ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, העליתי כאן שאלה לפני מספר שבועות אבל הנתונים קצת השתנו והשאלות שלי התחדדו לי. מחפש רכב ראשי למשפחה עם 2 כסאות בטיחות שנוסע 40 קמ הלוך חזור ביום בשילוב פקקים, כ15 אלף בשנה. חשוב לי בטיחות, אמינות וחסכון, וגם שיהיה מרווח כמה שניתן (כולל בגאז'). לא אוהב להחליף רכבים אז מתכנן להישאר איתו כמה שיותר. התקציב שלי כ75 אלף גמיש. לא מעוניין ברכ היברידי ומעדיף קוריאני או יפני. במחשבות שלי - קורולה או אלנטרה 2017. גם ג'יפון בא בחשבון השאלה אם יכול להיות משהו שנכנס לתקציב ולא מבוגר מ2016-17. הבנתי שסוזוקי קרוסאובר ללא מערכות בטיחות ולכן פחות מומלץ ושהקיה ספורטאז מאוד לא חסכוני. אשמח אם יש למישהו המלצה לרכב שיענה לדרישות או לפחות לר…
הודעה אחרונה מאת EK1983, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב שני למשפחה. יעשה ~5,000 ק״מ בשנה. מחפש רכב עם בטיחות גבוהה ונוחות ++. מה עדיף מבין השניים מבחינת סחירות, אחזקה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת ניר בר, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שבוע טוב אני מחפש רכב עם 7 מקומות כשהדגש הוא על אמינות וצריכת דלק. סבלתי מרכבים ישנים והשקט הנפשי הוא קריטי, צריכת הדלק חשובה כי הנסועה שלי היא סביב 35000 בשנה. האפשרות המתבקשת היא פריוס+ 2015-18 בתקציב של כ-80-90 אש"ח וטווח ק"מ שמתחיל ב-130000 וממשיך צפונה, והוצעה לי כעת גרנד סניק 2016 דיזל מיד ראשונה פרטית ו-104000 ק"מ ב-51000 ש"ח. אם נמקד את ההתלבטות: א. האם הרנו תיתן לי את השקט שצפוי מהטויוטה? סטיגמות וזה, אני יודע. אבל אני מניח שיש לזה בסיס, גם אם יכולה להיות רנו ספציפית שעדיפה מהטויוטה. ב. האם באמת אחסוך 30000 או שבעוד 3-5 שנים ההפרש לטובת הטויוטה (במחיר ובסחירות) יחזיר את ההשקעה כעת ואז עדיף ללכת על בטוח? ג. אני פחות מתחבר לרנו... …
הודעה אחרונה מאת אחד אפס אחד, -
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, מחפשים רכב חדש סביב ה-250-280 אלף ש"ח. הדרישות הן שיהיה 4*4 (לכביש כמובן), שיהיה מאובזר כמה שיותר, מהנה לנהיגה וחזק יחסית, סחירות טובה יחסית במכירה. צריכת דלק לא חשובה כלכך, אבל מצד שני יהיה קשה יותר להצדיק פורמנטור קופרה 2 ליטר שכנראה יהיה פחות חסכוני. זה רכב שיוחזק 3-4 שנים, ויסע כנראה סביב ה-30 אלף ק"מ בשנה. אמינות וטיפולים סבירים אני מאמין שרוב המכוניות בטווח הזמן הזה פחות או יותר זהות? 7 מושבים זה ממש לא חובה, אבל נחמד אם יש (ממש לא דיל ברייקר) אין בעיה עם רכב גדול עדיפות לרכב שזמין למסירה עד סוף 2021 (אולי אפשר יהיה לחרוג לינואר 2022 אבל עדיין לא בטוח) חשבנו על: 1. סקודה קודיאק בגרסת ה-2 לי…
הודעה אחרונה מאת niv, -
רכב לזוג עד 30אלף 1 2
מאת ramiv-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אנחנו צריכים להחליף את הדייהטסו מודל 98 (כנראה דורשת החלפת מנוע) ומעוניינים ברכב לכ5 שנים בתקציב של עד 30 אלף (רצוי אחרי יישור קו). הרכב יעשה נסיעה של 140-170 קמ בינעירוני בשבוע + קצת נסיעות עירוניות.הרכב חייב להיות אוטומטי (החברה ללא רישיון ידני). חשבתי על סופר-מיני כי אנחנו באמת לא צריכים משהו גדול יותר. וגם שנצליח למצוא חנייה בר"ג. אחרי הניסיון באיזקת רכב ישן הייתי מעדיף לא להוציא כל שנה אלפי שקלים על רכיבים שנשברים ולכן הייתי שמח למשהו מודרני יותר (סביב 5-6 שנים). בהערכת עלויות טיפולים הערכתי טיפול יישור קו ב5000, אחרי זה 1200 לשנה ובאחת מהן 3500 בגלל כשל שיותר יקר לתקן. אשמח להתבדות. אשמח להמלצות לגבי דגמים, …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 786 צפיות
0️⃣
הודעה אחרונה מאת אחד אפס אחד, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בהשואה בין בנזין לסולר 1) האם המחירים תואמים פחות או יותר ? 2) עלות בדיקת זיהום אויר רכב דיזל שנתית 850 ש"ח, נכון או לא? 3) האם לרכב המונע על דיזל יש סיכוי רב יותר לרדת מהכביש מוקדם יותר עקב זיהום אויר רב, או שזה דבר נדיר. תודה רבה לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת טרט, -
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
שלום. אנחנו רוצים להחליף את הניסאן מיקרה שלנו (2011) ברכב קצת יותר גדול ויותר בטיחותי אבל עדיין אמין וחסכוני. מחפשים רכב סביב ה 40 אלף שיהיה כמה שיותר זול אך מבלי לוותר על בטיחות ואמינות כך שישתלם גם מבחינת תחזוקה שוטפת והוצאות על דלק. המוסכניק שאנחנו סומכים עליו מאוד, המליץ על טויוטה ומזדה וגם על סוזוקי. הסתכלנו על סוזוקי sx4 שיותר מתאים לתקציב אך לא הצלחנו להבין את רמת הבטיחות שלו. נשמח למידע בנושא וגם להמלצות או אזהרות במסגרת מה שכתבתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת שקדביר, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 735 צפיות
שלום חברים, מחפש המלצה מנסיונכם למכון בדיקה לפני קנייה באזור חיפה-קריות. לוקח טויוטה קאמרי 2014 היברידית רמת גימור xle לבדיקה. דרך אגב אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת alon04, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, אוטוטו נגמרת לי תקופת הליסינג הפרטי ואני צריך להחזיר את היונדאי ששרתה אותי עד כה הייתי פזיז ולא ידעתי על הביטול השתתפות עצמית במועד השבת הרכב. אז ככה, יש על הרכב קצת פתיחת דלתות וכל מיני שפשופים קטנים בטמבון משהו שבנאדם לא יראה אלא אם ירד לדקויות. לענייננו, עדיף לי לתקן את זה לפני שאחזיר את הרכב או לספוג את עלות השבת הרכב למצבו עפ רצונה של חברת הליסינג (שלמה) מנסיון של אנשים יהיה מצוין.
הודעה אחרונה מאת dn1978, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן! אני בחיפושים אחרי רכב וכחלק מדו"ח הסליקות של הביטוח, ראיתי שהייתה ירידת ערך לרכב בעקבות תיקון. קיבלתי את דו"ח התיקון והשמאי (תוקן במוסך המרכזי והכל מתועד). השמאי העריך את הנזק כירידה של 8% אך לפי הבנתי, לא היה נזק משמעותי. מעלה את סיכום הדוח שמאי, אשמח לתגובות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה אמנם מוזרה אבל אני אבהיר אותה, קצת רקע , נוהג 30 אלף בשנה, בכבישים גליים עם סלילה לא משהו, עם די הרבה עומס, רמזורים, ופה ושם פקקים(מצטבר של 20-30 דקות מתוך שעתיים של נהיגה). כרגע עם בקרת שיוט רגילה ומשתמש בה בכול זמן שמתאפשר(נוסע בימין על 100, רגוע עם הפודקאסטים שלי). תחבורה ציבורית איומה ונוראה, ואולי אפשרית ליום -יומיים מקסימום. אז פה השאלה, רכבי מנהלים כמו שציינתי, יביאו נוחות טובה מאוד, בידוד רעשים ברמה טובה, בקיצור נוחות מקסימלית יחסית לזמן שבכביש. מצד שני, אני יודע שרכב כמו סיאט ארונה לא יהיה נוח כמוהם, אבל מצד שני בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילת פקקים, זו גם נוחות שאולי תהיה אפילו טובה יותר. מבחנית עלוי…
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 830 צפיות
אחרי חיפוש מידע לגבי קניה ממגרשים פרטיים הבנתי שזה לא הכי מומלץ הבעיה שיש רכב ששמתי עליו עין ונשמע כמו עסקה טובה. השאלה היא האם אחרי בדיקה במכון אני יכול להיות שקט שגילו כל מה שצריך על הרכב? דרך אגב המגרש נקרא אוטו שי בראשון לציון אולי למישהו יש ניסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני בדיוק עברתי טסט ועכשיו בשיקולים לקנות רכב ראשון (כמובן כשהמלווה יסתיים) התקציב שלי כרגע הוא 10K אני רוצה לקנות משהו יחסית אמין וצריך גיר אוטומטי אבל אני רוצה שיהיה לרכב עד כמה שאפשר לוק ספורטיבי וכאן מגיעה ההתלבטות שלי: Golf Mk4 2.0L או Civic seventh generation (עד 2006) 1.6L יש לי העדפה לגולף אבל אני מפחד ליפול בתחזוקה היקרה שלה לעומת הסיוויק שמבחינת לוק פשוט לא מושכת לי לעין מה כדאי מבין השניים? והאם יש לכם הצעות אחרות לרכב אחר?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא מוצא, לכן כרגע מתלבט בין JEEP צ'ירוקי לימיטיד (5 מושבים לא היברידי) לבין האאוטלנדר דגם חדש שמגיע לארץ (7 מושבים לא היברידי), אשמח לעצה- אשמח להצעות על דגמים נוספים בתקציב עד 250,000. תודה
הודעה אחרונה מאת שלום7777777, -
היי אני מעוניין לקנות פולו gti שנתון 2012 - 2013 הדגם של ה 180 כוח סוס עם ה טווין טורבו משומשת כמובן השאלה שלי האם זה רכב אמין או שיש בו הרבה בעיות ?
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב מיועד לזוג צעיר, ללא ילדים, וישמש בעיקר לנסיעות לעבודה כ- 15-20 ק"מ לכיוון, בנסיעה עירונית, ומדי פעם נסיעות מחוץ לעיר למשפחה/ טיולים. מדובר בליסינג פרטי תפעולי, והמועמדות שכרגע יש לי בראש הן פיקנטו, ספארק ויאריס היברידית. היאריס מתומחרת בכ600 שקל יותר בחודש (1900~ לעומת 1300~) ואני תוהה האם התוספת כדאית ואם החיסכון בדלק יקזז, לפחות חלקית, מהסכום. האם ישנן מועמדות נוספות שכדאי לשקול? האם ישנה כאן פייבוריטית ברורה? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת מישלית, -
-
ספארק או I10
מאת לירןרן-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 962 צפיות
הי לכולם, אני צריך רכב לנסיעות קצרות מאוד, ולכן מה שחשוב לי זה מחיר טוב, כ 5 קמ ביום ושלא יתקע לי ולא אצטרך לתקן אותו במוסך אני מתלבט כרגע בין יונדאי I10 שנת 2011 ב 11000 שח עם 170 אלף ק"מ. או שברולט ספארק שנת 2014 ב 10000 שח עם 140 אלף ק"מ. כאמור מה שחשוב לי זה אמינות הרכב ושלא אשרוף כסף על מוסכים. אז האם אחת מהן ידועה כאמינה יותר וגם יש צורך להתחשב בהפרש הגיל בין החלופות. תודה :)
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן שלום לכולם, מתעניין בbmw עד 100 אלף , עדיפות לפחות כמובן מחפש כוח, התנהגות אני מאמין שיש בכל זאת זה bmw עם הנעה אחורית עדיפות לשנתון לא מתחת ל2008, מרכב קופה מתקבל בברכה דיון פורה ותודה מראש על ההמלצות
הודעה אחרונה מאת Oriel88888, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 833 צפיות
אהלן מחפש המלצה לרכב פנאי שטח, בראש ובראשונה שיהיה בטיחותי ככל האפשר (מערכות בטיחות אקטיביות זה תמיד מבורך) שייספק נהיגה מהנה על שבילים (לא מחפש יכולות שטח מעבר לזה), תנוחת נהיגה גבוהה, מספיק מרווח מאחור לכיסא תינוק + מבוגר. שנתון כמה שאפשר לשאוף. התחלתי להסתכל ולבדוק רכבי פיג'ו 2008 שנת 2017, האמת שמאוד מצא חן בעינינו, אין הרבה בשוק בגרסת פרימיום עם נתונים טובים וגם היעדר מערכות בטיחות. רציתי לשאול לדעתכם לגבי רכבים נוספים שכדאי לבחון (שללתי את הרנו קפצ'ור והסוזוקי קרוסאובר) בסגמנט הזה. או אפילו אם כדאי לחפש רכבים משנתון 2015/2016 שיענו על הצרכים. תודה
הודעה אחרונה מאת Itay_86, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, שינינו את הדרישות והתקציב (בתקווה שזה בסדר לפתוח נושא חדש): מחפשים רכב משפחתי בסביבות 50 אלף שקל. דרישות: אמינות,אמינות ועוד פעם אמינות. אחרי זה שיהיה כמה שיותר מרווח (בשאיפה להכניס 2 בוסטרים וכסא תינוק בלחץ) ואחרי זה צריכת דלק. מתלבט בין טויוטה קורולה לטויוטה אוריס היבריד (יש הערות על הרכב הזה?) ליונדאי (אין לי מושג איזה דגם תכלס,30? 35?) לכל חברה אמינה אחרת. לא מחפש הרפתקאות בכלל ולא נישות. רכב אמין ובטיחותי בסה"כ... המלצות?
הודעה אחרונה מאת Maorhag, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות רכב בסגמנט סופר מיני, הלכתי לאחת הסוכנויות שמציעה את הפיג'ו 1.2 אוטומטי עם קילומטר נמוך יחסית 52000 ק''מ. אני מודע אחרי קריאה פה על הבעיה עם הרצועת טיימינג. אני קצת חושש מהקניה למרות המחיר האטרקטיבי כי אין לי מושג אם הוחלפה רצועת טיימינג, איך אני יכול לדעת אם הוחלפה? וכל כמה זמן מחליפים אותה?. אשמח לדעת גם אם כדאי לקחת אותה להחלפת רצועה או טיפול אחר לאחר הקניה. חשוב לציין שהרכב עדיין באחריות יבואן עד ינואר 22. תודה רבה לעוזרים: )
הודעה אחרונה מאת ariel:-), -
-
מיאטה שעברה לפני 3 הסבה מאוטומט לגיר רגיל ואין לה אישור ממשרד הרישוי. יש מה להיכנס? 1 2
מאת מחפש מיאטה-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן חברים, נפלה בידי הזדמנות לרכוש מיאטה שעברה לפני 3 הסבה מאוטומט לגיר רגיל אבל אין לה אישור ממשרד הרישוי. האם יש מניסיונכם מה לעשות במצב כזה או להתרחק באופן חד משמעי? הרכב מוצא חן בעיני מאוד, מושקע נראה פצצה. המוכר טוען שבשלוש השנים האחרונות, הוא העביר את הרכב טסט ולא הייתה בעיה. השאלה אם זה סיכון שכדאי להיכנס אליו?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, בשבועות האחרונים אנחנו מחפש להחליף את הסקודה פאביה 2011 (אמבינטה, 1.4 ידני) לרכב יותר גדול - בעיקר בגלל שהתווסף דרדס קטן למשפחה. התקציב שלנו הוא סביב ה60K (גמיש, אבל מצד שני נשמח גם לא לנצל את כולו), ואנחנו מחפשים רכב אמין, חסכוני (טיפולים ודלק), בטוח, עם תא מטען גדול ועדיף יחסית מרווח. לדעתי אנחנו נוסעים בין 15-20 אלף קילומטר בשנה, נסיעות משולבות (עירוני אבל בעיקר בינעירוני - כולל לעלות לירושלים כמעט כל סופ״ש). נשמח לקנות רכב כמה שיותר חדש מבחינת השנתון. לא ממש אכפת לנו מראה ומבחינת ביצועים - טוב שיהיה חזק אבל זה לא משהו שנתעקש עליו (ע״ע סקודה פאביה בלי טורבו). בנוסף - במהלך החיפושים ראיתי שדרך אתר בהצדעה יש אפשרות לקבל…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 844 צפיות
בבעלותי , הונדה crv שנת 2014 דגם הרגיל . אני שוקל לרכוש הונדה crv אלגנט. מה השוני בין הדגמים , האם עלות הרכב שווה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת dy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 888 צפיות
היי התעניינתי ברכישת טויטה יאריס 2017 , מה שהבנתי אין ברכב מסוים בקרת שיוט ? אם אין בקרת שיוט ניתן להוסיף / לתקן ברכב ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
Volvo S60 T6 2011. 1 2
מאת אלמונימי- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
מחפש מידע על הוולוו בעיות אופייניות מחירים חלקים. מדובר בדגם עם המנוע הגדול 3000. T6. 4*4
הודעה אחרונה מאת Eitan121212, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי חברים, מתלבט כבר הרבה זמן בין שלוש מכוניות: כולן מודל 2018 (לא רוצה לרדת בגלל ה - 8 ספרות). סקודה אוקטביה - רמת גימור אקסלוסיב. יונדאי איוניק - רמת גימור סופרים. סיאט ארונה - רמת גימור FR. חשוב לי שיהיה נוח, נעים, ומרווח לנהוג ולשהות ברכב ושיהיה אמין וישמור על המחיר שלו. אני נוסע בשנה בסביבות 15,000 חצי עירוני וחצי בינעירוני. הרכב משמש אותי לבד ולכן פחות משנה לי עד כמה הוא מרווח במושב האחורי. ממה שבדקתי עד עכשיו אלו המעלות והחסרונות על הנייר בלבד, עדיין לא נהגתי בפועל באף אחד מהרכבים: סקודה אוקטביה: בעד - ביצועים, אבזור (כולל בקרת שיוט אדפטיבית). נגד - הכי ארוכה מבחינת חניה, יש דיבורים על הגיר (יש לי כ…
הודעה אחרונה מאת plucki, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, תקציב 20-22k שנת 2010 מזדה מול i30 מי עדיפה יותר? חייב לציין שבקושי ניתן למצוא מזדות. 99% סוחרים קילומטרים מעל 200 או מחירים 5-10 מעל המחירון. I30 ניתן למצוא יד 2 150 אלף יחסית במצב מעולה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בעליה המרוצים של סיטרואן C4 2009 מזה 9 שנים (אחרי 3 שנים בליסינג), ולאחרונה מתחיל לחשוב על הצרפתייה הבאה. מעדיף רכב צרפתי בגלל המוניטין שיש להם בארץ הקודש שמאפשר לקנות רכב יחסית חדש לאחר ירידת הערך המטורפת של השנים הראשונות. שתי הנ"ל מעסיקות אותי וקראתי עליהן קצת בפורום. אני מתקצב את הרכישה הבאה בעד 50K, והייתי רוצה עצה ממי שמכיר אותן מבחינת: אמינות (תקלות נפוצות- רצועה מתפוררת באחת, מיכל דלק בשנייה)- איך לבדוק לפני קנייה? עלויות טיפולים בבעיות נפוצות מנוע- דומים? 1.2 טורבו זה אותו מנוע? גיר (חשבתי על קיה סיד כאופציה עד שקראתי על הצרות של כפול המצמד) מולטימדיה- מקורית? התקנה מקומית? צריכת דלק- הסיטרואן עשתה אצלי 120,000 ב-9 שנים. למעלה מ-…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אוטו פריק
- GTI33
- 318i
- D1winner
- tomerR
- מחכה
- Aviady001
- yoav911gt2
- laviil
- G. P. Magnus
- DubelBoom
- WideFocus