Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני מחפש לקנות רכב 7 מקומות (בשעה טובה המשפחה התרחבה). הצפי הוא שהרכב יהיה ברשותינו מספר שנים עם נסועה לא גבוהה במיוחד (כנראה עד 10,000 ק"מ בשנה ואולי אף פחות)

מה שחשוב לי בסדר יורד של חשיבות:

1. עלות אחזקה (ירידת ערך+אחזקה+דלק)

2. אמינות.

99. רמת אבזור\נוחות...

מבחינת תקציב אין מגבלה, אבל כאמור אני מחפש רכב שעלות האחזקה שלו תהיה נמוכה.

לאור ניסיון מוצלח עם קניית רכב בעבר מחברת ליסינג הנטיה שלי היא לחפש בחברות הליסינג טיוטה ורסו או קיה קארנס בת 3 שנסעה לכל היותר 90 אק"מ.

א. אשמח לשמוע איזה רכב עדיף בהתאם לקריטריונים שכתבתי לעייל? (אני מתרשם שהקארנס מעט זולה יותר, השאלה היא אם הזול הזה צפוי לעלות לי ביוקר בטיפולים ובצריכת הדלק הגבוהה יותר ובקושי בהשגת חלפים מכיוון שהיא נמכרה פחות מהורסו)

ב. בשנתונים המאוחרים יותר הקיה יובאה בעיקר בגרסת דיזל ובאופן מחשיד הגרסה הזו גם זולה יותר מגרסת הבנזין, להתרחק מהדיזל?

כל מידע ו\או הצעה נוספת תתקבל בברכה!

עריכה אחרונה על ידי אמת
פורסם

שלום, שני הדגמים יחסית צפופים.
ל 6 נפשות יכולים להספיק, ל 7 בעיה - לא נשאר בגאז' בכלל.
בכמות הנסיעות שלך אני לא הייתי קונה קארנס דיזל. זה גם רכב עם גיר רובוטי - אם נוסעים הרבה בפקקים/ בעיר, פחות מומלץ.
אני בעלים של ורסו 2016, שנוסע המון - מרוצה מאוד מהרכב.
אבל הוא ללא מערכות בטיחות אקטיביות, צפוף בשורה השלישית, לא הכי חסכוני ( 1:11.5 ).
יש לך גם טויוטה פריוס פלוס היברידית - דומה לקארנס/ ורסו במימדים, אבל חסכונית יותר ובטיחותית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וורסו - צפופה (אפילו מאוד ) במושב האחורי אבל אמינה וטובה.

פריוס+ - טיפה יותר טובה מהוורסו המושב האחורי הרבה יותר חסכונית ונראת הבחירה ההגיונית לך (גם הנסועה שלך נמוכה)

אוטלנדר - נפוצה מאוד אמינה וגם כאן צריכת הדלק יחסית סבירה.

פורסם (נערך)

כפי שכתבתי השיקול המרכזי שלי הוא עלות אחזקה כוללת (כולל ירידת ערך!), אני משער שהפריוס + מעצם היותה מכונית יקרה יותר פחות תענה על הדרישה הזאת.

בנוגע לצפיפות, לא ממש פקטור מבחינתי (כתבתי שרמת אבזור\נוחות במקום 99 😉).

מהסיבות האלה, התכווננתי לכיוון של הורסו והקארנס.

הנטיה שלי היא דווקא לקארנס (בנזין 2018) בגלל המחיר האטרקטיבי יותר, השאלה היא אם הזול הזה צפוי לעלות ביוקר בטיפולים בעתיד. כלומר, האם באמת האמינות של הורסו היא משמעותית טובה יותר משל הקארנס ככה שההשקעה הנוספת כעת צפויה ברמת וודאות גבוהה להיחסך בעתיד על טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי אמת
פורסם

מדוע לדעתך פריוס פלוס עונה פחות טוב לדרישות?
ביטוחים וטיפולים זולים, צריכת דלק נמוכה, שמירת ערך טובה ( במיוחד אצל מי שלא נוסע המון )-

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שמירת ערך טובה זה עניין יחסי וקשה לצפות את העתיד. אבל בהנחה שבאחוזים ירידת הערך של רכב היא מאותו סדר גודל. ככל שהרכב יקר יותר ככה ירידת הערך גדולה יותר. 

הפריוס + יקרה בערך ב-50% ככה שאלא אם כן שמירת הערך שלה היא חריגה בצורה קיצונית יחסית לקטגוריה קשה לי להאמין שהיא תצליח לשמר ערך כל כך גבוה לאורך זמן.

זה בס"כ השערות אבל אם יש לך מקור אחר אשמח שתשתף.

צריכת דלק נמוכה זה נחמד אבל בסוף זו לא ההוצאה העיקרית באחזקת רכב שלא נוסע הרבה.

פורסם

נכון, אלה רק ההשארות שלך.
נסה למצוא פריוס פלוס עם קילומטראז' נמוך. אם תצליח ותקנה , כנראה גם בעתיד יחפשו את הרכב שלך, ויהיו מוכנים לשלם בהתאם.

פורסם

חומר למחשבה מה שאתה כותב... האמת שלא תכננתי להוציא כל כך הרבה על הרכב (אם כי זה אפשרי אם זה באמת ישתלם).

ושוב אני מחזיר את הדיון לשאלה הקודמת (אם נניח לרגע את הפריוס + בצד) ורסו או קארנס?

הורסו באמת מציגה אמינות חריגה (לטובה) יחסית לקארנס?

פורסם

אצלי ורסו מציגה אמינות , אפשר להגיד, מושלמת ( אבל גם זוכה לתחזוקה חריגה ).
הרכב עם 176 אלף קילומטרים, והדבר היחיד שהוחליף חוץ מטיפולים, בלמים, צמיגים ומצבר ( האחרון אחרי 4 שנים ) היתה משאבת מים שהתחילה לנזול ב 130 אלף קילומטרים.
לא מכיר את קארנס כדי להשוות את רמת האמינות.

פורסם

נשמע מצויין.

אני מחזיק כיום יונדאי אקסנט 2010 (שלא זוכה, כמו הורסו שלך, לתחזוקה חריגה 🤣) ואני מאוד מרוצה מרמת האמינות (235 אק"מ עם הוצאה מצטברת של בערך 5000 ש"ח סה"כ בשמונה שנים על תיקונים שאינם שגרתיים\בלאי)...

לאור הנסיון החיובי האישי והמחיר האטרקטיבי יותר של הקארנס נוטה להשאר עם משפחת קיה\יונדאי. אם למישהו מהקוראים יש ניסיון בנוגע לאמינות של הקארנס שהוא יכול לשתף, אשמח!

• תוכן חדש...