Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שרשור אחר, נכנסתי לאתר carcost.co.il למודעה של סיטרואן c3.

מתוך הפרסום:

ברשיון הרכב ירשם: בעלים קודמים 01

עלות אגרת רישוי 1520 ש'ח.

לא ברור למה עוקצים כאן את הלקוח? (כי הם יכולים)

אם לרכב יש בעלים קודמים, הוא כבר שילם את אגרת הרישוי...

פורסם (נערך)

זה שיש בעלים קודמים זה לא אומר שאגרת הרישוי שולמה.

כפי שאמרתי,אלו רכבים חדשים 0 ק"מ.

אם כבר מדברים,העקיצה שם היא 250 שקל העברת בעלות,בעוד שהעברת בעלות עולה רק 217 ,ש"ח מקווה לטובתם שזו רק טעות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 25 דקות, FARM כתב:

לא ברור למה עוקצים כאן את הלקוח

למה כלב מלקק לעצמו את התחת? אז כזה.

ברור לחלוטין שאגרת הרישוי כבר שולמה, ושאם היית קונה ממוכר פרטי בסיטואציה דומה אז לא היית משלם אגרת רישוי, אבל הם יכולים לחסוך לעצמם את ההוצאה, והלקוחות מוכנים לשלם כי "זה רכב חדש וצריך לשלם אגרת רישוי, ואצל כולם זה ככה", אז... כלב, תחת, יכול.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

בקצרה.

הרכבים האלו לא נקנים מראש,אתה עושה הזמנה > החברה/אתר קונה בשבילך>מעביר על שם החברה את הרכב> מעביר על שמך.

את האגרת הרישוי הם לא ישלמו בשבילך.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 8 דקות, ArikC כתב:

זה שיש בעלים קודמים זה לא אומר שאגרת הרישוי שולמה.

רישום בעלות (העלאת רכב על הכביש וקבלת מספר רישוי) כרוך בתשלום אגרה - זה רכב רגיל לגמרי שעלה על הכביש.

Just now, ArikC כתב:

הרכבים האלו לא נקנים מראש

חלק כן וחלק לא - הפופולאריים בהחלט נקנה סטוק מראש, אלו שהיבואנים רוצים להיפטר מהם בהחלט נקנים מראש, יש לא מעט דוגמאות כאלו. נכון שיש מקרים שעושים הזמנה back to back עם ההזמנה שלך, אבל זה לא תמיד כך.

פורסם (נערך)

תסתכל למעלה רשמתי הסבר מדוייק על איך זה מתבצע.

לפני 9 דקות, Fazer כתב:

רישום בעלות (העלאת רכב על הכביש וקבלת מספר רישוי) כרוך בתשלום אגרה - זה רכב רגיל לגמרי שעלה על הכביש.

חלק כן וחלק לא - הפופולאריים בהחלט נקנה סטוק מראש, אלו שהיבואנים רוצים להיפטר מהם בהחלט נקנים מראש, יש לא מעט דוגמאות כאלו. נכון שיש מקרים שעושים הזמנה back to back עם ההזמנה שלך, אבל זה לא תמיד כך.

אתה לא צריך להסביר לי איך זה מתבצע,גם אם הרכבים נקנים מראש,הם לא עוברים ישירות בעלות על חברת הליסינג.
יש רכבים שהם באמת פרופר 0 קילומטר ז"א רכבים שעבר 12 חודשים מיום ההגעה לארץ וחייבים לעשות להם רישוי,במקרה כזה הרכב עולה לכביש אגרת רישוי משולמת והרכב נרשם ע"ש החברה,ואז נמכר כ0 ק"מ.

עוד דבר,זה שרכב עלה לכביש,ממש לא אומר שהאגרת רישוי שולמה,נתקלתי יותר מפעם אחת ברכבים חדשים שעלו לכביש ושכחו לשלם את האגרה,ובשנה לאחר מכן דרשו מהבעלים אגרה כפולה.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 4 שעות, ArikC כתב:

ושכחו

אנחנו לא מדברים על מקרים חריגים של "שכחו"...

אני קניתי מזמן אופנוע ממישהו שזכה בו בהגרלה, נרשם על שמו, ולא נסע מטר אחד לפני למרות שאני הייתי יד שניה - מקרה דומה לקומבינת ה "אפס קילומטר" - חושב שהמוכר ביקש ממני לשלם גם את אגרת הרישוי? ממש לא.

שוב, הם עושים את זה כי זו הנורמה שהשתרשה, כי כולם עושים את זה וכי הם יכולים. האם זה מוצדק? לדעתי לא כי אני למעשה קונה רכב שהוא יד שניה, אז שמי שהעלה אותו על הכביש כ"יד ראשונה" ישלם את אגרת הרישוי, בדיוק כמו שאני משלם על רכב שקניתי מהיבואן. זה שזו הנורמה לא אומר שזה צודק.

פורסם (נערך)

אתה קונה רכב חדש,עלות האגרה על מי? על הבעלים של הרכב.

אותו הדבר ברכב 0 ק"מ.

וכפי שהסברתי אבל אתה פשוט מתעלם,האתרים האלו,לא מחזיקים מלאי,לא מחזיקים מכוניות הם עובדים עם היבואנים.

בכל היבואנים יש אנשים שהתפקיד שלהם הוא אחראי על ליסינג,והוא מבצע מכירות לליסינג כדוגמאת 0 ק"מ.

מי שזכה באופנוע בהגרלה,גם אם הוא זכה הוא שילם את האגרה,אז אתה רכשת רכב חדש ולא רוצה לשלם את האגרה? לא הבנתי למי אתה בא בטענות.

הרכב החדש שקנית ,בזכות זה שהוא נרשם על חברת הליסינג קיבלת את ההנחה,הם אומנם היד הראשונה אבל הם לא צריכים לספוג את עלות אגרת הרישוי,אולי תרצה גם טיפול ותדלוק על הדרך?

אתה מתעלם מכך שרכב 0 קילומטר הוא חדש בניילון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 5 שעות, ArikC כתב:

הם אומנם היד הראשונה

אמרת הכל.

מי שאמור לשלם את האגרה הוא זה שהרכב נרשם על שמו כיד ראשונה, כיון שהרישום במשרד הרישוי על שם מישהו מותנה בתשלום האגרה, כך זה ברכב פרטי וכך זה ברכבי חברה - הסיטואציה של קומבינת ה"אפס קילומטר" היא האנומליה.

אבל כנראה שלא נצליח נשכנע אחד את השני.

פורסם

זה לא שונה בקנייה ישירות מהיבואן-שם אתה אמנם נרשם הבעלים הראשון אך משלם תוספת אגרת רישוי (הנפרד במזומן/המחאה בנקאית) למחיר הרכב בעת ההזמנה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בתאריך 17.7.2021 בשעה 22:26, ArikC כתב:

אתה קונה רכב חדש,עלות האגרה על מי? על הבעלים של הרכב.

אותו הדבר ברכב 0 ק"מ.

וכפי שהסברתי אבל אתה פשוט מתעלם,האתרים האלו,לא מחזיקים מלאי,לא מחזיקים מכוניות הם עובדים עם היבואנים.

בכל היבואנים יש אנשים שהתפקיד שלהם הוא אחראי על ליסינג,והוא מבצע מכירות לליסינג כדוגמאת 0 ק"מ.

מי שזכה באופנוע בהגרלה,גם אם הוא זכה הוא שילם את האגרה,אז אתה רכשת רכב חדש ולא רוצה לשלם את האגרה? לא הבנתי למי אתה בא בטענות.

הרכב החדש שקנית ,בזכות זה שהוא נרשם על חברת הליסינג קיבלת את ההנחה,הם אומנם היד הראשונה אבל הם לא צריכים לספוג את עלות אגרת הרישוי,אולי תרצה גם טיפול ותדלוק על הדרך?

אתה מתעלם מכך שרכב 0 קילומטר הוא חדש בניילון.

לא קיבלתי הנחה בזכות אף אחד,

חברת הליסינג רוצה להתפרנס ומוכרת לי רכבים שהיא קנתה,

הם קונים מלאי גדול שלפעמים עומד במגרש כמה חודשים,

וכן, בשביל לקנות הם צריכים לשלם אגרת רישוי 

למה להפיל את זה על הלקוח?

הם קנו רכבים לפני שהגיע הלקוח

פורסם

אשריכם שאגרת הרישוי היא הדאגה שלכם.

אתם מבינים שזה סמנטי, כן? היו יכולים לתמחר את אגרת הרישוי פנימה. זה באמת משנה אם אתה קונה את הרכב ב-88K או ב-86.5K ומשלם 1.5K אגרת רישוי? מעבר לזה, אף אחד לא מכריח אף אחד לקנות את הרכב הספציפי הזה או כל רכב אחר אם הוא מרגיש שזה "לא הוגן". זו בסה"כ הצעה, מי שלא מתאים לו יכול לחפש חברת ליסינג אחרת שתציג את אגרת הרישוי כחלק ממחיר הרכב.

בגדול הם מציגים את זה ככה כי ככה מקובל להציג את המחיר אצל היבואן (שגם הוא יכול היה לאחד את שני המחירים במבצע: "אגרת רישוי עלינו" סמנטי לחלוטין), ואז הם גם יכולים להראות הנחה גבוהה יותר וגם יותר קל לך להשוות את המחיר באפס ק"מ למחיר אצל היבואן.

אם אתם באמת רוצים להתעצבן , כדאי להתרכז בפרטים. הדגם שנמכר באפס ק"מ הוא Feel, שהקיום שלו בכלל לא מוזכר באתר של היבואן (ובטח לא המפרט שלו, שכנראה נמוך משמעותית מה-Feel PK שכן מופיע), למרות שבמחירון ההפרש ביניהם הוא בסה"כ 1,000 ש"ח. כלומר, מדובר במפרט שאם היה נמכר אצל היבואן בוודאי היה מתומחר נמוך יותר בכמה אלפי שקלים, אבל היבואן מרשה לעצמו לתמחר אותו בכוונה בהפרש נמוך מאוד מהדגם המאובזר בדיוק בגלל שהוא נמכר לליסינג בלבד. ככה יוצרים ערך גרט גבוה ומעניקים "הנחה משמעותית" לחברות הליסינג שמאפשרת להן למכור במחיר נמוך יותר ללקוח הסופי ועדיין להרוויח.

למען הסר ספק, זה ממש לא קומבינה של היבואן הספציפי הזה אלא תופעה די גורפת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...