ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,632 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם, ראיתי המון פרסומים עם כותרת דומה אך טרם מצאתי מענה מתאים לצרכיי, מחפש סופר מיני צעירה וחסכונית עם דגש על אמינות שנתון 2016 ומעלה אוט'. אשמח להצעות מאחר ואני לא מתחבר לצורה של האיביזה הישנה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yuvid, -
-
קודיאק מול 5008
מאת dorgr- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
גדלנו מ 5 ל 6 נפשות ומחפש רכב מתאים. מכיוון שיש לי ניסיון לא טוב עם 508 משנת 2012 אני קצת נרתע מה 5008 למרות שדיברתי עם המוסך והם טוענים שאין להם בכלל בעיות עם ה 5008. השאלה מבחינת אמינות מי עדיפה בהנחה שאני לוקח את הדגם של הדיזל. מבחינת גודל הבאגז' גדול יותר בסקודה והשורה השלישית נוחה יותר בפיגו'.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קצת רקע - באמצע שנות העשרים לחיי, נכנסתי לאחרונה לעבוד בחברת הייטק במשרת סטודנט (שכר באיזור ה10-13). הרכב ישמש אותי לנסיעות לעבודה (18 קמ לכיוון), לא מעט נסיעות בתוך העיר, נסיעות של 30 קמ לכיוון פעם או פעמיים בשבוע, ומעבר לכך אני מאוד אוהב לטייל ולנצל את הזמן הפנוי כשמתאפשר לי. ראיתי דרך הייטקזון הצעה נוחה לליסינג פרטי תפעולי, סיאט איביזה 2021 דגם רפרנס ב1700 שקל כולל ביטוחים וטיפולים, עם מקדמה מופחתת בגובה של 6,900. בסך הכל 2000 בחודש על רכב "ללא דאגות", יתרון לא קטן הוא שאפשר להחזיר את הרכב בכל עת ללא קנס יציאה או משהו בסגנון. מצד שני, קרוב משפחה שלי מחפש לעצמו רכב חדש ומעוניין למכור את המאזדה 3 2011 שיש לו, נסע עליה בערך 160 אלף קילומטר והוא מתמחר אותה בסביבות ה25. אני…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום מתלבט אם לקחת את הרכב הזה מליסינג תפעולי ממקום העבודה. אשמח אם תשתפו מניסיון עם הרכב הזה לגבי נוחות, בטיחות, שימושיות (תא מטען), תקלות וצריכת דלק. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
רכב לאישה, נסיעה של 30-40 דקות בבוקר וחזרה בערך בכביש בין עירוני, לא מתפשרים על מערכות בטיחות. בעיקרון עשיתי נסיעת מבחן הגיר פחות מפריע לנו יותר מציק לי העניין שלכל השאר זה מפריע ואולי זה יגרום להחלפת גיר כבר השנה/שנה הבאה אם המכירות לא ילכו כמו שצריך.. אולי בכלל כדאי לחשוב על רכב אחר? תקציב באזור 90 עדיפות לרכב חדש היא נוסעת רוב הזמן לבד לעבודה.
הודעה אחרונה מאת יניב78, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אז חשקה נפשי לספורטיבית ראשונה (הגיע הזמן). מעבר לזה שאני מחפש חדשה, היא חייבת להיות: אוט' (גם ככה רובם כאלה) קומפקטית ומהנה לנהיגה. אז אבארט פסלתי, הייתי ברכב שמתרסק בכביש ואבארט היא כמה דרגות יותר, אין לי סבלנות לזה והיא גם קטנה מדי. סופר מיני כרגע אין לאף אחד GTI. למעט מיני קופר 1.5, חשבתי גם על אאודי A1 35. שניהן ממש עירומות, נשאר עוד משהו שלא בדקתי?
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מכרתי את הרכב לסוחר, והוא העביר בעלות בלי יפוי כח / צילום תז שלי. האם עלי לחשוש ממשהו? אמרתי לו שהוא לא מקבל מפתחות עד שיש העברה. אז הוא שלח ובדרך לקחת מפתחות. מצרף אישור מהדואר שהוא העביר לי ...
הודעה אחרונה מאת alonsheader, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש משפחתי ישמש כרכב שני עד 25K עבור 2 מבוגרים 3 ילדים , נסיעות בין עירוניות (75 ק"מ ביום) חייב חווית נהיגה טובה (יציבות על הכביש , חזק ובטיחותי ) חשבתי בכיוון של פולסווגן פאסאט , ג'טה או סקודה אוקטביה 2009 - 2010
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 647 צפיות
שלום חברים אשמח לשמוע מידע וחוות דעת על הרכב פולקסווגן גולף gt sport מנוע 2.0 מודל 2008.
הודעה אחרונה מאת FTPdaniel, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז אחרי שהתייעצתי ובדקתי די הרבה, נראה לי שהרכב שהכי מתאים לי הוא יונדאי איוניק 2018-2019 (מאובזר, בטיחותי, אמין, חסכוני, מרווח מקדימה, מפנק יחסית ולא ארוך מדי לחניה ועם אחריות יבואן לרכב ולסוללה לעוד כמה שנים (אני מתכוון לרכוש רכב עם קילומטראז נמוך)). הבעיה היא שבבירורים על הרכב ראיתי שהרבה מתלוננים על רעשי כביש חזקים, או רעשים מהמנוע החשמלי. לכן (ובכלל) נוצרה לי התלבטות איזו שנה ואיזה תת דגם עדיף לרכוש והייתי שמח להתייעץ עם בעלי איוניק בהווה או בעבר. 1. עד כמה הרעש מפריע והאם אפשר לפתור את זה (חלק דיברו על החלפת צמיגים וכאלה). 2. בסוף 2019 נעשתה מתיחת פנים לאיוניק ואומרים שזה קצת עזר לרעש... האם זה נכון? 3. האם הדגם אינספיי…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לקראת סגירה על רכב ראב 4 דרך טויוטה סלקט, כולל אחריות סלקט וכל הבדיקות להם הם מחויבים. הרכב החליק על ליפט במוסך שלהם, הוצגו לי תמונות ונראית מעיכה קלה בקורה הנהג ונזק לדלתות. הוחלפו שתי דלתות ובוצעה עבודת פחחות שנראית יסודית על ידי מוסך מורשה טויוטה והוצע למכירה כרכב "סלקט". הרכב שמור ומטופל לאורך השנים. בדיקת הרכב שהוצגה לי מציגה את מצב הרכב עם ליקויים במשמעות גבוהה : "תיקוני תאונות בגוף הרכב, תיקוני עמודים ופנל גג, תיקונים ברצפת תא , תיקונים בדפנות אחוריות" המוכר של סלקט פנה לבקשתי למכון הבדיקה לוודא אם יש פגיעה בטיחותית והוא אמר שאין, וטויוטה הוסיפו את זה כסעיף שהם מתחייבים עליו. הרכב יימכר לי פחות כמה אלפים ממח…
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, אני מחפש רכב מיני אוטומטי, שעלויות האחזקה שלו יהיו נמוכות יחסית, בעיקר לנסיעות קצרות, בהערכה עד 9K קילומטר בשנה קראתי קצת פה בפורום וראיתי שהמומלצות בערך בסכומים האלה הן: סיריון פיאסטה האם יש לכן עוד המלצות? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Ziv Tzemach, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, השאלה היא כזו: אם בעל הרכב טוען שהרכב היה יד ראשונה מליסינג, ובטופס מהרישיומט היד הראשונה היא "חברה", האם זה אומר שהרכב היה בהכרח רכב חברה או שזה סוג בעלות שנרשם גם עבור רכבי ליסינג. ניסיתי למצוא תשובה בפורום אך לא מצאתי תשובה חד משמעית. תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מצאתי רכב ביואיק לקרוס 2011 שיש לה נורת CHECK ENGINE האם בבדיקה לפני קניה יוכלו להגיד לי מה מקור הנורה קראתי בכמה מקומות שלא בהכרח זה בעיית מנוע ? או שפשוט לוותר על הרכב ?
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, יוצא דגם מחודש של הקודיאק. האם מישהו יודע מה צפי ההגעה של הדגם לישראל?
הודעה אחרונה מאת dorgr, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז אנחנו מעוניינים ברכב יד שניה, אוטומט, תקציב עד 40k, שנתון 2015+ ועם קילומטראז' נמוך (גג 20 אלף לשנה). מדובר ברכב שני, עבור זוג לא נשוי ללא ילדים. לא מיועד לנסיעות ארוכות, וסביר להניח גם שלא לנסיעות יומיות, אבל מי יודע מה יוליד יום... שמים דגש על בטיחות ואמינות, עדיפות לאבזור מפנק סביב הנהג (עד כמה שהתקציב מאפשר). לגמריי מוכנים לחיות עם רכב לא חזק, צריכת דלק לא טובה, ואלמנטים כמו "מרגישים איתו טוב את הבמפרים" או שאין אטימות טובה לרעש. אז חשבנו על 2 דגמים שמתכנסים למחיר לפי השוואות ביד 2, שנתון 2016: 1. מיצובישי ספייסטאר, חיסרון עיקרי- קיבל 4/5 במבחני ריסוק 2. פיג'ו 208, חיסרון עיקרי- טוענים שפיג'ו רכב לא אמין, מרבה לראות מוסך …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש איזה בחור שפגשתי שיש לו לנסר אמרתי לו שאני מעוניין והוא אמר שיש לו את 1.5 לא לקנות את זה בחיים, לא רכב טוב. באמת ה 1.5 לא טובה או שהוא סתם אומר. מה כל כך ההבדל ביניהן?
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אז אחרי כמה נסיעות מבחן על רכבים שונים, החלטתי ללכת על קיה נירו. כרגע היבואן של קיה מוכר 2 דגמים בלבד של נירו, לכל אחת רמת גימור אחת בלבד. הייבריד - אורבן פלאג-אין - EX (גימור בכיר יותר) אין לי עמדת הטענה ליד הבית וגם לא מתכנן להשקיע באחת, מה גם שהפלאג-אין יקרה יותר... מצד שני יש כמה פיצ'רים שחשובים לי ולא קיימים בגרסת האורבן של הייבריד (בכלל לא מדבר על עיצוב שגם שם יש פערים). לדוגמה: * מפתח חכם עם התנעה בלחיצת כפתור * פתחי מיזוג אחוריים * חיישני נסיעה לאחור * חלונות אחוריים כהים אז כבר חשבתי לשלם את התוספת וללכת על הפלאג-אין (7,000 ש"ח) אבל המשקל הגדול מההייבריד ותא-המטען הקטן מב…
הודעה אחרונה מאת ofir1988, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בעקבות שרשור אחר, נכנסתי לאתר carcost.co.il למודעה של סיטרואן c3. מתוך הפרסום: ברשיון הרכב ירשם: בעלים קודמים 01 עלות אגרת רישוי 1520 ש'ח. לא ברור למה עוקצים כאן את הלקוח? (כי הם יכולים) אם לרכב יש בעלים קודמים, הוא כבר שילם את אגרת הרישוי...
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, לקחתי היום לבדיקה לפני קניה רכב יונדאי i25 משנת 2014. מדובר ברכב ראשון שאני קונה ואני קצת מבולבל מתוצאות הבדיקה והבחנה בין כסתחים לדברים בעיתיים. הנקודות ששומנו ע"י מכון הבדיקה כבעיתיות: מנוע - רעש מערכת תיזמון ושסתומים, נזילות שמן, לבדוק תצרוכת שמן בעבודה, סימני קורוזיה בין ראש מנוע לבלוק, סימני תיקון במנוע מערכת קירור - אין נוזל קירור במיכל עיבוי סרן קדמי ומערכת היגוי - נקישות במתלים, גלגל הגה פגום קפיצים - בולמי זעזועים קדמיים חלשים שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות נמוכה - פגיעות פח ופגמים בצבע, תיקוני פח וצבע סביב, רכב לאחר השבחה, תיקון דופן שמעל \ ימין. מעיכות בגג, ביטנה קדמי שמאל תקין: מערכת דלק, מערכת הצתה, מערכת…
הודעה אחרונה מאת shachy12, -
-
בקניית רכב יד שניה מה עדיף רכב משנתון ישן עם קלימוטרז נמוך או רכב עם שנתון מתקדם יותר עם קלומטרז נמוך
מאת haym- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני כעיקרון מחפש רכב יד שניה והגיעו אלי שני הצעות אחד טיוטה קאמרי שנת 2017 עם 200 אלף ק"מ והשניה טיוטה קורולה 2014 עם 70 אלף ק"מ השאלה אם יש עדיפות 1 מבחינת סוגי הרכב 2 מבחינת הק"מ אם בכזה מצב זה מהווה שיקול אשמח לקבל עזרה ממי שיוכל תודה!
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה עדיף קיה נירו ניסן קשקאי דיזל או קיה ספורטאז דיזל
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חבר'ה אני מתעניין בקניית סקודה קודיאק אשמח אם יש למישהו קישורים לקבוצות ווצאפ/טלגרם/פייסבוק ספציפיות לדגם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת davidab7, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חוות דעת על הרכב? מכל ההיבטים
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ההבדל - דרמטי? יש יתרון משמעותי לידני על פני האוטומטי, כוונתי במחיר הרכב ובצריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכישת רכב מנכה מה חשוב לדעת ולבדוק בבדיקה בעברת בעלות ?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הבדיקה שעושים לאוטו היא על חשבון המוכר? וכמה זה עולה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתי שמח לשמוע חוות דעת מבעלי פאביה סטייל 2010 גיר DSG או ממי שמבין בגיר הזה משנת 2010.
הודעה אחרונה מאת OMRIA, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום בהמשך לחיפושי אחר רכב שני לאשתי אני נתקל בזמן האחרון בהרבה רכבים אמריקאים כגון הביואיק להקרוס. אשמח לשמוע האם זה רכב שכדאי לרכוש כרכב שני. נסיעה רובה תהיה בתוך העיר תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה שווה יותר פוקוס 2010 בגלל שהיא יד1 ומטופלת בקפדנות אצל היבואן עד עכשיו 220,000 ק"מ. יש לזה משמעות? זה נותן ראש נקי ופחות סיכוי לתקלות?
הודעה אחרונה מאת YULI1, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 360 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- swiv
- nachum37
- SlowRide
- Boris
- daniel.asu
- Mech Morphix
- ronrobin
- om2
- Yossfe
- Itzik-b
- גור אדם