ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רכשתי את המזדה הנ"ל והתברר לי שאין חיישני רוורס? זה לא סטנדרט מינימלי כיום? או שאולי אני פשוט לא יודע להפעיל אותם?
הודעה אחרונה מאת adon1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בבדיקה ראשונית - רכב שמור מאוד ובמצב מצוין מחירון משוקלל - 67K רוצים 65K כדאי? כפוף כמובן לבדיקת מכון
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אחי מתלבט עם הרעיון לרכוש רכב פלאגאין, נוסע כל יום ראשון - תל אביב. מבחינת חסכון בדלק, הייתרןן ברור. השאלה איך המכוניות האלו ובפרט נירו פלאגאין מבחינת עלות טיפולים. האם כמו רכב בנזין ממוצע? ראיתי שיש תיבה רובוטית, האם מצריכה טיפול יקר כלשהו? איך הולך כל העניין של הברקסים? רגילים או מיוחדים? אשמח לתשובות גם לגבי היבריד רגיל לא פלאגאין. תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום למומחים אני נוהגת בעשר שנים האחרונות בדיהטסו סיריון, רכב מושלם עבורי מכל הבחינות, קטן, חסכוני, זריז, אפס תקלות עד כה חוץ מבלאי סביר. אממה, ישן, שנתון 2009 ומרגישים שהוא מתעייף. חושבץ להחליף רכב בקרוב אבל ממש קשה לי להיפרד, בעיקר כי אני זו שמתחזקת את הרכב בשוטף ומוסכים עושים לי בהלת. אם יכולתי להחליף לדגם חדש לא הייתי מהססת אבל לצערי אין אז פונה אליכם המומחים להמלצה על רכב ברמה דומה עם אמינות גבוהה מאוד, מחיר עד 70k מהשנים האחרונות שישרת אותי לא פחות נאמנה מהנוכחי. חשוב לי מרווח, נהיגה נוחה, שאפשר לסמוך עליו בנסיעות ארוכות ושיוכל להידחס לחניות קטנות בתל אביב. אשמח להמלצות - שקלתי קיה סול אבל לא מכירה את הרכב. תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, חדש כאן נעים מאוד. חשבתי להחליף את הגרוטאה שיש לי ולרכוש רכב חדש. לא יודע עדיין אם חדש מהחברה או שנת 2019 ומעלה (בקאמיק יש רק 2020 ומעלה). קראתי קצת באינטרנט ושאלתי בכל מיני מקומות ודי התרשמי מהסקודה קאמיק. הבעיה היא שבכל מקום שאתה שואל אנשים שיש להם את הרכב הזה הם תמיד יגידו דברים טובים ואני רוצה לשמוע גם את הצד השני. אשמח לשמוע דעתכם בנושא, האם הרכב נחשב לטוב? אמין? בעיות שיש בו? וכל דבר אחר שיכול לעניין. הבנתי שיש בעיות של רעש למשל בחלון נהג, בעיות רעש מהדשבורד ושעדכוני תוכנה אפשר לעשות רק במוסך מרכזי. אציין שאני רוכש את הרכב לעצמי, עבור משפחה של 4 נפשות. 2 ילדים קטנים שזה בעצם 2 כסאות בטיח…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שלום לכולם, אנחנו מחפשים רכב שאמור לנסוע כל יום מאזור כפר יונה לטכניון בחיפה הלוך וחזור, ז"א בערך 140 קילומטר. מה שחשוב שהרכב יהיה חסכוני ואמין ואם אפשר אוטומטי. מה שראינו עד כה: סיטיגו עולה 17000 ש"ח הונדה אינסייט שעשתה 230 אלף ק"מ ב12,000 ש"ח סוזוקי סוויפט שעשתה 143 אלף ק"מ שעולה בערך 14,000 ש"ח. פיאסטה 1.4 ב14 אלף שח ראינו הרבה אלטו לא חייב להציע ולהתייחס לאופציות הנ"ל אם יש לך המלצה אחרת טובה ומתאימה יותר. נשמח לעזרה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gil levi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לגבי טויוטה יאריס הדור השלישי שנת 2012 עד שנת 2020. מישהו יכול בבקשה למדוד את האורך של המושב האחורי מקצה לקצה? (אנא לכתוב את שנת הדגם)
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, משפחה גדולה, 5 ילדים. עד עכשיו באמת הייתי נעול על פז'ו סיטרואן. חבר הציע לי לבדוק את ניסאן, השאלה האם ניסאן יכול להתאים, האם השורה האמצעית שלו מסוגלת להכיל 3 ילדים שלפחות שניים מהם אוהבים לריב? אני מתעניין בגרסת tekna או premium או exclusive דיזל כולן. תודה
הודעה אחרונה מאת laviil, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי מחפש לקנות ג'יפ עדיפות ל 4x4, יד שניה , שיחזיק לי שנים רבות, בתור רכב שני במשפחה. אשמח להמלצות. התקציב אינו כ- 50-60 אל"ש, בערך. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שם דגש בעיקר על אמינות וצריכת דלק ומעט גם על נוחות(רכב מרווח משפחתית) מתלבט אם להביא רכב יפני או אירופאי/קוריאני ,אשמח לקבל מידע בנושא התקציב הוא 20-30k
הודעה אחרונה מאת י בר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עכשיו נוסעת ביונדאי גטס. כל הנסיעות בתוך העיר, פעם בשבוע נוסעת חולון תל אביב. אין הרבה דרישות, צריך שיהיה אמין ואוטומט. אפילו לא שמה לב שההילוך הרביעי לא נכנס והיא נוסעת על שלושה הילוכים (שמספיקים לה בעיר 🙃) רוב הזמן נוסעת לבד או עם עוד בנאדם. אני חושב שבתקציב של 15,000 אפשר למצוא משהו שיהיה לה טוב וגם יהיה שידרוג מהגטס הנוכחית. חשבתי על מיצבישי לנסר החדשה, יש עוד 2-3 דגמים שכדאי להתמקד בהם?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
רכב יד3 שהוחלף מנוע 1 2
מאת NIS135-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי קיבלתי הצעה עבור טויוטה קורולה 2014 עם 145 אלף ק''מ יד 3 במחיר של 46 אלף ש''ח. האם זה כדאי לקחת או לוותר?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מקווה שזה המקום הנכון. תודה ויום מבורך
הודעה אחרונה מאת sniper434, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שנת 2017
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מתכנן לקנות סבארו בי 4 על מערכת גז 170 אלף קילומטר 2006 שווה לי ? מה היתרונות חסרונות? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אלחנן בני ברק, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
,שלום לכולם קצת על המצב היום; סקודה סיטיגו 2014 ידני שנקנה חדש עוד כשהייתי סטודנט ורווק ומאז היא איתי עם שתי תינוקות ושתי עגלות, עכשיו הגיע העת לשדרג, אני מעוניין לשמוע המלצות ואת דעתכם מה יכול להתאים לי התקציב 100,000 - 115,000 ,תוואי הנסיעה הוא לאן שאשתי תאמר לי שזה יכול להיות טיול לחיק הטבע או קניות בעיר , אני מתבוננן כרגע על סקודה סופרב 2018 מנוע 1.4 150 כ"ס, יש לכם עוד רעיונות? או חוות דעת על הסופרב? אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת _IgorandKing_, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב שני: מיני, סופר-מיני או אולי אפילו האצ׳בק ? (גמיש) תקציב: 40-60k ~ שנתון: חשבתי על משהו כמו, 2016-2018, או אולי רכב שסיים ליסינג? ביצועים: לא חשוב כל כך נסועה יומית: 30 קמ (15*2) שילוב של עירוני ובינעירוני נוחות: חשוב שתהיה נוחות סבירה בנסיעה+, למשל הרכב העיקרי שלנו הוא טויוטה ורסו, ואני די סובל שם מהרעידות שלו בכביש אמינות: חשובה אשמח לקבל המלצות על כלי רכב מתאימים בינתים כלי רכב ש״עלו״ בחכתי: סוזוקי סוויפט קיה פיקנטו מאזדה 2 אשמח להמלצה או לקבל תובנות על האפשרויות השונות תודה!
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, חזרתי עם המשפחה (2 ילדים מתחת ל 6) משהות ארוכה בחו"ל. התמקמנו בדירה ברמת גן, ועכשיו מחפשים למלא את החנייה שלנו באוטו משלנו, כי לצערי בישראל 2021 עדיין קשה מאוד בלי אוטו (מתי יגיע כבר קאר שיירינג מחוץ למדינת תל אביב ???). בחו"ל נסענו ב OPEL MOKKA X מליסינג פרטי שהתאים לנו מאוד. לבינתיים אנחנו נוסעים ביאריס שמתחלקים בו עם המשפחה. היא די נוחה לנו חוץ מהתא מטען שקטן לנו. דרישות גודל: אורך עד 4300, רוחב עד 1800. יותר מזה יהיה קשה לנו להחנות בעיר ובחנייה שלנו. תא מטען: שיספיק למזוודה גדולה + בינונית + קטנה. אופי נסיעה: עירוני בפקקים במהלך השבוע, בין עירוני בסופש. קמ שנתי: קשה להעריך נסועה לאחר הקורונה. בחול נסענו 4K בשנת …
הודעה אחרונה מאת samz, -
רכב עד 40k
מאת Danny11-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 743 צפיות
שלום, מעוניין לקנות רכב ב40-45K. חשוב לי אמינות, טיפולים לא יקרים מידי, ביצועים גבוהים ככול האפשר,באגז' לא מאכזב. הרבה נסיעות בין עירוניות. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Danny11, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בבקשה אל תנעלו לי את הפוסט ,לא הצלחתי לקבל מסקנה מהתשובות של פוסטים אחרים אז אכתוב את זה הכי ענייני שיש . באמת שכבר בלחץ עצום ומתחרפן מחר אמור לנסוע לקחת את הרכב לבדיקה ולא יודע מה לעשות . האם עסקה משתלמת או להמשיך לחפש ? טויוטה קורולה 2013 עלתה ב10/20/2013 קילומטר - 27 אלף. מערכת מולטימדיה חדשה צמיגים חדשים + טיפול שמנים ב500 שקל לפני כמה חודשים. מחירון בלוי יצחק 53.5 אלף מכיוון שאי אפשר לשקול את חודשי העלייה לכביש. מחירון ביד 2 + 58.5 אלף. המוכר דורש 60 אלף. אשמח לעזרה דחופה לתגובות ענייניות ורציניות לדעת מה לעשות מחר .
-
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב משומש מתישהו לפני סוף ינואר 2022. מתי הכי כדאי לרכוש? מאיפה הכי כדאי לרכוש? (פרטי או סוכנות) ואיזה רכב כדאי לרכוש? מה חשוב לי? 1)בטיחות (לי, לשני תינוקות עם כסא ולאשה) 2)רכב עם בגאז מספיק גדול שאוכל לקחת עגלה ומזוודות ביחד (בדמיון שלי אני רואה את הסטיישן ואגן הישניים). 3) רכב שיחזיק שנים (מעל 5 שנים ועדיף לכיוון ה 10) 4)עדיף שעלות התחזוקה השנתית הרגילה שלו, לא מאוד גבוהה. (לא דלק) כדאי לדעת עלי: 1)איני מבין ברכבים כלל 2)יש לי זמן לעבור בין מכוניות 3) המחיר הוא שרירותי ויכול לנוע גם 30,000 למטה או 15,000 למעלה 4) אני נוהג כמעט רק בסופש לנסיעות ארוכות (תחבו…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
שלום לכולם, שאלה שעלתה בי ולא ראיתי מענה לה בפורומים השונים - למה יש לייחס יותר חשיבות, ליד או לקילומטרז'? הלכתי לראות רכב יד 3 (שנת 2002) עם 63K ק"מ בלבד, לעומת זאת ראיתי רכב אחר שהוא יד ראשונה אך עם 250K ק"מ. ברור שליד ראשונה יש את היתרונות שלה - אתה יודע מי הוא בעל הרכב ולא צריך להטריד את עצמך בחיפושים מי היו הבעלים הקודמים (וכך גם חוסך לעצמך את הסיכון שאחד הבעלים לא היה פרטי, לדוגמא ליסינג והדבר אינו מצוין ברישיון). עם זאת, רכב שעבר 250K ואינו רכב דיזל, הוא רכב שהמנוע שלו במצב עייפות מתקדם, כך שלמרות שהרכב יד ראשונה אתה בעצם מקבל פה רכב עם שאמינות המנוע שלו מוטלת בספק. כמובן שרכב כזה יימכר מתחת למחירון (משמעותית) אך גם רכב יד 3 מודל 2002 יימכר מתחת ל…
הודעה אחרונה מאת Carcar21, -
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קורולה שנת 2013 עם 28 אלף קילומטר ב60 אלף שקל או קורולה 2016 עם 90 אלף קילומטר? או יונדאי i35 2014 עם 56 אלף קילומטר ב43 אלף שקל וצריך לתקן משהו קטן בטמבון
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים. מבקש המלצה לרכב חדש בעל גישה נוחה לכניסה וליציאה, לא חובה ג'יפון, אבל שיהיה קצת יותר גבוה מהמקובל. גודל קטן-בינוני, שדה ראיה טוב, מודרני, בטיחותי, לא רועש וביצועים סבירים. מיועד לאנשים מבוגרים שמכרו מאזדה 2 בגלל שהיא נמוכה להם. טווח המחיר הוא עד 120k. יש חיה כזו? תודה רבה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת עד כמה זה פרקטי להזמין רכב כזה ללא יכולת טעינה בבית (לפחות לא בקרוב)... השאלות: 1. בנסיעה עצבנית ללא עליות / ירידות, עם מזגן במזג אוויר של הקיץ בארץ (ואולי עם הפעלה של פיצרים נדרשים ביום יום), כמה ירידת טווח אני צפוי לקבל (באחוזים, כי אני לא צפוי לטעון אותו ל 100%) ? 2. אני מבין שכדאי להטעין את הרכב של 80% בערך, בהנחה שאני טוען ב SUPERCHARGER רק / לרוב, כמה זמן יקח לטעון מ 20% ו מ 5% ל 80 % ול 100 % ? 3. עד כמה ה SUPERCHARGERS זמינים במהלך היום לטעינה (מה הסיכוי שאגיע ולא תהיה עמדה פנויה) ? 4. עד כמה משפיע נושא הצמיגים על הטווח (18" מול 19" שאפשר לרכוש עם הרכב) ? 5. כמה עולה החיבוריות לאינטרנט אחרי השנה הראשונה בה היא חינם ?
הודעה אחרונה מאת edward, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו זוג עם 3 ילדים (הגדול בן 4.5), וצריכים רכב, נוסף ליונדאי I20 הפיצית שלנו. כיום מסתדרים עם רכב אחד, אבל בעקבות עבודה חדשה של בעלי, הוא יקח את האוטו ומחפשים אחד שישמש בעיקר אותי עם הילדים. ההתלבטות היא אם לקנות רכב של 5 מקומות, ואז יונדאי איי 30cw תספיק מבחינת מרווח מאחורה, או ללכת על 7- טויוטה ורסו (ככה הילדים ישבו בנוח ונוכל גם לאסוף חברים). כרגע לא מתכננים להגדיל את המשפחה. אשמח מאוד לעזרה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני עם 3008 פרימיום בת שנה וחצי ומאוד אהבתי את הלוק של הפורמנטר אבל ברור לי שזה רכב מעבר בדרך לחשמלית שוקל אם ללכת על הפורמנטר עכשיו ואז עוד שנה בערך לקנות את הקיה או משהו אחר ובטוח יהיו תוך שנה מיליון אופציות.... דרך אגב, איך הפורמנטר בגרסת 1.5? הבנתי גיר רטוב בקטע מפתיע עבור המנוע הזה... בברכה, אורי
הודעה אחרונה מאת shualy, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הסקודה נראית לי טיפה יותר יפה ונעימה מבפנים (עשיתי בה נסיעת מבחן) הסיאט נראית עם ריפוד על הדלתות זול למדיי, אפילו מעט אומלל .. אבל מצד שני הבגאז' נראה מעט גדול יותר (לכאורה לפי הנתונים היבשים הוא 10 ליטר גדול יותר, אבל אני לא בטוח שהמדידות האלה נכונות, כי ראיתי קצת שונות בנתונים באינטרנט) אני מניח שאני לא הראשון שמתלבט בינהם, אשמח לשמוע דעות לפה ולשם. אם מישהו יודע להגיד מידות מדוייקות של הבגאז', מבחינת עומק בכל אחד מהרכבים אני אשמח גם (באינטרנט לא מצאתי)
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אז אישתי בהיריון תאומים (ראשונים) ונאלצתי למכור את הרכב שלי (אבארט) בשביל לקנות רכב גדול ובטוח יותר. אישתי רוצה ג׳יפון ופחות רכב נמוך, חשוב להדגיש שיש עוד רכב בבית (יונדאי I30 2010 והוא ישאר כרכב שני). לאחר קריאה מעמיקה פה בפורום הגעתי לכמה אופציות סופיות ואשמח להכוונה שלכם המומחים: קיה ספורטאז קיה נירו מאזדה CX-5 מה חשוב לנו ברכב: בטיחות (קודם לכל) תא מטען שיספיק לעגלת תאומים ומזוודה (יש משפחה בצפון אז נוסעים פעם בחודש) אמינות חסכוני יחסית תקציב : 90,000-100,000 מעדיף להתרכז ברכבים יפנים/קוריאניים עקב היסטוריה לא פשוטה עם שאר היצרניות כמה שאלות ודגשים שקצת אני לא סגור עליהם…
הודעה אחרונה מאת moranbh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקניית טויוטה קורולה ? או שזה לא כזה משנה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,056 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- matan_mil
- Avia
- סידן
- aviaviavi
- איציק נ.
- gpm11
- bv12
- ypz
- sperial
- WideFocus
- laviil
- amirtoar