Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו אאוטבק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניין בסוג הרכב הזה

מה שמרשים אותי בו על פניו, מבלי שום ניסיון, רק על פי הביקורות, זה השילוב של גודל, מרחב, נוחות, יכולת שטח לטיולי שביל בנוחות וכל זה אמור לבוא עם עמידות ואמינות. 

שאלותיי הן

1. חשוב לי כנהג, גם הנאה מנהיגה ואני אוהב מכוניות זריזות, עם כוח. מודע לזה שהוא סטיישן רב משקל, מאידך, מונע במנוע 2.5 ליטר.

השאלה האם הוא מרגיש רכב כבד? המנוע חי או מרגיש כיפני מבוגר ועייף מאלו שלא מתעסקים בקראטה?

2. התקציב מוגבל לאזור ה45 אלף שקל

מניח שמדובר באאוטבק הפחות מעודכנת עם מנוע 167 כ״ס ולא החדשה עם 175

האם חוץ מהכ״ס, יש בחדשה עוד יתרונות? האם הבדלי הכ״ס מורגשים? עד כמה אני צריך למתוח את התקציב בשביל לרכוש אאוטבק החדשה?

3. מרפרוף וחיפוש ביד 2, מרבית הרכבים עברו את ה220 אלף קילומטר. עד כמה זה מרתיע, ברכב שנניח מסופר שטופל טוב? בכל זאת המחירים שלהם מאוד גבוהים ביחס לשנתון וביחס נניח לb4, מונדאו וכו׳

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לטעמי אין הרבה רכבים שמציעים את החבילה של האאוטבק, הבעיה היחידה שלו זה המראה הלא גיפוני שגורם לעדר הכבשים לקנות ספורטאג וכו'.

אחלה בחירה.

פורסם

באופן אישי אני דווקא אוהב את הפורסטר,אבל אם יש לך צורך במרווח נוסף ,האאוטבק רכב טוב ,הביצועים קצת חלשים אבל איכות הנסיעה טובה מאד.

פורסם

הייתה לנו במשפחה b4 , מבחינת מכאנית, עד כמה שאני יודע הרכבים זהים.

הרכב לא הזדקן יפה כל כך, באופן יחסי למאזדה מאותה שנה.

בנוסף קח בחשבון שעלות הטיפולים שלו יקרה יותר, נדרש להחליף טיימינג כל 5 שנים שזה חבילה, שמן דפרינציאל כל 60.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

קניתי כזו 2012 לפני 3 חודשים וכל נסיעה אני מברך על הבחירה. באמת רכב נהדר.

פזלתי גם לפורסטר, אבל הם יקרים יותר כמשומשים, וגם נמכרים קרוב יותר למחירון, לפעמים גם מעל.

לאאוטבק יש פחות ביקוש, כנראה בגלל הפוזה הלא כל כך ג'יפאית,  והמחירים בהתאם.

הרכב שלי נרכש עם 175 אלף ק"מ, ב-42,000 ₪

ויישור קו של 4 צמיגים וטיפול קטן עלו עוד 2700 ₪.

ראיתי עוד כמה אאוטבקים שהיו מתוחזקים פחות טוב.

צריך לבדוק אם ומתי עשה טיימינג - עניין של כ-2500 שקל, כל 100K ק"מ בערך,

ולשים לב לפנסים קדמיים. הקסנון המקורי מחליד ודורש החלפה יקרה - כ-3000 ₪ לכל צד.

אצלי כבר הוחלף להלוגן.

בתאריך 12.6.2021 בשעה 16:46, shayco80 כתב:

מתעניין בסוג הרכב הזה

מה שמרשים אותי בו על פניו, מבלי שום ניסיון, רק על פי הביקורות, זה השילוב של גודל, מרחב, נוחות, יכולת שטח לטיולי שביל בנוחות וכל זה אמור לבוא עם עמידות ואמינות. 

שאלותיי הן

1. חשוב לי כנהג, גם הנאה מנהיגה ואני אוהב מכוניות זריזות, עם כוח. מודע לזה שהוא סטיישן רב משקל, מאידך, מונע במנוע 2.5 ליטר.

השאלה האם הוא מרגיש רכב כבד? המנוע חי או מרגיש כיפני מבוגר ועייף מאלו שלא מתעסקים בקראטה?

ספורטיבי הוא ממש לא... בעיקר בגלל ההגה הקליל (בסגנון אמריקאי של פעם) והגיר רציף,

אבל הוא גם ממש לא עגלולה. המנוע סוחב יפה, משייט על 120 בכ-2000 סל"ד, וכולו רוגע ונועם ונוח ובניו.

הוא מרגיש אמנם כמו יפני מבוגר, אבל אחד שכן התאמן בקראטה (או ג'יו-ג'יצו) אבל לא בתאי-בוקס...

חבר שהיה לו את דגם ה-175 כ"ס אומר שאין הבדל מוחשי בביצועים. אני מבסוט עליו לגמרי.

2. התקציב מוגבל לאזור ה45 אלף שקל

מניח שמדובר באאוטבק הפחות מעודכנת עם מנוע 167 כ״ס ולא החדשה עם 175

האם חוץ מהכ״ס, יש בחדשה עוד יתרונות? האם הבדלי הכ״ס מורגשים? עד כמה אני צריך למתוח את התקציב בשביל לרכוש אאוטבק החדשה?

אני כיוונתי לדגמי 2010 בתקציב של כ-35 אלף, אבל אלו שראיתי דרשו במיידי השקעה של עוד כמה אלפים טובים,

אז העדפתי להשקיע קצת יותר ברכב עם היסטוריית טיפולים מתועדת.

לפי הקבלות של הבעלים הקודם, במשך כשלוש שנים הוא הוציא 16,000 ₪ על תחזוקה (ללא דלק,טסט,ביטוח וכו')

3. מרפרוף וחיפוש ביד 2, מרבית הרכבים עברו את ה220 אלף קילומטר. עד כמה זה מרתיע, ברכב שנניח מסופר שטופל טוב? בכל זאת המחירים שלהם מאוד גבוהים ביחס לשנתון וביחס נניח לb4, מונדאו וכו׳

מבחינת המנוע אין לו בעיה לעשות גם כפול ק"מ ויותר, אבל לגיר למשל יש בלאי והתיקון יקר - באיזור העשירייה פלוס לשיפוץ.

ה-B4 זהה מכנית, והסטיישן כמעט 1:1 כמו האאוטבק למעט הגובה. לי זה היה חשוב...

אבל אם ישיבה נמוכה ורכב נמוך לא מפריעים לך - אז ה-B4 יכול לתת אחלה תמורה בפחות כסף.

היו לי עוד אופציות (ניסאן מוראנו - נפסל על עלויות אחזקה ונדירות חלפים, ומאזדה 6 סטיישן - כמו ה-B4: נמוך לי)

ובסיכום אני מבסוט אש על הבחירה.

בהצלחה!

• תוכן חדש...