ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום היום לקחתי יונדאי טוסון 2009 לנסיעה לפני בדיקה במכון ( לצערי המכון היה סגור ודיחיתי למחר). בסיום הנסיעה שהאוטו הרגיש באמת כנוסע טוב גם ההגגה ההילוכים הסחיבה הכל נשמע והרגיש טוב. יצאתי מחוץ לרכב והרגשתי שפנסי הרכב היו חמים, כששאלתי האם יש מד חום למנוע אמר לי שרק במידה והרכב מתחמם נדלקת נורה לוח ( לא הייתה שום נורה- ונסענו מעל 50 דק) האם זה נורמלי ? מה כדאי לבדוק ? מחר על הבוקר אני מכניס למכון בדיקה . תודה
הודעה אחרונה מאת tulik, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, מחפשים רכב שיוכל להכיל במושב האחורי 2 כיסאות בטיחות מסיביים (ברייטקס)+ אדם מבוגר ובהמשך 3 מושבים - אפילו מתלבטים אם פשוט ללכת על רכב 7 מקומות אחד הפרמטרים החשובים הוא מזגן במושב האחורי. מיועד לנסיעות בינעירוניות בעיקר. תקציב של עד 50-60k. תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 32 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
כנראה מצטמצם לאחת משתי אלה. מעוניין לקנות מלובינסקי או אופרייט בשביל השקט הנפשי שבאחריות (שלא באה בחינם). בשתי אלה אפשר לקנות 2018 (אולי גם 2008) כך שסיפור הרצועה המתפוררת לא רלוונטי. בקשר לנקודה הזו רציתי לשאול את המנוסים האם אכילת השמן במנוע הזה היא רק במקרים של מנועים ש״סבלו״ עד הריקול, או שאלה סוגיות שאינן בהכרח קשורות ובעיות אכילת שמן יש גם במנועים מ-2018 והלאה. אשמח לטיפים על יתרונות/ חסרונות של כל אחד מהדגמים. בירור מחירים של קורולה/איוניק באותן סוכנויות מעלה הבדל בסדר גודל של עד 20-30 אלף. האם זה משקף הבדל באמינות או שמדובר באותו מוניטין מפוקפק מהעבר שכבר לא רלוונטי לדגמים האלה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי ראיתי רכב בנקסט קאר בחיפה שמצא חן בעיניי, אבל הם אומרים שאין להם ספר טיפולים. מישהו קנה מהם? אמינים?
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לשאלה..אני מצטער מראש על הבורות בשאלה..אני בן 27 ואני מחפש רכב ספורטיבי יד 2 התקציב שלי הוא 120 אלף שקל מצאתי כמה דגמים..brz 2015 שממש רציתי עם 110000 קילומטר ולאחרונה מצאתי אודי s1 2014 עם 60 אלף קילומטר יד 1..רציתי לשאול את דעתכם האם זה נכון שאוטו אירופאי הרבה פחות אמין מאוטו יפני?מה הייתם לוקחים בחשבון?האם השנה משנה?במידה ושני הרכבים תקינים לאיזה פרמטרים כדי לשים לב?חשוב לציין שהרכבים הם ידניים תודה מראש על העזרה!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום למומחים. מתלבט בין וורסו 2017, 170000 ק"מ, לבין אוטלנדר 2014, 135000 ק"מ. את שניהם מציעים לי ב 70000 ש"ח. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת אליעזר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, סוף סוף הצלחתי להסגר על תקציב! אני מחפש סופר מיני אוטומטית בשנתונים מתקדמים, אני עובר מפג'ו 107 רובוטית שנת 14 אז מבחינתי זו קפיצה ברמה. האופציות שלי הן סוויפט 2018, רנו קליאו 2018 ומאזדה 2 2017, פיג'ו 208 2018, מבין אלה אני נוטה לכיוון הסוויפט למרות שקצת קשה למצוא אבל מצד שני גם מאזדה לא פשוט למצוא ואילו את הקליאו אני פוגש הרבה. דעתכם על האופציה העדיפה מבין הארבע וכן רמות גימור, מבחינה של נוחות אמינות וחסכון. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אז כפי שכתבתי, מעדיפה להוציא בין 20-30 אלף אך נתפשר גם עד 35 עבור משהו שישמע ממש טוב... רוצים שיתאים ל-3 ילדים מאחורה, אז צריך להיות רחב מצד שני, אנחנו נוסעים הרבה (כ-30 אלף בשנה) ולכן הוא צריך להיות כמה שיותר חסכוני. מה מומלץ לדעתכם? תודה רבה דבורה
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 956 צפיות
יש לי תקציב לקניית רכב של 35 אלף. קיבלתי המלצות לקניית רכב יפני או קוריאני. יש לי התלבטות בין ניסן ג'וק לבין יונדאי i30 אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. איזה כדאי לי לקחת ומה היתרון שלו על האחר. תודה לעונים!!
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 15 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב, אשמח לקבל המלצות עבור רכב פנאי/ג'יפון אמין בתקציב 180k-220k. מעוניין ברכב חדש ומאובזר מהחברה שישמש בעיקר לנסיעה בתוך העיר (עד 10k בשנה). מחפש רכב נוח ואמין עם מזגן חזק שישרת אותי כמה שנים טובות בלי לרוץ למוסכים. הרכב מיועד בעיקר להורה ושלושה ילדים. בחנתי את פיג'ו 3008 מקרוב והרגשתי שהרכב קטן. לא יצא לי לבדוק עוד רכבים. כל מידע יתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, פתחתי עסק שמצריך רכב עם תא מטען גדול (ציוד ומכונה). בנוסף יש גם תינוק בן חצי שנה שיש לו את הציוד שלו כרגע זו עגלה ותיק אם זה רק לצאת לסיבוב לים או לקניון.. כרגע יש לי פאביה שאם אני ישתמש בה לעבודה לא ישאר לי מקום בכלל אפילו לא לקניות וממש לא בא לי כל פעם שאני יוצא עם המשפחה או לקניות להוציא את הציוד ולהחזיר לאוטו כזה אני מפונק 🙃. חשבתי על הקאדי החדשה אך לצערי אין במלאי ויגיע לקראת סוף שנה אם בכלל. לכן מחפש אופציות אחרות. חשבתי על ברלינגו או אופל קובו
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, דוד שלי חושב להחליף את הגולף 2015 שלו לאחד מהרכבים בכותרת, המחירים הם 200-230 אלף ש"ח. על מי מבין שני הרכבים אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
100 ק"מ נסיעה עבודה הבית (חמישה ימים בשבוע) אמורים להיות 2 כיסאות בטיחות לילדים לפיזור בגנים בעיר ככה שצריך להיות מקום אבל בשביל נסיעה של 5 דק' לא חושב שצריך מקום מרווח מעוניין בשנתון גבוה יחסית 2015+ כמובן האינסטינקט הישראלי שלי חושב על טויוטה יאריס אבל גם מאזדה יכול להיות רעיון מחיר אני עדיין לא סגור אבל אם חשבתי על טויוטה או מאזדה אז כנראה טסלה או פורשה זה מחיר מוגזם בשבילי
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני במצב ממש בעייתי, עד היום אני עם יונדאי גטס, תמיד רציתי להתקדם ולהשתדרג אבל דחיתי את זה. הפעם אין לי כלכך אפשרות הגטס שלי גוססת. אני מחפש רכב בתקציבים האלו, ולא מוצא. למה? אני חושב שאני יודע, אני דיי מקובע על דברים ספציפיים... בגדול חשוב לי יחסית רכב שישמור על קו מראה צעיר, ובנוסף חייב טורבו אחרי שהבנתי את זה שנים עם הגטס טורבו זה חובה. אני גם אוהב סאן רוף, אבל יכול להתפשר על זה. ומאוד מאוד רוצה רכב עם קילומטרז נמוך.. חשבתי על איבזיות ספורט למינהם, לא מוצא משהו שמספק את הרצון שלי גם מבחינת הידיים וגם קילומטר.. אני כבר שוקל לעשות ליסינג על I20 הצורה החדשה שממש אהבתי אותה ויש לה הכל, חוץ מסאן רוף.
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על העצות המעולות שלכם! מחפש רכב מרווח בפנים, שיהיה נח להכניס/להוציא שני ילדים לבוסטרים. עדיף ישיבה גבוהה מעל הכביש, או לפחות לא נמוך מאוד. אנחנו שני נהגים גבוהים ומחפשים גם הנדסת אנוש טובה ברכב. מטרה: נסיעה עירונית רוב הזמן, לפעמים נסיעות ארוכות יותר (זה רכב שני). צפוי לעשות פחות מ-8,000 ק"מ בשנה. ביצועים - שיקול זניח. אחרי חיפוש ממושך של שנתון 2016 ומעלה, ק"מ נמוך מ-100,000, הבנתי שאין כמעט כלום בתקציב 50K (אנחנו לא מחפשים רכב קטן מאוד משיקולים שונים). השאלה: אתם ממליצים ללכת אחורה בשנתון / לעלות בק"מ עם רכב ספציפי שנחשב אמין? איזה רכב למשל?
הודעה אחרונה מאת דר. ע, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתעניין קלות בשדרוג הרכב הקיים (קרוז סטיישן) למאליבו החדשה (עם הגיר הרציף). טרם נסיעת מבחן, למה לשים לב? הרכב מרווח? ארגיש ירידה בגודל תא המטען? איך יחידת הכוח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, אני ממש אשמח לעזרה. אני מחפש רכב עם מטען גדול וגבוה (עדיפות לג'יפון). מה חשוב לי: 1. מנוע לא עייף, נוסע כרגע על tsi וממש מבסוט. 2. תא מטען של 500+ ליטר, 5 דלתות. 3. כמה שיותר עזרי בטיחות, חיישנים קדמיים יהיה מצויין, אבל לא חובה. 4. איבזור טוב, שלא יהיה מיושן מבפנים. רצוי מצלמת רוורס, מולטימדיה עם מסך 8 אינץ. 5. רצוי שנתון 2017+ 6. כמובן אמינות ושלא יזלול דלק כמו מטורף, נסועה של 20k בשנה. יש חיה כזאת בטווח מחירים של 85k? ממש רציתי אטקה/קארוק/טיגואן, אבל זה מעל לתקציב וגם 85k זה הרצה העליון של התקציב שלי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת moranbh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום מבקש לברר למקום העבודה שלי. מתלבטים על שני רכבי פיקאסו / ספייסטורר יד שנייה לאחד מנוע 1600 דיזל, לשני 2000 דיזל לרכב יוצמד וו גרירה בשביל לגרור עגלה מידי פעם שאלות: 1.איזה מנוע אמין יותר ויחזיק לאורך שנים 2. בהנחה שהרכב יצטרך לסחוב עגלה מידי פעם הוא עלול להתאמץ יותר, איזה מנוע מתאים יותר ויישחק פחות לאורך הזמן בגלל הנגרר. המוסך שלנו מתעקש על מנוע ה2000, האם הוא צודק?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מחפש לקנות רכב אמין וזריז החל משנתונים 2014-2013. תקציב עד 40 אלף רצוי שיאפשר גם קילומטראז נמוך שמתי עין על רנו קליאו ידנית מנוע 0.9 שנת 2017 פיאט טיפו גם כן ידנית שנת 2017 קראתי גם המלצות על ספארק ועל מאזדה 2 אשמח לשמוע איך הרכבים ברשימה ביחס אחד לשני ומי מהם יהיה הזריז ביותר והאמין ביותר. בנוסף אשמח לשמוע המלצות על רכבים נוספים העונים לדרישות. תודה.
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! כבר כמה חודשים שאני מתלבט איזה רכב לקנות. אני לא כ"כ בקיא בשוק הרכב והייתי שמח לקבל המלצות על רכב שיענה על כמה צרכים: 1. בגאז' סביר - שאפשר יהיה להכניס לפחות עגלה 2. צריכת דלק 3.בטיחות 4. טיפולים\חלקי חילוף במחיר סביר 5.אמין 6. עד 65,000 ש"ח משנת 2016 והלאה 7. חייב להיות האצ'בק בגלל מצב החנייה בינתיים בדקתי טויטה יאריס (בגאז' קטן מדי) ו -יונדאי i20/i30 אני יחסית גמיש ככה שאם רכב הוא שנה פחות או טיפה יותר יקר אבל מומלץ אשמח לשמוע גם. על איזה עוד רכבים מומלץ להסתכל?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי לכם, הcx5 שלי נגנבה לפני חודש.. התרגלנו במשפחה לרכב גדול וגבוה.. במסגרת התקציב שאפשרי לי שואף לפיז׳ו 3008 2018 אבל קשה למצוא בקמ סביר. ראיתי כמה אופציות לפורד קוגה טיטניום עם קמ נמוך ומחיר ממש בתקציב. אשמח לדעתכם , בעיקר אם יש כאן בעלי הרכב או שמכירים מקרוב.. תודה!
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני רוצה בתקופה הקרובה לקנות סופרמיני חדשה. חשבתי על טויוטה יאריס, אם כי אני לא נעול על זה. יש לה דגם עם מנוע בנזין בלבד ודגם היברידי. ההבדל במחיר המחירון ביניהם הוא 9000 ש"ח. עכשיו יש הנחה במס על רכבים היברידיים, שתתבטל בסוף השנה. על פניו נראה כאילו שווה לנצל את ההנחה במס. אלא שאם מסתכלים על העלות הכוללת, אני תוהה אם בעצם הרכב ההיברידי ממש לא משתלם. לפי נתוני היצרן בשימוש משולב ההיברידית צורכת 1.3 ליטר בנזין פחות ל-100 ק"מ. מחיר בנזין היום הוא 6.36 ש"ח לליטר. ז"א נסיעה בהיברידית חוסכת 8.27 ש"ח ל-100 ק"מ. החיסכון בדלק יכסה את הפרש המחיר אחרי 108 אלף ק"מ. עם זאת בהיברידית יש יותר חלקים שיכולים להתקלקל, כך שאני מניח שהוצאות הטיפול עליה יהיו יותר גבוהות. יש 5 שנים אחריו…
הודעה אחרונה מאת פלוני אלמוני, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד לקנות אופל מריבה 2016. יד 1, ק"מ נמוך מאוד באופן קיצוני, ללא תאונות, ספר טיפולים מוקפד. בבדיקה עלו הממצאים הבאים - אולי יש כאן אנשים שיוכלו לתת לי הערכה לגבי עלות הטיפול שאצטרך לעשות? 1. מערכת קירור: "תקלות קירור מנוע. לתקן מערכת + חוסר מים במערכת, מערכת קירור מנוע לקויה לתיקון." 2. מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): "לתקן מגבר בלם". תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים, אני כבר שנה בעלים של מאזדה 2 2015 אוט', רכב מעולה מכל הבחינות שחשובות לי; נראה טוב בעיני, זריזה, קטנה ונסיעה יחסית נוחה. הבעיה שלי איתה זה הדלק, בהתחלה לא לקחתי ברצינות את עניין הדלק למרות האזהרות שקיבלתי אבל עכשיו אני לגמרי מתוודה בטעות. חשבתי על להחליף את המאזדה בסוזוקי איגינס אוט' 17'~19', מבחינת גודל, עיצוב ולפי מה שהבנתי גם בחיסכון בדלק היא שווה את זה אני לא מבין גדול בעולם הרכב אז רציתי להתייעץ אתכם, יש אולי לאיגינס מחלות שאתם מכירים שדווקא הייתם ממליצים לי להישאר עם המאזדה? והאם החיסכון בדלק יהיה כזה שיורגש או שמדובר בסטיית תקן לא מורגשת.... נוסע בשנה באזור ה15~20 אלף, רוב הנסיעות בכביש לא עירוני תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי כולם, אני נאלץ לרכוש רכב, ומאוד מבולבל מהמבחר וה״סוגים״ השונים. לצערי הדרישות לא מוגדרות כמו שצריך, אבל בגדול, חשוב לי רכב בטיחותי ואמין, שיהיה נוח לנסיעות בפקקים (מנסיון מדובר על שעה - שעה וחצי לכל כיוון). הרכב כנראה יסע בסביבות 15 אלף ק״מ בשנה (זה לא וודאי, אבל זה הכיוון). אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה (הרבה) שאלות בנושא אמינות רכבים, על מנת שאוכל לצמצם את מבחר הרכבים שאני מסתכל עליהם. 1. בעבר נהגו לומר שהרכבים הקוריאנים, ובעיקר היפנים, נחשבים אמינים, בעוד הרכבים האירופאים, ובעיקר הצרפתים, נחשבים לא אמינים. האם כיום, כשרכבים מ״חברות״ שונות חולקים הרבה מכלולים, זה עדיין נכון? (אם זה בכלל היה נכון בעבר...) או שאין מניעה לרכוש רכב אירו…
הודעה אחרונה מאת avngas, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי מה עדיף סיאט איביזה reference ידני 1.4 שנת 2012 יד 2 159,000 קמ או סקודה פאביה ambition ידני 1.4 שנת 2013 יד 3 132,000 קמ תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בבירורים שאני עושה לקראת רכישת רכב שמתי לב לפער עצום במחירים בין שני השנתונים. לפי יד 2 ה-2016 נכנסת בתקציב אבל המחירים של ה-2017 כפולים בערך. מה הסיבה? היה שינוי דרמטי בין שני השנתונים? שניהם 1600, 165 כ״ס. אגב, איך צריכת הדלק של המנוע הזה לעומת הפיורטק טורבו של הקקטוס וה-2008?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מחפש המלצה על רכב בנזין משפחתי עם הנתונים הבאים: רחב מאחורה (מקום ל3 בני נוער) בגז' גדול בטיחותי צריכת דלק נמוכה זיהום אוויר נמוך תקציב עד 70,000 ש"ח אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש לקנות רכב ומידי פעם עולה לי פרסום של האתר כונס אונליין - konesonline.co.il . מישהו התנסה בקניית רכב מהאתר הנ"ל? אם כן מה התהליך והאם יש עלויות נלוות?
הודעה אחרונה מאת Anu, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מאזדה 3 2014 יד שלישית, עשתה 130. מחיר סופי 39,000. דגפ קומפורט, יד ראשונה ליסינג. מבחינתי נראה טוב והמוכר אמין, מחר הולך לעשות בדיקה - למה כדאי לשים לב? מי שמכיר, מכון בדיקות מומלץ באיזור? (לא שגב)
הודעה אחרונה מאת Matan1515,
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 727 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מלטבשי
- Seriesone
- Mike Lowrey
- NAPOLEON
- pooh-bear
- mottis
- dav9
- פינדר
- om2
- benny62
- Yuvalino
- rolling_stony