Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לרכישת רכב שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

נולדה לנו ילדה ותיכף חופשת הלידה מסתיימת אז אנחנו צריכים רכב שני לנסיעות לעבודה.

יש לנו כרגע ספורטאז' 2020 דיזל שיהיה הרכב העיקרי בו תיסע הילדה מטעמי בטיחות ואנחנו צריכים רכב שני לנסיעות פעמיים בשבוע לעבודה (כ-150 ק"מ בשבוע).

בהתחלה ישר חשבנו על רכב חדש מיני, אבל זה הרגיש לנו די מיותר כשהוא יעמוד רוב הזמן בחנייה, אז חשבנו על רכישת רכב בן 4 שנים או אפילו רכב ותיק יותר.

אשמח לשמוע המלצות מה הייתם עושים במצב הזה ואיזה רכב הייתם בוחרים מנסיונכם.

מאחר ומדובר על נסיעה דו שבועית, אפשר להתפשר באיכות הנסיעה, הדרישות שלנו הן מחיר רכישה כמה שיותר זול וכמה שפחות תקלות - אמינות גבוהה, כלומר כמה שיותר חסכוני, לכן גם רכבים מודל 2010 באים בחשבון.
(סתם לדוגמא ב-2008 רכשתי מאזדה לאנטיס שנת 2001 עם 100K ק"מ ונסעתי איתה 100K ק"מ נוספים עד שנת 2010 עם 2 תקלות בלבד פעם אחת על קויל-סליל הצתה ופעם שנייה על רדיאטור, מעבר לזה הרכב תפקד ונסע נהדר)

נשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

אפשר לבדוק מיצובישי ספייס סטאר, מאוד אמינה וחסכונית, אם כי לאור נסיעה נמוכה זה פחות משמעותי.

הוא מרווחת מאחור ביחס לשאר הקטגוריה.

מה שכן, כמו שאר רכבי המיני תא מטען לא גדול, אנחנו היינו שמים את האמבטיה בתוך הסלון, וכשעברנו לטיולון הבעיה נפתרה.

אפשר לשקול גם את יונדאי i10, היא שקטה יותר ולדכתי הסלון מודרני יותר, אבל מאחור צפופה יותר.

אם לעלות לקטגורית הסופר מיני,

הייתי שוקל קיה ריו/יונדאי i20 לפני, הם מרווחת למידי מאחור, לא זריזות במיוחד (יש גם גירסאות טורבו) אבל גיר פלנטרי פשוט ואמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כדאי שתגדיר תקציב.

בנסועה של 600 ק"מ בחודש לצריכת הדלק משמעות זניחה.

ניסיון אישי טוב שלי עם דגמי סוזוקי - אם סופרמיני הסויפט, אולם להביא בחשבון תא מטען זעיר. עם ההעדפה למשפחתית קטנה הרי שה-SX4 תתאים, עם תא מטען גדול יחסית לקטגוריה בדגם 4 הדלתות. לשים לב - לרכוש מדגם 2010 ומעלה (השיווק החל מאמצע 2009), הזיהוי לפי רישום הספק מנוע 120 (או 119 ) כ"ס, הדגמים הקודמים חלשים. אמנם אינה חסכונית במיוחד, אולם, כאמור, בנסועה הצפויה זה לא משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא חשבתי על SX4 אני זוכר את הדגם ואני יודע שהוא מוצלח, אבל האם במחיר הזה לא עדיף לקחת דצ'יה סנדרו 2017-2016?

יש חוות דעת עליהן מבחינת אמינות? כאמור מחפש את הכי זול, לא אכפת לי ירידת ערך כי הוא הולך להישאר כרכב שני במקרה הצורך.

פורסם

סנדרו כדאי לקחת בגירסה הידנית, הרובוטית מאוד לא נעימה ואיטית במינת פעול הגיר.

מנועי ה 0.9 נחשבים לטובים וגם הדיזל.

הרכב עצמו נח לנסיעה, די מרווח מאחור, סלון ואיכות החומרים פשוטה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yulianx כתב:

סנדרו כדאי לקחת בגירסה הידנית, הרובוטית מאוד לא נעימה ואיטית במינת פעול הגיר.

מנועי ה 0.9 נחשבים לטובים וגם הדיזל.

הרכב עצמו נח לנסיעה, די מרווח מאחור, סלון ואיכות החומרים פשוטה.

בנוסף אני רואה גם את הקקטוס, אני חושב שההתלבטות היא בין שתיהן אולי.

אני מחפש רכב "לא מוערך" כלומר שסובל מירידת ערך אבל מאוד אמין, עם שנתון כמה שיותר גבוה וחסכוני, שני הרכבים נמכרים סביב ה-30K ש"ח לשנת 2017.

מי משתיהן יותר אמינה ומומלצת ?

עריכה אחרונה על ידי riku
פורסם

הקקטוס בגירסת הטורבו חזקה מהסנדרו, אבל יש גם את הגירסה החלשה יותר ללא טורבו.

הרכב נוח, מושבים טובים, סלון לדעתי הרבה יותר מרשים ונעים מהסנדרו.

מבחינת אמינות, לא הייתי אומר שזה דגם מאוד אמין, בגלל רצועת טיימינג. יש לה נטיה להתפורר, היה ריקול בנושא להחלפתה.

אבל חלק מדווחים על צריכת שמן לאחר ההחלפה, כניראה במנועים שבהם היא כבר התחילה להתפורר.

אני רכשתי קקטוס בתחילת השנה. בנתיים מרוצה.

• תוכן חדש...