Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהתייעצתי ובדקתי די הרבה, נראה לי שהרכב שהכי מתאים לי הוא יונדאי איוניק 2018-2019 (מאובזר, בטיחותי, אמין, חסכוני, מרווח מקדימה, מפנק יחסית ולא ארוך מדי לחניה ועם אחריות יבואן לרכב ולסוללה לעוד כמה שנים (אני מתכוון לרכוש רכב עם קילומטראז נמוך)).

הבעיה היא שבבירורים על הרכב ראיתי שהרבה מתלוננים על רעשי כביש חזקים, או רעשים מהמנוע החשמלי.

לכן (ובכלל) נוצרה לי התלבטות איזו שנה ואיזה תת דגם עדיף לרכוש והייתי שמח להתייעץ עם בעלי איוניק בהווה או בעבר.

1. עד כמה הרעש מפריע והאם אפשר לפתור את זה (חלק דיברו על החלפת צמיגים וכאלה). 

2. בסוף 2019 נעשתה מתיחת פנים לאיוניק ואומרים שזה קצת עזר לרעש... האם זה נכון?

3. האם הדגם אינספייר (שיצא לצבא ב 2018) שיש לו 15 אינצ' מרעיש פחות והאם הוא גם יותר נוח וחסכוני?

4. מה ההבדל בתתי הדגם? ב 2019 לדוגמא יש אינספייר, סופרים רגיל, סופרים FL, פרימיום ופרימיום FL? לא מצאתי ברשת. 

5. עד כמה הדברים שנוספו במתיחת הפנים שווים (שליטה על הטעינה הבלימה, מסך גדול יותר, בידוד טוב יותר וכו')?

ממש תודה לעוזרים...

פורסם

גם אני מתעניין באיוניק ואשמח לשמוע... לא שמעתי על כל תתי הדגמים האלה עד הרגע :-)  ידעתי רק על סופרים מול פרימיום.
עוד בעיה ששמעתי עליה - בעיה בקליפרים

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אשמח לסייע כמיטב יכולתי.

סך הכל הרכב בהחלט סביר מבחינת הרעש. יש הידהוד מסויים מכיוון הגלגלים האחוריים שנשמע כמו רעש כביש. הדבר משתנה לפי איכות האספלט ויש כבישים שזה ממש שקט.

לטעמי, לא משהוא מאוד חריג, אבל קיים באספלט מחוספס.

לטעמי זה לא שונה ביחס לרכבים עממים ממוצעים.

ניתן להדביק חומר מבודד רעשים ברצפת תא מטען וקראתי בפורמים בחול שאם תא המטען מלא, אז זה סופג משמעותית את ההד. אני נוהג ברכב אחרי מתיחת הפנים ולטעמי אין רעש חריג (ואני עברתי מגולף ואחרי זה קארוק שהם כמובן שקטות יותר).

הרכב בעיקרון מאוד שקט מבחינת מערכת ההינע ולכן רעש הכביש מעט בולט יותר.

נסעתי לפני כחודשיים באיביזה של חבר לצפון ושם רעש הכביש בלט הרבה יותר.

בקיצור, הרעש לא יוצא דופן ולטעמי לא אמור להוות שיקול משמעותי.

אני מניח שבצמיגים צרים יותר, יהיה פחות רעש עקב שטח חיכוך קטן יותר עם הכביש.

לדוגמא, נהגתי באיוניק החשמלית והיא שקטה יותר, כנראה בגלל שהצמיגים שם הם 16 אינטש לעומת 17 אינטש בהיברידית. 

הדגמים עם ה FL הם אלו לאחר מתיחת הפנים. לטעמי, השינויים שנעשו לאחר מתיחת הפנים חשובים עבורי כמו בלם יד חשמלי, AUTO HOLD, שידרוג מערכת בקרת השיוט האדפטיבית לתמיכה בפקקים, מערכת מולטימדיה מקורית תומכת AA ו ACP, לוח שעונים נאה יותר ועוד מספר דברים נוספים. אני מאוד מרוצה מהרכב ומחייך כל פעם במשאבה שמקבל צריכת דלק של 22-24 ק"מ לליטר.

דבר נוסף שיש רק בדגמים לאחר מתיחת הפנים זה יכולת שליטה בבלימה הרגנרטיבית. לטעמי זה ממש עוזר לטעון את הסוללה מהר יותר בבלימה וגם חוסך בבלאי הבלמים (ניתן להגיע ל 150,000 ק"מ בנהיגה נכונה ללא צורך בהחלפת רפידות בלמים). 

אני חושב שגם הדגמים לפני מתיחת הפנים לא פחות טובים. סך הכל הרכב נחשב לאמין מאוד, אבל קח בחשבון שאינו "חורך אספלט" מבחינת הביצועים, אלא רכב שמיועד לנהיגה חסכונית.

מקווה שעזרתי.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני כשעה, meir_gi כתב:

אשמח לסייע כמיטב יכולתי.

סך הכל הרכב בהחלט סביר מבחינת הרעש. יש הידהוד מסויים מכיוון הגלגלים האחוריים שנשמע כמו רעש כביש. הדבר משתנה לפי איכות האספלט ויש כבישים שזה ממש שקט.

לטעמי, לא משהוא מאוד חריג, אבל קיים באספלט מחוספס.

לטעמי זה לא שונה ביחס לרכבים עממים ממוצעים.

ניתן להדביק חומר מבודד רעשים ברצפת תא מטען וקראתי בפורמים בחול שאם תא המטען מלא, אז זה סופג משמעותית את ההד. אני נוהג ברכב אחרי מתיחת הפנים ולטעמי אין רעש חריג (ואני עברתי מגולף ואחרי זה קארוק שהם כמובן שקטות יותר).

הרכב בעיקרון מאוד שקט מבחינת מערכת ההינע ולכן רעש הכביש מעט בולט יותר.

נסעתי לפני כחודשיים באיביזה של חבר לצפון ושם רעש הכביש בלט הרבה יותר.

בקיצור, הרעש לא יוצא דופן ולטעמי לא אמור להוות שיקול משמעותי.

אני מניח שבצמיגים צרים יותר, יהיה פחות רעש עקב שטח חיכוך קטן יותר עם הכביש.

לדוגמא, נהגתי באיוניק החשמלית והיא שקטה יותר, כנראה בגלל שהצמיגים שם הם 16 אינטש לעומת 17 אינטש בהיברידית. 

הדגמים עם ה FL הם אלו לאחר מתיחת הפנים. לטעמי, השינויים שנעשו לאחר מתיחת הפנים חשובים עבורי כמו בלם יד חשמלי, AUTO HOLD, שידרוג מערכת בקרת השיוט האדפטיבית לתמיכה בפקקים, מערכת מולטימדיה מקורית תומכת AA ו ACP, לוח שעונים נאה יותר ועוד מספר דברים נוספים. אני מאוד מרוצה מהרכב ומחייך כל פעם במשאבה שמקבל צריכת דלק של 22-24 ק"מ לליטר.

דבר נוסף שיש רק בדגמים לאחר מתיחת הפנים זה יכולת שליטה בבלימה הרגנרטיבית. לטעמי זה ממש עוזר לטעון את הסוללה מהר יותר בבלימה וגם חוסך בבלאי הבלמים (ניתן להגיע ל 150,000 ק"מ בנהיגה נכונה ללא צורך בהחלפת רפידות בלמים). 

אני חושב שגם הדגמים לפני מתיחת הפנים לא פחות טובים. סך הכל הרכב נחשב לאמין מאוד, אבל קח בחשבון שאינו "חורך אספלט" מבחינת הביצועים, אלא רכב שמיועד לנהיגה חסכונית.

מקווה שעזרתי.

וואו, איזו השקעה! אין לי מילים. 

ממש ממש תודה!! עזרת מלא 🙏

הייתי שמח לשאול עוד כמה שאלות אם זה בסדר...

1. כשאתה אומר לא חורך אספלט, זה אומר שהמכונית איטית...? בנסיעת מבחן התרשמתי שלמכונית יש הרבה כח כשלוחצים חזק על הדוושה. כמובן שזה לא רכב טורבו (אני עם איביזה TSI) אבל לא הרגשתי חיסרון מיוחד. 

2. הבנתי תודות לך את ה FL. אבל יש לך מושג מה זה האינספייר? ומה ההבדל באבזור?

3. בכללי, בהתעלמות מעניין החיסכון בדלק, היית אומר שאתה מבסוט מהרכב? שהוא נוח ומפנק וכו'?

4. מה לגבי מה שהמגיב הנוסף כתב (בעיה בקליפרים)?

עריכה אחרונה על ידי plucki
הוספת שאלה
פורסם

הרכב לא זריז כמו רכב טורבו, אבל בהחלט לא עגלה. במצב ספורט, הוא אפילו זריז בצורה מפתיעה. אני עברתי ממנוע טורבו 1.5 של סקודה כך שההבדל מורגש, אבל האיוניק לא איטית. פשוט צריך להבין שזה לא מנוע טורבו.

רמת גימור אינספייר נמכרה רק למשרד הביטחון כעסקת ליסינג גדולה, עם צמיגים 15" ועוד מעט פחות איבזור.

בכללי, אני מאוד מרוצה מהרכב, נעים לנהיגה, חסכוני ומפנק באיבזור.

שמעתי על בעיות בקליפרים, אבל אני לא נתקלתי. בכל מקרה טופל באחריות (אחריות ארוכה), לפעמים ע"י החלפת קליפרים אחוריים, והיה לאחרונה משהוא שדיווח שהבעיה נפתרה אצלו ע"י עדכון תוכנה. יש המון איוניקים על הכביש, כך שפה ושם שיש מעט תקלות זה נשמע סביר בהחלט. אני מכיר סוכן מכירות שגמע 200000 קמ, נדמה לי שזה היה דגם סופרים 2017 ולטענתו ללא אף תקלה. חבר קרוב נוסף נסע 120000 ק"מ והחזיר לחברת הליסינג ללא אף תקלה ולכן הזמין גם את הרכב הבא איוניק (הפעם ברכישה פרטית). 

בסך הכל קניה הגיונית ולטעמי מומלצת. 

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לסייע. 

• אהבתי 1
פורסם

אם נושא הרעש מפריע לך, אני מאוד ממליץ לך באמת לקחת את האיוניק שלאחר מתיחת הפנים. אני הרגשתי שיפור משמעותי בבידוד הרעשים, היא נוסעת מאוד שקט גם במהירויות גבוהות.

• אהבתי 1

Kia Niro EV 2024

MG4 2023

פורסם
לפני 4 שעות, meir_gi כתב:

הרכב לא זריז כמו רכב טורבו, אבל בהחלט לא עגלה. במצב ספורט, הוא אפילו זריז בצורה מפתיעה. אני עברתי ממנוע טורבו 1.5 של סקודה כך שההבדל מורגש, אבל האיוניק לא איטית. פשוט צריך להבין שזה לא מנוע טורבו.

רמת גימור אינספייר נמכרה רק למשרד הביטחון כעסקת ליסינג גדולה, עם צמיגים 15" ועוד מעט פחות איבזור.

בכללי, אני מאוד מרוצה מהרכב, נעים לנהיגה, חסכוני ומפנק באיבזור.

שמעתי על בעיות בקליפרים, אבל אני לא נתקלתי. בכל מקרה טופל באחריות (אחריות ארוכה), לפעמים ע"י החלפת קליפרים אחוריים, והיה לאחרונה משהוא שדיווח שהבעיה נפתרה אצלו ע"י עדכון תוכנה. יש המון איוניקים על הכביש, כך שפה ושם שיש מעט תקלות זה נשמע סביר בהחלט. אני מכיר סוכן מכירות שגמע 200000 קמ, נדמה לי שזה היה דגם סופרים 2017 ולטענתו ללא אף תקלה. חבר קרוב נוסף נסע 120000 ק"מ והחזיר לחברת הליסינג ללא אף תקלה ולכן הזמין גם את הרכב הבא איוניק (הפעם ברכישה פרטית). 

בסך הכל קניה הגיונית ולטעמי מומלצת. 

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לסייע. 

תודה רבה!!

אם יהיו לי עוד שאלות, אשמח להיעזר בך :)

לפני 38 דקות, Yuvalino כתב:

אם נושא הרעש מפריע לך, אני מאוד ממליץ לך באמת לקחת את האיוניק שלאחר מתיחת הפנים. אני הרגשתי שיפור משמעותי בבידוד הרעשים, היא נוסעת מאוד שקט גם במהירויות גבוהות.

תודה רבה על העזרה 🙏 

• תוכן חדש...