Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 30 אלף - C4 VS MAZDA3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מחפש רכב נחמד ואמין לאדם אחד. גר בחיפה ועושה כמה פעמים בשבוע את קו חיפה-נהריה. מחפש אוטומטי בלבד עם בטיחות סבירה.

תקציב עד 30 אלף, אולי ניתן לחרוג מעט כלפי מעלה. סולד, ואולי לא בצדק (?), מסופר מיני כמו ספייס סטאר ושות' בשל שיקולי בטיחות.
גם סובל מכאבי גב ומחפש משהו שיהיה נוח.

מתלבט בין סיטרואן C4 2015 (מנוע פיורטק) לבין מאזדה 3 בשנתונים 2009-2011 (מאזדה בשנתון וק"מ מקבילים לסיטרואן עולה פי 2). מוזמנים להציע גם משהו אחר.

זו התלבטות עקרונית, למעשה. כשהק"מ זהה, הסיטרואן עדיין תהיה משמעותית חדשה יותר ואם הכל בסדר מבחינת סוגיית הטיימינג והריקול נעשה בזמן - תוהה האם עדיין המאזדה תהיה ככלל אצבע אמינה יותר?

על הנייר הסיטרואן נראית פגז. מאובזרת הרבה יותר, צריכת הדלק עדיפה, תאוצה עדיפה, חזקה משמעותית ולפי EURO NCAP גם בטיחותית יותר ואני כקונה נהנה מעיקר ירידת הערך ומקבל רכב די חדש ברבע מחיר מחדש.

מהנסיון שלי עם המאזדות מהשנתונים האלה עם מנוע 1.6 105 כ"ס - הן קצת חלשות, אבל סה"כ מאוד אמינות (עם 10-11 ק"מ/ל). אין לי נסיון עם C4 (2015 ואילך). חשבתי אולי לכוון למאזדה 3 ספיריט, אבל צריכת הדלק נראית די גרועה ביחס לסיטרואן (כמעט פי 2) ושוב אנחנו כמובן מדברים על אקזמפלרים ישנים יותר ב-5 שנים בערך.

אשמח לעזרתכם

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי 234
פורסם

אי אפשר להגיד בצורה אבסולוטית אז אני אפרק לך את זה לגורמים.
קודם כל מבחינת מנוע, גם אם רצועת הטיימינג הוחלפה בזמן ולא נגרם נזק למנוע עדיין המנוע של הC4 מורכב יותר טכנולוגית לכן יש יותר דברים שיכולים להתקלקל (חיישנים ומערכות למיניהן). להגיד מה יהיה עדיף מבחינת אמינות בצורה אבסולוטית קשה להגיד.

מבחינת שאר המכלולים כמו גיר, מזגן, היגוי, בלמים וכו... בימינו אנחנו נמצאים בעידן של יצור גלובלי ומערכות שונות מיוצרות על ידי יצרנים צד 3. ובמקרה של המאזדה והסיטרואן זה אומר שהן חולקות הרבה רכיבים שמיוצרים על ידי אותו יצרן, כמו למשל רכיבי בלימה שמיוצרים על ידי BOSCH, או מזגנים שמיוצרים על ידי VALEO או גיר שמיוצר על ידי AISIN. לכן בשאר הרכיבים בגלל הגיל הצעיר יותר לדעתי האישית בסיטרואן יש פחות סיכוי לתקלות כי מדובר בגדול ברכיבים שיוצרו על ידי אותם יצרנים פעמים רבות גם באותו מפעל ובאותו פס ייצור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני בעצמי מחזיק ב308 שזאת אחותה של הסיטרואן מבית פיג'ו, כי חיפשתי רכב בעל התנהגות יותר ספורטיבית\חדה ובגלל שאני נוסע בעיקר בין עירוני וה308 יותר שקטה ונוחה בטוואי הנסיעה הזה.
אם נשים בצד את בעיית הרצועה המנועים הללו דיי אמינים, בארצות ברה"מ לשעבר מנוע ה1.2 בגרסא האטמוספרית שלו בשילוב מערכת גפ"מ דיי נפוץ במוניות מסתבר שהם לא שמעו על בעיית ההתפוררות של הרצועה. אני מניח שזה בגלל שאצלהם מותקנת רצועה אחרת. בכל מקרה הם מדווחים על אורך חיים של בערך 300 אלף קילומטר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מנסיון על המאזדה, לטעמי די נוחה, לא מרחפת על הכביש אבל לא מרגישה מתרסקת לעומת הרבה רכבים 2020-2021 שנסעתי עליהם...

וכן, ה-1.6 הוא המומלץ לדעתי למרות מחסור הכוח שלו, תיבת ההילוכים בשנים האלה אמנם יחסית אמינה אבל אורך החיים שלה בשידוך למנוע ה-2000 יחסית קצר לתיבה כה מיושנת ופשוטה.

באשר לסיטרואן אני לא רוצה להטעות או לומר סתם דברים כי מעבר לסטיגמות אין לי ניסיון על הדגם הזה, אבל אני מאמין שלמחירון תמיד יש סיבה.

עדיף יפנית ''זללנית'' שעיקר ההוצאות מקורן בתחנת הדלק ולא במוסך.

עקב זאת שמדובר בנסיעה יחסית ארוכה שאתה עורך כמה פעמים בשבוע וחשוב לך נוחות, הייתי ממליץ לך לשקול רכב מנהלים, חרף ההוצאות המוגברות, אם אתה מחליט שחשוב לך לנסוע בנעימים ולשמור על הגב שלך אז שהכסף ילך כפרות.

יש לא מעט רכבי מנהלים במחירים מאוד אטרקטיבים וזאת בעיקר כי זה זן שהולך ונכחד לטובת רכבי פנאי, אבל זה לא אומר שמדובר ברכבים לא טובים, נהפוך הוא.

אם תהיה מעוניין ולהכווין אותי מעט יותר אוכל לתת לך דגמים מומלצים.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • מעניין 1
פורסם

כמובן מוזמן להציע רכבי מנהלים, אבל זה נראה לי קצת אוברקיל (?). הנסועה לא תעבור את ה-15 אק"מ בשנה, אם בכלל תעבור את ה-10...
אני גם מניח שהטיפולים והדלק ובעיקר החלפים במכוניות הללו יקרים משמעותית לעומת משפחתית רגילה ונפוצה?

פורסם (נערך)
לפני שעה, 234 כתב:

כמובן מוזמן להציע רכבי מנהלים, אבל זה נראה לי קצת אוברקיל (?). הנסועה לא תעבור את ה-15 אק"מ בשנה, אם בכלל תעבור את ה-10...
אני גם מניח שהטיפולים והדלק ובעיקר החלפים במכוניות הללו יקרים משמעותית לעומת משפחתית רגילה ונפוצה?

בגלל שיש לך הרבה נסועה בין עירונית וחשוב לך הנוחות אני חושב שמנהלים יכול להתאים עבורך, זו החלטה שלך בסוף.

ממליץ לך לבדוק לגבי רכבים כמו סובארו B4, הונדה אקורד, פולקסווגן פאסאט (הכי יקר לתחזוק, אם כי בחירת הדגם הנכון תעניק לך כמה שנים רגועות).

באשר ליפניות התחזוקה קצת יותר רגועה אבל עדיין יותר יקר ממשפחתית אבל לא משמעותית, נסועה בינעירונית תניב צריכת דלק טובה גם ברכבים גדולים, אחרי הכל, הבית שלהם הוא הכביש הבינעירוני, ביטוח יהיה מעט יותר יקר אבל לא משהו משמעותי.

כל שאלה שיש מוזמן לשאול, מקווה שעזרתי במידת מה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני רק צריך רכב עם מושב נוח ומשענת שאפשר לקחת אחורה לחצי שכיבה ושהנסיעה ברכב לא תהיה נוקשה. כשאני מסתכל על מכוניות המנהלים הללו, ברף המחירים הזה, הן שוב רק בשנתונים ישנים או מהשכרה+קילומטראז' גבוה - ואז אני שוב שואל האם זה באמת עדיף על C4 2015 עם 100,000~ ק"מ?

פורסם

לגבי הספיריט שציינת, למרות שמנוע הוא 2000 לעומת ה1600 של הגרסאות הנמוכות יותר, הצריכת דלק שלו לא משמעותית גבוהה יותר, זה ממש מעט.

הסיבה היא שבספיריט יש גיר 5 הילוכים לעומת ה4 ב1600 שמבחינת יעילות העבודה יש לו יתרון.

לגבי ההתלבטות ספציפית השנים שאתה מחפש זה הדור הפחות מוצלח של ה3, הדור לפני והדור אחרי יותר מוצלחים.

לשאלתך לדעתי עדיף את הC4 אבל בהחלט יש את עניין הרצועה וצריך לוודא את תקינותה.

אם בכל זאת אתה מכוון למאזדה העצה שלי היא קח ספיריט דור ראשון, וישאר לך כנראה אפילו עודף- חפש אחת שמורה ומדובר ברכב מהנה למדי לסגמנט

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מה ההבדל בין הספיריט דור ראשון לדור שני? למה העדיפות לראשון?

אגב לכאורה, לפי אתר גיר, בדור ראשון היא באה עם תיבה של 4 הילוכים לעומת 5 בשני.

בדור שני מאובזרת יותר גם

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי תיבת ה-5 הילוכים לא מאריכה חיים כמצופה מתיבה מיושנת ופשוטה, אמנם לא מתפרקת אבל לא מאריכה חיים כמו תיבה אוטומטית מוצלחת של הונדה או טויוטה.

מנגד גם תיבת ה-4 הילוכים בגרסת הספיריט, בגלל שמדובר באותה יחידה שמותקנת ב-1.6 ומתמודדת קצת פחות טוב עם מנוע 2000.

פורסם (נערך)

בעצם גם פורד פוקוס (לא זוכר מאיזה שנתון ורמת גימור - טיטניום? טרנד? אקובוסט?) גם יושבת על אותה משבצת vfm בדיוק כמו הסי4, לא?

נדמה לי שבאותן שנים ואותם נתונים הן גם במחירים דומים מאוד.

או שעם הזמן התגלתה כפלופ ואני לא מעודכן?

עריכה אחרונה על ידי 234
פורסם

ברמת המנוע והגיר עד כמה שידוע לי לא שינו כלום ושום דבר בין הדור הראשון לשני.

השינויים היו- בדור השני היא קצת רכה יותר ופחות כיפית לניהוג ויש לך את הדש המתקלף בדור השני.

לא שווה את התוספת עלות במיוחד שהם "הלכו אחורה" במה שהיה טוב, ובתחומים אחרים לא במיוחד הלכו קדימה כמו שהיית מצפה בשינוי דור.

לדעתי לא שווה את ההפרש- אגב מבחינת מכירות תשים לב הראשון מכר כמו לחמניות חמות, השני היה הרבה יותר צונן ובעיקר השתמש במומנטום שהדור הראשון יצר 

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...