Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קיבלנו החלטה משפחתית, למעבר לרכב חשמלי.
בימים האחרונים אפילו שמתי מקדמה לפיג׳ו 2008 חשמלית.
אנחנו זוג + ילדה בת חמש כרגע.
מחירה של פיג׳ו 2008 חשמלית לא זולה
היא  170,000₪
ועלתה בי השאלה האם עדיף בתוספת של עוד כמה עשרות אלפי שקלים לרכוש טסלה מודל 3 sr או לחכות ליונדאי איוניק 5 ? או רכב אחר ?

value for money
ושמירת ערך הרכב מאוד חשוב לי,

כי אני אחד שלא מחליף רכבים לעיתים תכופות.

אחד ל 6-8 שנים בממוצע.

תודה רבה על העזרה

פורסם

אם אתה מחזיק את הרכב 6-8 שנים, תוספת של עוד 20K במעבר מ2008 לטסלה / איוניק 5 היא לא מאוד משמעותית.

קשה לנבא ירידת ערך לדגמים חשמליים חדשים אבל אני מרשה לעצמי להעריך ששמירת הערך של טסלה (ולדעתי גם של האיוניק) תהיה גבוהה יותר מאשר של הפג'ו.

לא אמרת כמה אתה נוסע ביום/בשנה - הטווח של הפיג'ו נראה כמו נקודת חולשה, הטווח המוצהר די נמוך (כ- 320 ק"מ) ובפועל כ- 250 לפי מבחני רכב שנעשו, לעומת 448 מוצהר בטסלה וכ- 350 בפועל.

באופן אישי אני כנראה אעדיף את הטסלה - יצרן שמנוסה בפלטפורמות חשמליות ושזו האג'נדה שלו (למשל - עמדות הסופרצ'ארג'ים של טסלה שצצות בכל רחבי הארץ כמו פטריות), לעומת יצרנים שמתחילים להיכנס למים עכשיו. יכול להיות שהם ידביקו את הפער מהר אבל זה לא מאוד משנה לך כשאתה קונה רכב כאן ועכשיו.

מבחינת טסלה מול איוניק צריך לחשוב עד כמה מרכב הג'יפון חשוב לך. איוניק עוד לא עלתה על הכביש, ההשקה בקרוב, כנראה שבחודשים הקרובים יהיה הרבה יותר מידע לגביה..

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Amired כתב:

איוניק עוד לא עלתה על הכביש, ההשקה בקרוב, כנראה שבחודשים הקרובים יהיה הרבה יותר מידע לגביה..

עלתה על הכביש, יש תמונות של ה-5 ברשת עם לוחית רישוי ישראלית. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, yoav911gt2 כתב:

עלתה על הכביש, יש תמונות של ה-5 ברשת עם לוחית רישוי ישראלית. 

כן זה אנשים של היבואן שעושים איתה סיבובים.

התכוונתי שעוד לא החל שיווק, עוד לא נמסרה ללקוחות, עוד אין מבחני רכב, וכו'

המידע לגביה מאוד מוגבל

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

לטעמי טעות לרכוש את הפיג׳ו הנ״ל, תנו את המאמץ ולכו על הטסלה או על היונדאי, גם מבחינת איכות וגם מבחינת ירידת ערך צפוי להיות הבדל משמעותי.

• אהבתי 2
פורסם

תודה רבה לכל המגיבים

טסלה 3 ופיג׳ו 2008 e לטעמי במצב בנוכחי שהם זמינים לרכישה הם 2 קצוות שונים

באופיו של הרכב וקטגורית הרכב.

ת׳אמת אני חובב מכוניות קטנות

מכוניות מנהלים אף פעם לא עשו לי את זה

מה שתמיד הפחיד אותי בטסלה זה הגודל שלה 4 מטרים ו 70ס״מ.

ברור שעל הנייר וגם מדעות של אנשים הסטלה לא רואה ממטר את הפיג׳ו.

אבל בכל זאת לפני מספר ימים נתתי מקדמה לפיג׳ו.

רק מציקה לי המחשבה שיש לי את היכול לנהוג ברכב יוקרה בעוד אלפי שקלים לא גדולים

ואני מפספס את זה ! בגלל הפחד שלי מגודל הרכב.

לגבי האיוניק 5 היא קצרה יותר וגם suv

יכולה להיות באמת אופציה מעניינת

מתי היא מתחילה להימכר ?

הבנתי שגם יונדאי קונה נכנסת לתמונה בתג מחיר ממש אטרקטיבי 140k

בשורה תחתונה אם הפיג׳ו הייתה עולה פחות והפער בינה לבין הטסלה/איוניק 5 היה גבוהה יותר, הייתי נשאר עם הפיג׳ו

פורסם
לפני 15 דקות, Gabi1988 כתב:

תודה רבה לכל המגיבים

טסלה 3 ופיג׳ו 2008 e לטעמי במצב בנוכחי שהם זמינים לרכישה הם 2 קצוות שונים

באופיו של הרכב וקטגורית הרכב.

ת׳אמת אני חובב מכוניות קטנות

מכוניות מנהלים אף פעם לא עשו לי את זה

מה שתמיד הפחיד אותי בטסלה זה הגודל שלה 4 מטרים ו 70ס״מ.

ברור שעל הנייר וגם מדעות של אנשים הסטלה לא רואה ממטר את הפיג׳ו.

אבל בכל זאת לפני מספר ימים נתתי מקדמה לפיג׳ו.

רק מציקה לי המחשבה שיש לי את היכול לנהוג ברכב יוקרה בעוד אלפי שקלים לא גדולים

ואני מפספס את זה ! בגלל הפחד שלי מגודל הרכב.

לגבי האיוניק 5 היא קצרה יותר וגם suv

יכולה להיות באמת אופציה מעניינת

מתי היא מתחילה להימכר ?

הבנתי שגם יונדאי קונה נכנסת לתמונה בתג מחיר ממש אטרקטיבי 140k

בשורה תחתונה אם הפיג׳ו הייתה עולה פחות והפער בינה לבין הטסלה/איוניק 5 היה גבוהה יותר, הייתי נשאר עם הפיג׳ו

האיוניק 5 לא באמת קצרה יותר, היא 4.63 והטסלה 4.69. זה די חסר משמעות.

לגבי טסלה זה לא כ"כ העניין של רכב יוקרה (יש סביב זה הרבה ויכוח אם אפשר לקרוא לטסלה רכב יוקרה) אבל כן יש עניין של רכב חשמלי מנוסה יותר, פריסה נרחבת של עמדות טעינה מתקדמות, יצרן שדוחף להיות שיא הטכנולוגיה ברכבים חשמליים.

האיוניק 5 אמורה להתחיל להיות משווקת במהלך החודש הקרוב, המחיר צפוי להתחיל מ- 189K ש"ח

פורסם

לדעתי כדאי לחכות קצת עם רכב חשמלי. התשתיות עדיין לא תומכות ברכבים הללו במידה מספקת. בנוסף, אם אין לך בית פרטי, הרי שנושא עמדת טעינה בחניה של בית משותף עדיין לא מוסדר בתקנות. מעבר לכך אני סבור שכרגע מחיר החשמליות גבוה מדי והוא צפוי לרדת, הן בגלל שיפורים טכנולוגיים בייצור הסוללות והן בגלל תחרות שתתגבר בענף.

חוץ מזה, ישנן כבר היום חשמליות במחיר נמוך יותר, כמו ה MG, שנמכרת בפחות מ 130000 כולל עמדת טעינה בבית.

פורסם

השנה צפויה להיות מוצגת מתיחת פנים לגרסה החשמלית של ה-MG (אחרי שהוצגה לגרסה הרגילה ביולי שנה שעברה) שאמורה להביא לשיפור במגוון תחומים כולל הסוללה וטווח הנסיעה.

פורסם
לפני 12 דקות, yoav911gt2 כתב:

השנה צפויה להיות מוצגת מתיחת פנים לגרסה החשמלית של ה-MG (אחרי שהוצגה לגרסה הרגילה ביולי שנה שעברה) שאמורה להביא לשיפור במגוון תחומים כולל הסוללה וטווח הנסיעה.

השאלה גם מה יהיה המחיר אחרי כל השיפורים האלה

נראה שהיום הMG מתומחר אטרקטיבית בגלל טווח די קצר, לא?

ברגע שזה ייפתר מה ימנע תמחור דומה לאיוניק 5 למשל

פורסם

כנראה העובדה שזו סה"כ מתיחת פנים ולא רכב חדש מאפס כמו במקרה של האיוניק.

תלוי כמובן בביקוש ובזמינות המלאי שיש ליצרן, שלפחות לפי כתבות נראה שMG ועוד כמה יצרניות סיניות לא סובלת ממש ממחסור בשבבים. 

פורסם

שהיינו בלובינסקי בגן שורק

עשינו נסיעת מבחן גם על mg zs ev

וגם על פיג׳ו 2008

ת׳אמת עם הפיג׳ו נהננו הרבה יותר

מאיכות הנסיעה/הישיבה והמרווח מאחור.

וכנראה מכאן נובע הפרש המחירים בינהם.

המטרה היא למצוא רכב משפחתי אמין טוב

וששווה את הכסף

ב-b-suv זה יהיה בין ביונדאי קונה חשמלית לבין פיג׳ו 2008 חשמלית 

ולרכב גדול יותר במימדים טסלה 3 / איוניק 5

לא פשוט לסגור עסקה היום שכל יום יש שמועות השקות ודברים חדשים

פורסם

עזוב טסלה, אני לא מאמין בדחוף לך בכוח סגמנט שלא מדבר אליך אם אתה לא מתחבר לסדאן גדולה. 

ספציפית הפיג'ו הזו לא מרגישה כמו תמורה טובה בכלל לכסף ושברון הלב (גם מירידת הערך המסיבית שתקבל וגם מזה שעשית עסקה בינונית בדיעבד) בעתיד הקרוב מג'יפון חשמלי ייעודי ואיכותי יותר עם טווח הרבה יותר טוב במחיר זהה או נמוך יותר הוא וודאי. תחליט מפה אם בא לך על זה ואם אתה הולך על זה אז תלך על זה מתוך מודעות ובלב שלם לפחות. 

פורסם (נערך)

הפיז'ו ב- 170 אלף זה גניבה (היא נמכרה בעבר ב- 155 אלף ₪).

את המודל 3 תעזוב, מבנה סדאן הוא מבנה מטופש- תשאיר אותה למתלהבי טסלה.

אני מציע לך להמתין לתחילת שנה הבאה, עד אז היצע הרכבים החשמליים יהיה גדול משמעותית.

בין היתר בנוסף ליונדאי איוניק 5, יימכרו גם את הקיה ev6, סקודה אניאק, ניסן אריה, mg מארבל וטסלה מודל y.

כל הרכבים הללו בערך באותו הגודל ומדובר ברכבים די גדולים (כדי להשיג טווח גדול צריך סוללה גדולה ולסוללה גדולה צריך שטח ריצפה גדול) (המודל y יותר גדולה משאר הרכבים). לכולם יש גם גרסאות עם טווח של כ- 500 ק"מ (ל- mg  רק 400 ק"מ).

באופן אישי הנסאן אריה זה רכב שלא  הכרתי וראיתי עליו סרטונים לאחרונה והוא מאד הפתיע אותי לטובה (העיצוב החיצוני והפנימי, רמת החומרים בפנים נראית ברמה מאד גבוהה, האבזור בין היתר קונסולה מרכזית נעה חשמלית על מסילה והגה מתכווונן חשמלית כמו בטסלה).

גם ה- mg   מארבל יכול להפתיע ביחס תמורה מחיר:

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/r1Z5ZWCou

עריכה אחרונה על ידי evc
  • תוכן חדש...