Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לפוסט שהתייעצתי: 

מסתבר שיש אפשרות לקחת קודיאק/אאוטלנדר כרכב חברה בעלות של 2900שח + 3300שח שווי מס. לאחר החישובים שלי (מס שולי 35%) יוצא פחות בנטו 1570שח + 960שח הפרשות שאני מפסיד => סה"כ כ 2600שח.
ביצעתי השוואה לאחזקה של רכב אאוטלטנדר/קודיאק ונראה שאפילו בנסועה נמוכה של כ 15K זה משתלם לטווח של 5 שנים (חישבתי כולל ירידת ערך ב5 שנים כ90 אלף שח).

מה אני מפספס בחישוב שלי?  

פורסם (נערך)

לא הבנתי:
1. אם אתה לוקח קודיאק, הברוטו שלך מופחת ב 2,900 ש"ח? א"כ זה יפה. אצלינו בחברה עלות הליסינג שהחברה משלמת לקודיאק גבוהה יותר.

2. איך שווי השימוש הוא 3,300? אם מחיר הוא 181,990 אז שווי מס של 2.48% יוצא 4,513.

בהנחה שהברוטו שלך מופחת ב 2,900 (עלות הליסינג) וההפחתה הזו משפיעה על הסוציאליות, ושווי שימוש הוא 4,513 = לפי החישובים שלי העלות החודשית שלך בנטו היא 4,000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

תודה @דור--
כפי שציינתי קיימת הטבה פרטנית (ספציפית כרגע בדקתי עבור קודיאק) והעלות היא 2900 + 3300 שווי מס.

את החישוב ביצעתי בצורה הבאה: 
נכנסתי למחשבון של חילן https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/אשפי-חישוב/אשף-נטו/, :
חישוב 1: עשיתי ללא הזנת הרכב - וצילמתי את המסך.
חישוב 2: הורדתי את הברוטו שלי ב2900 והוספתי שווי רכב (לצורך הבדיקה הוספתי מאזדה 3 שווי של 3600).

השוואתי ביניהם את כל השדות. 
האם לא כך בודקים?

פורסם

לגבי שווי מס, אין כ"כ משחק אלא אם המעסיק מגלם לך את הכסף.

ובמחיר הזה זאת עיסקה מצויינת לדעתי (שוב במחיר הזה).

בכל מקרה תברר האם אתה מוגבל קלומטרג' או דלק?

מה ההשתתפות העצמית?

פורסם
לפני 13 שעות, Paprika-Metuka כתב:

תודה @דור--
כפי שציינתי קיימת הטבה פרטנית (ספציפית כרגע בדקתי עבור קודיאק) והעלות היא 2900 + 3300 שווי מס.

את החישוב ביצעתי בצורה הבאה: 
נכנסתי למחשבון של חילן https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/אשפי-חישוב/אשף-נטו/, :
חישוב 1: עשיתי ללא הזנת הרכב - וצילמתי את המסך.
חישוב 2: הורדתי את הברוטו שלי ב2900 והוספתי שווי רכב (לצורך הבדיקה הוספתי מאזדה 3 שווי של 3600).

השוואתי ביניהם את כל השדות. 
האם לא כך בודקים?

עקרונית כך בודקים, אפשר גם להשתמש בפונקציית השוואת חישובים(צד שמאל למטה) ואז יוצג לך פלט עם ההפרשים.
השאלה מה הכנסת בפרמטרים.

אם תזין רכב ששווי המס שלו 3,300 (למשל קיה סלטוס אורבן), ותפחית מהברוטו 2,900, תקבל פער בנטו של 3,000 ש"ח שמורכב מפגיעה בשכר+פגיעה בהפרשות סוציאליות.

רק תוודא ש:
1. שהשווי מס שאתה משלם הוא רק 3,300 ושהמעסיק מגלם על חשבונו את ההפרש (שווי מס של הקודיאק גבוה יותר)
2. האם העסקה כוללת תדלוק, וא"כ האם יש מגבלה ומה היא.

בהנחה והמעסיק מגלם את ההפרש בשווי, הפגיעה שלך בברוטו היא רק 2,900, ושהעסקה כוללת דלקן = מדובר בעסקה משתלמת ביותר.

השאלה היא אחרת: אם המעסיק מוכן לגלם שווי, כלומר מוכן לשלם מכיסו, למה שלא יעלה לך את הברוטו במקום? ואז נקודת השוויון משתנה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...