ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אשתי העקשנית רוצה ג'יפון, אבל לא חובה. נסועה של 20,000 ק"מ בשנה בעיקר בינעירוני, רכב אמין וזול לתחזוקה. חשבתי על C4 קקטוס וכן על סוזוקי ויטארה. מה דעתכם עליהם?? יש המלצות נוספות? יש מה לחשוש מסיטרואן כפי שתמיד הפחידו אותנו?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב לראשונה וחושב ללכת על יד שניה (לא קשה לנחש מדוע 😪) אשמח לשמוע מהמנוסים שבחבורה מה הם הצעדים שעלי לעשות בכדי לדעת שלא מפילים אותי בפח
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אנו מחפשים רכב חזק (שיכול לסחוב תא מטען מלא בכלי עבודה+ מזגן) ואמין לנהג+ 3 נוסעים, בעל תא מטען גדול (לפחות 360 ליטר), חסכוני בדלק ככל האפשר. משנת 2017 ואילך במחיר עד 60,000 שח. לא משנה סוג המנוע (דיזל/בנזין) וההילוכים (ידני/אוטומט). מתלבטים אם ללכת על רכב פרטי ואם כן- איזה? או על מסחרי קטן כדוגמת ברלינגו. על אילו רכבים הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
מתעניין ברכב משנת 2008 והוא לא מופיע במאגר משרד התחבורה אין טעות במספר הרכב ולא מדובר ברכב מיבוא אישי מה זה אומר שהוא לא מופיע? סתם באג? יש דרך לתקן את זה?
הודעה אחרונה מאת G Gabi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי עדיין בודק עבור מקום העבודה רכב יד שניה. מתקשים לקבל החלטה... נקווה שנוכל להיעזר כאן די סגורים על הכיוון מבחינת הצרכים פיקאסו c4 דיזל מנוע 2000 בציר 2017 כמה שאלות. 1.בהנחה שטופל במוסך מורשה האם אכן הדגם הספציפי הנל אמין מספיק ויכול לשמש אותנו חמש שנים לפחות? או שידוע על בעיות ספציפיות לדגם. 2. האם זה נכון שאם ירצו, יהיה ממש קשה למכור את הרכב? 3. שאלה הכי חשובה: כמה לשלם על הרכב? מחירון, מעל המחירון, הרבה מתחת למחירון? מה מחיר הוגן לרכב כזה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רנו מגאן גרנד טור-סטיישן שנת 2019, עשתה 81,000 קילומטר מליסינג, עם אחריות יצרן עדיין לעומת זאת יש- טויוטה אוריס היברידית סטיישן שנת 2018 עשתה 82,500 קילומטר, שם יש גם את עניין הבטריה שצריך להרחיב אחריות בעוד 18 אלף קילומטר. מה עדיף? במידה ואני אחד שנוסע הרבה אבל מתכנן למכור את הרכב בעוד 4 שנים בערך. אשמח שמי שנותן תשובה ייפרט גם
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, 1. העניין העיקרי מבחינתי הוא חישוב ירידת ערך של הרכב: להבנתי, חברות הביטוח מתייחסות למחירון לוי יצחק, כך שמקרה של גניבה או תאונה אני מניח שזה המחירון הקובע. מה אומר המחירון בעניין הזה? (כבר שמעתי טענות שנעות בין 25% "כי ליסינג זה ליסינג", דרך 14% "כי זה מה שכתוב במחירון" (לא יודע אם זה נכון), ועד 5% "כי זה רק מימון והרכב הוא פרטי מבחינה מעשית", אבל כל הטענות האלה פחות משנות כאשר מדובר בחברת ביטוח...). איך אנשים בשוק הפרטי של רכבים יד שניה מתייחסים לזה? (זה תלוי בכמה הרכב מבוקש? סתם כושר מיקוח? מחירון יד 2? מחירון לוי יצחק?) 2. האם עסקה כזו היא כדאית רק אם ההנחה שאני מקבל היא גדולה / שווה להפחתה במחיר הרכב? (במילים אחרות, מת…
הודעה אחרונה מאת KZ, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חושב לקנות רכב מטרייד אין (רשמי) ויכול לחכות עם זה. אני זוכר משנים קודמות שבחגים יש הרבה פרסומות של סוכנויות רכב המבטיחות מבצעים מדהימים אבל אין לי מושג אם באמת יש בזה משהו. מישהו במקרה יודע אם יש מבצעים אמיתיים בתקופת החגים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, שאלה לגבי הרכב הזה - מישהו מכיר להמליץ/לא? מחיר מבוקש 65,000 ק"מ 165 החליף גיר. נראה טוב אבל אני ממש לא מכיר את הרכב ולא מוצא מידע יעיל עליו. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת אלי41, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, חשבתי רק על ספארק , אבל אולי פספסתי משהו. איזה עוד אפשרויות קיימות בגזרת המיני חדשה מהחברה בהנחה שחייב גיר אוטומט (גיר רובוטי לא בא בחשבון) ושיכול לסחוב בצורה נורמלית בתנועה בינעירונית. רכב מיועד למבוגר בודד ככה ששאר הפרמטרים פחות חשובים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפשת רכב משפחתי אמין נוח ומרווח מאחור לשלושה ילדים גדולים. חשוב שיהיה עם פתחי איוורור גם מאחור (כדי שישרדו נסיעות איתי) ושיהיה מנוע שיצלח מדי פעם בטיולים את העליות של ירושלים והצפון בקלות. שנים נוהגת בלנסר ומאוד אוהבת את הנהיגה בו (פרט לקושי שלו לסחוב בעליות). התקציב נמוך 30-40 אלף שקל. האם יש חיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת צינימיני, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אנחנו זוג עם 2 ילדים, רוב הנסיעות בתוך העיר רנו פלואנס 2.0 שנת 2011, 170 ק"מ יד שנייה גם היד השנייה פרטית פורד פוקוס 2014 סדאן, 150 ק"מ יד שנייה יד ראשונה ליסינג שניהם בסביבות ה17-18 אלף שקל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, שמתי לב שטויוטה פריוס לא עולה יותר מטויטה קורולה, למרות שבמבט ראשוני זה נראה יותר גדול ויותר שווה, ניסיתי למצוא הבדלים. אבל מעבר לזה שהפריוס הוא 76 כ"ס והקורולה 110 כ"ס, לא מצאתי עוד סיבות שישוו את המחירים. אז מה באמת המשמעות של 76 כ"ס ו 110 כ"ס. אני באמת לא יודע. תודה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בשעה טובה נוסף ילד למשפחה ועכשיו אנחנו שישה. הקטן עד עכשיו בבוסטר עם גב לעוד שנתיים בערך. לא טיילים גדולים, אבל כן נוסעים למשפחה בסוף שבוע בהרכב מלא, ולפחות בהתחלה נצטרך גם עגלה עם אמבטיה. מעריך שנחזיק ברכב 7 עד 10 שנים. 0 ק"מ אופציה רלוונטית. אנחנו מתלבטים בין האפשרויות הבאות אבל פתוחים להצעות: 1. קיה סורנטו חדשה, אפשרות לטרייד אין על הקיה סיד הנוכחית, הולך להתעניין מחר 2. סורנטו משומשת בת שנתיים, גג שלוש 3. שברולט טרווארס, חדשה או משומשת עד גיל 3 4. פג'ו 5008 חדשה, גרסת 1.6 טורבו בנזין 5. סיטרואן גראנד פיקסו חדשה, חושש קצת מהמנוע 1.2 טורבו 6.רנו גרנד סניק, נסענו 3 שבועות בצרפת על אחת כזו, רכב מוצלח אין ספק, חושש כי…
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב, מבחינת אמינות,גיר,מנוע יש דברים שצריך לדעת? יש רכב אחר באזור ה70 שעדיף? חשבתי אולי כל מאזדה 3 מה אומרים?
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, אני מנסה להבין איך נראה אישור ליסינג נהג יחיד ואילו פרטים הוא צריך להכיל תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי. רוצה לקנות רכב (סוזוקי קרוסאובר 2016) ויש פער משמעותי בין המחירון של יד 2 לבין המחירון של לוי יצחק.... אחד מראה 69,000 והשני מראה 62,000. מה אני עושה עם זה למען השם? המוכר כמובן נדלק על המחיר הגבוה..... אני פחות.... איך יודעים לפי איזה מחירון ללכת?
הודעה אחרונה מאת אילן01230123, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי. אני רוצה לרכוש סוזוקי סוויפט היברידית 2021. יש שם סוללה חשמלית קטנה שממוקמת מתחת לכסא של הנהג..... מישו יודע לענות במקצועיות עד כמה זה מסוכן לנהג? ברמת קרינה מצטברת..... תודה 😀
הודעה אחרונה מאת אילן01230123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
רציתי לדעת מה רמת האמינות שלה יש שנתונים יותר מומלצים? פחות מומלצים? ממה שהבנתי הגיר הוא רובוטי, האם יש לו מחלות ידועות? ובכללי מה לבדוק לפני קנייה, תודה
הודעה אחרונה מאת ניר נינג׳ה, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טויוטה קורולה שנת 1994 יד שניה אוטומטי 261 אלף ק"מ, אני מחזיק בו 20 שנה. 4 חלונות חשמל, צמיגים חדשים, אלטרנטור חדש, מצבר חדש. מטופל כל חייו במוסך מורשה של טויוטה. הרכב מטופל ומתוחזק ברמה הכי גבוהה שיש. יש לי את כל היסטוריית הטיפולים והתיקונים של הרכב ב-20 שנה. ממש בימים האחרונים עברתי טסט. כמה שווה אוטו כזה?
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
אנחנו זוג + תינוק ומחפשים רכב משפחתי לנסיעה משולבת (65% בין-עירוני) של 20-25 אלף ק"מ שנתי. הרכב צריך להיות אוטומטי אבל לא משנה לי אם הרכב בצורת ג'יפון, סדאן, מנהלים או SW וכן הלאה. הדגשים העיקריים הם: בטיחות, אמינות וגודל סביר של תא מטען. בטיחות אקטיבית תהיה בונוס אבל יותר חשוב בטיחות לא אקטיבית (כריות אוויר, מבחני ריסוק וכן הלאה). אני מחפש מציאה במובן של VFM בשוק היד השנייה. כלומר, מותג או דגם שסובל מתדמית בעייתית ולכן מחירו נמוך מאד בשוק יד שנייה, אך לאמיתו של דבר מדובר בדגם אמין (עד כמה שאפשר). עשיתי דבר דומה כשרכשתי את הפיאט פנדה הנאמנה שברשותי... אחרי שיטוט בפורום האפשרות שעלתה היא מנוע פיורטק 1.2 של PSA (טורבו-בנזין 110-130…
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מתלבט בין טויוטה אייגו/יונדאי i10/פיקנטו. אשתי מעדיפה את האייגו, בעיקר בגלל מראה. יש איזשהם המלצות או העדפות בין המכוניות האלה או מכוניות אחרות בקבוצה. תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת sniper434, -
-
הונדה גא'ז
מאת Haim92-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, מעוניין לרכוש הונדה ג'אז שנת 2017 או 2018. אשמח לקבל חוות דעת ל-2 הרכבים: הונדה ג'אז דגם טרנד שנת 2018 (נובמבר) 95,000 ק"מ- יד ראשונה מהשכרה- מחיר מבוקש 60,000 הונדה ג'אז דגם קומפורט שנת 2017 (אוקטובר) יד 2 פרטי, 92000 ק"מ- מחיר מבוקש 60,000 תודה חברים
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברים, למרות שמדובר בטיוטה רוצה לוודא- האם ידוע על בעיות בדגם של אוריס 2013 הדגם הבנזין הרגיל (לא ההיברדי)? דברים שצריך לשים לב אליהם? ואם יש פה בעלי אוריס בשנתונים הנל אשמח לשמוע חוות דעת
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ליסינג פרטי זה בתכלס רכב 0 ק''מ? שנרשם על שם הקונה הראשון כיד שנייה? בליסינג פרטי הבעלים של הרכב לוקח את הרכב לטיפול או שהחברה לוקחת מה ההבדל בין ליסינג פרטי לרכב רגיל שנקנה מהסוכנות
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן! אני כנראה אסגר על פ'יגו 208 טורבו דיזל ידני שנת 2018. די נעול על הרכב כי אני הולך לטחון ק"מ (סביבות ה500-600 בשבוע) אז מחפש משהו חסכוני קטן וצעיר (אני באמצע שנות ה-20) הרכב כרגע סביב ה50-60 אלף ק"מ ואני אהיה יד שנייה. יש היסטוריה של טיפולים הכל במוסך המרכזי של פיג'ו. יש איזה דברים נקודתיים שמומליץ להסתכל עליהם לבקש לדעת על הרכב? יש איזה מניעה או מחלה קשה או תקלה שחוזרת ברכב שצריך לקחת בחשבון ? לגביי טיפולים - יש הבדל משמעותי במחיר טיפול וביטוח לרכב דיזל או שזה פיקציה? כנל לגביי ה"אמינות הצרפתית", עברנו את התקופה או שבאמת יש לקחת בחשבון שהרכבים האלה לא אמינים ואני אתקע איתם במוסכים הרבה? תודה!
הודעה אחרונה מאת xGolani, -
-
אהלן אני חייל בן 20 והשימוש העיקרי שיהיה ברכב זה ליסוע לבסיס ובסופי שבוע. אשמח לשמוע חוות דעת על איזה רכבים הכי כדאי לקנות בסכום הזה ואם שווה בכלל לקנות רכב בסכום הזה.
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, אשמח לקבל המלצה לרכב (אוטומט) לנסיעה של 120 ק"מ ביום, חמישה ימים בשבוע, מהשפלה לירושלים. צריך שהרכב ישרוד נסיעה מהסוג הזה לתקופה של עד שנתיים. התקציב הוא עד 40K, אם כי רצוי פחות. דגש גדול על צריכת דלק ואמינות. צורה גודל וכו' - פחות קריטי. יצא לי להסתכל על טויוטה יאריס, מיצובישי ספייס סטאר, סוזוקי בלנו, SX4 קרוסאובר (כולם שנתון 13-15) בגלל שהבנתי שצריכת הדלק שלהם יחסית טובה, אבל המנועים יחסית חלשים ואני לא בטוח שיסחבו נסיעה כזו. מצד שני, יש את טויוטה אוריס 1.6 (לא היברידית, שנתון 11/13) והונדה סיוויק (שנתון 13/14) שחזקות יותר אבל לא באמת חסכוניות. אשמח לשמוחע את דעתכם ואיזה רכב הייתם ממליצים. תודה!
הודעה אחרונה מאת TheConductor, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שאלת בונוס - האם הייתם ממליצים ולמה? רקע - נוסע בעיקר בסופי שבוע כ 15,000 קילומטר בשנה. בטיחות חשובה לי. צריכת דלק, ביצועים, הנאה מנסיעה פחות. רק שלא יהיה סבל / רועש יכאב הגב - אבל לא מחפש משהו מדהים. יודע על סיטרואן פיקאסו / ספייסטורר. יודע שנחשב לא אמין עם בעיות חשמל ובעיות מורכבות לטיפול.
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת רכב . מדובר בסובארו XV שנת 2017. נאמר לי שנרכש מחברת אלבר ב 0 ק"מ. שהסתכלתי על רישיון הרכב אני מגלה את הפרטים הבאים : מועד עליה לכביש 10/2017.. מועד רישום בעלות : 02/2019 . שאלתי מה מקור הפער. המוכר טוען שהיבואן החליף את הרכב הקודם בגלל קילופי צבע. ז"א הבעלים קיבל רכב "חדש". האם אמור להיות מסמך שמראה מה מקור הרכב הזה? אני חושב שאולי מדובר ברכב תצוגה. שהרי בין מועד עלייה לכביש עד לרישום הבעלים עברו 16 חודשים .. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 975 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- falou
- RK
- nechmya
- SlowRide
- מחכה
- ברווז
- sperial
- McV
- פאר האורה
- flytomars
- yahaga
- itaimoto