Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשפחה מעוניינים לקנות סופר מיני חדשה. תקציב עד 110-115 אלף ש"ח.

המכונית תשמש לנסיעות קצרות לעבודה וחזרה, כ 10 ק"מ ביום, ברוב המקרים לא יותר משני אנשים יחד. נסיעה 100% עירונית, כך שלנוחות יש חשיבות גבוהה מצד אחד אבל מצד שני לא יבלו שעות ברכב.

לגבי מערכת היברידית, מוכן לשקול, אבל התחושה שלי היא שבנסיעות כל כך קצרות אין ממש הגיון כלכלי כי יקח המון זמן להחזיר בדלק את עלות המערכת, מה דעתכם? נתוני צריכת דלק כבר לא מחולקים לעירוני ובין עירוני כמו פעם, והתחושה שלי היא שהשיטה המשולבת נותנת תמונה שלא באמת מייצגת את ההבדל בנסיעה עירונית.

לאחר סריקה של הפורום ומקורות אחרים, התכנסתי לאופציות הבאות:

- רנו קליאו: יש לי כזאת (ידנית), נהנה ממנה מאוד, קצת חושש מהתיבה הרובוטית (היו בעיות בתיבה ברנו פלואנס במשפחה).

- טויוטה יאריס: מחיר גבוה יחסית עבור גרסה מאובזרת.

- פולקסווגן פולו: כנ"ל.

- אופל קורסה/פיג'ו 208: כאן נכנס נושא הבטיחות. כל המכוניות הקודמות בעלות ציון של 5 כוכבים ב euro ncap, אופל קורסה ופיג'ו 208 שתיהן בעלות ציון של 4 כוכבים וזאת למרות שהפיג'ו בין היקרות בקטגוריה. ראיתי שיש הבדלים משמעותיים ביניהן לאחרות בקבוצה בציון הבטיחות, אבל פחות בריסוק ויותר בנושא מערכות הבטיחות שלרוב מגיעות כסטנדרט ואילו באופל ופיג'ו צריך לשלם עבורן תוספת של קרוב ל 10000 ש"ח (רק חלק מהמערכות קיימות בדגמים הזולים).

בהתחשב בזה, למה הן כל כך מומלצות?  מבחינתי בטיחות זה אחד מהדברים החשובים ביותר בקניית רכב, אם לא הכי חשוב.

- הונדה ג'אז: הבנתי שמומלצת, אבל שבעצם מדובר בסופר מיני גדולה במיוחד. האם היא שווה מתיחה נוספת של התקציב?

אם יש דגמים טובים אחרים שפיספסתי, אשמח לשמוע.

דרישות נוספות:

-ללא מובילאיי.

-מינימום התקנות מקומיות (לדוגמא, אם יש רכב שידוע שדורש נניח איתוראן + כספת - חסרון משמעותי).

"ai motoare capul doare"

פורסם

מאזדה 2 - צפופה ומעט מיושנת כבר. 

I20 או ריו - גם תיבה רובוטית כפולת מצמדים, הריו רועשת מאוד תחת מאמץ אבל יש לה אחריות ארוכה יותר על הגיר. הI20 דיי קודרת מבפנים בכל רמות הגימור

מרווחת בצורה סבירה ועדכנית יותר בהשוואה לריו. בשתיהן אותו גיר ומנוע. 

פאביה עומדת להתחלף בדגם חדש לגמרי, מתיחות פנים לפולו ולאיביזה צפויות להגיע בקרוב. (במקרה של הפולו הפרונט ייראה יותר טוב מהפרצוף העצוב הנוכחי). 

מייקרה לא בולטת במיוחדת בשום דבר , זיפת קטנה וצפופה והיבואן שלה חובב התקנות מקומיות, ובמקרה של הC3 נראה לי שהקורסה וה208 עדיפות יותר (עדכניות יותר ועם יותר אבזור). 

• אהבתי 1
פורסם

הקורסה והפיגו מומלצות כי הם בין החזקות בקטגוריה, מאובזרות, מהנות, נראות טוב.

הציון נפגע בשל הגנה לא טובה בעת פגיעה מאחור במושב האחורי.

הגאז לדעתי יקרה מידי, היא לא חזקה במיוחד, רועשת עקב גיר רציף, איכות חומרים פשוטה ומראה סתמי לדעתי.

מה שכן, חסכונית, מרווחת מאוד וכנראה שתהיה אמינה.

הקליאו גם טובה, יש לך ידנית, התיבה פה היא חדשה ולא מה שהיה בדור הקודם.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 דקות, yoav911gt2 כתב:

ובמקרה של הC3 נראה לי שהקורסה וה208 עדיפות יותר (עדכניות יותר ועם יותר אבזור). 

עדכניות יותר, אבל מכיוון שנוחות היא בעלת חשיבות גבוהה לפות"ש, C3 בהחלט צריכה להילקח בחשבון, בטח כאשר רכישה שלה תשאיר לו בכיס הרבה כסף שהיה מוכן להוציא. בכל זאת מדובר על 10 ק"מ נסיעה ליום, נניח 4,000 ק"מ לשנה...

גרסת Shine Pack תחסוך צורך במובילאיי וחברת הביטוח לא תתעקש ב-C3 על קודנית, איתוראן כך שגם לא יהיו התקנות מקומיות.

• אהבתי 1

The older you get, the better you used to be

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, X9500 כתב:

גרסת Shine Pack תחסוך צורך במובילאיי וחברת הביטוח לא תתעקש ב-C3 על קודנית, איתוראן כך שגם לא יהיו התקנות מקומיות.

קשה לי לחשוב איזו סופרמיני היום מגיעה עם מובילאיי. בעיקר האיביזה (שהמלאי שלה הולך להגמר בקרוב)  , גרסאות בסיסיות של הI20 והמייקרה שגם ככה לא עונות לצרכים של פות"ש

לגבי קודן או או איתוראן זה תליו בחברת הביטוח ולא משהו רלוונטי לדגם ספציפי. 

C3 shine pack עולה 107 וקורסה עולה 108, זה לא הרבה כסף , אלא אם כן הוא הולך על אפס ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 1
פורסם

יש 1,000 ש"ח הבדל בין גרסת הכניסה של קורסה Edition Plus לבין הגרסה הבכירה של C3 Shine Pack ועדיין 1,000 ש"ח לטובת הסיטרואן (107K מול 108K).

אתה אומר שבקורסה הזו יש יותר אבזור, אבל מה שאני רואה זה יתרון אבזור של ה-C3, למשל אלה כציוד תיקני:

• בקרת אקלים (מזגן רגיל בקורסה)
  • חיישני חניה אחוריים וקדמיים (בקורסה אחוריים בלבד)
  • keyless ולחצן התנעה (בקורסה מפתח\שלט)
  • משענת יד לנהג (בקורסה אין)
  • זיהוי רכב בשטח מת (בקורסה אין)
  • אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי (בקורסה רק אפל קארפליי)
  • חלונות אחוריים מושחרים (בקורסה אין)
  • 110 כ"ס (בקורסה 100 כ"ס)
  • 5 שנים אחריות ((בקורסה 4 שנים)

אלא אם אתה מעמיד מול ה-C3 את רמות הגימור Elegance או GS Line אבל אז המחירים קצת מתחילים להציק, כי אלה כבר 112K ו-119K.

במה לדעתך מתבטא יתרון האבזור בקורסה Edition Plus?

האווירה הקודרת (לטעמי) בתא הנוסעים של הקורסה היא נקודה נוספת לזכות ה-C3, ואני לא הרגשתי יתרון באיכות הפלסטיקה באופל, גם שם המצב נוקשה למדי.

ואז מגיע נושא הנוחות........

• אהבתי 1

פורסם

לדעתי הסלון של הc3 לא עדיף, לא מבחינת איכות חומרים או נראות, הכול שחור עם מעט נגיעות צבע.

לפחות השילוב צבעים בקולורדו משפר את זה.

את הקורסה כדי לרכוש דווקא ברמת אבזור האלגנס, התוספת לא גדולה ואתה מקבל את המנוע הבכיר.

ויש הבדל גדול הגיר, בקורסה הוא 8 הילוכים לעומת 6, ויש הבדל מורגש במהירות ורעידות שאפיינו ת הדור הקודם.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עניין של טעם. לדעתי שילוב הצבעים בתא הנוסעים של C3 - במיוחד בגימור Techwood - נראה ממש לא רע. אבל שוב, עניין של טעם.

לגבי הקולורדו, זה כבר לא קיים בדגם שעבר מתיחת פנים ב-2020.

C3 interior.png

• אהבתי 1

פורסם

ועוד נקודה בעניין הקולורדו - הוזכר בשרשור מקביל (מנוע פיורטק) שזה עור, אז זה לא. Hype Colorado זה וויניל דמוי-עור.

• אהבתי 1

פורסם

עדיין זה נראה טוב ויוקרתי יחסית לשאר הצבעים בזמנו.

גם בדוגמה שציינת זה דמוי עץ, אבל ניראה נחמד.

• אהבתי 1

פורסם

אם הרכישה לא דחופה, אולי שווה לחכות ולראות מה יהיה עם האיביזה החדשה, כמדומני לא תגיע עם מובילאיי אלא עם מערכת מקורית (בשעה טובה).

גם הדור החדש של הפאביה נראה כמו אופציה לא רעה.

מצד שני אני צופה התייקרות של שתיהן (אלא אם כן יהיה איזשהו מבצע השקה).

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב בינתיים.

עשינו היום סיבוב סוכנויות ראשון.

הפולו כרגע בכלל לא במלאי באף רמת אבזור.

הרנו והאופל נראות כאופציות טובות ואפשר להגיד שהמחיר אותו הדבר (מדובר על הקורסה בגרסת elegance). בשתי החברות, אגב, טוענים שמלאי הרכבים הזמינים מאוד מצומצם, ברמה של עשרות בודדות של יחידות.

טויוטה יאריס נפסלה עקב כך שהיא קצת צפופה ורמת האבזור נמוכה, במיוחד בהתחשב במחיר. בנוסף, המחיר נקבע לא בעת ההזמנה אלא כאשר מקבלים את הרכב, וסוכן המכירות מסרב להתחייב למחיר, כאשר זמן האספקה הוא רק בעוד 3 חודשים. קצת הזוי לדעתי, חשבתי שטסלה היחידים שעושים את זה.

לגבי הסיטרואן c3, במידה ואת הקורסה לוקחים באבזור elegance, יש יתרונות פרט למחיר הזול יותר? אני שואל כדי לדעת אם שווה ללכת לראות גם אותה.

אני עדיין קצת חושש מנושא הבטיחות בקורסה. הבנתי מיוליאן שהבעיה היא במושב האחורי, לדברי איש המכירות הציון היה בעייתי מכיוון שלא היתה משענת ראש במושב האמצעי ונראה לפי מה שכתוב באתר של euro ncap שהוא צודק. 

מצד אחד, זה תוקן מאז המבחן ובדגם שנמכר היום יש משענות ראש בכל המושבים האחוריים. מצד שני, גם אם מוסיפים את הנקודות שאבדו בגלל זה, עדיין יש הפרש בציון המספרי ביחס לקליאו נניח.

ניסיתי למצוא מה הרף בציון המספרי שממנו מקבלים 5 כוכבים כדי לנסות להבין  איפה הרכב יעמוד אבל לא מצאתי שום התייחסות לזה. בנוסף, פיג'ו 208 שחולקת את הפלטפורמה קיבלה גם היא 4 כוכבים.

אשמח לכל מידע בנושא הזה, אולי זה יעזור לי להחליט.

לגבי האיביזה והפאביה החדשות, מתי הן אמורות להגיע?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

לסיטרואן יש יתרון של נוחות נסיעה עדיפה.

אבל הגיר פחות נעים מאשר הגיר החדש בקורסה.

• אהבתי 1

פורסם

יש לך אפשרות לחבר חשמל קבוע? אם כן הייתי מחפש רכב פלאג אין משומש, מטעין כל יום ולא משתמש כמעט אף פעם בדלק

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

מסכים שפרופיל השימוש מתאים לפלאג אין הייבריד, אבל לא מעוניינים לרכוש רכב משומש ופלאג אין הייבריד חדשים רחוקים מאוד מהתקציב (לא חושב שיש משהו זול יותר מהנירו שעולה 150K).

כרגע אנחנו נוטים לכיוון הרנו (עקב עניין הבטיחות), אבל כמו שכתבתי קודם, המלאי מוגבל ואנחנו לא מתים על הצבעים שזמינים.

אחת האופציות שהציע הנציג היא מכונית לבנה עם גג שחור וג'אנטים שחורים, בהתקנה מקומית (הגג מושחר באמצעות מדבקה). מבחינת הצבע זה מתאים לנו, אבל האם יש סיבה לחשוש משינויים קוסמטיים כאלה בהתקנה מקומית? על פניו אלה לא שינויים שדורשים יותר מדי התעסקות ברכב (בשונה מהתקנות של אלקטרוניקה). האם יש משהו שחשוב לשאול לגבי העבודה שבוצעה או לגבי הרכב בכלל?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...