ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם לבחירה בין השניים. צורכי הרכב הם למשפחה עם ילדה, נסיעות שגרתיות ולא מעבר. ראיתי במפרט שהסלטוס מעט גדול יותר. עשיתי נסיעת מבחן באקסיד ברמת הגימור האמצעית (EX) והתרשמתי לטובה. מבחינת הגודל של האקסיד לדעתי הוא יספק אותנו בשלוש שנים הקרובות. רציתי לשמוע מכם איזה יתרון אתם רואים על הסלטוס שאין באקסיד. תודה!
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום שאני מחפש רכב יד שניה לקניה ואני קורא שהחליפו מנוע או גיר (לרכב מעל 10 שנים לדוגמא) האם זה מעיד על בעיות או להפך ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, התקציב המקורי לבקשה הזאת היה 50-60K לאוטו יד שנייה. הבנתי שיש חדשות ב80K, מנסה את מזלי.. מחפש רכב סופר מיני למטרות הבאות : כרגע נסיעה יחידה ברכב, נסועה בעיקר בינעירוני קצר (20-30 דק' ביום). דברים חשובים- איכות שמע טובה ברכב (רעשי רקע) ידני מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יד 3 עשתה רק 54 אלף קילומטר. האם אמינה ?חסכונית?
הודעה אחרונה מאת Obgel, -
-
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אהלן אחרי שלא הצלחתי למצוא בקלות סופר מיני ידנית במצב טוב/ חדשה, החלטתי להעלות מעט את התקציב ולחפש רכב פנאי קטן. בעיקר חשוב שייכנס בחניות ושיהיה בידוד רעשים טוב פלוס. חבר קנה CHR והוא מאוד מרוצה , ואני שוקל CHR או סיאט ארונה. ראיתי כמה דגמים 2018 עם קילומטראז' סביר במחירים סבירים (באיזור ה80K). כמה אני צריך לדאוג מתיבת ההילוכים מבחינת אמינות? ועוד פרמטרים? תקציב 80-100K , לא נוסע המון, נסיעה מעורבת עירוני בין עירוני, כרגע אין ילדים
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים יקרים, ממש צריך עזרתכם,כי אני גרוע וטראומתי בקניית רכב. יש לי 2 הצעות,האחת פיאט טיפו,2017,יד 2(יד ראשונה,חברה). 62000 ק"מ. השניה קיה סיד סטיישן,2017,יד 2,פרטיות,120000 ק"מ... ולי הכי חשוב רכב אמין בלי תקלות משמעותיות כמו הגיר שיש לי בפוקוס,ושיהיה מרווח,אמין,בטיחותי.מה דעתכם? תודה,רובי
הודעה אחרונה מאת Rubym, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת לבדיקת הקנייה המצורפת. בהנחה שהמזגן והיגוי יטופלו האם הרכב תקין? שווה את מחירו - 116 אלף? (טקנה, 87 אלף ק"מ, פרטי,כולל שנתיים אחריות של קרסו) בנוסף, יש פגיעת פלסטיק די מכוערת מאחורה. יש מה לעשות עם זה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש רכב bsuv, מתחיל השבוע מבצע על הונדה , מה אומרים על ה hrv? שנה הבאה הדגם מתחדש לגמרי עם מנוע היברידי כמו בג'אז, כמו בהונדה בטח יתקעו עליו מחיר בשמיים.
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 907 צפיות
שלום חברים, חייב התייעצות כי כבר הלכתי לאיבוד. כיום אני עם קיה ספורטאז שנת 2014 עם 85 אלף ק"מ. אנחנו משפחה + 3 בגילאים 9, 6, 2 ובקרוב מתרחבים :), לפיכך אצטרך רכב 7 מקומות, ורכב נוסף. חשבתי על לעשות טרייד על הספורטאז לרכב 7 מקומות, ובנוסף לרכוש רכב שני 0 קילומטר, ומכאן ההתלבטות: היות ויהיו 4 ילדים בע"ה, יש חשיבות לכך שהרכב יהיה מרווח דיו, אך יחד עם זאת, הואיל וזה רכב שני (שברכב של ה 7 מקומות נעשה את כל הנסיעות המשפחתיות) חשבתי לרכוש מאזדה 3 קומפורט 0 ק"מ או ג'יפון כמו ספורטאז/טוסון 2017-2018 באותו הכסף, אך כמובן העדיפות היא לרכב חדש, במקום רכב שכבר 4 שנים על הכביש. מאחורה יצטרכו להכנס 2 כסאות בטיחות וילד נוסף באמצע, או כסא ובוסטר. …
הודעה אחרונה מאת yaniv.b25, -
רכישת רכב נכה
מאת tinoki- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחכמי הפורום הנכבד. מתכנן רכישת רכב להסעת ילד נכה בהלוואה עומדת. הרכב ככל הנראה יירכש משומש מנכה אחר (דהיינו שעדיין לא החזיר את ההלוואה העומדת) ולא רכב חדש ממש, זאת בכדי להשיג במחיר זהה רכב טוב יותר ו/או ברמת גימור גבוהה יותר. כיום אני מתנייד באאוטלנדר ולפני כן בוולוו XC90. הרכב האופטימלי מבחינתי (בלי קשר לרכב נכה) הוא ג'יפ שבילים כדוגמת אלו שהיו לי, בעל נפח הטענה גדול אך לא רכב "מסחרי" מידי. הרכב יהיה הרכב היחיד בבית. עם זאת, המשפחה מונה 10 נפשות כך שבמילא לא ייכנסו כולם ברכב אך תוספת מקומות מעבר ל-5 הסנדרטיים הינה יתרון. נסועה שנתית כ-20K ק"מ. תקציב גמיש. אז מה אני מחפש ברכב? דיל ברייקר'ס: - הרכב צריך להיות בעל מע…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים לאחר החלטה לקנות רכב מיני חדש ולאחר בחינה של כמה וכמה מכוניות מיני התמקדתי ב יונדאי i10 ידנית (2021) כשהשוותי אותה למכוניות מיני אחרות ראיתי כמה נקודות שבלטו בה לטובה 1) מערכות הבטיחות שלה עולות בהרבה על כל מיני אחרת שראיתי 2) להרבה מהמיני יש גיר רובוטי עם מצמד אחד שממה שראיתי הוא ממש לא מומלץ וגם קשה למכור מכונית כזאת - ולכן העדפתי ידני 3) אותו גיר רובוטי גם מאט את הרכב וברוב המכוניות הנל מדד מ0 ל100 הוא 15 שניות לעומת הידנית שבה 12 שניות 4) המחיר שלה זול משמעותית לעומת שאר מכוניות המיני וממה שאני מבין זה בגלל שבארץ אין הרבה ביקוש לידני ואם זו הסיבה היחידה להפרש המחירים אז זו מציאה אמיתית למי שאוהב/מסתדר עם ידני …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
או מבעיות אחרות ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תקציב עד 60 אלף . אשמח להמלצות. מעדיף שלא גיר רובוטי כי בכל מקום ממליצים לברוח ממנו .
הודעה אחרונה מאת Carcar21, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, לפני ששולחים אותי לעשות חיפוש ולהמליץ לי את הסיאט ארונה, חזרתי עכשיו מסיבוב סוכנויות שכלל את סוזוקי, סיטרואן, סיאט, סקודה. כמעט כול רכבי הפנאי מהחברות שציינתי, הם בעיקרון רכבים רגילים רק שיושבים 5-10 ס"מ יותר לגובה. כולם, חוץ מהסי 3 איירקרוס. הרכב הזה בתנוחת הישיבה שלו ,משהו אחר לגמרי. הבנתי מביקורת אחת בלבד שדיברו על זה, שהתנוחה שלו היא דומה יותר לתנוחת רכבי מיניואן ולא תנוחה של רכבי פנאי. הם סתם רק ניראים אותו דבר. אז למי שיש לו נסיון עם הסיטרואן ורכבי מיניואן, האם זה באמת ככה? ואם כן, איזה עוד רכבים יש שנותנים תנוחת ישיבה כזאת? התקציב - עד מחיר של 120 אלף לחדש,
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אני בהתלבטות כבר זמן מה לגבי קניית רכב, אני מחפש רכב שיציע לי 0 ל 100 באופן הכי מהיר שיש בהתאם למחיר שאני רוצה להשקיע - אזור של עד 80K לא משנה לי שנה (כמובן שעדיף קמ נמוך ושנתון גבוה - אבל לא קריטי) יש לי כמה רכבים שאני באופן קבוע עוקב אחריהם, לאון FR 150 כח מנוע 1.5 או 1.4 ידנית \ DSG פיג'ו 208 GTI ידנית. פיג'ו RCZ 1.6 THP 200 ידנית. הונדה סיויק מ2017 1.5 182 כח ידנית \ אוטומטית. פולו GTI 1.8 192 כח ידנית או אוטומטית. סוברו BRZ ידנית \ אוטומאטית ועוד אחת - וולוו S60 RDESIGN 2.0 245 כח. אני רוצה להתייעץ איתכם מה הכי כדאי לרכוש בזמן הזה של אחרי הקורונה וכל "ירידת המחירים" שהיתה אמורה להיות , משהו…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות התרחבות צפויה של המשפחה אנחנו צריכים להחליף גם רכב ל- 7 מקומות. כרגע שלושה ילדים גילאים 11, 8 ו- 5 ובע"ה בקרוב עוד אחד חדש. איזה רכב מומלץ מידיעה ו/או ניסיון? תקציב אזור ה- 120-130 א' שח. ברור לי שבגאז' נורמלי לא יהיה אבל אם אפשר לפתוח בשורה שלישית רק מושב אחד אז זה נסבל כי עגלה מקופלת תכנס בקלות אני מניח. חשובה אמינות הרכב, צריכת דלק, בטיחות, לא בהכרח בסדר הזה. נסיעות בעיקר קצרות בתוך העיר ודי קצרות מחוץ לעיר. קצת חשש לגבי אמינות הצרפתיות והגיר של הסקודה (לא יודע אם החששות עדיין רלוונטיים לשנים האחרונות, אשמח לשמוע). אשמח להמלצות. תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי יונדאי i30 cell סטיישן 2014 רכב אמין ומצויין אך בסיסי ביותר ללא נוחיות מיוחדת באבזור לאחרונה בשל נסיעות מרובות מתחילה להרגיש אי נוחות בישיבה , איטום שנשחק ורעשי חוץ חזקים לי מידי. מעוניינת להחליף ולהתקדם בשנים.ברשותי תקציב של עד 100.000₪ מתלבטת בין סקודה אוקטביה לצרפתית המלצות?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 871 צפיות
היי, אני מחפש רכב ראשון בתקציב נמוך (20k פלוס מינוס עם נטייה למינוס חחח) ראיתי קליאו דור 3 1600 שנתון 2010 יד 2 עם 60 אלף קילומטר ב15k. אשמח להמלצות/דיס המלצות/ עצות בכללי. דברים שצריך לשים לב אליהם חוץ מטיימינג? תודה מראש לכל מי שיעזור 🙏🏾
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 832 צפיות
שלום מחפש רכב משפחתי מרווח. תקציב עד 70 אלף חשבתי על סקודה אוקטביה 1.4 בנזין, או על רנו פלואנס בנזין, או דיזל או רנו מגאן דיזל הדור הקודם , או אפילו רנו גרנד סניק דיזל. המנועים הגירים ומרבית המערכות ברכבי רנו דיזל האלו זהים? מה יותר אמין ? תודה
הודעה אחרונה מאת stas1011, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מתלבט בן הקודיאק החדשה דיזל 150 כ"ס לבין הסורנטו דיזל. ממה שקראתי בפורום יש בעיה עם הגיר של הקודיאק ובעיה של שמשה קדמית שנשברת בנסיבות מסתוריות, מצד שני ברמת האבזור של הסטייל היא מרגישה טיפה יותר מאובזרת מהסורנטו וגם יותר זולה. מצד שני הסורנטו יותר גדולה ויש לנו ארבעה ילדים. אז לנסיעות ארוכות אני מניח שיהיה עדיף הסורנטו מבחינת אחסון ונוחות ישיבה. העניין שאני מחליף רכב אחת ל6-8 שנים ואני מחפש בעיקר אמינות ונוחות נסיעה ואני לא בטוח מי מהשתיים עדיפות. ראיתי את האטלונדר החדשה אבל אני חושש מרכבים שאין ניסיון איתם. סה"כ נוסע 20-30 אלף ק"מ בשנה.
הודעה אחרונה מאת dorgr, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום אשמח לייעוץ לרכב פנאי עד 110,000 ש"ח נסועה שנתית של 23,000 ק"מ מעורבת עירוני / בינעירוני רכב עם מערכות בטיחות מקוריות וחסכוני בדלק. חשבתי על פיג'ו 3008 2018 דיזל, קיה נירו אשמח לעזרתכם תודה (:
הודעה אחרונה מאת dds, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים שלום מתחילים לחשוב על מחליפה לפלואנס דיזל, ששירתה אותנו נאמנה שנתיים ו60,000 קמ. חשוב רכב חסכוני, , גיר אוטומאטי, אפשר משפחתי אפשר סופר מיני מרווח. תקציב - הרנו +25-30 בערך. מה לחפש? המלצות?
הודעה אחרונה מאת Gidi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חבר'ה, כיום יש לי יונדאי i30 שנת 2009, ואני רוצה להשתדרג לרכב משנת 2014 ואילך. אני אמא + 2, וצורכת כ10K ק"מ בשנה. יש כל כך הרבה יצרנים ודגמים ואני לא מבינה בזה ממש, וחשוב לי להתכוונן בחיפוש לדגם מומלץ לרכב יד 2 (העדפה לג'יפון, אך לא רק. בכל מקרה לא סדאן) שיהיה אמין, חסכוני, נעים לנסוע בו ומרווח, וברור שיראה כמה שפחות מוסך או לחילופין תיקונים לא יקרים מידי - כמו כן שיהיו תאי אחסון וחלל פנים נוח ונעים בתקציב עד 50K, בשאיפה לפחות לא יודעת מאיפה להתחיל אז המלצות שלכם יעזרו לי מאד!
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מכרתי לפני כחודשיים את הרכב הקודם שלי (ספורטאז' 2000 שנת 2018) ומאז אני לא מצליח למצוא רכב אחר שיענה על הצרכים שלי. אני לא רוצה לקנות רכב באותה עלות כי הנסועה שלי היא נמוכה מאוד (בערך 6-7K בשנה) ולא רואה לנכון להחזיק רכב כל כך יקר. ברכב שאני מחפש חשוב לי מאוד מאוד מאוד העניין של נוחות וסלון נוח, שכן מרבית הנסיעות הן עירוניות בפקקים. אני מחפש רכב שיכול לענות על הצרכים הבאים: * מערכת מולטימדיה עם איכות שמע נורמלית (חיבור לandroid auto זה פלוס ענק) * אבזור * נוחות נסיעה * אמינות * לא מיני כמו i10 \ פיקנטו \ ספארק אני נהג יחיד ונוסע ברכב לבד רוב הזמן. ההעדפה היא לענות על הקריטריונים שציינתי בטווח מח…
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לקחתי סובארו B3 2010 סדן לבדיקה לפני קנייה, כצפוי יש פגמים קלים אבל מה שהכי מדאיג זה שהבוחן אמר שהרכב מושך הילוכים ולא מעביר הילוכים ישר אחרי השני. מישהו יודע אם זאת תקלה ידועה ברכב הזה? או שזה תקין ונורמלי, ולא יהיה יקר לתקן את זה? הייתם קונים רכב עם בעיה כזאת? תמונות תוצאות הבדיקה: http://www.up2me.co.il/imgs/198887.jpg http://www.up2me.co.il/imgs/58322727.jpg
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי חברים, האם רכב שעבר את ה 100 אלף קילומטר, הוא רכב שעדיף לוותר עליו? ואם עדיין רכב כזה הוא ראוי לקנייה, עד כמה עניין זה אמור להפחית את שווי הרכב? המון תודה איתי
הודעה אחרונה מאת Stevenkler, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה,שנת 2007 מקורית. בבדיקה נמצא נקישות בהגה וקלאץ מפריד גבוה,רכב עם , ללא תאונות 160K שווה להיכנס לפרויקט הזה או שעדיף לוותר מראש? מישהו יודע להעריך כמה שווה הרכב? אשמח לכל פיסת מידע על הרכב,תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Stevenkler, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
הרכבים אמינים? מספיק טיפול שנתי במוסך מורשה וזהו? או שאחרי כמה שנים מתחילות בעיות?
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן, אחרי מספר כישלונות בשוק המשומשות החלטתי לקנות רכב חדש ואשמח להמלצות. חשוב לי שהרכב יהיה מאובזר ועם מערכות בטיחות. כרגע רווק אז נפח מנוע מעניין יותר מנפח תא המטען, ורצוי משהו בגודל בינוני (ג'יפונים גם אופציה). תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת online, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב, אני וחבר עשינו נסיעת מבחן על אוקטביה vrs ומאוד אהבנו את הרכב! כאשר החבר התחיל לברר אופציות הזמנה בסניף חיפה, אמרו לו שאין אפשרות להזמין צבע אפור - בטון בכלל. וכי יש כמה צבעים בודדים כמו לבן, שחור ואדום אשר מגיעים עם כסאות אלקנטרה משמשה עוד תוספת מחיר. וכי הצבע היחיד עם הכסאות הסטנדרטיים שניתן להזמין הינו אפור כהה. יש מישהו בפורום שיכול לאמת את המידע? תודה
הודעה אחרונה מאת Doron_Z,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,023 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Step
- amit54
- WideFocus
- בנא
- santiago
- גולדן191
- Igalz
- Night Driver
- הדיין
- david3692
- omerkot