ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, קראתי פה שרשור בו כתבו על תקלה נפוצה במנוע 2.4. זה נכון, עד כמה זה נפוץ? בשש תקלות אחרות? תודה
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם מחפש לרכוש רכב, לא חדש, חייב להיות חזק, מהנה לנהיגה נוח ויפה. אחרי שהג'וליה נפסלה עקב תקציב, מצאתי את היגואר XE 2016 מנוע 2.0L מספיק, אבל ראיתי שיש 2 גירסאות כח - 200, 250 כ"ס - מישהו יודע מה ההבדלים? אם יש רעיון יותר טוב אני אשמח לשקול תודה אלעד.
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שנתונים 2014-2018. אני ואמי צריכים רכב בתקציב של 70-80 אלף שקלים, הייתה לנו קורולה שעברה לאחי ואשתו וכעת מחפשים משהו דומה, נוסעים בעיקר בעיר אבל לא יורדים מקטגוריית המשפחתית, ובגלל שכיסינו לא עמוקים, גם לא עולים ממנה. לגבי צריכת הדלק היא תהיה די זהה לקורולה שאני מניח שזה נסבל, בגדול אמא שלי די מרוצה מצריכת הדלק של הקורולה, ונרתעת מהמונח ''מנוע 2000'', כי היא נזכרת במנוע 2000 שהיה לנו בהונדה אקורד מודל 98'... וחושבת שמדובר בשתיין דלק עם תעודות. חשבתי גם על רכב היברידי כמו אוריס האצ'בק אבל בעקבות נסועה דלילה מאוד (8-9 אלף ק''מ בשנה של שנינו), העניין ירד מהפרק. הדאגות שלי לגבי המאזדה כוללות את עלויות התחזוקה ביחס לקורולה (צמיגים ענקיים, מצבר START&STO…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, אני מחפש לקנות רכב יד שנייה ולא רוצה להשקיע הרבה כסף, אבל מצד שני רוצה לקנות את הרכב הכי אמין שמעט כסף יכול לקנות. בטווח המחירים האפשרי, מה המינימום הריאלי אליו אני צריך לכוון? 10K? 20K? 30K? יותר? תודה, בועז.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! רציתי בבקשה לקבל חוות דעות למי שמכיר את הרכב או שמע עליו.. הונדה גאז 2010 רובוטית.. איך הרכב מי בחינת תקלות,נוחות נסיעה , צריכת דלק , טיפולים?
הודעה אחרונה מאת LamboRJack, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן! אשמח לחוות דעת על רנו קאפצ'ור 2013-2015 אמינות? צריכת דלק? מרווח? האם שווה את ההשקעה ?
-
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מתעניין בסוג הרכב הזה מה שמרשים אותי בו על פניו, מבלי שום ניסיון, רק על פי הביקורות, זה השילוב של גודל, מרחב, נוחות, יכולת שטח לטיולי שביל בנוחות וכל זה אמור לבוא עם עמידות ואמינות. שאלותיי הן 1. חשוב לי כנהג, גם הנאה מנהיגה ואני אוהב מכוניות זריזות, עם כוח. מודע לזה שהוא סטיישן רב משקל, מאידך, מונע במנוע 2.5 ליטר. השאלה האם הוא מרגיש רכב כבד? המנוע חי או מרגיש כיפני מבוגר ועייף מאלו שלא מתעסקים בקראטה? 2. התקציב מוגבל לאזור ה45 אלף שקל מניח שמדובר באאוטבק הפחות מעודכנת עם מנוע 167 כ״ס ולא החדשה עם 175 האם חוץ מהכ״ס, יש בחדשה עוד יתרונות? האם הבדלי הכ״ס מורגשים? עד כמה אני צריך למתוח את התקציב בשביל לרכוש אאוטבק החדשה? …
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הבדיקה הבאה. אני לא ממש מתמצא אבל ממבט רגיל היא נראית טובה. מהי בערך עלות התיקונים ליישור הקו? הרכב טופל כל 20 אלף ק"מ קיים תיעוד. דאציה סנדרו סטפויי 0.9 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי בבקשה ייעוץ לגבי בדיקת רכב מאזדה 3 מצורף תוצאות הבדיקה אשמח לקבל הסבר לגבי סעיפים בעיקר של תיבת הילוכים ורעש מנוע האם כדאי לקנות רכב כזה ? **ידוע לגבי עבר ביטוחי של הרכב שעבר תאונה אחת ששולם 11000 ש"ח במסגרת התיקון
-
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב (אם אפשר המלצה לרמת אבזור + מנוע, עדיף): - עדיפות לחדש (למרות שיש בעיות זמינות לדגמים פופלארים ואני צריך את זה לחודש הבא, אז מתלבט בין חדש וכנראה לשכור רכב לכמה חודשים או יד 2) - בן אדם גבוה יוכל לשבת בנוחות על כסא הנהג לנסיעות ארוכות - ישמש בעיקר לנסיעה לעבודה אך גם מדי פעם ל 2 מבוגרים + 2 קטנים - נוהג עצבני, מעדיף שיגיב (גם מבחינת תאוצה וגם מבחינת שקט / מעבר הילוכים) לפחות כמו רכבי סקודה עם מנוע 1.5 טורבו - מחיר עד 180,000 ש"ח (הרכב הכי יקר שאני יכול לחשוב מבלי לרדת ל"מותגים" או גדלים ויכולות שאני לא צריך) - תמיכה ב APPLE CARPLAY - ציון טוב במבחני ריסוק ושיהיה לו יכולת בטיחות סבירות - מצלמת רוורס - תא מטען שוכל להחזיק בלי בעיה עגלה וע…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתלבט בין מאזדה 3 2017-2018 מנוע 2000 , סקודה אוקטביה מנוע 1.4 טורבו 150 כ"ס , הונדה סיוויק האצ'בק מנוע 1.0 126 כ"ס (החל משנת 2017) , סיאט לאון שנת 2017 מנוע 1.4 150 כ"ס אולי המלצה לגבי דגמים אחרים שלא רשומים כאן תקציב עד 80,000 דרגו מה הכי מומלץ מבחינת ביצועים אמינות וצריכת דלק חווית נהיגה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על הדגם? האם מומלץ? יש איזה בעיות ידועות לדגם הזה שמומלץ לבדוק?
הודעה אחרונה מאת 234, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז חיפשנו רכב שני, פיגו 208, ומצאנו בסוכנות רכב מוכרת מודל 2017 עם קילומטראז 62000 במחיר הוגן. הסוכן התחייב לתקינות מלאה של שילדה, גיר ומנוע, ושלרכב אין תאונות. לקחנו את הרכב לבדיקה מקיפה לפני קנייה, וקיבלנו הערה מדאיגה למנוע. הוסבר לנו על איזושהי בעיה בטבעת במנוע של 3 בוכנות, האמת שלא מבין בזה כלום. מצורף הדוח. אציין שכשנסעתי עליו, הרעידות שלהבנתי אופייניות למנוע 3 צילינדרים הורגשו מאוד בעיקר עד 15 קמ"ש בערך, אבל אני לא יודע אם זה מורגש יותר או פחות ממצב של מנוע תקין. הסוכן שהתחייב למנוע תקין, לקח את הרכב למוסך מורשה של פיגו, שם אמרו לו שהמנוע תקין, אלא שעמד הרבה זמן בלי דלק ולכן מעט מזייף. רק צריך לתדלק מיכל מלא עם תוסף דלק וליסוע איתו …
הודעה אחרונה מאת somebodymazpeu, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב משפחתי היברידי והייתי שמח להמלצות לדגמים אופציונליים. כיום בבעלותנו ניסאן טידה שנת 2010 חמש דלתות כמו הרכב בדוגמא זו. אני מחפש רכב שיהיה נוח גם לכשהתא המשפחתי יתרחב (שתא המטען יוכל להכיל בקלות עגלת תינוק). ביום יום הרכב ישרת אותנו בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה (תל-אביב אל רחובות וחזור) ונסיעות בסופ״ש (נסיעות מתל אביב למשפחה בירושלים). החסכוניות שרכב היברידי מציע יחד עם הפקקים באיילון הן הסיבה המרכזית לרצון ברכב היברדי. התקציב שאנחנו ייעדנו לרכב הוא סביב ה 80K (כמובן שעדיף כמה שפחות ) נכון לעכשיו אנחנו מחפשים יונדאי איוניק שנת 2018 כאשר רציתי לראות אם יש אלטרנטיבות טובות נוספות. …
הודעה אחרונה מאת LiranBar, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. עשיתי בדיקה לפיג'ו 2008 שנת 2016 דגם ACTIVE. מחיר המכירה: 40 א"ש מחירון יד2: 46.4 א"ש אלה תוצאות הבדיקה. אמר שהוא מוכן לקחת על עצמו חלק מהתיקונים שעלו- כמו תושבות מנוע. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מדובר במוסך אלא בסוכנות רכב, בפתח תקווה. רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון איתם ואם הם אנשים טובים והוגנים
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , אני מחפש רכב משפחתי ראשון. תקציב עד 75,000 . רכב שהתענייתי עד כה זה טויוטה קורולה 2018 בטווח מחיר הזה מליסינג אשמח להמלצות נוספות
הודעה אחרונה מאת OR Ohayon, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום שוקל לקנות מאזדה 3 חדשה כעת ברשותי הדגם הקודם ואני יכול דרך המולטימדיה לקבל שיחות וכן לבחור אנשי קשר( שמופיעים בעברית לאחר שבוצע סינכרון עם הנייד) ולהתקשר אליהם עקב העובדה שבדגם החדש איין אנדרואיד קאר פליי - האם הפעולות הנל לא תתאפשרנה ויהיה צורך לעבוד עם הנייד, משהו הרבה פחות בטיחותי? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב טוב במחיר נמוך, במהלך השיטוטים שלי ביד 2 ראיתי את אופל אסטרה, אממה נראה לי מוזר שהמחיר נמוך מידי לשנתון, אשמח לשמוע מידע, אם הרכב אמין, וכן המלצות עלרכב אמין וחסכוני בערך ב20,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אשמח להמלצות לרכב 7 מקומות בתקציב עד 80K, שנתון 2014 ומעלה. חשוב לי בעיקר בטיחות ואמינות. תודה!
הודעה אחרונה מאת G Gabi, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
במשפחה מעוניינים לקנות סופר מיני חדשה. תקציב עד 110-115 אלף ש"ח. המכונית תשמש לנסיעות קצרות לעבודה וחזרה, כ 10 ק"מ ביום, ברוב המקרים לא יותר משני אנשים יחד. נסיעה 100% עירונית, כך שלנוחות יש חשיבות גבוהה מצד אחד אבל מצד שני לא יבלו שעות ברכב. לגבי מערכת היברידית, מוכן לשקול, אבל התחושה שלי היא שבנסיעות כל כך קצרות אין ממש הגיון כלכלי כי יקח המון זמן להחזיר בדלק את עלות המערכת, מה דעתכם? נתוני צריכת דלק כבר לא מחולקים לעירוני ובין עירוני כמו פעם, והתחושה שלי היא שהשיטה המשולבת נותנת תמונה שלא באמת מייצגת את ההבדל בנסיעה עירונית. לאחר סריקה של הפורום ומקורות אחרים, התכנסתי לאופציות הבאות: - רנו קליאו: יש לי כזאת (ידנית), נהנה ממנה מא…
-
רכב שמצאתי ביד 2 לגבי המוכרת, לפי מה שהיא אומרת הרכב כרגע רשום עדיין כמשועבד למרות שהיא אומרת שסיימה לשלם עליו והרישום שיעבוד יעלם רק עוד שבועיים, יש לה קבלה על סיום התשלום של הרכב לגיטימי? במודעה רשום שהרכב יד ראשונה 00, שדיברתי איתה בטלפון היא אמרה שהיא קנתה את הרכב חדש מאלבר, האם זה נקרא עסקת 0 ק''מ שבעקבותיה הקונה הראשון רשום כיד שנייה/01? יש כמה פיסות מידע שלא מסתדרות לי ואני רוצה לוודא שמדובר בחוסר ההבנה שלה ברכב שככה גם היא טענה בטלפון, ולא הסתרת פרטים חשובים מזדון. למרות הכל הרכב נראה במצב נהדר והנתונים שלו טובים מאוד לשנתון להיות רשום יד שלישית לא הולך למנוע…
הודעה אחרונה מאת KZ, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן אני מתלבט אם לקחת מהחברה שלי קיה נירו פלאגן אין עיקר ההתלבטות היא השווי מס של הרכב, היום יש הנחה של 1000 שח בשווי מס, והבנתי שגם תשאר הנחה כלשהי ל3 שנים הבאות אבל אני לא הצלחתי להבין אם זה ירד ל 500 (במקום ההיברדיות שמתבטלות) או יישאר ל 1000 . מישהו יודע? חוץ מזה אשמח לדעת אם הוא רכב נוח, כי יש לי בעיות בגב וקצת כאבים בצוואר, וצפויה לי נסיעה של כ 35 קילמוטר כל יום. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מעוניין לקנות רכב יד 2 ולהוסיף מערכת גפמ. מחפש רכב בסביבות 30-40 אלף , שיהיה ממש מתאים לזה (שאפילו לא צריך משמנת) תודה!
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, מחפשת לרכוש רכב חדש. פעם ראשונה שקונה רכב. אשמח להמלצות של מסלולי תשלום ולסוכנות אמינה . מעוניינת בטויוטה יאריס היברידית. בבירורים עם רוב הסכנויות יש חוסר במלאי ולא ידוע מתי צריך להגיע. אשמח לכל מידע בנושא...
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים. לא מצליח למצוא יונדאי i30 האצבק דגם פרימיום שנתון 12~15 במחיר מחירון. יד וק"מ נמוכים כמובן. אני נואש ולא יודע מה לעשות.
הודעה אחרונה מאת _YAIR_, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אנשים, מחפש המלצה לרכב יפני / דרום קוראני ולהוסיף לו מערכת גפ"מ. עדיפות ללא משמנת. משפחתית קלה, קצת גבוהה 50,000 ש"ח יש חיה כזה?
הודעה אחרונה מאת הדרשה, -
המלצה על רכב
מאת איילוס- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני צריך בבקשה המלצה לרכב משפחתי/תת משפחתי זוג עם תינוק עלות רכישה סביב ה35k רכב שעלות האחזקה שלו יחסית זולה, אוטומט, רכב אמין ונוח ואם ניתן כמה שיותר מפואר. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מדובר ביונדאי איי 20 שנת 2012 שנסעה 135 אלף קילומטר. בבדיקה הצגלה חוסר בנוזל קירור וקורוזיה בראש מנוע. הרכב נוסע טוב מאוד ותוחזק במהלך השנים (יש קבלות). בדיקת קומפרסיה תקינה. אשמח לדעת האם מדובר בכסת״ח או שבשל חוסר בנוזל קירור שנמצא ייתכן שחודרים מים לבלוק המנוע ועדיף להמנע מרכישת הרכב. מצ״ב טפסי בדיקה. תודה על כל מענה
הודעה אחרונה מאת מאיר וידר, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אוקי, אז מדברים על רכב פורסטר ספורט שנת 2020 10000 ק״מ במחיר 175 אלף הלוואה לחמש שנים של 100 אלף מהי ריבית טובה מהבנק? עם שיעבוד (הוצע לנו פריים + 2%)
הודעה אחרונה מאת קוביד19, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 975 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- falou
- RK
- nechmya
- SlowRide
- מחכה
- ברווז
- sperial
- McV
- פאר האורה
- flytomars
- yahaga
- itaimoto