Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אמנם מוזרה אבל אני אבהיר אותה, 

קצת רקע , נוהג 30 אלף בשנה, בכבישים גליים עם סלילה לא משהו, עם די הרבה עומס, רמזורים, ופה ושם פקקים(מצטבר של 20-30 דקות מתוך שעתיים של נהיגה).

כרגע עם בקרת שיוט רגילה ומשתמש בה בכול זמן שמתאפשר(נוסע בימין על 100, רגוע עם הפודקאסטים שלי).

תחבורה ציבורית איומה ונוראה, ואולי אפשרית ליום -יומיים מקסימום. 

אז פה השאלה, 

רכבי מנהלים כמו שציינתי, יביאו נוחות טובה מאוד, בידוד רעשים ברמה טובה, בקיצור נוחות מקסימלית יחסית לזמן שבכביש. 

מצד שני, אני יודע שרכב כמו סיאט ארונה לא יהיה נוח כמוהם, אבל מצד שני בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילת פקקים, זו גם נוחות שאולי תהיה אפילו טובה יותר. 

מבחנית עלויות, עשיתי שקלול שלקחתי בחשבון עלויות של 3000 שקל של טיפולים מעבר לטיפולים הבסיסים, והתקנת מערכת גז ב-7 אלף, והגעתי בערך לאותם עלויות כמו של סיאט ארונה חדשה מהחברה(ירידת ערך של רכב חדש ובלה בלה) 

על מה אתם הייתם הולכים אם הייתם במקומי? 

פורסם

לסיאט ארונה אין בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים. אם כבר בקרת שיוט אדפטיבית לשימוש בפקקים ממליץ לך שברכב יהיה גם בלם יד חשמלי עם אוטו הולד, נניח סיאט לאון או אטקה, ככה הרכב מגיע לעצירה מלאה ומחזיק את הבלמים ואתה לא צריך ללחוץ על דוושת הבלם כמו בסיאט ארונה.

מצד שני רכבים עם גיר רובוטי פחות מומלצים לנהיגה בפקקים ועומסי תנועה ויסבלו מבלאי מוגבל לקלאצ'ים אז קח את זה בחשבון.

פורסם (נערך)

לטעמי הסיאט ארונה לא נוחה בכלל... 

גם המושבים לא וואו, אפילו די קשים.

המנוע ליטר עושה את העבודה אבל לא מעבר.

באלטימה המושבים הרבה יותר נוחים והנסיעה נעימה ושקטה יחסית.

מבחינת המנוע בנפח 2,500 הוא כבר ברמה אחרת ולמרות שהרכב לא מטוס כמו המקסימה שגם עלייה נסעתי, הוא נותן עבודה טובה מאוד גם במהירויות בינעירוניות לעומת הארונה שעקיפות מ-90 ל-115/120 הרגישו לי ארוכות מדי.

על ה-B4 האמת לא יצא לי לנסוע.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 11 שעות, Mike808 כתב:

לסיאט ארונה אין בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים. אם כבר בקרת שיוט אדפטיבית לשימוש בפקקים ממליץ לך שברכב יהיה גם בלם יד חשמלי עם אוטו הולד, נניח סיאט לאון או אטקה, ככה הרכב מגיע לעצירה מלאה ומחזיק את הבלמים ואתה לא צריך ללחוץ על דוושת הבלם כמו בסיאט ארונה.

וזה כזה משמעותי? 

האם כול ההבדל מסתכם על זה שכשהפקק עומד אז אני אצטרך ללחוץ על הברקס? מלבד זה בכול מהירות כול עוד יש תנועה הבקרת שיוט תדע להתאים את המהירות לרכב שממול? 

במידה וכן, אז לא נשמע לי ביג דיל. 

לפני 10 שעות, שליקו99 כתב:

לטעמי הסיאט ארונה לא נוחה בכלל... 

המנוע ליטר עושה את העבודה אבל לא מעבר.

באלטימה המושבים הרבה יותר נוחים והנסיעה נעימה ושקטה יחסית.

מבחינת המנוע בנפח 2,500 הוא כבר ברמה אחרת ולמרות שהרכב לא מטוס כמו המקסימה שגם עלייה נסעתי, הוא נותן עבודה טובה מאוד גם במהירויות בינעירוניות לעומת הארונה שעקיפות מ-90 ל-115/120 הרגישו לי ארוכות מדי.

על ה-B4 האמת לא יצא לי לנסוע.

אין לי ספק שאלטימה תהיה נוחה יותר. השאלה היא עניין של נוחות כללית VS בקרת שיוט אקטיבית. 

יצא לי לנסוע נסיעה קצרה על ארונה, לא היה שום דבר להתפעל ממנו בגזרת הנוחות, אבל גם לא סבלתי. בערך כמו הרכב שיש לי עכשיו. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

וזה כזה משמעותי? 

האם כול ההבדל מסתכם על זה שכשהפקק עומד אז אני אצטרך ללחוץ על הברקס? מלבד זה בכול מהירות כול עוד יש תנועה הבקרת שיוט תדע להתאים את המהירות לרכב שממול? 

במידה וכן, אז לא נשמע לי ביג דיל. 

אין לי ספק שאלטימה תהיה נוחה יותר. השאלה היא עניין של נוחות כללית VS בקרת שיוט אקטיבית. 

יצא לי לנסוע נסיעה קצרה על ארונה, לא היה שום דבר להתפעל ממנו בגזרת הנוחות, אבל גם לא סבלתי. בערך כמו הרכב שיש לי עכשיו. 

בתור אחד שנוסע הרבה במסגרת העבודה ותמיד משתמש בבקרת שיוט מחוץ לעיר אני אומר בלי להתבלבל שהייתי מוותר בכל יום בהיר על בקרת שיוט/בקרת שיוט אדפטיבית בשביל כיסאות נוחים שלא שוברים את הגב.

פורסם

נוחות מושבים היא דבר סלקטיבי, יש כאלה שמושב מסויים יהיה נוח להם ואחר ישבור להם את הגב.

מסכים שאם מושב לא נוח לי זה הדבר הכי גרוע שאפשר לחוות ברכב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 18 שעות, שליקו99 כתב:

כמה שאני זוכר, אמרת שאתה עובד בחברה כלשהי עם צי רכב, כלומר רוב הסיכויים שיש לך שם ארונה סטייל.

ב-FR שנפוצה בשוק הפרטי, המושבים אחרים מאלו שיש בסטייל והם בסדר גמור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

למעשה נסעתי על גרסת ה-FR ולמרות שהמושבים מקושטים בתפירה נחמדה בצבע אדום זה לא משנה את מה שאישית הרגשתי מבחינת נוחות, כיסא של סופר מיני לכל דבר (בכל זאת מבוססת על האיביזה).

פורסם

מניסיון עם שתיהן, הארונה יותר נוחה.

אני נוסע על בסיס קבוע מחוץ לעיר עם ארונה ובלי שום בעיה.

נוחות זה בסוף עניין של טעם. הכי טוב לעשות נסיעות מבחן ולהחליט.

אם הרכישה לא דחופה הייתי כבר מחכה לארונה החדשה. לפחות סוף סוף לא יהיה מובילאיי אלא מערכת מקורית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דיברנו כבר בוואטסאפ לגבי מערכת גז, אבל בלי קשר, על נסועה כזאת (שזה בערך כמוני, אני סביב ה 27K שנתי), הייתי בוחר ברכב שיהיה כמה שיותר נוח\מפנק - ז"א רכב מנהלים.

אם אכן זה מה שתבחר ובהנחה שהתקציב שלך יחסית גבוה (כי אתה מדבר על סיאט ארונה חדשה) ואתה אחד שנוסע רגוע הייתי בחום ממליץ על למשל סונטה (לא יודע בדיוק מה התקציב אבל אני מניח ש 2017-2018 ייכנסו לך בתקציב?). הרכב נוח, חסכוני מאוד (חבר בעבודה עושה 1/22 קבוע בנסיעה מאוד רגועה, מודל 2018), עם מערכות בטיחות מתקדמות כולל בקרת שיוט אדפטיבית ושמירה על נתיב.

מצד שני אם אתה רוצה לחסוך ולא להוציא כל כך הרבה אז אכן אלטימה תהיה כנראה בחירה טובה עם מערכת גז, הרכב עצמו זול יחסית אז אתה מקבל הרבה אוטו לכסף.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...