ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 923 צפיות
אהלן חברים אשתי עובדת במרחק של 45 קילומטר לצד בכביש בין עירוני מהבית. היא לא נוסעת כל יום ולעיתים יש לה הסעות אז זה נסיעה פעמיים בשבוע בערך. אנחנו מחפשים רכב שישמש בתור רכב משני אז התקציב הוא עד 20 אלף. לא משנה ידני או אוטומטי מה שאנחנו מחפשים בעיקר הוא 1) צריכת דלק נמוכה 2) אמינות - לא חייבת אמינות מופתית אבל משהו שכן יצליח להחזיק מעמד. 3) שיהיה יחסית נוח. אשמח לשמוע המלצות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Roy142, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 726 צפיות
יש הבדל בין מה שכתוב ברישיון במידה והרכב היה בהשכרה ובמידה והיה בליסינג?
הודעה אחרונה מאת נוסעלאט, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 883 צפיות
אהלן חבר'ה, נתקלתי לאחרונה ב-NC שנת 2008 שעונה בדיוק על הדרישות שלי ומאוד לטעמי. הקאטצ' טמון בקילומטרים שהרכב עבר. על השעון, 340,000 ק"מ - הוחלף מנוע לפני 5 שנים בגלל כניסה לשלולית עמוקה. על המנוע החדש כבר נעשו 120,000 ק"מ. הרכב מטופל באופן סדיר, בעלים מציין כי יש קבלות על הכל (גם על המנוע). אשמח לדעת האם ברכבים מהסוג מומלץ להתקרב, או שאם הייתם במקומי הייתם מוותרים? בדיקה תקינה ויסודית של רכב יכולה להסיר ספק במידה והוא קיים? אודה לעצותיכם
הודעה אחרונה מאת DanGn, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם, מתעניין באיוניק שנתון 2017/2018. עיקר השימוש הוא לרכב משפחתי לנסיעות בינעירוניות. ראיתי ב - AVIS שלרוב הרכבים יש 110 אלף ק"מ או יותר. אשמח לדעת האם מומלץ לרכוש רכב היברידי מהשנתונים האלה כאשר אחריות היצרן עומדת להסתיים? האם כדאי בכלל להתעסק עם ההיברידיות או שעדיף ללכת על רכב לא היברידי? (אם כן, אשמח להמלצות עד 80,000 ש"ח) תודה
הודעה אחרונה מאת יניב78, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 691 צפיות
מסתבר שקריטריון חשוב בשבילי זה ביכולת לבטל כרית אויר ליד הנהג, ומסתבר שביונדאי ובסובארו אי אפשר לנתק. שזה חיסרון די משמעותי בשבילנו כי בתכנון שלנו להביא עוד ילד בשנה הקרובה.. כמה חשובה היכולת לשים את הילד בכיסא בטיחות מקדימה?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 832 צפיות
אשמח מבעלי ניסיון על המלצה או אי המלצה לגבי קניית רכב טויוטה אוונסיס 2011. נפח מנוע 2000. מטרת הרכב היא בעיקר לנהוג כל יום כ 30 ק"מ בערך ומדי פעם אחת לחודש לנסוע בערך כ 100 ק"מ. האם יש הבדלים במחירי הטיפולים ככל שנפחי המנוע שונים או שאין קשר בין מחירי הטיפולים לבין נפחי המנוע?
הודעה אחרונה מאת ronen88, -
ניסן מיקרה 2011
מאת Yz12- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתלבט ברכישת ניסן מיקרה 2011 עם 99 אלף קמ איך הרכב מבחינת אמינות? והכי חשוב לי מבחינת צריכת דלק אמיתית למי שיש נסיון ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת levy, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם רוצה לרכוש גרנד קופה דיזל, ראיתי כמה אפשרויות זמינות כרגע כולן 2018; 1. פרטית יד 1 80K קמ, נראית טוב מאוד, מבקשים 85. מחירון 87 2. פרטית יד 1 60K קמ, דרך קל אוטו (שנתיים אחריות שלהם), בבדיקה לפני השבחה - צריך טיפול, צמיגים, בלמים וקצת שיפשופים/תיקון פגושים, פנסים קדמיים שרוטים (3000 שקל כל פנס אם נחליט להחליף) מבקשים 80. מחירון 87 3. ליסינג 65K קמ, דרך קל אוטו (שנתיים אחריות שלהם) מבקשים 84 מחירון 87 4. יד 1 מאופרייט ליס (שנתיים אחריות שלהם) 48K קמ, מחירון 94 מבקשים 93 מתלבט מאוד - אני נוטה למספר 2 למרות הבעיות, בעיקר כי נותנים אחריות והרכב פרטי, אופרייט לא מוכנים לשיקלול מחירון עם הליסינג.. אופציה 1 אולי אפש…
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם ההשבחה שעושים במגרש מכוניות מצדיקה את תוספת המחיר שהם דורשים ? האם לסמוך עליהם או לדרוש לראות את הרכב לפני שעובר השבחה?
הודעה אחרונה מאת Carcar21, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 904 צפיות
היי חברים, לאחר הרבה לבטים אני מתכוונן לרנו קפצ'ור החדשה אבל אני חייב להודות שמתסכלת אותי הקשיחות בתנאים של נציגי המכירות שלהם וחוסר הנכונות להענקת הנחות/הטבות (אם כי אציין שאני עושה טרייד אין) - האם למישהו יש ניסיון איתם בו הם ירדו במחיר ו/או נתנו שדרוגים בחינם או בהנחה (כגון הרחבת ביטוח בחינם וכד')? תודה, דודי
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט לגבי רכב לחוזה ליסינג דרך העבודה. אשמח אם תוכלו לעזור: 1. מעריך נסועה של 40k בשנה. 2. 5 נפשות 2 כסאות בטיחות+ בוסטר כולל משענת(צריך מושב אחורי מרווח. 3. האם ישנם רכבים עם גג פנורמי/נפתח? 4.גובה נהג 1.92 ביום יום נוסע לעבודה לבד ומעדיף רכב שכיף לנהיגה(יחסית) וכמה שיותר מאובזר. עדיפות לבקרת שיוט אדפטיבית (זחילה בפקקים) בסופ״ש ובאופן כללי נסיעות עם המשפחה צריך מושב אחורי ותא מטען מרווח. איזה רכב הייתם לוקחים? בינתיים חשבתי על ה 3008 או סקודה אוקטביה החדשה(1500) או סקודה קאמיק
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, עזרתם לי מאוד עד כה ואשמח לעזרתכם פעם נוספת. לאחר ההמלצה כאן על סיטרואן פיקאסו. מצאתי אחת בלובינסקי שנראת מעניינת. בגדול, הרכב יד ראשונה עם 76 אלף ק"מ שנת 2016 (מנוע עם 165 כ"ס). יש לי את כל העבר הטיפולי שלו ונראה שהוא היה כולו בחברה. מצ"ב הדו"ח של מכון הבדיקה. אז למה אני פותח שרשור? בגדול כל בנאדם שני ששמע שלקחתי לבדיקה סיטרואן ממש דואג להזהיר אותי (כולל מוסכניק אחד). מקריאה כאן בפורום אני מבין שהרכב כן מראה אמינות ולא אמורים להיות בלת"מים עם הרכב (להוציא את האדים במיכל הדלק שהבנתי שלובניסקי מכסים). את הרכב אני מקבל עם אחריות למנוע וגיר לשנתיים. אולי למישהו יש ניסיון עם האחריות של לובינסקי ויכול להגיד האם היא שווה משהו…
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, שוקלים לרכוש ג׳יפון. זוג עם ילד בן 2 עם אופציה לתוספת בעתיד עיקר הנסיעות הן באיזור גוש דן (גבעתיים, רמת השרון תל אביב). רוצים רכב שיהיה קל לחנות איתו בתל אביב. חשוב שיוכל לסחוב גם נסיעות רציניות לפעמים למשל לאילת או ירושלים, זה לא קורה הרבה אבל לא רוצים לסבול. חשוב שיהיה מרווח כי לפעמים נוסעים עם ילדים + תיקים + עגלות + סבתות... כמובן בטיחותי מאוד ואמין מאוד. צריכת דלק לא פקטור כל כך משמעותי בשבילנו. תקציב גמיש בין 80 ל120. מניח שנכוון לרכב בן 3 בערך. שמענו על דגמים כמו קונה של יונדאי וcx5 של מאזדה. יש עוד בקטגוריה הזו? מה ההבדלים המהותיים ביניהם?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, מישהו יודע איזה מערכות בטיחות היו ב3008 מודל 2018 בנזין רמת אבזור אקטיב? (בפרימיום ברור לי שיש הכל) קראתי איפשהו שמ01/2018 התווספה לאקטיב בלימה אוטונומית והתראה על סטייה מנתיב (ללא תיקון) אבל אני לא מוצא שום מפרט לאשר את זה וברכבים ברמת אבזור אקטיב שראיתי יש מובילאי ככה שאני מבולבול (או שהוא שם בשביל התראת מרחק - לא ברור הנושא). אשמח למידע
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב פנאי קטן משומש בתקציב של כ- 90 אלף פחות או יותר, למשפחה. ישנן הרבה אפשרויות אבל השאלה שלי היא ספציפית לגבי שני רכבים שמופיעים הרבה בחיפוש ביד-2: 1. מודעות על מיצובישי ASX עולות המון בחיפוש, ממש המון, וזה קצת מחשיד אותי. הוא אמנם נפוץ בארץ אז סביר שימכר גם הרבה, אבל זה לא נראה לי בפרופורציה. גם סוזוקי S-CROSS נפוץ מאד בקטגוריה הזאת אבל לא מופיע כ"כ הרבה במודעות. האם אנשים מחפשים להיפטר מהמיצובישי? האם יש בעיית אמינות? 2. פיג'ו 2008 - נמכרת לעיתים קרובות במחירים נמוכים מהמחירון ובקילומטראז' נמוך (לפעמים פחות מ 10,000 ק"מ). ברור לי שפיז'ו עדינה יותר מהיפניות אבל האם כדאי להמנע באופן קטגורי מפיג'ו יד שניה? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 761 צפיות
בחלק מדגמי hyundai i35 2013 יש מסך מולטימדיה ובחלק אין. איך להבדיל אם אני לא רואה את פנים הרכב?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
משפחתית עד הקבר 1 2
מאת alonsheader-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום עליכם! אמ;לק: קורולה סאן מליסינג. חוזר אליכם אחרי 4 וחצי שנים מהרכישה האחרונה (פלואנס דיזל, היה טוב וטוב שהיה). קצת עלינו: זוג+1+כלב+מתכננים עוד ילדים בזמן הקרוב בע"ה. מחפשים את הרכב הכי משפחתי הכי משעמם, בגלל שאני רוצה לא להתעסק עם קניה/מכירה כמה שיותר, הכי אמין שאפשר למשוך איתו לקבר (=תחזוקת שבר טובה). עקב הנקודה האחרונה, מקריאה בפורום סקודה אוקטביה די ירדה לי מהפרק (באסה). אז אני נשאר עם ... קורולה. שאלות: 1. יש עוד מתמודדות?, הפלואנס שלי עכשיו בת 9 והיא סבבה אבל פחות מרגיש בנוח לנסוע איתה לאילת עכשיו נגיד אז זו תחושה שאני לא רוצה שתהיה לי ברכב הבא בגיל הזה. 2. מאחר ואני מתכנ…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אשמח לחוות דעת על תוצאות הבדיקה הזאת. מדובר בקיה פיקנטו 2014, 53000 קמ"ש. האם מדובר בנתונים סבירים (רשום שם באדום על כריות אויר)? כמה אפשר להוריד על נתונים כאלה? תודה רבה. עומר
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
בחירת רכב לנכה
מאת gadyh- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 857 צפיות
שלום, בקרוב אני אמור לרכוש רכב להסעת נכה, דרך חברת א.צ.מ. מבקש עזרה בבחירת הרכב המתאים. כעיקרון יש 3 קטגוריות: 1. מסחריות (קאדי, ברלינגו וכו), רוב הסיכויים שזו הקטגוריה שתאושר. 2. מיני ואן מונמך (קיה קרניבל, קרייזלר פסיפיקה), סיכוי נמוך שיאושר. 3. ואן (פולקסואגן קראוול), סיכוי גבוה לאישור, אך אני פחות מעוניין ברכב כזה. אני מחפש רכב שיתן הרגשה כמה שיותר "פרטי", עם התנהגות כביש תוססת ככל האפשר בקטגוריות האלה ואבזור רב ככל האפשר, כי רוב הזמן הרכב יהיה בשימוש שלי (28) ללא הנכה. תקציב הרכישה פחות רלוונטי, בעיקר כי לא ידוע עדיין כמה בדיוק יעלה אחרי הסבסודים, אך כן להתחשב בעלויות תחזוקה/דלק סבירות. בגדול ה…
הודעה אחרונה מאת gadyh, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
או שזה פתוח למשא ומתן ויכולים להיות הבדלים בין סוכנויות?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, מצאתי רכב מאזדה 3 שהתעניינתי בו. מדובר בסוכנות שנמצאת במודיעין. המוכר טוען שהרכב במצב מאוד טוב, והוא מתחייב שגיר, מנוע, שלדה תקינים. מהתמונות נראה שהרכב במצב קוסמטי טוב, אבל יש מצב שעבר צביעה. אני מעוניין לנסוע מחר למודיעין (גר ברחובות) בתקווה שאצא משם לאחר קניית הרכב. רציתי לשאול, מה הדבר הראשון שאני צריך לבדוק? על מה צריך לשים לב? ולמה כל כך ממליצים להתרחק מסוכניות/סוחרים? אני קצת נרתע, אבל אני לא מוצא אופציות נוספות בתקציב שלי עם ק"מ סביר. הרכב הזה נראה לי אחלה, האם מספיק שהבדיקה תצא מספיק טובה כדי לקנות? (כשאני אומר טובה, אני מתכוון שאין בעיות מיוחדות במנוע/גיר ושהשלדה נקייה). …
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 682 צפיות
הבנתי שבחלק מהרכבים יש בעיה עם המסך מולטימדיה: שהוא כהה ואי אפשר לראות בו כלום באור יום זה גורף לכל הדגם? או שזו בעיה נדירה?
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 774 צפיות
היי אשמח בבקשה לחוות דעת על מיני קופר S משנה 2010 עם תיבת הילוכים אוטומטית. בדגש על אמינות וחוויית נהיגה תודה רבה ויום נעים [emoji16] Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yuvalbarxx, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 852 צפיות
שלום כולם , אני מחפש לקנות רכב בתקציב של מקסימום 15k . מחפש רכב אמין ונוח , שאוכל למכור עוד שנה שנתיים .. אני מבולבל מכל החוות דעת למיניהן , האופציה שנראית לי הכי מתאימה היא פורד פוקוס 2012 עם הגיר הרובוטי , עוד אופציות הן לנסר 2010/11 , סיוויק 2007-09 , יונדאי i30 או אולי סקודה פאביה ? אשמח לעצות שלכם .. האם אני בכיוון הנכון ? איזה רכב מומלץ מבין האופציות ? ומה אתם הייתם מחפשים בתקציב כזה ? המון תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 528 צפיות
שלום רב, אודה לחוות דעת המבינים בפורום לגבי תוצאות הבדיקה המצורפת. האם התקלות המצוינות הינן בגדר הסביר לרכב משנתון זה? האם ממליצים לקנות את הרכב? אם כן, כמה בערך עלות התיקונים הנדרשים על מנת להוריד מהמחיר המבוקש? תודה מראש למגיבים. נתי
הודעה אחרונה מאת noiriko, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי חוות דעת על קיה ריו 2018 סאדן מליסינג 1.6 LX, במקור רציתי קיה פורטה 1.6 LX. האם זה אותו מנוע, בטיחות עלות טיפולים אמינות משפחה עם 3 ילדים בגילאי 17 15 10 נוחות במיוחד מאחורה? תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 668 צפיות
היי, הבת שלי נכה ואני עכשיו רוכש רכב עבורה. חתמתי היום על מרצדס ויטו שזה נחשב אחלה רכב (אמנם עם טיפולים יקרים אבל אני אעמוד בזה). מה שמדאיג אותי זה שהרכב מגיע ללא כיסאות ישיבה מאחור. אני חושב על 5 שנים קדימה שבו אצטרך למכור את האוטו ללא כיסאות... יש שוק לזה? זה בכלל אפשרי? מישהו עשה את זה? האם שווה לבטל את העיסקה רק כדי לעשות עיסקה אחרת עם רכב שכן יש לו כיסאות מאחור?
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ממה הסוכנים/מגרשים מרוויחים? האם הם פשוט חוסכים למוכר את ההתעסקות עם קונים ולכן קונים ממנו ביותר זול ומוכרים לי במחיר יותר גבוה?(נניח מחירון) ואם יש רכב שמישהו לא מצליח למכור, הגיוני שסוכנים יסכימו לקנות את הרכב ולנסות למכור אותו? כי יש מצב שהם יפסידו כסף ככה. או שהם קופצים על מציאות (כמו מתווחים בדירות)
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים למישהו במקרה יש את הרכב המדובר (סיאט איביזה ידנית 1.2 TSI, ספציפית מדבר על שנתון 2017 אבל הכל תופס) ויכול לשתף בנתוני צריכת דלק שלו בנסיעה בינעירונית? הולך ליסוע בעיקר נסיעות בינעירוניות ושוקל לרכוש את הרכב המדובר ומנסה להבין נתוני צריכת דלק. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dudi2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 871 צפיות
אהלן, מחפש רכב סטודנטים ידני עד 10000₪. עדיפות ל4 דלתות תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)