Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אשמח לקבל המלצה לרכב (אוטומט) לנסיעה של 120 ק"מ ביום, חמישה ימים בשבוע, מהשפלה לירושלים.

צריך שהרכב ישרוד נסיעה מהסוג הזה לתקופה של עד שנתיים. התקציב הוא עד 40K, אם כי רצוי פחות. דגש גדול על צריכת דלק ואמינות. צורה גודל וכו' - פחות קריטי.

יצא לי להסתכל על טויוטה יאריס, מיצובישי ספייס סטאר, סוזוקי בלנו, SX4 קרוסאובר (כולם שנתון 13-15) בגלל שהבנתי שצריכת הדלק שלהם יחסית טובה, אבל המנועים יחסית חלשים ואני לא בטוח שיסחבו נסיעה כזו. מצד שני, יש את טויוטה אוריס 1.6 (לא היברידית, שנתון 11/13) והונדה סיוויק (שנתון 13/14) שחזקות יותר אבל לא באמת חסכוניות.

אשמח לשמוחע את דעתכם ואיזה רכב הייתם ממליצים.

תודה!

פורסם

רנו פלואנס דיזל. ל 120 ק"מ ביום כדאי רכב שהוא גם נוח וגם חסכוני והפלואנס הנ"ל תענה לך על 2 אלה (נוחות של רנו וצריכת סולר בינעירונית של סביב 1/20 בפועל)

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מצטרף להמלצה על הפלואנס ומוסיף עוד שתי אופציות (או אחת, תלוי איך מסתכלים על זה) - רנו מגאן הצ'באק ורנו מגאן אסטייט (סטיישן) עם מנועי הדיזל.

ההצ'באק די נדירה.

מערכת החשמל של האסטייט נחשבת אמינה יותר מזו של הפלואנס, לדבריו של חבר שעובד עם רכבי רנו.

יאריס או ספייס סטאר לא הייתי קונה לנסיעות כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על ההמלצות!

חייב להגיד שאני קצת חושש מרכב צרפתי. לא יודע עד כמה החשש מוצדק כי אין לי ניסיון איתם, אבל מכל מה שקראתי נראה שמה שאני אחסוך על דלק יכול יום אחד ללכת לטיפול בגיר לדוגמא במוסך. 

אם נבחן אופציות יפניות/ קוריאניות בנזין, גם תוך התפשרות מסוימת על צריכת דלק, על מה הייתם ממליצים?

פורסם

לפני 13 שעות, yonisi כתב:

רנו פלואנס דיזל. ל 120 ק"מ ביום כדאי רכב שהוא גם נוח וגם חסכוני והפלואנס הנ"ל תענה לך על 2 אלה (נוחות של רנו וצריכת סולר בינעירונית של סביב 1/20 בפועל)

לפני 9 שעות, TheConductor כתב:

תודה על ההמלצות!

חייב להגיד שאני קצת חושש מרכב צרפתי. לא יודע עד כמה החשש מוצדק כי אין לי ניסיון איתם, אבל מכל מה שקראתי נראה שמה שאני אחסוך על דלק יכול יום אחד ללכת לטיפול בגיר לדוגמא במוסך. 

אם נבחן אופציות יפניות/ קוריאניות בנזין, גם תוך התפשרות מסוימת על צריכת דלק, על מה הייתם ממליצים?

לאחר ההמלצות על רכב דיזל ושיטוט בפורום יצא לי לחשוב על דאצ'יה סנדרו סטפווי 1.5 טורבו דיזל ידנית. נכון שביקשתי המלצה לרכב אוטומט אבל נראה שמלבד הגיר, הרכב תפור על הדרישות שלי- חסכוני, אמין ועם מספיק כח לנסיעות כמו שציינתי. אם זו באמת אופציה טובה, אני מוכן להתפשר על רכב ידני. 

מה דעתכם? האם היא תתאים? מה אתם אומרים עליה אל מול הגרסא של 0.9 טורבו בנזין ידנית?

פורסם

הדאציה דיזל אופציה מעולה, חסכונית,זריזה ונוחה.

מנגד תא נוסעים פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

הדאציה דיזל אופציה מעולה, חסכונית,זריזה ונוחה.

מנגד תא נוסעים פשוט.

תודה! האם מבחינת עלויות התחזוקה/ תיקון תקלות/ טיפולים של רכב דיזל, ובאופן ספציפי של הדאצ'יה הנ"ל, הן גבוהות משמעותית מאלה של רכב בנזין? 

פורסם (נערך)

לא - הן אותו הדבר ולפעמים אף נמוכות יותר.

אם אתה כבר מתפשר על ידני הייתי ממליץ לך על 208\קקטוס\C3 פיקאסו כולן בדיזל 1.6, רכבים שמכויילים בצורה יותר מוצלחת לנסיעות בין עירוניות (פחות נדנודים ורעש)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

יש לך בפורום קקטוס דיזל ידנית למכירה בתקציב שלך…

נראה רכב די שמור.

חשוב לי לציין שאין לי שום קשר למוכר.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני שעה, Jeka88 כתב:

יש לך בפורום קקטוס דיזל ידנית למכירה בתקציב שלך…

נראה רכב די שמור.

חשוב לי לציין שאין לי שום קשר למוכר.

תודה! תוכל להגיד לי איך להגיע לפרסום של המכירה בפורום או לצרף קישור?

פורסם

אחרי לא מעט חיפושים מצאתי מספר אופציות ואשמח לשמוע את דעתכם איזו עדיפה?

1. רנו מגאן דור 3, דיזל אוטומט (גרסאת PRIVILEGE), שנת 2014, יד 2, קילומטראז' 107K. לפי המוכר, הרכב לא מטופל במורשה אבל רק עם חלקים מקוריים. מחיר 32000.

2. רנו פלואנס 2016, דיזל אוטומט (גרסאת PRIVILEGE), יד 1, קילומטראז' 145000, מטופל במורשה, יש היסטוריית טיפולים, מחיר 43000

3. רנו פלואונס 2016, דיזל אוטומט (גרסאת PRIVILEGE), יד 3, קילומטראז' 128000, מטופל במורשה, יש היסטוריית טיפולים, מחיר 44000

4. רנו קליאו אסטייט 2017 (גרסאת EXPRESSION), דיזל אוטומט, יד 2, קילומטראז' 137000, לא מטופל במורשה, מחיר 36000

5. רנו קאפצ'ור 2016, דיזל אוטומט (גרסאת EXPRESSION), יד 2, קילומטראז' 130000, מטופל במורשה, יש היסטוריית טיפולים, מחיר 42000

כל המוכרים טוענים כי הרכבים במצב מעולה, היו רק בידיים פרטיות, לא עברו תאונות או משהו דרמטי אחר. 

פורסם

אהלן,

אני בדרישותיך הייתי הולך על אופציה 2 או אופציה 5. מעט ידיים, קמ יחסית "נמוך" והכי חשוב לדעתי, היסטוריית טיפולים מלאה.

כמובן שיש להצליב עם דוח סליקה ובדיקה מטעמך.

סע בדרכים בטוחות, ובשורות טובות.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 44 דקות, Kooper כתב:

אהלן,

אני בדרישותיך הייתי הולך על אופציה 2 או אופציה 5. מעט ידיים, קמ יחסית "נמוך" והכי חשוב לדעתי, היסטוריית טיפולים מלאה.

כמובן שיש להצליב עם דוח סליקה ובדיקה מטעמך.

סע בדרכים בטוחות, ובשורות טובות.

תודה על העזרה! האם לדעתך הקאפצ'ור מספיק חזק לנסיעות מהסוג הזה? נראה שהוא חלש ב-20 כוחות סוס מהפלואנס.

• תוכן חדש...