Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנועים עם טורבו מצויים כבר הרבה עשרות שנים בכלי רכב כבדים כמו אוטובוסים ומשאיות עם מנועי דיזל. מחזיקים מאות אלפי קילומטרים ומגלים אמינות גבוהה. אין סיבה כלשהיא להניח שמנועים קטני נפח עם טורבו יחזיקו פחות ממנועים אטמוספריים גדולים יותר. יותר מכך, מנועים עם טורבו אינם נזקקים לפעולה בסיבובים גבוהים יותר ממנועים אטמוספרים, אם כבר אז פחות בשל התכונה המובנית של מומנט גבוה בסיבובי מנוע נמוכים. בקיצור אין סיבה להניח אמינות נמוכה מעצם נפחו של המנוע או שימוש בטורבו. קצת שייך לענף הסיטגמות או תחושות הבטן הענין הזה.

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

סחיטה מתמדת של המנוע???? מהיכן מגיעה ההנחה הזו ? , רחוק מאוד מהמציאות היום יומית של מרבית משתמשי הרכב.

כמובן שלא לקחת בחשבון את התיכנון של מנועי הטורבו, השימוש בחומרים באיכות גבוהה , גימור בדיוק גבוהה משעותית ממנוע אטמוספרי ועוד ועוד ...

מנועי טורבו נמצאים איתנו עשרות שנים , הגיע הזמן להתקדם למאה ה 21...

מנועי טורבו נכנסו רק בעשור וקצת האחרונים לרכבים העממים, לפני כן לא היו הרבה, אולי סאאב ז"ל הייתה חריגה בקטע הזה וכמה דגמים יקרים ולא פולו בסיסית למשל. 

בקשר לאמינות של הטורבו, אני אהסס לרכוש רכב משומש ללא בדיקה נאותה של מכלולי הרכב על חלקיו הרבים בידי צוות מומחים. 

לכן אעדיף לרכוש רכב טורבו משומש דרך טרייד אין רק של יבואן הנותן גם אחריות בד"כ. 

פורסם

זה סיפור אחר, אבל מכאן ועד להגיד שהם מחזיקים פחות או כל מיני דברים בסגנון, זה פשוט לא נכון.

בטח לא על אחד ממנועי הטורבו האמינים שיצאו לקונצרן VAG בעשור האחרון.

המנוע הזה רץ כבר 5 שנים ולא נחשב בעייתי כלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מחזיק סיאט ארונה ברמת גימור fr (שבאה לידי ביטוי בתוספות אבזור קלות ובעיקר בעניינים קוסמטיים)

מנוע הטורבו הצנום מספק מספיק כוח ומומנט לכל נסיעה מנהלתית שהיא (אולי אם הייתי נוסע באוטובאנים של גרמניה הייתי מתבאס, אבל אנחנו לא שם). מבחינת אבזור, מרכב חדש הייתי מצפה לטיפה יותר בתחום הבטיחותי (יש מוביליי, מוזמן להסיק מזה מסקנות) והיה אפשר לא להתקמצן על ידיות לנוסעים מעל הדלתות, אבל מעבר לזה מדובר ברכב מצוין.

בתחום בידוד הרעשים מדובר ברכב סה״כ מניח את הדעת. זה לא הגולף שהייתה לי אבל גם לא רכב רועש במיוחד. ככל שהמהירות עולה כך שומעים יותר רעשי כביש. רעש המנוע לא ניכר במיוחד ואני דווקא די מחבב אותו.

מבחינת גודל מבפנים: לא נשמעו תלונות כשישבו 2 מבוגרים מאחורה. לרוב יש לנו שם כיסא תינוק (די גדול, מהאלה שמסתובבים עם כל התחכומים) ויש לו די מקום. בבגאז׳ יש מקום לעגלה או מזוודה ענקית ועוד טיפ טיפה.

מבחינת הנדסת אנוש הכל נמצא לטעמי במקום הנכון ומספק נוחות מקסימלית. ברמת הגימור הנוכחית מקבלים מערכת מולטימדיה עם אפל קארפליי וגם משטח לטעינה אלחוטית של הטלפון (מאוד שימושי ונחמד, בטח עם המקום שם שמספיק לטלפון ענק כמו שלי) יחד עם כניסה והנעה ללא מפתח והביטוח גם מוכן לזרום על איתורן במקום קודן, שזה מבחינתי שדרוג מדהים (שונא קודנים)

לעניין האמינות: אחותי ובן זוגה נוסעים ברכבי vag עם tsi + dsg עוד מ2012 ועד היום (לא רכבים חדשים, זקנים יותר מ3 שנים) ועד היום לא נצפו תקלות. הרכב שלי בן שנה וחצי בערך ולפני כן החזקתי גולף חדשה במשך שנה שעשתה 30 אלף קילומטר. באף אחד מהרכבים המדוברים לא הייתה בעיה בגיר והכל עובד מצוין. פעולתו חלקה ונעימה, אין דפיקות או בלבולים למיניהם.

גם לי היה חשש מענייני גיר רובוטי כפול מצמדים שיזדקן לא יפה, אבל בהתחשב בחוויות שלי ושל קרוביי מ3 השנים האחרונות, החשש נעלם.

אגב לעניין מנועי הטורבו. אני אישית נוסע ברכבים עם מנועי טורבו משנת 2016 בערך ועד היום: הייתה אופל אסטרה, הגולף המדוברת, כמה רכבי רנו (2 מהם דיזל, אחד קליאו טורבו בנזין מ2015) והיום הסיאט ארונה. חוץ מבאסטרה בכולם היו גם גירים רובוטיים כפולי מצמדים. כולם הפגינו גם חסכון בדלק וגם אמינות (ברנו פלואנס הגיר נטה להתחמם וזה קרה מספר חד ספרתי של פעמים לאורך 3 שנים) ויחד עם הביצועים הנוחים אני אישית הגעתי לנקודה שבה אין שום סיכוי שאקנה רכב עם צימוד מנוע+גיר שונה (ממנוע אטמוספרי אני מעוניין לשכוח, כך גם מגירים אוטומטיים פלנטריים/רציפים וכל ההמצאות האלה של העשור הקודם)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני שעתיים, SuperBamba כתב:

מבחינת הנדסת אנוש הכל נמצא לטעמי במקום הנכון ומספק נוחות מקסימלית. ברמת הגימור הנוכחית מקבלים מערכת מולטימדיה עם אפל קארפליי וגם משטח לטעינה אלחוטית של הטלפון (מאוד שימושי ונחמד, בטח עם המקום שם שמספיק לטלפון ענק כמו שלי) יחד עם כניסה והנעה ללא מפתח והביטוח גם מוכן לזרום על איתורן במקום קודן, שזה מבחינתי שדרוג מדהים (שונא קודנים)

ברמת הגימור הבסיסית יש אותה מולטימדיה ויש גם טעינה אלחוטית כמדומני, בעבר לא הייתה טעינה אלחוטית בסטייל.

כניסה והתנעה ללא מפתח יש גם בדגם הבסיסי.

אגב, ממני לא דרשו כלום מבחינת מיגון. כמה שפחות התקנות מקומיות יותר טוב מבחינתי.

לפני שעתיים, SuperBamba כתב:

מנוע הטורבו הצנום מספק מספיק כוח ומומנט לכל נסיעה מנהלתית שהיא (אולי אם הייתי נוסע באוטובאנים של גרמניה הייתי מתבאס, אבל אנחנו לא שם). מבחינת אבזור, מרכב חדש הייתי מצפה לטיפה יותר בתחום הבטיחותי (יש מוביליי, מוזמן להסיק מזה מסקנות) והיה אפשר לא להתקמצן על ידיות לנוסעים מעל הדלתות, אבל מעבר לזה מדובר ברכב מצוין.

זה משהו שיפתר במסגרת מתיחת הפנים. מניח שהרכב כבר יגיע עם מערכת מקורית שגם יודעת לתקן סטייה מנתיב ולא רק להתריע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני מקבל את התגובות בנוגע לאיכות שהשתכללה במנועים, כפי שציינתי לפני, כבודם של המנועים הללו מבחינת חבילה כללית מונח במקומם. 

אני ציינתי כי מנועי טורבו נכנסו למיינסטרים רק בשנים האחרונות, ולכן האמינות שלהם עדיין איננה משתווה אל מול האטמוספרי הוותיק.

פורסם

נסכים שלא להסכים.

מנועי טורבו נמצאים במיינסטרים כבר עשור לפחות, לדעתי קצת יותר.

ישנם מנועי טורבו לא מוצלחים ויש כאלו שמציגים אמינות מצוינת.

פורסם

תתפלא, אבל אנחנו כן הסכמנו. 

תראה פה: 

לפני 4 שעות, חולה רכב#1 כתב:

האמינות שלהם עדיין איננה משתווה אל מול האטמוספרי הוותיק.

לא דיברתי לרעה נגד האמינות, אמרתי שהיא עדיין לא משתווה למנוע האטמוספרי הפשוט. 

כך שיכול להיות שההבדל מינורי, אבל הוא קיים. 

• תוכן חדש...