Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,מתלבט כרגע בין 2 רכבים הראשון הוא ג׳ולייטה 120 והשני אודי a1 1.4 

שני הרכבים מדובר על ידני

מה שחשוב לי ברכב שיהיה יחסית חסכוני, כמה שיותר אמין ואחזקה סבירה מן הסתם שהכוונה היא סבירה ביחס למותגים הללו.

באלפה אני יודע שיש את עניין המרווח טיפולים הקטן יחסית, תושבות מנוע שמתבלות מהר, ומיכל עיבוי שנסדק ומתבלה.

השאלה היא מה עם האודי מבחינת מחלות ידועות ואמינות, וכמובן אם יש עוד דברים שאני צריך לדעת על האלפה.

בנוסף לה האם האחזקה שלהם באמת סבירה או שבכל זאת היא כבדה מאוד?

פורסם (נערך)

הג'ולייטה אם כבר יותר משפחתית קומפקטית, ה-A1 יותר סופר מיני כמו הפולו והאיביזה.

בגיר ידני אתה חוסך כאבי ראש של של גיר אז גם זה טוב, עד כמה שידוע לי ה-1.4 של VW יחסית אמין, עם זאת יש שנים מסוימות שהמשאבת מים לא אמינה והחלפתה עולה כ-3000 שקלים.

בג'ולייטה מיכל עיבוי נסדק, דשבורד מתנפח, ידיות נהג ונוסע נשברות והבעיה הכי גדולה במולטיאר שאם לא טופל כל 10-15 אלף יכול לעשות בעיות ותיקון עולה הרבה.
אחזקה יקרה יחסית, אם אתה מזמין חלקים מחול אפשר לחסוך הרבה.
ביטוח יקר מאוד אם אתה מתחת ל-24.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

אם אוטומט זו אופציה וחשוב לך רכב אמין, אני ממליץ מאוד שתבדוק לגבי מאזדה 3 ספיריט, לסדאן יש מקדם גרר של 0.26 שזה נתון די נדיר ברכבים רגילים... הממוצע זה 0.30-0.29.

מה זה משנה? משפיע לטובה על צריכת דלק ותאוצה גם על פי נתוני היצרן, כאחד שנסע לא מעט על ה-3, ה-2000 מומלץ מאוד.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני כשעה, שליקו99 כתב:

הג'ולייטה אם כבר יותר משפחתית קומפקטית, ה-A1 יותר סופר מיני כמו הפולו והאיביזה.

בגיר ידני אתה חוסך כאבי ראש של של גיר אז גם זה טוב, עד כמה שידוע לי ה-1.4 של VW יחסית אמין, עם זאת יש שנים מסוימות שהמשאבת מים לא אמינה והחלפתה עולה כ-3000 שקלים.

בג'ולייטה מיכל עיבוי נסדק, דשבורד מתנפח, ידיות נהג ונוסע נשברות והבעיה הכי גדולה במולטיאר שאם לא טופל כל 10-15 אלף יכול לעשות בעיות ותיקון עולה הרבה.
אחזקה יקרה יחסית, אם אתה מזמין חלקים מחול אפשר לחסוך הרבה.
ביטוח יקר מאוד אם אתה מתחת ל-24.

ג'ולייטה 120 מגיעה עם מנוע tjet ולא מולטיאייר

• מעניין 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני מחזיק בA1 ידנית 2012 כשנתיים ו40K ק"מ, בשתי מילים - מבסוט מאוד!

מציע לך לחפש את הסיכום שכתבתי על הרכב עם פירוט של עלויות ורשמים. 

מבחינת אמינות, טפו טפו 0 תקלות עד כה, אבל אני מאמין גדול בתחזוקת מנע שכללה בין היתר החלפת שרשרת טיימינג בכ-3000 ש"ח הקדמת טיפולים (כל 10K) ושימוש בחלקים איכותיים בלבד. 

חוץ מזה צריכת דלקת ממוצעת של כ-15 קמ"ל, בעיקר נסיעות מחוץ לעיר במהירויות כביש שש, כמעט תמיד עם מזגן. 

אם יש לך שאלות ספציפיות יותר אשמח לענות :) 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 11 שעות, shakedi כתב:

מבחינת אמינות, טפו טפו 0 תקלות עד כה, אבל אני מאמין גדול בתחזוקת מנע שכללה בין היתר החלפת שרשרת טיימינג בכ-3000 ש"ח הקדמת טיפולים (כל 10K) ושימוש בחלקים איכותיים בלבד. 

חוץ מזה צריכת דלקת ממוצעת של כ-15 קמ"ל, בעיקר נסיעות מחוץ לעיר במהירויות כביש שש, כמעט תמיד עם מזגן. 

אחפש תודה רבה!

בכללי אני עושה פחות או יותר גם כל 10-12 אלף טיפול מהרגל מבחינת ביטוח ועלות רישוי כמה היא גבוהה מברגיל? 

לפני 17 שעות, שליקו99 כתב:

אם אוטומט זו אופציה וחשוב לך רכב אמין, אני ממליץ מאוד שתבדוק לגבי מאזדה 3 ספיריט, לסדאן יש מקדם גרר של 0.26 שזה נתון די נדיר ברכבים רגילים... הממוצע זה 0.30-0.29.

מה זה משנה? משפיע לטובה על צריכת דלק ותאוצה גם על פי נתוני היצרן, כאחד שנסע לא מעט על ה-3, ה-2000 מומלץ מאוד.

לא בא בחשבון האוטומט כי אני מעדיף תמיד ידני, יותר מהנה ו״מרגש״ נקרא לזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, shakedi כתב:

עכשיו אחרי שראיתי את השרשור שלך יש לי כמה שאלות באמת יותר ספציפיות.

יש לך דגשים שלדעתך צריך לשים לב אליהם לפני קנייה?

ואיך הסתדרת בלי מחשב דרך ובלי מד של חופ מנוע זה מרגיש לי כמו א ב בלוח מחוונים אם מתחמם האוטו אין שום סממן או שיש נורה?

ככל הנראה בתקציב שלי אהיה עם אותו הדגם רק שנתון13-14 פשוט אז אהיה באותו המצב שלך.

פורסם (נערך)

נתחיל מהמחשב דרך / חום מנוע:  אני בסופו של דבר פתרתי את הבעיה בדרך פחות קונבנציונאלית והתקנתי צג שמתחבר לשקע ה-OBD - אתה מוזמן לראות עוד כאן :

אל תתפוס אותי במילה אבל אני מאמין שגם הדגמים הידניים עם רמת אבזור גבוהה יותר (כאלה עם מערכת מולטימדיה מקורית, לרוב מגיע גם עם גג פנוראמי וקסנון) מגיעים עם לוח מחוונים מורחב עם מחשב דרך, מד חום וכ'ו אבל קצת קשה למצוא כאלה.  בכל מקרה בלי קשר לרמת האבזור אם הרכב מתחמם יש נורה כמובן. 

בנוגע לדגשים, אידאלית הייתי מנסה לבדוק את הרכב כשהוא קר, אחרי שעמד כמה שעות טובות, כדי שתוכל לבצע התנעה קרה ולשמוע אם יש רעשים חריגים, לרוב רעשים כאלה יצביעו על מותחן / שרשרת מתוחה, הבעיה היא שמהנסיון שלי לא שומעים את הרעשים האלה כשהאוטו חם. 

נקודת חולשה נוספת של הרכב המנוע הזה היא משאבת מים, לפני שהיא הולכת היא עשויה לעשות רעשים שנשמעים ממש כמו דפיקות, המזל הוא שהגישה למשאבה מאוד פשוטה ולכן ההחלפה עולה כ-750ש"ח בלבד. 

כמו כן תבדוק האם הרכב מעשן בהתנעה קרה, מעט עשן זה נורמאלי אבל יותר מדי יצביע על בעיה. 

בנוסף ממליץ לבדוק העברות הילוכים בסלד גבוהה יחסית (מעל 4K), ברכב שלי לדוגמה גילית רק אחרי הרכישה שהיתה חריקה לפעמים במעבר מראשון לשני, למזלי החלפת שמן גיר פתרה את הבעיה בינתיים אבל כדאי לבדוק בכל מקרה. 

דבר אחרון ששווה לך לבדוק (כמו בכל רכב) הוא מצב צמיגים ומצבר, צמיגים של חברה טובה יעלו משהו כמו 500 לצמיג ומצבר מעל 1000.

בנוגע לביטוח זה כמובן מאוד תלוי בגיל שלך, עבר ביטוחי וכ'ו, אני משלם משהו כמו 5,000 כולל הכל (בן 24 עם ותק של מעל 7 שנים). 

עריכה אחרונה על ידי shakedi
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 7 דקות, shakedi כתב:

נתחיל מהמחשב דרך / חום מנוע:  אני בסופו של דבר פתרתי את הבעיה בדרך פחות קונבנציונאלית והתקנתי צג שמתחבר לשקע ה-OBD - אתה מוזמן לראות עוד כאן :

אל תתפוס אותי במילה אבל אני מאמין שגם הדגמים הידניים עם רמת אבזור גבוהה יותר (כאלה עם מערכת מולטימדיה מקורית, לרוב מגיע גם עם גג פנוראמי וקסנון) מגיעים עם לוח מחוונים מורחב עם מחשב דרך, מד חום וכ'ו אבל קצת קשה למצוא כאלה.  בכל מקרה בלי קשר לרמת האבזור אם הרכב מתחמם יש נורה כמובן. 

בנוגע לדגשים, אידאלית הייתי מנסה לבדוק את הרכב כשהוא קר, אחרי שעמד כמה שעות טובות, כדי שתוכל לבצע התנעה קרה ולשמוע אם יש רעשים חריגים, לרוב רעשים כאלה יצביעו על מותחן / שרשרת מתוחה, הבעיה היא שמהנסיון שלי לא שומעים את הרעשים האלה כשהאוטו חם. 

נקודת חולשה נוספת של הרכב המנוע הזה היא משאבת מים, לפני שהיא הולכת היא עשויה לעשות רעשים שנשמעים ממש כמו דפיקות, המזל הוא שהגישה למשאבה מאוד פשוטה ולכן ההחלפה עולה כ-750ש"ח בלבד. 

כמו כן תבדוק האם הרכב מעשן בהתנעה קרה, מעט עשן זה נורמאלי אבל יותר מדי יצביע על בעיה. 

בנוסף ממליץ לבדוק העברות הילוכים בסלד גבוהה יחסית (מעל 4K), ברכב שלי לדוגמה גילית רק אחרי הרכישה שהיתה חריקה לפעמים במעבר מראשון לשני, למזלי החלפת שמן גיר פתרה את הבעיה בינתיים אבל כדאי לבדוק בכל מקרה. 

דבר אחרון ששווה לך לבדוק (כמו בכל רכב) הוא מצב צמיגים ומצבר, צמיגים של חברה טובה יעלו משהו כמו 500 לצמיג ומצבר מעל 1000.

בנוגע לביטוח זה כמובן מאוד תלוי בגיל שלך, עבר ביטוחי וכ'ו, אני משלם משהו כמו 5,000 כולל הכל (בן 24 עם ותק של מעל 7 שנים). 

אז ברמת העקרון סתם העפתי מבט על התמונות ביד 2 כמו שזה נראה כרגע אף לא אחת עם המסך מולטימדיה אני גוזר מכך שככל הנראה גם מחוג של חום ומחשב דרך אין, הרי כל התוספות הללו אופציונאליות וממה שאני מבין אנשים היו קמצנים לרוב בטווח מחירים שאני מחפש.

תקן אותי אם אני טועה יכול להיות שזה גם לא נגזר האחד מהשני.

ותודה רבה אקח כל מה שאמרת לתשומת לב ביום שאלך לראות את הרכב לצערי אני עצלן וכנראה אנעל על טרייד אין/החלפה כי אין לי כוח למכור את הרכב שיש לי כרגע, מקווה שההיצע של האודי יהיה בסדר.

פורסם

דווקא אני רואה שיש כרגע שתיים ידניות מרמת הגימור הגובהה יותר - https://www.yad2.co.il/s/c/i46coral
https://www.yad2.co.il/s/c/cqgidl1l

אם תסתכל טוב בתמונות רואים שיש להן גם מסך מולטימדיה וגם מד חום ומד דלק אנלוגיים. 

(למען הסר ספק אין לי שום קשר למודעות)

פורסם
לפני 27 דקות, shakedi כתב:

דווקא אני רואה שיש כרגע שתיים ידניות מרמת הגימור הגובהה יותר - https://www.yad2.co.il/s/c/i46coral
https://www.yad2.co.il/s/c/cqgidl1l

אם תסתכל טוב בתמונות רואים שיש להן גם מסך מולטימדיה וגם מד חום ומד דלק אנלוגיים. 

(למען הסר ספק אין לי שום קשר למודעות)

אז שוב אני נעול על עניין הטרייד אין או החלפה כי אני לא מתכוון למכור את הרכב הנוכחי זה יותר מדי כאב ראש.

אבל אני ממש לא לחוץ אז זה פלוס מבחינתי גם לחכות בסבלנות חצי שנה.

אתה ממש מרגיש בחוסר של האבזור?

כי בעקרון הדבר היחיד שבאסה קצת זה עניין הכפתורים בהגה בתכלס.

פורסם

האמת שהתרגלתי, השלמתי לבד את מה שהפריע לי מאוד, תכלס הכפתורים על ההגה זה נחמד אבל לא מאסט בעיני, אם תעיף מבט בתמונות ביד 2 תראה שהרבה אנשים מתקינים מערכת מולטימדיה נוספת מעבר למקורית (המקורית היא מסך קטן שיושב מעל הדשבורד), מה שאומר שבכל מקרה אני לא בטוח אם הכפתורים על ההגה עובדים עם המערכת החדשה שמתקינים, אני מניח שהסיבה שמראש אנשים עושים את זה היא שמערכת המולטימדיה המקורית די מיושנת, לא בטוח אם היא כוללת אפילו BT בכל השנים, ככה שהיכולת לשלוט עליה מההגה לא מאוד מטרידה אותי. 

ד"א אצלי הבעלים הקודמים התקין מודול BT שמתחבר למערכת המקורית, ככה שאני יכול להזרים מוזיקה ישירות מהטלפון אבל וזה אבל גדול ברגע שעוברים להשמיע מוזיקה דרך המודול הזה אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הרדיו אלא רק דרך הטלפון. 

אם זה חשוב לך שהכל יעבוד כמו שצריך בקטעים האלה תבדוק טוב את נושא מערכת המולטימדיה ברכב שתבדוק, אם יש לו כניסת AUX וBT אתה די מסודר אבל אם לא אני לא יודע כמה זה מוסבך להוסיף. 

כמובן שזה nice to have אבל לא מאוד משמעותי בעיני. 

פורסם
לפני 8 שעות, shakedi כתב:

האמת שהתרגלתי, השלמתי לבד את מה שהפריע לי מאוד, תכלס הכפתורים על ההגה זה נחמד אבל לא מאסט בעיני, אם תעיף מבט בתמונות ביד 2 תראה שהרבה אנשים מתקינים מערכת מולטימדיה נוספת מעבר למקורית (המקורית היא מסך קטן שיושב מעל הדשבורד), מה שאומר שבכל מקרה אני לא בטוח אם הכפתורים על ההגה עובדים עם המערכת החדשה שמתקינים, אני מניח שהסיבה שמראש אנשים עושים את זה היא שמערכת המולטימדיה המקורית די מיושנת, לא בטוח אם היא כוללת אפילו BT בכל השנים, ככה שהיכולת לשלוט עליה מההגה לא מאוד מטרידה אותי. 

ד"א אצלי הבעלים הקודמים התקין מודול BT שמתחבר למערכת המקורית, ככה שאני יכול להזרים מוזיקה ישירות מהטלפון אבל וזה אבל גדול ברגע שעוברים להשמיע מוזיקה דרך המודול הזה אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הרדיו אלא רק דרך הטלפון. 

אם זה חשוב לך שהכל יעבוד כמו שצריך בקטעים האלה תבדוק טוב את נושא מערכת המולטימדיה ברכב שתבדוק, אם יש לו כניסת AUX וBT אתה די מסודר אבל אם לא אני לא יודע כמה זה מוסבך להוסיף. 

כמובן שזה nice to have אבל לא מאוד משמעותי בעיני. 

הבנתי תודה רבה, עזרת לי מאוד!

מאמין שהדבר היחיד שנותר זה לראות את הרכב בעיניים ואז אני אבין אם הוא באמת מתאים לי למרות החוסר באבזור.

תודה:)

• תוכן חדש...