא יזוז הרבה, משהו כמו 10KM בשנה ולאחר מכן אני משאר שיעלה ל15KM. זוגתי התעקשה שנקח ג'יפון אך ממה שהבנתי מפה, ג'יפונים במחיר כזה הם לא בחירה חכמה יותר מלקחת רכב משפחתי/סדאן. רכב חיסכוני זה תמיד משהו שאני מעדיף אך הייתי רוצה דברים באיזון, רכב נוח לנסיעה, מקום סביר ל3 אנשים לאחור לנסיעות ארוכות שמתבצעות בערך פעמיים בשנה, דיבורית/בלוטוth, רמקולים באיכות טובה למרות שאפשר לשפר תמיד באיזה מקום. הרכבים שעליהם חשבתי והפרמטרים: פחות מ100KM 2014+ טויוטה קורולה קיה פ…
הודעה אחרונה מאת Kozotheking, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 828 צפיות
אני אסביר את השאלה. אני מתכנן לרכוש רכב חדש, ובגלל שאני יחיד (מקסימום שניים) אז הקטגוריה ששמתי עליה עין היא סופר מיני (רכבי מיני נפסלו גם בגלל גודל תא המטען). בעקבות שיחה עם מישהו, עלתה הסוגיה של בטיחות בתאונת דרכים. ברור שברכב חדש יש יותר אביזרי בטיחות מאשר ברכב ישן, אבל מה קורה כשרכב חדש קטן מתנגש עם רכב חדש גדול? האם הגודל חשוב עד כדי כך שאני צריך לוותר על הסופר מיני ולבחור בקטגוריה אחרת כמו קרוסאובר או משפחתית קטנה (קורולה האצ'בק / מאזדה 3 האצ'בק / יונדאי איוניק) או אפילו להרחיק לכת ולבחור במשפחתית רגילה (קורולה סדאן / ניסאן סנטרה) ? כמובן שמבחינה כספית מדובר מבחינתי בחריגה מהתקציב. רק הערה - הרכב שהיה לי ב 10 שנים האחרונות היה …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 688 צפיות
ייתרונות חסרונות אמינות מי מבין השניים כדאיי
הודעה אחרונה מאת ro-ze1990, -
קבלת רכב 0 ק"מ
מאת Rant- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 583 צפיות
שלום, רכשתי רכב חדש אפס ק"מ מסוכנות בתל אביב. הרכב עלה לכביש במאי השנה, הוא כבר בארץ ויש מספר רכב. בסוכנות נאמר שייקח עד 21 יום לקבל את הרכב, האם זה הגיוני שייקח כל כך הרבה זמן לקבל רכב אפס ק"מ שיש לו כבר מספר רישוי?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
קנית רכב מהחברה
מאת bish-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הזמנתי רכב מהחברה ניסאן אקסטרייל .דברנו על רכב חדש 2021 ושלמתי עבורו במסמכי השעבוד ראיתי שהרכב הוא 2020 ועליה לכביש שנת 2021 .האם זה בסדר.? בזמן שאני מוכר את הרכב נחשב 2020 או 2021 ?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי אני לפני קניית רכב ששנת הייצור שלו היא 2015, אך הוא עלה לכביש במרץ 2016. כפי שהוצג לי מהנציג מכירות הונדה שנת 2016. איך אני מחשב את מחירון הרכב לפי תאריך עלייה או לפי שנת ייצור?
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 620 צפיות
אהלן, אנחנו לקראת רכישה של רכב חדש. אנחנו מצפים לילדה ראשונה וכנראה במהלך תקופת האחזקה של הרכב הנוכחי יצוץ לו עוד תינוק. מה שחשוב לנו זה בטיחות ואמינות (בדגש על תקלות משביתות). נוסעים 20K בשנה. התקציב כ-50K. כרגע המתמודדות הן i30 סטיישן משנת 2015 וריו הצ'בק או סדאן 2018 מליסינג. הריו אמורה להיות חסכונית יותר ואמינה יותר, ה i30 תיתן יותר מקום. נשמח לעצה או למתמודדות נוספות. אפשר כפול מצמד, אבל לא כזה שתיקון הבלאי שלו עולה 10K (כמו קיה סיד). נפסלו: סיוויק (נמוכה) פיקאסו (אמינות) סיד (מצמדים) ג'אז (לכו תמצאו אחת נורמלית בלוחות, בהצלחה.) תודה!
הודעה אחרונה מאת goslow, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה ההבדלים בין המנועים או שהם זהים 1.6? היונדאי יקרה יותר מצדיק? נוחות נסיעה ל 3 ילדים גדולים 10 14 17 במיוחד מאחור עלות טיפולים וחלפים? אמינות? בטיחות? יש הבדל בצורת האלנטרה 2017 ל 2018 זה קוסמטי או מהותי? ישמש בעיקר לנסיעות טיולים משפחתיים, ונסיעה יומית קצרה 10קמ. אשמח לעיצות תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת אופיר36, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 947 צפיות
היי אני לפני החלפת הרכב ומתלבט בין כמה דגמים כולם בשנים 2014-2015: 1. קיה פורטה 2. יונדאי i35 3. מיצובישי לנסר ספורטבק 4. מאזדה 3 אקטיב חשוב לי בעיקר אמינות, מבחינת גודל כולן מספיקות לי ומרווחות מספיק על מה אתם ממליצים ללכת?
הודעה אחרונה מאת Avivmah, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 804 צפיות
המלצה לרכב חמש דלתות בלבד!! רכב מהנה אם אפשר ספורטיבי ואמין לא חובה משפחתי, משמש כרכב שני . לא אוהב קוריאניות ...
הודעה אחרונה מאת ניר בר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 611 צפיות
שלום, מתלבטת בין סוזוקי סוויפט לבין פגיו 208. אשמח להמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כותב עבור ידידה. בתקווה שתענו והיא תרשם לפורום ותמיך לבד:) יש לה- crv 2013, 120,000 קילומטר בערך. נסיעות יום יומיות לא ארוכות, בין עירוני מדי פעם. אוהבת את הרכב אך רוצה להשתדרג לחדש. תקציב נע עד מקסימום 150, במימון כלשהוא, כולל ערך הרכב הנוכחי. הכי מעניין- בטיחות. צריכת דלק ונוחות. גאדג'טים וכדומה פחות מעניין. הגברת משום מה נעולה על ג'יפון ואין לה מושג מה קורה היום בשוק (גם לי לא, מודה). הגברת יודעת לנהוג. גם רוכבת על אופנועים וגם תוכל לנהוג במשאית אם יאלצו אותה, אין חשש פה. שני ילדים שיושבים במושב האחורי. אז השאלה מפוזרת, ידוע. אפשר לכוון אותנו? גם מבחינת רכב ואולי גם מבחינת מסלולים מעניינים של טרייד, קי…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 576 צפיות
שלום לכולם לפני שנה קניתי יונדאי i20 2017 ואין לי עליה תלונות מלבד שהיא עגלה רצינית. נסעתי באוטו של חבר שיש לו סקודה פביה 2016 1200 סמ"ק טורבו וזו הייתה חוויה נהדרת בשבילי. אני ממש רוצה להחליף את האוטו לסופר מיני יותר זריזה. רציתי לקנות אותו דגם בשנתון 2017. אני צריכה חוות דעת בבקשה. ומה ההבדל בין סקודה פביה ספייסבאק בעצם? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת nitzatvered,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אוטו פריק
- GTI33
- 318i
- D1winner
- tomerR
- מחכה
- Aviady001
- yoav911gt2
- laviil
- G. P. Magnus
- DubelBoom
- WideFocus