Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בדיוק עברתי טסט ועכשיו בשיקולים לקנות רכב ראשון (כמובן כשהמלווה יסתיים)
התקציב שלי כרגע הוא 10K

אני רוצה לקנות משהו יחסית אמין וצריך גיר אוטומטי אבל אני רוצה שיהיה לרכב עד כמה שאפשר לוק ספורטיבי
וכאן מגיעה ההתלבטות שלי:

Golf Mk4 2.0L או Civic seventh generation (עד 2006) 1.6L

יש לי העדפה לגולף אבל אני מפחד ליפול בתחזוקה היקרה שלה לעומת הסיוויק שמבחינת לוק פשוט לא מושכת לי לעין

מה כדאי מבין השניים? והאם יש לכם הצעות אחרות לרכב אחר?

פורסם
לפני 48 דקות, HexaC כתב:

מה כדאי מבין השניים? והאם יש לכם הצעות אחרות לרכב אחר

מבחינה ביטוחית עדיף לך שנתון מתקדם עם מערכות בטיחות שיכול לנהג חדש וצעיר להיות הפרש גדול במיוחד.

לכן חושב שתוכל לחפש דייהטסו סיריון(נניח 2009) או סוזוקי אלטו ודומיהן, או פולקסווגן פולו . קטנות, חסכוניות, וביטוח זול.

אם בכ"ז אתה רוצה רכב גדול יותר- יונדאי אקסנט, ניסאן טידה, קיה ריו.

כמובן שכאשר תבטח תעשה סקר שוק לפני, נראה לי שעדיף ביטוח חובה דרך שווקים פיננסיים- שלמה סיקסט, וצד ג' דרך ביטוח ישיר (חפש בגוגל)

אל תעשה מקיף, אתה פשוט לא צריך ברכב זול (הסוכנים ינסו למכור לך...).

משתדל לעזור

פורסם

*ככל שנפח המנוע פחות כך עלות הביטוח לנהג צעיר, ויוצא אבסורד ש1.2 טורבו יעלה יותר זול מ 1.6 אטמוספרי..

משתדל לעזור

פורסם

בנוגע לעניין הביטוח, ללא ספק לא הייתי מבטח רכב שכזה מקיף, המחיר יצא אסטרונומי ביחס לערך הרכב. 

עכשיו לעניין הרכבים עצמם, אני חושב שאין פסול בלקנות רכבים וותיקים שכאלה בתור רכב ראשון (אני עשיתי את זה גם), אבל זה צריך לבוא ממקום של רצון לרכב ישן ולא הכרח. 

רכבים שכאלה יצטרכו יחסית יותר תחזוקה (נעזוב רגע יצרן ספציפי), כתלות בשנתון אישור בלמים לפני טסט ואף בקרוב טסט פעמיים בשנה (גם תלוי בשנתון כמובן). 

אישית אני החזקתי גולף 2002 ידנית 1600, קניתי אותה לפני כ-7 שנים והיא שירתה אותי באמינות מופתית עד לפני שנתיים. 

לא חסכתי מהרכב כלום בתחזוקה, וזה אלמנט מהותי באמינות שלו, וגם לא התפשרתי בקניה וקניתי רכב שמור במיוחד. 

בכל מקרה אענה בנוגע לגולף, אני לא מכיר את הגיר האוטומטי אבל אני לא חושב שהוא נחשב בעייתי, כמו גם מנוע ה2.0 ליטר. קח בחשבון רק שמדובר ברכב מאוד לא ספורטיבי מבחינת נהיגה, אך עדיין מהנה לדעתי האישית. 

בכל אופן אם אתה מחליט ללכת על זה ממליץ מאוד לקחת רק רכבים שמורים מאוד, הייתי מנסה למצוא משהו עם קילומטרז׳ של פחות מ200,000 אם תצליח. כמו כן שים לב שחלק מדגמי הגולף מגיעים מאובזרים יותר (נקרא רמת גימור ג׳נריישן) יכול להיות נחמד לרכוש כזאת אם תצליח.

חוץ מה אני חושב שבתוספת לא קטנה תוכל לרכוש את הדור הבא של הגולף (החל משנת 2005), פחות יפה לדעתי אבל יותר בטיחותית. 

בנוגע לרכבים נוספים שעשויים להתאים: הייתי בוחן גם רכבים מעט קטנים יותר (פולו, פאביה, איביזה וכ׳ו)

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 5 דקות, shakedi כתב:

בנוגע לעניין הביטוח, ללא ספק לא הייתי מבטח רכב שכזה מקיף, המחיר יצא אסטרונומי ביחס לערך הרכב. 

עכשיו לעניין הרכבים עצמם, אני חושב שאין פסול בלקנות רכבים וותיקים שכאלה בתור רכב ראשון (אני עשיתי את זה גם), אבל זה צריך לבוא ממקום של רצון לרכב ישן ולא הכרח. 

רכבים שכאלה יצטרכו יחסית יותר תחזוקה (נעזוב רגע יצרן ספציפי), כתלות בשנתון אישור בלמים לפני טסט ואף בקרוב טסט פעמיים בשנה (גם תלוי בשנתון כמובן). 

אישית אני החזקתי גולף 2002 ידנית 1600, קניתי אותה לפני כ-7 שנים והיא שירתה אותי באמינות מופתית עד לפני שנתיים. 

לא חסכתי מהרכב כלום בתחזוקה, וזה אלמנט מהותי באמינות שלו, וגם לא התפשרתי בקניה וקניתי רכב שמור במיוחד. 

בכל מקרה אענה בנוגע לגולף, אני לא מכיר את הגיר האוטומטי אבל אני לא חושב שהוא נחשב בעייתי, כמו גם מנוע ה2.0 ליטר. קח בחשבון רק שמדובר ברכב מאוד לא ספורטיבי מבחינת נהיגה, אך עדיין מהנה לדעתי האישית. 

בכל אופן אם אתה מחליט ללכת על זה ממליץ מאוד לקחת רק רכבים שמורים מאוד, הייתי מנסה למצוא משהו עם קילומטרז׳ של פחות מ200,000 אם תצליח. כמו כן שים לב שחלק מדגמי הגולף מגיעים מאובזרים יותר (נקרא רמת גימור ג׳נריישן) יכול להיות נחמד לרכוש כזאת אם תצליח.

חוץ מה אני חושב שבתוספת לא קטנה תוכל לרכוש את הדור הבא של הגולף (החל משנת 2005), פחות יפה לדעתי אבל יותר בטיחותית. 

בנוגע לרכבים נוספים שעשויים להתאים: הייתי בוחן גם רכבים מעט קטנים יותר (פולו, פאביה, איביזה וכ׳ו)

האמת שיצא לראות לא מעט כאלו בעברו 180-170 ק"מ רק בקונפיגורציית הcomfortline ולא גנרשיין לצערי חחחח

אני גם שקלתי את הגולף של שנת 2005 הבעיה שאומרים שהגיר שלה ה- dsg הוא מעין רולטה רוסית ואני מפחד ליפול על אחד שיגרום לי לבעיות, ממש חשקתי בה עד לרגע שלמדתי על זה.. אם יש לך ידע אחר עליה אשמח לשמוע
ולגבי הרכבים הנוספים שהצעת, פולו זה אותו עניין כמו הגולף מבחינת תחזוקה וגם הגיר (בדגם החדש יותר) ופאביה ואיביזה לצערי לא מצאתי כרגע אולי אמצא יותר לקראת הרכישה באמת

בכל מקרה אשמח לשמוע ממך אם יש לך משהו לומר על הגולף mk5 (2005+)

לפני 9 שעות, המחליף כתב:

מבחינה ביטוחית עדיף לך שנתון מתקדם עם מערכות בטיחות שיכול לנהג חדש וצעיר להיות הפרש גדול במיוחד.

לכן חושב שתוכל לחפש דייהטסו סיריון(נניח 2009) או סוזוקי אלטו ודומיהן, או פולקסווגן פולו . קטנות, חסכוניות, וביטוח זול.

אם בכ"ז אתה רוצה רכב גדול יותר- יונדאי אקסנט, ניסאן טידה, קיה ריו.

כמובן שכאשר תבטח תעשה סקר שוק לפני, נראה לי שעדיף ביטוח חובה דרך שווקים פיננסיים- שלמה סיקסט, וצד ג' דרך ביטוח ישיר (חפש בגוגל)

אל תעשה מקיף, אתה פשוט לא צריך ברכב זול (הסוכנים ינסו למכור לך...).

אני מודע לאפשרויות היותר אמינות זולות וחסכניות אבל כמו שציינתי אני מחפש משהו עם לוק מעט ספורטיבי ורוב מה שהצעת כאן לא ממש עונה על הקריטוריון למרות החכמה שיש בלקנות את הרכבים שהצעת אני עדיין רוצה משהו שאהנה לנהוג בו

פורסם

מה עם פורד פוקוס דור 2 במרכב האצ'בק או פורד פיאסטה?

יש להן קצת לוק ותוכל למצוא רכב חדש בהרבה וכיוצא מזה פחות עייף

פורסם
לפני 6 דקות, Gavrik כתב:

מה עם פורד פוקוס דור 2 במרכב האצ'בק או פורד פיאסטה?

יש להן קצת לוק ותוכל למצוא רכב חדש בהרבה וכיוצא מזה פחות עייף

אפשרות לגמרי 🤔
יודע לומר לי לגבי האמינות שלה?

פורסם
לפני כשעה, HexaC כתב:

אני גם שקלתי את הגולף של שנת 2005 הבעיה שאומרים שהגיר שלה ה- dsg הוא מעין רולטה רוסית ואני מפחד ליפול על אחד שיגרום לי לבעיות, ממש חשקתי בה עד לרגע שלמדתי על זה.. אם יש לך ידע אחר עליה אשמח לשמוע
ולגבי הרכבים הנוספים שהצעת, פולו זה אותו עניין כמו הגולף מבחינת תחזוקה וגם הגיר (בדגם החדש יותר) ופאביה ואיביזה לצערי לא מצאתי כרגע אולי אמצא יותר לקראת הרכישה באמת

לגולפים דור חמישי עד שנת 2007 לערך יש גיר פלנטרי 6 הילוכים. הDSG נכנס רק בסוף חיי הדגם.

הגולף משמעותית יותר נוחה מהפולו, לא הייתי שוקל בכלל פולו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, HexaC כתב:

אפשרות לגמרי 🤔
יודע לומר לי לגבי האמינות שלה?

אין להן בעיות אמינות.

אם לשאול אותי הייתי מהמר  על זה שתצתרך להשקיע פחות בתיקונים של פוקוס\פיאסטה מ+-2009 בהשוואה לגולף\סיוויק 2004+-

אגב יש לך גכם את שברולט אופטרה LS 1.6 - רכב מאובזר עם חלון בגג, בלי מחלות אמינות ונראה יחסית ספורטיבי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, amosbmw כתב:

לגולפים דור חמישי עד שנת 2007 לערך יש גיר פלנטרי 6 הילוכים. הDSG נכנס רק בסוף חיי הדגם.

הגולף משמעותית יותר נוחה מהפולו, לא הייתי שוקל בכלל פולו.

אז אם אני אחפש דגמים של שנת 2005-2006 לדעתך לא תיהיה לי בעיה של גיר dsg  וכדאי יותר מאשר ללכת על הmk4?
והאם כדאי יותר מהסיוויק או הפוקוס/פיאסטה?

לפני 36 דקות, Gavrik כתב:

אין להן בעיות אמינות.

אם לשאול אותי הייתי מהמר  על זה שתצתרך להשקיע פחות בתיקונים של פוקוס\פיאסטה מ+-2009 בהשוואה לגולף\סיוויק 2004+-

אני אברר עם חבר שיש לו אחת נראה מה הוא יגיד לי עליה גם, ממה שיצא לי לקרוא עד עכשיו אומרים שהיא אחלה רק זוללת דלק (כמו רוב הרכבים מהשנים האלו בקטגוריות האלו) וטיפה מתקשה בעליות מאחר והיא כבדה יחסית

עריכה אחרונה על ידי HexaC
פורסם
לפני 25 דקות, HexaC כתב:

אז אם אני אחפש דגמים של שנת 2005-2006 לדעתך לא תיהיה לי בעיה של גיר dsg  וכדאי יותר מאשר ללכת על הmk4?

כן, אבל כמובן בתנאי שהאחד שאתה קונה מתוחזק במצב טוב.

לפני 26 דקות, HexaC כתב:

והאם כדאי יותר מהסיוויק או הפוקוס/פיאסטה?

לא מכיר מספיק בשביל לענות לך. כמובן הפיאסטה בקטגוריה קטנה יותר שמקבילה לפולו.

חבל שאתה מוגבל לאוטומט, גיר ידני היה ההמלצה הכי טובה מבחינתך גם לאמינות וגם להנאה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

כן, אבל כמובן בתנאי שהאחד שאתה קונה מתוחזק במצב טוב.

לא מכיר מספיק בשביל לענות לך. כמובן הפיאסטה בקטגוריה קטנה יותר שמקבילה לפולו.

חבל שאתה מוגבל לאוטומט, גיר ידני היה ההמלצה הכי טובה מבחינתך גם לאמינות וגם להנאה.

כן האמת שרציתי לעשות ידני פשוט היה לי לחוץ להשיג רישיון B כלשהו ולא היו כל כך מורים בסביבה של ידני ולכן הלכתי על אוטומט אולי בעתיד אשלים

שאלה נוספת אם אני רוצה לדעת אם הגיר הוא אטמוספרי או dsg אני יכול לראות את זה לפי אם יש פלוס ומינוס באזור של האותיות של התיבה נכון? או שיש את זה גם באטמוספרי?

פורסם

גיר אוטומטי קונבנציונלי מכונה פלנטרי על שם המבנה שלו.

המילה אטמוספרי משמשת לציון מנוע שאינו מודגש בדרך כלשהי, וזה לא קשור לגיר.

גם בגיר פלנטרי יכולה להיות אפשרות לבחירת + - ידנית, ובדגמים הפלנטריים של הגולף V בהחלט יש אפשרות כזו.

על הידית של גירי הDSG פשוט כתוב "DSG".

עמוס

פורסם
לפני 3 דקות, דור-- כתב:

יש את ה +/- גם בגיר פלנטרי (אגב אטמוספרי זה מנוע ללא טורבו, אתה התכוונת לגיר אוטומטי ללא מצמדים שזה גיר פלנטרי).

לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

גיר אוטומטי קונבנציונלי מכונה פלנטרי על שם המבנה שלו.

המילה אטמוספרי משמשת לציון מנוע שאינו מודגש בדרך כלשהי, וזה לא קשור לגיר.

גם בגיר פלנטרי יכולה להיות אפשרות לבחירת + - ידנית, ובדגמים הפלנטריים של הגולף V בהחלט יש אפשרות כזו.

על הידית של גירי הDSG פשוט כתוב "DSG".

הבנתי, תודה רבה!! כנראה אז שאחפש אחת כזאת

• תוכן חדש...