Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חדש כאן נעים מאוד.

חשבתי להחליף את הגרוטאה שיש לי ולרכוש רכב חדש.

לא יודע עדיין אם חדש מהחברה או שנת 2019 ומעלה (בקאמיק יש רק 2020 ומעלה).

קראתי קצת באינטרנט ושאלתי בכל מיני מקומות ודי התרשמי מהסקודה קאמיק.

הבעיה היא שבכל מקום שאתה שואל אנשים שיש להם את הרכב הזה הם תמיד יגידו דברים טובים ואני רוצה לשמוע גם את הצד השני.

אשמח לשמוע דעתכם בנושא, האם הרכב נחשב לטוב? אמין? בעיות שיש בו? וכל דבר אחר שיכול לעניין.

הבנתי שיש בעיות של רעש למשל בחלון נהג, בעיות רעש מהדשבורד ושעדכוני תוכנה אפשר לעשות רק במוסך מרכזי.

אציין שאני רוכש את הרכב לעצמי, עבור משפחה של 4 נפשות.

2 ילדים קטנים שזה בעצם 2 כסאות בטיחות (התרשמי שיש ברכב מערכת ביטול כרית אוויר מקדימה ומזגן לנוסעים מאחור).

מאחור הרכב נראה מאוד מרווח ויתאים לשתי כסאות, לא בטוח שיתאים לשלוש במידת הצורך אך לא רואה כרגע סיבה לקבל החלטה לפי זה.

מבחינת תא המטען הוא היה נראה לי די קטן אבל לא היה עלי אפשרות לבדוק מה נכנס ומה לא כאשר ראיתי רכב כזה (לא הייתי בסוכנות, ראיתי אצל בן משפחה).

מבחינת חווית הנהיגה, עשה רושם שמדובר בכלי חזק מאוד.

אני מדבר על המנוע 1.5.

אשמח לדעתכם!

תודה רבה!

דור

פורסם

שלום,  איפה הרכב צפוי לנסוע רוב הזמן, בכבישים פתוחים או בעיר/ פקקים?

הגיר הרובוטי שיש בקאמיק ( וברכבים נוספים של קבוצת פולקסוואגן ) ייתן פחות שקט בנסיעות עירוניות או עמידה בפקקים - המצמדים נשחקים יותר מהר, גם מוח הגיר יכול להזדקק להחלפה. יש לזה משמעות במיוחד במידה ותקנה רכב משומש עם אחריות יחסית קצרה.

למה שתיארת הייתי שוקל קיה נירו - יש לה בגאז' יותר גדול, הרכב יותר מרווח.  הוא גם לא חלש ומאוד חסכוני.

• רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כדאי היה לציין שגם לנירו יש גיר רובוטי כפול מצמדים.

מוח הגיר בשנתונים האחרונים לא נחשב בעייתי כפי שהיה בעבר.

החלפת קלאצ'ים מחוץ למוסכי היבואן תעלה 3500-4000₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הגירים הרובוטיים ברכבים היברידיים לא מתבלים כמו ברכבי בנזין, וזה מניסיון של מספיק שנים עם נירו/ איוניק

• אהבתי 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנסיעה עירונית בקיה נירו לא מורגשת מכה בהחלפות ההילוכים
מאחר והרכב נעזר במנוע החשמלי בתחילת הנסיעה.
זאת להבדיל מהרכבים של קבוצת פולקסוואגן
שבהם גיר בעייתי בנסיעות עירוניות ובפקקי תנועה. 

פורסם
לפני 10 שעות, vladclar כתב:

שלום,  איפה הרכב צפוי לנסוע רוב הזמן, בכבישים פתוחים או בעיר/ פקקים?

הגיר הרובוטי שיש בקאמיק ( וברכבים נוספים של קבוצת פולקסוואגן ) ייתן פחות שקט בנסיעות עירוניות או עמידה בפקקים - המצמדים נשחקים יותר מהר, גם מוח הגיר יכול להזדקק להחלפה. יש לזה משמעות במיוחד במידה ותקנה רכב משומש עם אחריות יחסית קצרה.

למה שתיארת הייתי שוקל קיה נירו - יש לה בגאז' יותר גדול, הרכב יותר מרווח.  הוא גם לא חלש ומאוד חסכוני.

היי

אני נוסע בממוצע כל יום בין 90 ל 100 קמ. עובד באזור נתב"ג וגר בתל מונד.

שעות הנסיעה הם בבוקר המוקדם - אין פקקים בכלל (לפני 6 בבוקר) ובדרך כלל חוזר סביב 16:00, שעות יחסית פקוקות אך חלק מהנסיעה היא רציפה (נניח 20 דקות נסיעה בפקק וכל השאר רציף).

הכביש הראשי שאני נוסע בו הוא כביש 4.

נמצא על הכבישים בממוצע שעתיים ביום.

את קיה נירו ספציפית אני ממש לא אוהב ולא מתחבר אז הרכב פחות רלוונטי.

פורסם (נערך)

אם זה תוואי הנסיעה , אני לא רואה סיבה למה לא לקנות קאמיק.  אולי בראייה קדימה ולטובת בגאז' יותר גדול,  אפשר לפזול על סיאט  אטקה או סקודה קארוק. אבל זה כבר עניין כלכלי.

נ.ב. למען אריכות חיי המצמדים, בנסיעה פקוקה , ברכבים האלה כדאי עד כמה שניתן להימנע ממצב "זחילה" ( לתת לרכב להתגלגל בהילוך ראשון- שני תוך כדי לחיצה על דוושת הבלם). עניין של הרגל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם (נערך)

לא, הבלאי של המצמדים נוצר בהעברה תקופה של הילוכים 1-2 וכאשר מחזיקים חצי ברקס בזחילה. 

זה משהו מצטבר בכמה עשרות אלפי קילומטרים. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

למה לא?

נסיעה ב-M על הילוך ראשון ומשיכה שלו עד 10-12 קמ"ש זה בדיוק מה שמונע את ההעברה המוקדמת להילוך שני ולזה שהקלאץ' "מוחזק" בחצי קלאץ' על 4-5 קמ"ש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...