Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

1. העניין העיקרי מבחינתי הוא חישוב ירידת ערך של הרכב:

להבנתי, חברות הביטוח מתייחסות למחירון לוי יצחק, כך שמקרה של גניבה או תאונה אני מניח שזה המחירון הקובע.

מה אומר המחירון בעניין הזה? (כבר שמעתי טענות שנעות בין 25% "כי ליסינג זה ליסינג", דרך 14% "כי זה מה שכתוב במחירון" (לא יודע אם זה נכון), ועד 5% "כי זה רק מימון והרכב הוא פרטי מבחינה מעשית", אבל כל הטענות האלה פחות משנות כאשר מדובר בחברת ביטוח...).

איך אנשים בשוק הפרטי של רכבים יד שניה מתייחסים לזה? (זה תלוי בכמה הרכב מבוקש? סתם כושר מיקוח? מחירון יד 2? מחירון לוי יצחק?)

2. האם עסקה כזו היא כדאית רק אם ההנחה שאני מקבל היא גדולה / שווה להפחתה במחיר הרכב?

(במילים אחרות, מתי עסקה כזו היא כן/לא כדאית?)

עקרונית, אם ההנחה שמקבלים בעסקה כזו קטנה מההפחתה בשווי הרכב, אז בעצם אני לוקח סיכון כי שילמתי על רכב יותר ממה שהוא שווה לפי המחירון, ואם חלילה הרכב ייגנב אז הביטוח יפצה אותי בסכום שלא מספיק לרכישה של רכב דומה.

מצד שני, אם ההנחה גדולה מההפחתה בשווי, אז בעצם קניתי רכב בפחות ממה שהוא שווה, וזה רווח נטו (במכירה אני מניח שאגלגל את אותו אחוז הנחה, אבל ריאלית זה יהיה סכום קטן יותר כי הרכב כבר שווה פחות).

3. אילו "הוכחות" אני צריך להביא לקונה פוטנציאלי כדי לשכנע אותו שזה אכן רכב שנקנה בעסקה כזו, ולא רכב שבאמת היה בליסינג?

4. רק לאחרונה גיליתי שהמדינה מאפשרת ליבואנים להחזיק את הרכבים בארץ יותר משנה לפני שחייבים לבצע רישום בעלות.

איך אפשר לברר את תאריך הייצור של הרכב / כמה זמן הוא שוכב באיזה חניון בארץ לפני רכישת רכב בעסקה כזו?

קצת פרטים נוספים:

לפני קצת פחות משנתיים קנינו רכב (מאזדה 2 שנת 2019) בעסקה כזו. אני מעוניין לדעת את תאריך ייצור הרכב, וכן מעוניין לנסות לשחזר עכשיו כל מסמך שצריך על מנת שבבוא היום נוכל למכור אותו בהפסד ה"מתאים" (ולא כאילו היה בצי של חברת ליסינג).

ניסיתי להזין את מספר השלדה שמופיע ברישיון הרכב בכל מיני אתרים (מספר שלדה זה VIN?), אבל ההודעה שקיבלתי היא שהמספר שהזנתי לא חוקי...

משום שלעיתים מדובר בהנחה משמעותית, ואנחנו לפני רכישת רכב נוסף, אני שוקל גם את האפשרות הזו, ולכן חשוב לי לדעת גם לגבי הרכב הבא אילו מסמכים אני אצטרך, איך לחשב כדאיות של עסקה כזו, איך לברר כמה זמן הרכב שאני קונה שוכב בשמש באיזה חניון, וכו'.

סליחה על החפירה, ותודה מראש לכל העוזרים  :)

פורסם

1. כלי רכב הנמכרים ב-0 ק"מ בדרך כלל לא מופיע כלום בסעיף מקוריות.

2. אכן בדיוק כפי שכתבת.

3. אתה יכול לבקש מכתב מהחברה שמכרה לך את הרכב המעיד על כך שהוא נרכש כרכב 0 ק"מ.

4. ליבואן (ולעיתים גם למוכר אם אינו היבואן) יש את הנתון הזה, והם בד"כ מספקים אותו ללא בעיה מיוחדת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

1. כלי רכב הנמכרים ב-0 ק"מ בדרך כלל לא מופיע כלום בסעיף מקוריות.

ברישיון בסעיף "רישום מקורי" לא רשום כלום. לזה הכוונה?

מה זה אומר? אני מניח שאיפה-שהוא צריך להיות כתוב שהיד הראשונה היא לא פרטית, לא?

לפני שעה, zvit כתב:

3. אתה יכול לבקש מכתב מהחברה שמכרה לך את הרכב המעיד על כך שהוא נרכש כרכב 0 ק"מ.

מה צריך להיות כתוב במכתב כזה?

בנוגע לרכב שבבעלותי, יש איזה מכתב שכתוב בו "... הרכב נרכש ב- 0 ק"מ, מיבואן הרכב דלק מוטורס".

אבל, חברת הליסינג רכשה מהיבואן. אני רכשתי מחברת הליסינג, אז אני מניח שהיה צריך להיות כתוב משהו בקשר לזה, לא?

לפני שעה, zvit כתב:

4. ליבואן (ולעיתים גם למוכר אם אינו היבואן) יש את הנתון הזה, והם בד"כ מספקים אותו ללא בעיה מיוחדת.

אז כשאני רוכש רכב חדש פשוט לשאול את מי שמוכר לי את הרכב?

מה לגבי הרכב שכבר בבעלותי? (כאמור, ניסיתי לפי מספר שלדה, אבל זה לא עבד...)

פורסם
לפני 25 דקות, KZ כתב:

ברישיון בסעיף "רישום מקורי" לא רשום כלום. לזה הכוונה?

מה זה אומר? אני מניח שאיפה-שהוא צריך להיות כתוב שהיד הראשונה היא לא פרטית, לא?

זהו - שלא. רכב שנרכש כרכב ע"י חברה - סעיף המקוריות נשאר ריק (וגם רכב ליסינג שעלה על הכביש לפני 1.1.2008)

לפני 25 דקות, KZ כתב:

מה צריך להיות כתוב במכתב כזה?

בנוגע לרכב שבבעלותי, יש איזה מכתב שכתוב בו "... הרכב נרכש ב- 0 ק"מ, מיבואן הרכב דלק מוטורס".

אבל, חברת הליסינג רכשה מהיבואן. אני רכשתי מחברת הליסינג, אז אני מניח שהיה צריך להיות כתוב משהו בקשר לזה, לא?

החברה ממנה רכשת תתן לך מכתב בערך בזו הלשון:

הנדון: רכב מס' XXXXXXX

הרכב הנ"ל נרכש מאתנו בתאריך XXXXXX כרכב 0 ק"מ, ולא נעשה בו שימוש כלשהו ע"י החברה טרם מכירתו ללקוח.

לפני 25 דקות, KZ כתב:

אז כשאני רוכש רכב חדש פשוט לשאול את מי שמוכר לי את הרכב?

מה לגבי הרכב שכבר בבעלותי? (כאמור, ניסיתי לפי מספר שלדה, אבל זה לא עבד...)

תפנה למחלקת השירות של היבואן (גם אם לא רכשת את הרכב ישירות ממנו) ותקבל תשובה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ומה לגבי חישוב ירידת ערך של הרכב?

כאשר אמכור אספר לקונה שהרכב נקנה בעסקת "0 ק"מ מליסינג".

כמה צריך להוריד לפי המחירון?

איך אנשים בשוק הפרטי של רכבים יד שניה מתייחסים לזה? (זה תלוי בכמה הרכב מבוקש? סתם כושר מיקוח? מחירון יד 2? מחירון לוי יצחק?)

• תוכן חדש...