Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שנתונים 2014-2018.

אני ואמי צריכים רכב בתקציב של 70-80 אלף שקלים, הייתה לנו קורולה שעברה לאחי ואשתו וכעת מחפשים משהו דומה, נוסעים בעיקר בעיר אבל לא יורדים מקטגוריית המשפחתית, ובגלל שכיסינו לא עמוקים, גם לא עולים ממנה.

לגבי צריכת הדלק היא תהיה די זהה לקורולה שאני מניח שזה נסבל, בגדול אמא שלי די מרוצה מצריכת הדלק של הקורולה, ונרתעת מהמונח ''מנוע 2000'', כי היא נזכרת במנוע 2000 שהיה לנו בהונדה אקורד מודל 98'... וחושבת שמדובר בשתיין דלק עם תעודות.

חשבתי גם על רכב היברידי כמו אוריס האצ'בק אבל בעקבות נסועה דלילה מאוד (8-9 אלף ק''מ בשנה של שנינו), העניין ירד מהפרק.

הדאגות שלי לגבי המאזדה כוללות את עלויות התחזוקה ביחס לקורולה (צמיגים ענקיים, מצבר START&STOP בעלות כפולה) ואמינות.

אני עובד כנהג ונוסע על הרבה מאזדות (6,3,2,CX-30),פשוט מת על הנישה שלהם, העיצובית והנהיגתית.

והחדשות נוסעות נפלא לרוב בלי טענות, אבל בקילומטראז' של 80,90,100 אלף שמתי לב לדברים כמו גיר שחובט במהלך העברה, מנוע שבתחילת הנעה קרה עושה די הרבה רעשים, מזכיר אפילו נקישות של מנוע דיזל (אולי בגלל יחס הדחיסה הגבוהה).

ורציתי לדעת אם יש בעלי מאזדה שיוכלו קצת לשפוך לי אור על העניין, אמינות, תחזוקה שוטפת, צריכת דלק, ואחת ולתמיד האם צריך להחליף שמן גיר במאזדה על בסיס קבוע???

אני מכיר שבתיבות SKYACTIV יש שמן גיר ''לכל החיים'', היצרן ממליץ על החלפה?

האם זה כנראה נובע מעצם היותם רכבי ליסינג וכיוצא בזאת, רכבים שבורים?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

אין לי מושג על איזה דפיקות בגיר מדבר,אני עם מאזדה 3 2017 עם כמעט 100 אלף קמ,וגם בחורף בשיא הקור לא תרגיש חבטה בהעברת הילוך. 

והרכב ננהג חזק מאוד ופוגש את ה5-6 אלף סלד קבוע,ועבר טיולי נהיגה. 

0 בעיות אמינות. הכל יושב במקום כמו שצריך. 

מנוע שקט לגמרי,0 רעידות ואין שום רעש בהנעה. 

פלטר שמן מקורי.שמן איכותי קסטרול/מוטול כל 5-7 אלף קמ. 

פלגים החלפתי למקורי ב70 אלף קמ(50 אלף קמ ליפני הוראת יצרן) 

מסנן מזגן ואוויר תחליפי של man/חליפי אחר איכותי פעם בשנה. 

וזהו.

שבוע שעבר החלפתי למצבר בוש שעלה 850 שקל אחרי שהמקורי החזיק 4.5 שנים. 

לא מחליף שמן גיר,היה לי מאזדה במשפחה עם 200 אלף קמ עד שנמכרה והרכב עבר התעללות ובחיים לא היה בעיה בגיר. 

צריכת דלק שלי עכשיו(גם 2.0)עומדת על 1:9 בעיר ו1:11-12 מחוץ לעיר,עם נהיגה בקצב יותר מהיר מהתנועה באופן קבוע. 

המידת צמיגים לא נוראית,215/45/18 קונים רבעיית פלקן ב1500-1600.

אני לא יודע מה עשו למאזדות שראית,זה רכב מאוד עמיד לנהיגה בלי התחשבות. 

הדבר היחידי שהחלפנן במאזדה הקודמת זה תושבות מנוע וגיר ב130-150 אלף קמ+משולשים קידמים ומוט מייצב. והרכב עבד קשה. 

אולי ראית מאזדות להשכרה שהעבירו הילוכים מd לr שהרכב עדיין בתנועה בחנייה,שזה כבר סתם להרוס. 

או מנוע רועש/מזייף בגלל פלגים מזיופים או זולים שזה מה ששמים בליסינג כי 4 פלגים שאני החלפתי לבד עלו 400 שח.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, Ido12 כתב:

אין לי מושג על איזה דפיקות בגיר מדבר,אני עם מאזדה 3 2017 עם כמעט 100 אלף קמ,וגם בחורף בשיא הקור לא תרגיש חבטה בהעברת הילוך. 

מסנן מזגן ואוויר תחליפי של man/חליפי אחר איכותי. 

וזהו.

לא מחליף שמן גיר,היה לי מאזדה במשפחה עם 200 אלף קמ עד שנמכרה והרכב עבר התעללות ובחיים לא היה בעיה בגיר. 

צריכת דלק שלי עכשיו(גם 2.0)עומדת על 1:9 בעיר ו1:11-12 מחוץ לעיר,עם נהיגה בקצב יותר מהיר מהתנועה באופן קבוע. 

הדבר היחידי שהחלפנן במאזדה הקודמת זה תושבות מנוע וגיר ב130-150 אלף קמ+משולשים קידמים ומוט מייצב. והרכב עבד קשה. 

אולי ראית מאזדות להשכרה שהעבירו הילוכים מd לr שהרכב עדיין בתנועה בחנייה,שזה כבר סתם להרוס. 

או מנוע רועש/מזייף בגלל פלגים מזיופים או זולים שזה מה ששמים בליסינג כי 4 פלגים שאני החלפתי לבד עלו 400 שח.

יכול להיות שהחלפת שמן גיר עשויה לגרום לבעיה הזאת?

החברת צמיגים הזו נחשבת לאיכותית? אני בדקתי מישליין גודיר, דאנלופ וקונטיננטל והם די יקרים.

כן בכל זאת רכבי השכרה אז יכול להיות שהם עוברים סוגי התעללות שונים שלא לצורך.

פורסם

אם אין בהוראות טיפול החלפת שמן גיר, אף אחד לא מחליף, כי זה יקר. אם מחליפים לשמן גיר מקורי, זה יכול לעשות רק טוב, בטח לא לגרום לתקלה ברכב שנסע עד 100 אלף קילומטרים. לרכב עם 200 אלף כנראה באמת לא צריך לגעת בשמן המקורי.

לגבי הצמיגים - Falken ZE310 נותנים תמורה טובה למחיר.

אלה לא צמיגי פרמיום, אבל בטיחות לא נפגמת ( הדגם הזה משתתף קבוע במבחני צמיגים באירופה ומקבל ציוני בלימה/ אחיזה טובים ). הנוחות זה לא הצד החזק של פאלקן.

מאזדה 3 רכב די קשיח. אני אישית הייתי משלם יותר על Michelin Primacy4 כדי לשפר נוחות הנסיעה.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היצרן אומר לא להחליף,אז למה להחליף? 

הבנתי שזה יותר בגלל ששמים שמן לא מקורי/תקן של היצרן וקל לטעות בזה וסתם מוסך ישים שמן לא מתאים. 

אם אתה מחליף תקנה רק מקורי,והחלפה חלקית ולא מלאה. 

אבל אני לא הייתי מחליף,כמעט אף אחד לא מחליף ונדיר לשמוע על גיר של מאזדה ששבק חיים. 

אני החלפתי לפלקן והם אחלה,אין שום תלונות זה לא זבל סיני.

אם הדאגה שלך זה בגלל אמינות,אתה יכל להיות רגוע. 

תחפש אחת מטופלת. 

מאזדה לא פחות אמינה מטיוטה קורולה או הונדה סיוויק,החוזקה של מאזדה זה השרידות שלה כמו שלושתם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Ido12 כתב:

מסנן מזגן ואוויר תחליפי של man/חליפי אחר איכותי פעם בשנה. 

וזהו.

יכול להיות שבעיות בגיר נובעות משאיבה מלאה של הנוזל ולא החלפה חלקית או מה שנקרא ''רענון''

פורסם

אני עם ספיריט 2015, נטו טיפולים שוטפים בלי שום תקלה, כבר 180 אלף קילומר.
רכב מושלם, כבר חצי שנה שוקלים להחליף, מתקשים למצוא משהו שיהווה שדרוג ראוי בתקציב הגיוני.

• אהבתי 1
פורסם

רכב שמצאתי ביד 2

לגבי המוכרת, לפי מה שהיא אומרת הרכב כרגע רשום עדיין כמשועבד למרות שהיא אומרת שסיימה לשלם עליו והרישום שיעבוד יעלם רק עוד שבועיים, יש לה קבלה על סיום התשלום של הרכב

לגיטימי?

במודעה רשום שהרכב יד ראשונה 00, שדיברתי איתה בטלפון היא אמרה שהיא קנתה את הרכב חדש מאלבר, האם זה נקרא עסקת 0 ק''מ שבעקבותיה הקונה הראשון רשום כיד שנייה/01?

יש כמה פיסות מידע שלא מסתדרות לי ואני רוצה לוודא שמדובר בחוסר ההבנה שלה ברכב שככה גם היא טענה בטלפון, ולא הסתרת פרטים חשובים מזדון.

למרות הכל הרכב נראה במצב נהדר והנתונים שלו טובים מאוד לשנתון

להיות רשום יד שלישית לא הולך למנוע ממני לקנות את הרכב אני רק רוצה לוודא את הנתונים

פורסם (נערך)

כל עוד הרכב רשום במשרד הרישוי בתור משועבד, לא ניתן להעביר בעלות. בנוסף לשיעבוד, יכול להיות שהרכב ממושכן.  זה לא מונע העברת בעלות, אבל צריך להסיר את המשכון,  במידה וקיים.

https://www.gov.il/he/service/pawn_perusal

מי שצריך לבטל משכון זאת החברה המממנת ( אלבר או גוף אחר עליו רשום המשכון  ).

בקשר לסיפור עם הידיים, צריך לראות רישיון הרכב,  מה רשום בו גם בסעיף מספר הבעלים הקודמים וגם בסעיף מקוריות. כי יש כמה אפשרויות רישום רכב בתור ליסינג 0 קילומטרים. בגדול, במחירון יש הפחתה של 14% על ליסינג 0 קילומטרים. גם אם לא תצליח להפחית את המחיר במשא ומתן, הוא יהיה מבוטח במקיף למקרה של גניבה / טוטל לוס על 14% פחות.ממחירון יצחק לוי.

עריכה: עכשיו ראיתי שאתה מנהל דיון נוסף באותו הנושא בשרשור אחר שפתחת. וחבל שזה מתפזר. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 15 דקות, vladclar כתב:

כל עוד הרכב רשום במשרד הרישוי בתור משועבד, לא ניתן להעביר בעלות. בנוסף לשיעבוד, יכול להיות שהרכב ממושכן.  זה לא מונע העברת בעלות, אבל צריך להסיר את המשכון,  במידה וקיים.

https://www.gov.il/he/service/pawn_perusal

מי שצריך לבטל משכון זאת החברה המממנת ( אלבר או גוף אחר עליו רשום המשכון  ).

בקשר לסיפור עם הידיים, צריך לראות רישיון הרכב,  מה רשום בו גם בסעיף מספר הבעלים הקודמים וגם בסעיף מקוריות. כי יש כמה אפשרויות רישום רכב בתור ליסינג 0 קילומטרים. בגדול, במחירון יש הפחתה של 14% על ליסינג 0 קילומטרים. גם אם לא תצליח להפחית את המחיר במשא ומתן, הוא יהיה מבוטח במקיף למקרה של גניבה / טוטל לוס על 14% פחות.ממחירון יצחק לוי.

עריכה: עכשיו ראיתי שאתה מנהל דיון נוסף באותו הנושא בשרשור אחר שפתחת. וחבל שזה מתפזר. 

היא שלחה לי טופס הסרת שיעבוד על פוליסת ביטוח, זה מספיק בשביל לתת שקט?

כנל אישור ביטול עיקול על כביש 6 (לא בטוח מה זה אומר)

פורסם (נערך)

שקט - כן.

העברת בעלות - רק אחרי שביטול שיעבוד יתעדכן במשרד הרישוי.

אל תזניח את עניין המשכון - תיכנס ללינק בהודעה הקודמת שלי ותבדוק לפי מספר הרכב. זה לא יקר.

אם המשכון יישאר,  כאשר תרצה למכור בעתיד את הרכב, תצטרך לרוץ אחרי אלבר.

יש לך את החצי השני של צילום רישיון הרכב? מה רשום בו בסעיף מקוריות, השכרה/ החכר או שום דבר?

אם רשום השכרה/ החכר, תבקש מהמוכרת העתק של הסכם רכישה מאלבר, יהיו לך הוכחות לעתיד שהרכב מ 0 קילומטרים ולא מליסינג תפעולי .

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, vladclar כתב:

שקט - כן.

אל תזניח את עניין המשכון - תיכנס ללינק בהודעה הקודמת שלי ותבדוק לפי מספר הרכב. זה לא יקר.

יש לך את החצי השני של צילום רישיון הרכב? מה רשום בו בסעיף מקוריות, השכרה/ החכר או שום דבר?

אם רשום השכרה/ החכר, תבקש מהמוכרת העתק של הסכם רכישה מאלבר, יהיו לך הוכחות לעתיד שהרכב מ 0 קילומטרים ולא מליסינג תפעולי .

2222.jpg

לפני 17 דקות, vladclar כתב:

שקט - כן.

בעקבות כך שבקשתי ממנה דברים כמו דוח סליקה, היסטוריית טיפולים, בדיקה מה כתוב ביד 1 בוואצפ, זה מה שהיא רשמה לי:

סוריייייי אין לי את כל הדברים האלה.
ואני לא מתכוונת לחפש. 
אנשים ביקשו בסך הכל את הרישיון רכב
ועשו את הבדיקות שלהם.
הייתי צריכה לעשות העברת בעלות כבר אתמול
אבל בגלל העיקול( שעוד לא ידעתי שקיים) זה נפל ואמרתי לו הכל בסדר קח את המקדמה , אני אטפל בזה ואעבור ללקוח הבא.
אז אם זה לא מספק אותך אני ממשיכה הלאה מאמי

האם זה מספיק כדי לגרום לי לגמרי לאבד אמון בה ולעבור לאדם הבא?

כי הרכב באמת נראה טוב ועם נתונים טובים חוץ מזה

מחר קבענו בתכלס להיפגש, אם יראה טוב אני יכול לקחת למכון שעושה בדיקה יסודית לפני רכישה, ואשאל אם מתחייבת למנוע גיר שלדה, מאמין ששם במידה והייתה תאונה, יגלו את זה.

בקשר לטיפולים אני לא ממש יודע מה לעשות

אפשר פשוט במכון הבדיקה לראות מה מצב המנוע והשמנים וככה לדעת אם הרכב טופל או לא?

בבדיקה מעמיקה של שעה וחצי ועלות של 600 שקל מאמין שאפשר לראות איזה אורח חיים ורמת טיפול הרכב עבר

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

ברישיון הרכב רשום שהרכב מעוקל ( כנראה ע"י כביש 6 ).

לא רשום ליסינג בסעיף מקוריות.

את המשכון אתה יכול לבדוק לבד. תדפיס טיפולים היא צריכה להוציא ממוסך שטיפל ברכב או למצוא קבלות מהטיפולים. אם  אין תיעוד מהטיפולים , יכול להיות שהרכב, בכלל לא נכנס למוסך 4 שנים. אולי היא לא ידעה שצריך ללכת למוסך פעם בשנה,  כמו שלא ידעה שצריך לשלם לכביש 6 עד שמעקלים את הרכב. לא יודע מה להגיד לך. רכב קונים/ מוכרים בשיתוף פעולה. 

פרופיל והתנהגות המוכרת לא לרוחי.

פורסם
לפני 9 דקות, vladclar כתב:

ברישיון הרכב רשום שהרכב מעוקל ( כנראה ע"י כביש 6 ).

לא רשום ליסינג בסעיף מקוריות.

את המשכון אתה יכול לבדוק לבד. תדפיס טיפולים היא צריכה להוציא ממוסך שטיפל ברכב או למצוא קבלות מהטיפולים. אם  אין תיעוד מהטיפולים , יכול להיות שהרכב, בכלל לא נכנס למוסך 4 שנים. אולי היא לא ידעה שצריך ללכת למוסך פעם בשנה,  כמו שלא ידעה שצריך לשלם לכביש 6 עד שמעקלים את הרכב. לא יודע מה להגיד לך. רכב קונים/ מוכרים בשיתוף פעולה. 

פרופיל והתנהגות המוכרת לא לרוחי.

מסכים איתך... חבל שהיא כה פאסיבית בעניין הזה ולא מוכנה להניף את ידה על דבר נוסף...

דברים לגיטימים מצדי הקונה לדעת... האם עבר תאונה? האם טופל?

היא טענה שהיא לא מתכוונת לנסות למצוא את התיעודים האלה...

ביטוח, טיפולים, בעלות ראשונה.

לא יודע איך להתקדם מכאן, אני מפיל על זה עסקה? או שאפשר להסתדר עם בדיקה במכון ותיעוד טיפולים שעליו כן אתעקש, חבל שהיא עצלנית ועקשה

גם בטלפון היא לא נשמעה כזאת מבריקה.

מה אומרים? באמת אובד עצות בעניין הזה

• תוכן חדש...