ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מתלבט בין שלושת הדגמים (2021). מי הטוב מבין השלושה לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום אני ממש מבולבל יש אובר מידע בנושא הזה וכל אחד שאני שואל חושב משהו אחר בנושא הזה מכיוון שאני רואה שזה פורום פורה אנשים מבינים שעולם הרכבים לוקח חלק מרכזי בחייהם יש לי תקווה שפה אקבל תשובה מושכלת יש לנו אפשרות לקחת רכב מהעבודה הליסינג עם התחייבות ל3 שנים רוב המכוניות הם משפחתיות סטנדרטיות (קורולה היברידית,פריוס,איוניק,נירו,סיד וכיו"ב) על כל המכוניות התנאים פחות או יותר זהים (הבדלים של 100-200 שקל לפה או לשם בחודש) אז בגדול בשורה התחתונה מה שאשלם +- על כל רכב זה שמהשכר הנטו שלי יירדו 2200 שח ומההפרשות הסוציאליות (שכוללות גם קרן השתלמות) 500 שח. בנוסף אני מקבל גם 1000 שקל דלק בחודש האם בתנאים האלו עדיף לקנות רכב 0 קמ/רכב חד…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי המאזדה 2 הקטנטנה והזריזה, אשתי הולכת על גדול יותר, ונזכרת שהיא אוהבת את הרכב גבוה, זריז והכי חשוב - אמין. אז מה לחפש בלוחות הרכב, או אולי בכלל לא לחפש שם, אלא במגרשים או במקום אחר? התקציב הוא בסביבות 60,000 ש"ח. ברור שנלך על רכב שיש לו קילומטראז' נמוך ככל האפשר, יד ראשונה/שניה.
הודעה אחרונה מאת ITU, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן! אשמח להמלצות דגמי SUV קומפקטים (בסגנון renault capture, peague 2008 וכו) כאשר הכי חשוב לי זה אמינות, צריכת דלק ועלות תפעול כללית אין צורך ב4X4 (למרות שיכול להיות ממש נחמד) גיר אוטומט תודה!
הודעה אחרונה מאת earthman06, -
שלום לכולם אני מעוניין למכור את הרכב שלי לאדם פרטי שהוא טוען שהוא מכונאי רכב. הוא עשה סיבוב על הרכב אבל הוא לא מוכן לקחת את הרכב בשום פנים ואופן למכון בדיקה ולהוציא על זה כסף. הוא אמר לי שהוא רוצה לבוא עם ג'ק קטן , להרים את הרכב בעצמו בחנייה ולבדוק בעצמו את מה שהוא רוצה לבדוק. (שילדה ונזילות שמן) במידה וירצה את הרכב , יביא לי כסף מזומן ומשם נלך לדואר להעברת בעלות. מה אני עושה במקרה כזה ? יש נוסח של זכרון דברים של קניית רכב ללא בדיקה ? איך אני מכסה את עצמי בעניין הזה ? עזרתכם בבקשה.
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
קניית רכב מאילת
מאת yairw-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה כללית לגבי רכישת רכב שבילה כל חייו באילת. האם יש לשים דגש מיוחד על חלודה בגלל הקירבה לים, אם בגלל מזג האוויר היבש דווקא מפחית את הסיכוי לחלודה?
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, החלטנו שהגיע הזמן להתחדש ברכב חדש. כיום יש לנו I25 שנת 2014 עם הסבה לגז ואנחנו סה"כ מרוצים אך הרכב די צפוף ורוצים להתפנק. אנחנו זוג עם ילדים קטנים (5,2) שנוסעים די הרבה, בערך 30K בשנה. מה שחשוב לנו ברכב (לפי סדר חשיבות): מערכות בטיחות (כמה שיותר, יותר טוב). אמינות - מבחינתי המשמעות זה ביקור במוסך לצורך טיפול בלבד. מזגן חזק שמקרר היטב עם פתח מיזוג למושב האחורי. צריכת דלק - לא מעוניין בחשמלי או דיזל או שוב לבצע הסבה לגז ולכן מתרכז בדגמים היברידיים, אפשרי גם בנזין בהינתן וצריכת הדלק טובה. נוחות נסיעה מרחב פנים CAR PLAY/ וויז מובנה. הנעה מרחוק - יכולת להדליק את המזגן מרחוק - לגמרי פינוק ולכן אחרון ברשימה. כרגע מתכוון לבצע נסיע…
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים במסגרת העבודה שלי אני מסיע 2 כלבים ביום יום (לעיתים גם 3) בגודל בינוני (כ20 קילו כל אחד). חלק מהנסיעות הן עירוניות בתוך ירושלים וחלקן יכולות להגיע לכ80 ק''מ לכיוון. כרגע מתנייד ביונדאי I10, מה שלא מספק את הסחורה. אני מעוניין לשדרג לרכב גדול יותר שיתאים למשימה מה שחשוב לי: תא מטען גדול מזגן טוב נוחות נסיעה סבירה (בעיקר מושב נהג) אמינות כמה שיותר גבוהה מוכן להתפשר על: צריכת דלק מחירי חלפים גיר ידני סחירות כח מנוע (בכל זאת רגיל לI10 😅) האופציות שחשבתי עליהן הן ד'ציה דאסטר 2015-2016 - אמנם התא מטען קטן יחסית, אך נראה שמבין השלושה הוא הכי 'אוטו'. אשמח לדעת מה לדעתכם עדיף - הבנזין א…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
תחזוקת גיפ ישן 1 2
מאת יהונתן שלמה-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים לבחור צעיר שרוצה חווית נהיגה מעט מעט שטח, יותר שיהיה חזק בכביש שיוכל לנסוע על במפרים מהר / פניות חזקות שלא יהרסו את כל חלקי ההיגוי האם יהיה יקר לתחזק לדוגמא איסוזו טרופר שנת 2005? צריכת דלק? רואה מוסך חוץ מטיפולים? ואם כן כמה החלפים יקרים Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, סוף סוף מכרתי את הרכב שבבעלותי 5 שנים ואני מעוניין להתקדם. הסכום הוא 30 עם החרגה של 5K. אני מחפש לרכוש משפחתית שתיהיה נוחה לנסיעות יחסית ארוכות של כ1 וחצי שעתיים (ים המלח וכו) לל5 נוסעים, מדובר בנסיעות שהתקיימו פעם ב. למקרה שכן יהיו, זהו קריטריון חשוב שאני צריך. מבחינת דלק, לא הכי חשוב שיהיה ממש חסכוני אבל כמה שיותר כמובן שאשמח, לא על חשבון דברים חשובים יותר שאציין. תא מטען אני מעוניין שיהיה גדול יחסית, מספיק ל2/3 מזוודות גדולות לטיולים. מבחינת מרחק נסיעה שנתי, אני מעריך שכיוון שאני נוסע לעבודה באוטובוס, לא יהיה הרבה שימוש בשנה/שנתיים הראשונות, הערכה של כ10K בשנה. חשבתי …
הודעה אחרונה מאת soler37, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אם אני רוכש קיה חדשה *מהחברה* לדוגמה לא מאדם פרטי אילו אפשרויות תשלום יש? העברה בנקאית? שיק מזומן? מה בדרך כלל נהוג?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, מחפש המלצה לג'יפ בתקציב 65 אלף. קיבלתי הצעה לניסאן קשקאי 2016 בנזין 1.2 עם ק"מ נמוך יחסית אבל קראתי פה קצת וראיתי שיש בעיות עם המנועים האלה, האם זה נפוץ מאוד? ובכל מקרה אשמח לקבל המלצות לג'יפ בתקציב שנתונים 2015-2017 גיר אוטומטי.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, אני מחפש לקנות רכב חדש, חשבתי על מזדה 2 ואני מעוניין ברמת גימור הגבוהה (פיור וויט) בעיקר אך לא רק המערכות בטיחות. לא הצלחתי למצוא אותה ב0 ק"מ, מישהו יודע איפה ניתן להשיג אותה? המחיר הרגיל גבוה מידי בשבילי, ואם לא אמצא ב0 ק"מ כנראה שאצטרך ללכת על הI10 או פיקנטו אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הוא שלח לי רישיון וספר טיפולים של הרכב. ב23000 ראיתי תיעוד של תיקון צבע, האדם טוען שהרכב נקי מתאונות/תביעות ביטוח, ומתחייב על כך. אין לי כרגע את הדוח סליקה הוא אמר שמחר הוא ישלח לי אחרי שיבקש מהביטוח. בנוסף ב37 אלף רשום פ/ה גלגל הגה, מה זה אומר? יח בקרה BM M3 מה זה? העיקרי שמעניין אותי הוא התיקון צבע במגן קדמי
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהבתי ביותר את המפרט של ה 208 ואת ההגנות הבטיחות. הדברים הכי חשובים לי הם נוחות נסיעה ( שלא ירגישו את הכביש), *אמינות*, ובטיחות. לצרפתיות יש שם של לא אמינות. מצד שני קראתי שהם השתפרו. זה רק בסקרים או גם במציאות? ובשורההתחתונה - האם בפזו 208 אמורה להיות בעית אמינות יותר מבדגמים האחרים ( שפחות נוחים/בטוחים). תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ראיתי רכב שאני רוצה לקנות אבל לא סגור על איך לחשב את המחירון. הרכב ניקנה מחברת אלבר 0 קמ , ברישיון בסעיף רישום מקורי לא רשום כלום ובסעיף בעלים קודמים רשום 01 איך אני מחשב את זה לפי לוי יצחק , מה אני צריך לבחור כיד ראשונה? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
היי מתלבטת בין הרכבים האלה: 1. Mazda 2 (2021) 2. Citroen c3 (2021) 3. Kia Stonic (LX 1.4 2021) אשמח לחוות דעת מניסיון אישי, אם מישהו יודע חסרונות/יתרונות – יעזור גם. תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש להחליף את המאזדה 3 ספיריט שלי ברכב טיפה חדש יותר וחשבתי על הסיאט לאון בגירסת מנוע 1.8 שנתונים 16-17 חשוב לי מאד ביצועים ברכב שאני נוהג בו ושיהיה משפחתי. בחיפוש קליל ראיתי שישנם בעיות במנועי 1.8 אך מדובר על השנים הללו? מה אתם אומרים כדאי או להתרחק?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
יונדאי i20
מאת Paila-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
שואלת בשביל זוג שמחפש לרכוש רכב ראשון, יד שנייה עד 4-3 שנים. מרבה בנסיעות לירושלים. צריך רכב משפחתי קטן. האם רצוי מנוע עם נפח 1300 ומעלה או שיונדאי I20 עם מנוע 1000 טורבו זה מספיק? אם לא, על איזה רכב הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
איזה רכב חסכוני כדאי לקנות לביצוע משלוחים (עד 10,000 ש''ח ) ?
הודעה אחרונה מאת roslan1984, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, אשמח להמלצה למקום לבדיקת רכב שעושה בדיקה מקיפה וטובה באזור פרדס חנה - חדרה. יש את טכנו טסט באור עקיבא וחדרה שבדיקה שם עולה 440 שח לאחר הנחה ובסופר פרונט רוצים 650 שח, יש סיבה להפרש הגדול? שמעתי פה ביקורות טובות על סופר פרונט אבל השאלה אם יש הבדל בין המקומות (ששאלתי את סופר פרונט למה ההפרש במחיר, לא ענו לי). תודה!
הודעה אחרונה מאת railay, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היום ראיתי מזדה 3 2016 עם 80 אלף ק''מ, יד 2 פרטי, האוטו נראה טוב בלי מכות או שריטות רציניות, מטופל, צמיגים קדמיים חדשים, מצבר בן חודשיים, תאורה קדמית חדשית במסגרת החלפת רצון טוב של מזדה, דגם פרימיום. כמה שאלות. האם בק''מ כזה אני יכול להיות שקט שהרכב לא יעשה בעיות בעתיד הנראה לעין? (מן הסתם שאין 100 אבל באופן כללי אמינות של הרכב וכמה הוא יכול להחזיק בלי בעיות.) הבנתי יש לו תושבות חלשות קצת, אבל אני לא מתכוון לנסוע בו חזק, נסיעה רגילה. הבחור רצה 77 (מחירון 73, הורדתי ל76) בגדול אין לי חששות שעלו במהלך הנסיעה וגם לא כלפי המצב החיצוני, שהוא באמת טוב. הוא מתחייב על מנוע גיר שלדה, עכשיו השאלה היא מתי באמת מה שרשום במכון בדיקה קובע מי משלם את הבדיקה…
-
אבא שלי מציע לי ולבעלי לקבל את הרכב של אחותי- סובארו בי 4, 2008.עשה 250 קילומטראז. לנו יש מאזדה ישנה מאוד ( נראה לי שנת 2000) אבל לא עושה הרבה בעיות ועשתה רק 150 קילומטראז, בנוסף יש לנו קיה חדשה. לא נחזיק שלושה רכבים, השאלה האם שווה להיפטר מהמזדה בתמורה לסןבארו בי 4? לציין שאחותי נהגה בו בפרעות, מבחינת תאונות זה היה בעיקר פגיעה בפח ותוקן עם עבןדת פחחות. האם משתלם לנו? אבא שלי אמר שהוא יחליף לנו צמיגים ויעשה כיוון של ההגה או משהו בסגנון...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב יד שניה שיוכל להציע מספיק מקום לשני כסאות בטיחות מאחורה, מספיק מקום בבגז ל2 עגלות וגג פנורמי (האחרון חשוב). חשבתי על קשקאי 2015 אבל שמעתי שאחרי כמה שנים יש לרכב הזה הרבה תקלות? ראיתי גם שפג'ו מציעים גיפים שלכאורה יכולים להתאים אבל אין לי ניסיון טוב עם רכבים מצרפת ויש להם סטיגמה לא טובה באמינות. כיום יש לי גולף. אשמח להמלצות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת גיאוצו, -
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לפני בחירת רכב ליסינג. הרכב אמור לשרת משפחה עם 3 ילדים. היום נוסעים בספורטאג פרטית ומאוד מרוצים. בדרך כלל נוסעים משהו כמו 12-15k ק"מ בשנה. וההתלבטות היא כזאת: 1- טויוטה קורולה היברידית (סדאן או סטיישן) 2- יונדאי איוניק. הייתרון של השניים האלו הוא הנחת שווי המס להיברידיות וכמובן צריכת הדלק. 3- סקודה אוקטביה להבנתי ממה שקראתי רכב טוב יותר מהשניים למעלה 4- סיאט אטקה בעיקר כי התרגלנו לרכב גבוה (suv) ושווי השימוש שלו זהה לזה של האוקטביה. מה שחשוב לנו זה בעיקר הנוחות, המרווח מאחורה וכמו שציינתי הישיבה הגבוהה זה יתרון משמעותי. מודה מראש על העזרה 🙂
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בהמשך לפוסט שהתייעצתי: מסתבר שיש אפשרות לקחת קודיאק/אאוטלנדר כרכב חברה בעלות של 2900שח + 3300שח שווי מס. לאחר החישובים שלי (מס שולי 35%) יוצא פחות בנטו 1570שח + 960שח הפרשות שאני מפסיד => סה"כ כ 2600שח. ביצעתי השוואה לאחזקה של רכב אאוטלטנדר/קודיאק ונראה שאפילו בנסועה נמוכה של כ 15K זה משתלם לטווח של 5 שנים (חישבתי כולל ירידת ערך ב5 שנים כ90 אלף שח). מה אני מפספס בחישוב שלי?
הודעה אחרונה מאת Paprika-Metuka, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיאט איביזה 2006 ואני רוצה עכשיו להחליף רכב. חשבתי על יד שניה בסגנון מאזדה 3 האצ'בק. הנסועה שלי בערך 15k לשנה, לרוב נוסע לבד או עם נוסע אחד. מחפש רכב שיהיה אמין, חזק, שאני לא ארגיש שאני נוסע בטרקטור (מבחינת סחיבה ורעש). פחות משמעותי לי כל אביזרי הבטיחות כמו סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית. הייתי גם במגרש מכוניות של גלי ליס, הם מוכרים מאזדה 2 pure white ב 100k,האם זה שווה? בגדול אשמח להמלצות יד שניה מפרטי עד 60k ואם זה ממגרש אז התקציב גמיש יותר עקב מימון (עד 100k). תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Saphisto, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז אני ובת זוגי מחפשים רכב חדש. עדיפות לג'יפון קטן אבל גם סופר מיני באה בחשבון. נסיעות של בערך 20k ק"מ בשנה, גם עירוניות וגם בין עירוניות (תל אביב-חיפה פעם בשבוע בערך) שיקולים שעומדים לפנינו: 1. לא מתקרב לגיר DSG. לא סקודה, סיאט ודומיהם, ובאופן כללי מעדיף רכב אמין שישרת אותי 5-6 שנים קדימה. 2. בגלל הבעיות עם רצועת טיימינג ושמן של לובינסקי במנועי 1.2 - מעדיף לא להתקרב לפג'ו/סיטרואן/אופל, למרות שיש לי הנחת "חבר". 3. עשיתי נסיעת מבחן על יונדאי וניו. כרגע הוא הכי מצא חן בעיניי, אבל היה קצת מעל התקציב ויש בעיית מלאי חמורה (כרגע ניתן לספק אותו בחודשים הקרובים רק בצבע שמגיע עם מושבים בהירים, ואני מעדיף מושבים כהים). 3. הלכתי לנסיעת מבחן על הסטוניק 1…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לקחתי השבוע שני רכבים לבדיקה בראשון היה רעש קל מהשסתומים אמרו לי לא לקנות ובשני היה תאונה במשמעות נמוכה אבל הוחלף חצי רכב, בקיצור הלך סתם 1000 שקל לפח, אשמח אם תעזרו לי לדעת איך לבדוק איכשהו משהו רק שלא ילך לי עוד פעם כסף סתם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אשמח לייעוץ, אני מחפש רכב קטן עבור נהג יחיד, נסיעות עירוניות, כ 5000ק"מ בשנה. חשובה לי מאוד רמת בטיחות גבוהה ומערכת בלימה אוטונומית (עדיפות גם למהירות בינעירונית). חשבתי על פיקנטו מהדגם החדש 2017 או 2018 (בלימה אוטו', 6 כריות אוויר) או ספארק 2019 (בלימה אוטו', 10 כריות אוויר) התקציב גמיש במידה מסויימת, יש מצב שעל מנת להיכנס לתקציב אקנה רכב מליסינג/ליסינג בעברו - אשמח לדעות וחכמת המנוסים ממני. תודה!
הודעה אחרונה מאת daglas, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- yor2
- אביעד
- fatboy1340
- yahaga
- outnex
- David32
- falou
- sperial
- flytomars
- eyalgr
- Moshe c