ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום רב ברצוני לקנות קיה סיד סטיישן 2016 LX יד ראשונה ליסינג יד שניה פרטי 87k קילומטרז. הוחלף גלגל תנופה והגיר נבדק ונמצא במצב מצוין (כך עפ המוסכניק שעשה את העבודה) מצרף בדיקה שנעשתה עי מכון בדיקה. השאלה שלי היא: קראתי בכמה פורומים שחלק מהסעיפים שרשומים כאן הם כסתח. איך אני יכול לדעת האם מדובר בדברים שיש להתרחק מהם או שהם כותבים את זה בכל רכב שני? תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, קונה רכב ראשון - ראיתי שברולט ספארק שנראית לי טוב ביד שנייה, דיברתי עם המוכר, הכל נראה ממש חלק וסבבה המוכר מציע מחירון (לוי יצחק) ורציתי לדעת עד כמה נהוג לקחת על שברולט ספארק (בהנחה באמת שהיא במצב טוב) מחירון, או האם לדרוש פחות?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כשיש הסכמה על מחיר והכל עם מוכר לגבי קניית רכב חייב להיפגש בבנק או דואר בשביל לבצע העברת זהב? איך ההעברה מתבצעת? אני צריך ללכת לבנק להסדיר משהו לפני או למלא משהו? שלא יהיה פאדיחות עם המוכר העברת בעלות מתבצעת במשרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כ-19 שנים רכשתי מאזדה 626 מודל 2000 . הרכב מאוד מהנה ומפנק ,וגם דיי שמור (קילומטרז' של 102 אלף ק"מ). הבעיה היא שכבר התייאשתי מפעמיים טסט בשנה ,עם צורך כל פעם להביא אישור של רכב מיושן . והסיבה העיקרית היא כמובן הרצון להתחדש ברכב חדיש ומפנק יותר . על איזה רכב (עדיפות לרכב מנהלים) ,אמין מפנק ועם מנוע חזק ,אתם יכולים להמליץ באזור המחיר של 70K ש"ח ?
הודעה אחרונה מאת ofer1973, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב מתכונן לרכוש רכב חדש . מתלבט בין מאזדה CX30 לבין סקודה קאמיק- שתיהן בגירסאות הבסיסיות . תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים שבת שלום אני מחפש לקנות רכב קטן ואמין לנהג חדש תקציב עד 20 אלף
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי כולם, נולדה לנו ילדה ותיכף חופשת הלידה מסתיימת אז אנחנו צריכים רכב שני לנסיעות לעבודה. יש לנו כרגע ספורטאז' 2020 דיזל שיהיה הרכב העיקרי בו תיסע הילדה מטעמי בטיחות ואנחנו צריכים רכב שני לנסיעות פעמיים בשבוע לעבודה (כ-150 ק"מ בשבוע). בהתחלה ישר חשבנו על רכב חדש מיני, אבל זה הרגיש לנו די מיותר כשהוא יעמוד רוב הזמן בחנייה, אז חשבנו על רכישת רכב בן 4 שנים או אפילו רכב ותיק יותר. אשמח לשמוע המלצות מה הייתם עושים במצב הזה ואיזה רכב הייתם בוחרים מנסיונכם. מאחר ומדובר על נסיעה דו שבועית, אפשר להתפשר באיכות הנסיעה, הדרישות שלנו הן מחיר רכישה כמה שיותר זול וכמה שפחות תקלות - אמינות גבוהה, כלומר כמה שיותר חסכוני, לכן גם רכבים מודל 2010 באים בחשבון. (סתם…
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת, עבור מכר שמתעניין ברכישה של אחד. תודה מראש 🙏
הודעה אחרונה מאת ofer3212, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, אני מחפש לקנות רכב בפעם הראשונה, אז קצת חסר נסיון בעניין. בגדול הכיוון שחשבתי ללכת עליו הוא רכב סופרמיני אוטומט בשנתונים 2014-2017 בגדול (ריאלי?) בטווח מחיר של עד 40,000 ש"ח (אפשר לחרוג באלפייה-שתיים נגיד, אבל לא יותר). רוב הנסיעות יהיו כ-90 ק"מ בינעירוני בשבוע + נסיעות בעיר (עליות של חיפה...). נראה שחלק מהדגמים חלשים בהיצע בטווח המחיר הנ"ל ונתונים טובים (יד, קילומטרז'). אעדיף רכב שנחשב אמין, בלי בעיות ידועות נפוצות. כל עוד נוחות הנסיעה בסדר (שתיבדק בנסיעת מבחן מן הסתם), פחות חשוב לי יכולות יוצאות דופן בקטגוריה. מה ממליצים? אפרט על מה הבנתי על דגמים שונים עד כה, ואשמח להבהרות בהתאם, וגם המלצות אחרות: איביזה style (כי fr כבר מעבר לתקציב לרוב) - יש ע…
הודעה אחרונה מאת עדי_ביטי, -
-
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שבת שלום:) כיום אני נוסע על הונדה סיוויק האצבק 2012 אני מרגיש הרכב מתחיל להתעייף קצת ורוצה להתחדש באבזור ושנתון גבוה יותר אני מחפש רכב עד 50k שיהיה אמין נוח לנסיעה חסכוני בדלק עד כמה שאפשר (מעדיף כוח על חיסכון) עם יותר כוח זמין ממה שיש לי כיום ועם הנאה מנהיגה חשבתי על וולו v40/s60 או על סיאט לאון מה דעתכם? עניין הנוחות בנהיגה והאמינות חשובים מאוד אני חייל שעושה מינימום 60 קמ ביום
הודעה אחרונה מאת online, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, קצת רקע: 1. משפחה, 3 ילדים בגילאי 7-10 (טרום גיל ההתבגרות, עדיין מצטרפים לטיולים משפחתיים). 2. רכב עיקרי כרגע מיצובישי לנסר בת כ10 שנים, שמורה מטופלת היטב. עושה כ300 ק"מ בשבוע לעבודה פלוס נניח טיול פעם בחודש וקצת סידורים, סה"כ כ- 1,800 ק"מ בחודש בממוצע או כ22,000 ק"מ בשנה. בטיולים ארוכים מעמיסים ציוד בצ'ימיגג גדול על הגג. 3. רכב משני צפוי לעשות כ100 ק"מ בשבוע לעבודה פלוס מעט סידורים, סה"כ כ- 500 ק"מ בחודש בממוצע או כ6,000 ק"מ בשנה. 4. לא צפוי שינוי תעסוקתי בשנים הקרובות אבל אולי נקבל רכב מהעבודה תוך שנה-שנתיים. לא מובטח! 5. בקניית רכב חדש לא נרצה לשים על השולחן סכום גדול מ10,000-20,000 ש"ח (גמישים). עדיפות למימון נוח בפריסה ארוכה. 6. לא מחפשים פינוקים מיו…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי בת הזוג שלי מעוניינת ברכב מיני אוטומט התקציב הוא כ13k נוסעת בערך 8 אלף קמ בשנה רוב הנסיעות בין עירוניות לא ארוכות. ראיתי את ה107/c1 אך הבנתי שהאמינות שלהם בעייתית, יש המלצות לרכבים נוספים?
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 934 צפיות
אשמח לקבל המלצות מניסיון לסוכנות/מגרש לרכישת רכב יד 2 שיהיה אמין והוגן. רצוי באיזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת motior, -
פריוס פלוס
מאת maayan.i- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני שוקל לקנות פריוס פלוס רציתי לדעת מה אני צריך לבדוק בו לפני רכישה. המחירים נעים סביב 95K לשנים 2017-8 בקילומטר 120K. אני צריך את הרכב בעיקר לנסיעות עירוניות בית ספר גן סופר וכו' ויוצא לי 20K קילומטר לשנה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת maayan.i, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, המשפחה בוחנת רכישה של סיטרואן C5 אירקרוס בנזין חדשה. מכיון שהחניה שלנו מתחת לבלוק בין עמודים עם מרחב תמרון מצומצם, האופציה של חנייה אוטומטית מעורר עניין רב. בסרטוני הדגמה, החנייה תמיד בין רכבים אחרים עם תמרון אחד בודד, שאלתי היא, האם חנייה אוטומטית שימושית במקרה שהגבולות הם עמודי תמיכה לבניין, כמו כן האם הרכב יודע לתמרן במרחב צפוף יותר. תודה, אבי.
הודעה אחרונה מאת אבי.Avi., -
שלום. יש לי שאלה בנוגע לרכב. יש אופציה של 1.6 טורבו בנזין. אופציה שניה 1.5 טורבו דיזל. המחיר זהה. מה שחשוב לי, מה יהיה לי יותר קל עוד כ3 שנים? מה יותר מבוקש? גם יש לשים לב שהבנזין מגיע עם 180 כוח סוס לעומת 130 של הדיזל תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, ראיתי כמה כתבות סותרות לגבי ההטבה בשווי השימוש. מביטול ההטבה להיבריד והורדת ההטבה לחשמלי/פלאג אין ל500 שקל,החל מ1.2021 וכתבה שההטבה תימשך לכולם כמו היום עד 2024. מישהו יודע מה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רנו קליאו דור 4 שנים 2014-2016 , המחיר ממש מושך אך משום מה אני שומע הרבה קולות לא להתקרב לרכב הזה , טוענים שהוא רואה המון מוסך. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה נשמע, רציתי לדעת האם מישהו כאן יודע מתי אמורים להגיע לארץ הרכבים החדשים של משפחת צמפיון? הפאביה, פולו, איביזה… זה משהו שקשור לציפים?
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל המעוניינים, אני באמצע למכור את הרכב שלי - יונדאי I20 2010 בעקבות כך שהוא לא מספק את הצרכים שלנו. אני בוקשי נוסע ברכב, בטח אעשה סביבות ה10K, אני מחפש רכב שיהיה לו מטען אחורי גדול יחסית למשפחה (2 מזוודות) ולנסיעות חופשתיות. חשוב לי שהרכב יסחוב ולא ידוע כרכב שמצריך ביקורים במוסך למעט טיפולים ידועיים. מה שהכי מעניין אותי לפי הסדר: 1.רכב שלא ידוע על כך שעושה בעיות + בטיחותי 2.חסכון בדלק 3.מקום איחסון 4.מיזוג + מולטמדיה אשמח לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת soler37, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים בת הזוג שלי מחפשת לרכוש רכב סופר מיני חדש . עברנו קצת בסוכנויות לובינסקי חושב שכרגע ב הכיוון זה קורסה או 208 208 בגלל המראה חיצוני וקורסה בגלל המראה הפנימי אשמח לדעות איזה רכב עדיף ואם יש עוד רכבים שכדאי לבדוק. תודה
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן לכולם, אני מתלבט בנוגע לרכב 7 מקומות בתקציב של בין 100-120 אלף ש"ח ואשמח לסיוע ממכם. אני מאוד אוהב את החוויה שמספקים הרכבים האירופאיים ולכן אני נוטה לכיוון הפג'ו, אבל מכיר את הבעיות ואת הביקורים הבלתי נגמרים במוסכים. להבנתי השורה השלישית של הניסאן מאוד קטנה ולא שמישה. אשמח אם תסייעו להגיע להחלטה, או תמליצו על רכב אחר. תודה!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, רוצה לקנות את הרכב- סקודה יטי בערך שנת 2013 (אוטומט), אבל אמרו לי לבדוק את הגיר ועוד כמה דברים של הדגמים של היטי, אבל הלכתי לאיבוד, אם מישהו מבין קצת יותר ויכול לעזור לי ולהציע לי דגם טוב (ממש לא רוצה בעיות עם רכב), ממש אודה לכם. תודה רבה.
-
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש לי 308sw 1.2 טורבו עם בעית אכילת השמן בצורה נוראית(משהו כמו 800 מ״ל לאלף ק״מ). הרכב היום עם 121,000 ק״מ והחל מספטמבר עד אפריל 22 אני צפוי לעבור נסועה של 2800 ק״מ כל חודש בנסיעה בינעירונית ללא פקקים ולאחר מכן הנסועה שלי תרד לאיזור ה1100 ק״מ בחודש. הרכב נוסע בדיוק כמו ביום שקניתי אותו לפני שלוש שנים ולמעט אכילת השמן אין איתו שום בעיות. לצערי לנסות למכור את הרכב הזה ביד 2 זה משהו שהוא פשוט לא ריאלי. בטריידאינים למיניהם מאמין שיתנו לי עליו 15-18 אלף ש״ח. אנחנו זוג עם ילד בן 2.5 ולפי התכנון בשנתיים הקרובות יצטרף אליו עוד אחד. פה אתם נכנסים לתמונה, יכולים לקרות שלושה מצ…
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
סופרמיני 2017-19
מאת אלמה-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפשת סופר מיני אמינה וכייפית לנהיגה. לאדם יחיד / זוג (בעתיד הקרוב ילד), בעיקר בתוך העיר/גוש דן. כרגע ההתלבטות היא בעיקר בין מאזדה 2 לטויוטה יאריס (בעדיפות על היברידית). חשובה לי במיוחד הבטיחות (נוהגת כרגע בניסאן מיקרה ורוצה משהו יותר בטוח), אמינות (עם המיקרה לא הגעתי למוסך, חוץ מטיפולים לפני טסטים. הייתי רוצה להמשיך ככה), ותא נהג יחסית מפנק (בדגש על שמע, תצוגה/מולטימדיה, חיבור לנייד). סייגים: היאריס ממש מכוערת בעיניי, ולמאזדה נראה שיש אף ארוך במיוחד שיקשה בחניות. עוד מחשבות שעלו: סוזוקי איגניס, הונדה ג׳אז (שתיהן מרגישות לי קצת גדולות מדי). אשמח להמלצות, ובעיקר - איפה רוכשים רכב כזה מאזור 2017-2019, במצב טוב, עם קילומטראז׳ נמוך? בנוסף - יש עדיפות לשנתון מסוים ב…
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, בשנת 2022 מתוכננת העלאה של מיסוי על רכב הייברידי של 30%, מדובר בייקור משמעותי , האם יש אפשרות ששוויו של רכב הייברידי משומש משנת 2021 יעלה על העלות שבה נרכש?
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם,השמח להברה לגבי בדיקת רכב,האם יש פגיע בשלדה לרכב? מצ''ב בדיקה. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש ידנית עד מחיר של 25K שתסע כל יום 90 ק"מ (1800 בחודש) בינערוניים בלבד - חלקם יכולים לפעמים להיות מעט פקוקים. הדגש הוא על אמינות כמובן ואחרי זה על צריכת דלק. הנהג יהיה נהג יחיד, עם נסיעה רגועה מאוד. ראיתי לא מעט המלצות על קליאו 0.9T שנכנסת לתקציב בשנתונים 13-14, אשמח לשמוע מבעלי הרכב לגבי צריכת הדלק שלה בנסועה בינעירונית (האם אפשר לצפות ל1:20?). בנוסף איך היא בהשוואה לפולו/פאביה/איביזה 1.4 ידנית מאותם השנים? אפשרות נוספת היא חיפוש טורבו דיזל מזדקנת שזו משימה מעט יותר קשה אבל עומדת על הפרק (כמובן רק במקרה של מציאה שמורה שנכנסת לתקציב) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 942 צפיות
לאחר כ6 שנים על פונטו איבו ידנית שהגיעה לידי מחברנו לפורום oryo (אתה עדיין כאן?) הגיע הזמן להחליף. התקציב שלי כרגע הוא 60K עם חריגה עד 70K. לאחר שיטוטים בלוחות השונים קיבלתי קצת סחרחורת ואשמח לייעוץ. העדפות: לא חייב שיא הספורטיביות אבל שיהיה קצת כח לרכב (בכל זאת אני רוצה להרגיש שדרוג די משמעותי מה77 כ"ס עליהם אני רגיל לנהוג) גרמניות / צ'כיות / ספרדיות - שמעתי הרבה על בעיות הDSG. אשמח לדעת אם עניין זה נפתר או שעדיין עדיף להתרחק. שתהיה לפחות שנתון 2017. תודה רבה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, בעודי מחפש רכב, נתקלתי בסיאט לאון 2017, הדגם שעבר מתיחת פנים. רציתי לשמוע חוות דעת על הרכב בבקשה. בגדול אני מחפש רכב זריז עם אופי צעיר, חשובה לי הנוחות והאמינות כמובן. קרץ לי בעיקר בדגם הנל המנוע שעושה רושם שהוא חזק, והנראות שלו. הנסועה השנתית תהיה באיזור ה15,000 שנתי, ותוואי הנסיעה הוא לרוב עירוני עם מעט פקקים (באר שבע), וקצת נסיעות מחוץ לעיר. כמו כן, הרכב שמצאתי הוא עם 75,000 קמ, יש משהו מיוחד שכדאי לבדוק בכלל ובגיר בפרט? תודה
הודעה אחרונה מאת Gh1993,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 975 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- falou
- RK
- nechmya
- SlowRide
- מחכה
- ברווז
- sperial
- McV
- פאר האורה
- flytomars
- yahaga
- itaimoto