Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובלי כל קשר, הזהירות שלך בעולם הרכב נכונה.
במקרה הספציפי לא מבקשים ממך להאמין לו רק כי יש אפשרות כזו, תהיה חשדן, תבדוק, תבקש תיעוד, וככה תוכל לדעת אם זו מציאה או נוכלות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקילומטרז' אכן נמוך מאוד אבל יכול להיות אמיתי.  יותר חשוד בעיניי הוא המכירה תוך זמן קצר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הטויוטה ורסו הקודמת שלי (2016, רכב חברה) הוחזר עם כ-41 אלף ק"מ - בזמנו סיפרתי על כך כאן בפורום ולמיטב ידיעתי חבר פורום זכה בו.

האאוטלנדר הנוכחי שלי (2019, ליסינג פרטי) נסע עוד פחות מזה (בגלל הקורונה), אמור לחזור בעוד כשלושה חודשים לחברה ונמצא כעת על כ-20 אלף ק"מ בלבד.

גם הרכבים הקודמים שלי היו בעלי ק"מ נמוך וככל שהדבר נוגע אלי היו מאוד מאוד שמורים ומתוחזקים - כל מי שקנה אותם אחרי בהחלט זכה בלוטו.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 8 שעות, alonsheader כתב:

למה לא מכון בדיקה גנרי?

נושא הבדיקה במכון גנרי הוא בעייתי באופן כללי.

צריך להבין כמה עובדות, ואז להחליט האם אתה אכן רוצה לבדוק במכון כאשר:

1. יש לא מעט רכיבים יקרים שאינם כלולים בבדיקה ו/או אינם נהנים מכל אחריות אחריה: טורבו, אלקטרוניקה בכללי, גיר רובוטי (ומח-גיר בכללי) 

ועוד.

2. הרוב המוחלט של מכוני בדיקה לא מבצע בדיקת דיאגנוסטיקה דרך שקע OBD. איך אפשר לקבל זאת בימינו, כאשר בכל רכב יש כמות נכבדת 

של מחשביםשמחוברים כולם ל-ECU (המחשב הראשי) ויכולים להצביע על שלל תקלות במנוע/גיר/בלמים/היגוי/פליטה... ואתה פשוט לא              מקבל שום מידע על תקלה שרשומה בלוג של המחשב.

3. ישנו ניגוד-עניינים מולד בינך - מזמין הבדיקה - ובין המכון.  היות והוא מחוייב לתת לך אחריות (קצרה ומוגבלת ככל שתהיה) על תוצאות 

הבדיקה,  תוכל למצא כמעט תמיד הערות "גנריות" על תקלות פוטנציאליות במכלולים יקרים, שיפטרו את המכון מאחריות במידה ויקרה משהו

זמן קצר לאחר הבדיקה. "רעש מכיוון מערכת שסתומים" , "נקישות בהעברת הילוכים" ועוד כיו"ב פנינים, הן לפעמים לא יותר מהערות סתמיות

בכיוון הזה, ולוא דוקא מצביעות על תקלה ספציפית. אז איך תדע מתי זו תקלה אמיתית ומתי סתם כסת"ח? - אז זהו, שלא תדע. הבוחן יגיד משהו 

בכיוון של "אני לא יודע - תבדוק מול מוסך".

לאור כל אלו - אני מעדיף לבדוק  רכב במוסך שמתמחה באותו היצרן. אמנם זו אינה נחשבת בדיקה רשמית לפני קנייה, והרבה יותר קשה 

להגיע למוסך טוב - אבל זו בדיוק העבודה שלי, ולדעתי ברגע שיש מכונאי טוב שבקי ברכב שאתה רוצה לקנות, תקבל תמונה מדוייקת בהרבה

הן לגבי מצב הרכב והן לגבי עלויות תיקון, אם ישנן. 5 דקות על הליפט, 5 דקות של סקירה כללית במחשב, 5 דקות של סיבוב של מכונאי מומחה - ואתה עם מידע ששווה יותר מכל מכון.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני כשעה, oriu כתב:

1. יש לא מעט רכיבים יקרים שאינם כלולים בבדיקה ו/או אינם נהנים מכל אחריות אחריה: טורבו, אלקטרוניקה בכללי, גיר רובוטי (ומח-גיר בכללי) 

ועוד.

2. הרוב המוחלט של מכוני בדיקה לא מבצע בדיקת דיאגנוסטיקה דרך שקע OBD. איך אפשר לקבל זאת בימינו, כאשר בכל רכב יש כמות נכבדת 

של מחשביםשמחוברים כולם ל-ECU (המחשב הראשי) ויכולים להצביע על שלל תקלות במנוע/גיר/בלמים/היגוי/פליטה... ואתה פשוט לא              מקבל שום מידע על תקלה שרשומה בלוג של המחשב.

3. ישנו ניגוד-עניינים מולד בינך - מזמין הבדיקה - ובין המכון.  היות והוא מחוייב לתת לך אחריות (קצרה ומוגבלת ככל שתהיה) על תוצאות 

הבדיקה,  תוכל למצא כמעט תמיד הערות "גנריות" על תקלות פוטנציאליות במכלולים יקרים, שיפטרו את המכון מאחריות במידה ויקרה משהו

זמן קצר לאחר הבדיקה. "רעש מכיוון מערכת שסתומים" , "נקישות בהעברת הילוכים" ועוד כיו"ב פנינים, הן לפעמים לא יותר מהערות סתמיות

בכיוון הזה, ולוא דוקא מצביעות על תקלה ספציפית. אז איך תדע מתי זו תקלה אמיתית ומתי סתם כסת"ח? - אז זהו, שלא תדע. הבוחן יגיד משהו 

לאור כל אלו - אני מעדיף לבדוק  רכב במוסך שמתמחה באותו היצרן. אמנם זו אינה נחשבת בדיקה רשמית לפני קנייה, והרבה יותר קשה 

להגיע למוסך טוב - אבל זו בדיוק העבודה שלי, ולדעתי ברגע שיש מכונאי טוב שבקי ברכב שאתה רוצה לקנות, תקבל תמונה מדוייקת בהרבה

הן לגבי מצב הרכב והן לגבי עלויות תיקון, אם ישנן. 5 דקות על הליפט, 5 דקות של סקירה כללית במחשב, 5 דקות של סיבוב של מכונאי מומחה - ואתה עם מידע ששווה יותר מכל מכון.

תודה על ההסבר המפורט.

הרכב הנ"ל כבר לא רלוונטי אבל כבר יש עוד שניים על הפלנצ'ה ואני מקווה שאחד מהם יהיה החתן (או הכלה 🙂 ).

מאחר ואני מחפש פורטה/אלנטרה/קורולה אז ענייני טורבו/גיר רובוטי פחות רלוונטי לי.

האם אתה ממליץ גם במקרה זה ללכת למוסך מורשה? האם כל מוסך מורשה נותן את השירות הזה? אני צריך לתאם איתם מראש?

ואם נרד לפרטים ספציפיים... אפשר להמלצה למוסך שמתמחה בקיה בבאר שבע? האם המוסכניק הגנרי שלי מספיק במקרה זה?

תודה רבה רבה

פורסם
לפני 21 שעות, alonsheader כתב:

הק"מ המחשיד בליסינג

אני החזרתי את הרכב ליסינג שהיה לי אחרי שנתיים וחצי עם 45K.

כשלקחתי, התכנון היה זה שאסע הרבה, 30K בשנה.

אחר כך קרה מצב שעברתי לגור קרוב לעבודה, אז נסעתי 5-10 ק"מ ביום.

אחר כך קרתה קורונה והרכב ליסינג זז רק פעם בכמה ימים.

בשלב הזה החלטתי שעדיף לי לספוג את הקנס (שלא היה נורא בסופו של דבר), ולהזדכות על הרכב.

במקום זה רכשתי באלפים בודדים הונדה ישנה אבל שמורה, שלנסיעות שלי מספיקה מעל ומעבר לבינתיים.

מה שאני מנסה להגיד, זה שק"מ נמוך יכול להיות הגיוני לרכב ליסינג - עובד עזב/הועזב/החזיר את הרכב מוקדם/סתם לא נסע הרבה ולקח את הרכב בשביל שתהיה לו בתשלום קבוע וידוע מראש, צרה אחת פחות בחיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 שעות, oriu כתב:

ועוד.

נכון בדיקות במכוני בדיקה מלאות בכסתחי"ם, אבל מצד שני כשאני לוקח רכב לבדיקה יש לכך 2 סיבות מרכזיות: 

1. בדיקת שלדה מקיפה ממישהו שזה המקצוע שלו.

2. בדיקת הספק מנוע כולל גרף קומפרסיה לכל צילינדר (ממה שאני מכיר אין למוסכים ציוד לכך, אבל גם אם כן, שוב מכון בדיקות - זה המקצוע שלו)

מבחינתי 2 העניינים האלה הם קריטיים וכל אחד בנפרד הוא דיל ברייקר. מה זה יעזור אם מוסך יעבור על הרכב יגיד לך שהכל בסדר אבל אח"כ תגלה בדיעבד שיש בעיה בקומפרסיה או פגיעת שלדה?

לגבי השרשור עצמו - לא מבין את אלו שפוסלים רכב בגלל ק"מ נמוך או תקופה קצרה אצל המוכר. את רוב החרטטנים אפשר לזהות כבר בטלפון ואם לא אז בטח שבפגישה אישית כשבאים לקנות. אם רכב עם ק"מ נמוך באופן חריג אז כן הייתי רוצה לראות היסטוריית טיפולים (כי מין הסתם השנתון יהיה גבוה יחסית אז לא אמורה להיות בעיה). להפך, רכב עם ק"מ נמוך הוא תמיד מציאה כי הרי המוכרים לא יכולים בפועל לממש את עלית המחיר בגלל הק"מ ואתה מקבל רכב שבקושי נסע. דוד שלי לדוגמא נכה ברגל אחת מוכר כל 3.5 שנים פרייבט במצב חדש עם בערך 25K ק"מ. מציאה עבור מי שקונה אותן.

לגבי זמן קצר אצל מוכר - לדוגמא לפני בערך שלושה חודשים קניתי רכב ממישהו שמכר אחרי בקושי חצי שנה (סיפר לי שצריך את הכסף כי זכה בדירה במחיר למשתכן וחייב כל שקל, האמנתי לו). וידאתי בטלפון שהבחור נשמע אמין, כשאני בד"כ גם זורק בסוף השיחה (אחרי שכבר סגרנו מחיר, אני נוטה מסתבר לסגור מחיר כבר בטלפון) משהו כמו: "שמע, אני רציני ובא כדי לקנות, אם יש בעיה רצינית לרכב בבקשה תגיד לי כבר מעכשיו שאני לא אבוא סתם, לא יהיה נעים לא לך ולא לי". בד"כ, אם הוא חרטטן ולא זוהה עד עכשיו (נדיר) אז אני מניח (לא קרה לי עדיין) שזה קטע שבו הוא יתחיל לגמגם או לחרטט משהו, אם אכן יש בעיה ברכב. וכמובן שמכאן והלאה יש את המפגש האישי, את פרטי הרכב, ויש אלף ואחד דרכים לעלות על סוחר רמאי או סתם חרטטן שמנסה לדחוף לך רכב דפוק. אצלי זה בד"כ לא עובר את שיחת הטלפון אבל גם אם כן בפגישה אישית תוך שניות אפשר להבין מי מה כמה ולמה.

• אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 20 דקות, yonisi כתב:

נכון בדיקות במכוני בדיקה מלאות בכסתחי"ם, אבל מצד שני כשאני לוקח רכב לבדיקה יש לכך 2 סיבות מרכזיות: 

2. בדיקת הספק מנוע כולל גרף קומפרסיה לכל צילינדר (ממה שאני מכיר אין למוסכים ציוד לכך, אבל גם אם כן, שוב מכון בדיקות - זה המקצוע שלו)

מבחינתי 2 העניינים האלה הם קריטיים וכל אחד בנפרד הוא דיל ברייקר. מה זה יעזור אם מוסך יעבור על הרכב יגיד לך שהכל בסדר אבל אח"כ תגלה בדיעבד שיש בעיה בקומפרסיה או פגיעת שלדה?

תודה על ההארה.
אני חושב שאקח למכון בדיקה בסופו של דבר.

פורסם

אני אנצל את השרשור הזה לשתף את המשך חיפושי.
אבל קודם כל אומר תודה רבה לכולם על העזרה!

על השולחן יש עכשיו קיה פורטה 03/2017 עם 42km.
אחרי חקירה מעמיקה (שלמדתי הפורום הזה) הלו הממצאים:
היסטורית בעלויות:
1725929410_.PNG.77c319c261559aa0708f6ae8a889035f.PNG
הבעלים הנוכחיים של הרכב קנו אותו ב06/2020, כלומר היד השנייה החזיקה בו חודשיים בלבד.
יש הסטוריית טיפולים מתקופת הליסינג:
12/2017: 8km, נעשה: מסנן שמן מקורי, שמן מנוע סנטטי מלא, מסנן אוויר, נוזל בלמים 1 ליטר.
12/2018: 16km, נעשה: מסנן שמן מקורי, שמן מנוע סנטטי מלא, מסנן אוויר , אטם ר'שמן, LLC טל קולנט, נוזל בלמים 1 ליטר
19/2019: 26km, נעשה: מסנן שמן מקורי, שמן מנוע סנטטי מלא, מסנן אוויר, נוזל בלמים 1 ליטר.

הטיפול הרביעי לטענת המוכר נעשה ע"י קרוב משפחה שהוא מוסכניק ואין קבלות.
מוכרח לציין שהמוכר המקורי נשמע אמין מאוד ומשתף פעולה ומעביר לי את כל הניירת שיש לו.
הוא חשב שהוא קנה ממישהו שעשה ליסינג 0 ק"מ, והופתע לגלות שזה לא היה המצב כשביקשתי ממנו לבדוק במערכת ההשדהות הממשלתית...
לטענתו הוא מוכר (אחרי שנה) כי קיבל רכב מהעבודה, והוא שם 4 צמיגי דנלופ לפני חצי שנה אז אני מאמין לו בקטע הזה.

התקשרתי למוסך מורשה קיה והצגתי את עצמי כבעל הרכב החדש והוא בדק לי ואמר שהרכב מעולם לא ביקר אצל מוסך מורשה (פרט לפעם אחת שהוחלף
מתג של החלון בתקופת הליסינג). הבחור אומר שצריך לעשות טיפול יישור קו שכולל פלאגים.

* כמה זה נורא שהרכב לא טופל במורשה?
* נניח worse case , כמה זה נורא שהטיפול הרביעי (היה אמור להיות בתום 48 חודשים, כלומר לפני 4 חודשים) לא בוצע בכלל.?

* מה לדעתכם הסיפור עם הבעלות השניה של הרכב? הרי אם הרכב היה מציאה כמו שתארתם בהודעות הקודמות, לא היה צריך סוכן שיחזיק אותו חודשיים אחרי הליסינג?

אני מרגיש שלמדתי לחקור הסטורית רכב לפני קניה אבל את המסקנה הסופית אני לא יודע לקבוע...
האם כל אלו יתבטלו ברגע שאלך לבדוק את הרכב במכון ואפשר לברך עלה המוגמר בע"ה לדעתכם?

תודה למי שהגיע עד לכאן וגם למי שלא :)

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 17 שעות, alonsheader כתב:

האם אתה ממליץ גם במקרה זה ללכת למוסך מורשה? האם כל מוסך מורשה נותן את השירות הזה? אני צריך לתאם איתם מראש?

ואם נרד לפרטים ספציפיים... אפשר להמלצה למוסך שמתמחה בקיה בבאר שבע? האם המוסכניק הגנרי שלי מספיק במקרה זה?

תמיד עדיף בעיני מוסך מורשה יבואן (ואין רבים כאלו שמוכנים לבדוק) או מוסך מורשה רגיל שמכיר את הרכב האמור. בהחלט מומלץ לתאם מראש.

לצערי לא מכיר מוסך בב"ש.  אגב, מבחינת מכוני בדיקה, אם כבר אין ברירה, שמעתי טובות על מונדיאל.

לפני 3 שעות, yonisi כתב:

1. נכון. אבל כשאני בודק רכב באופן מקצועי אזי יש לי 2 בדיקות חשובות שדי מייתרות את נושא השילדה: דו"ח היסטוריית ביטוח שאני מוציא ממרכז הסליקה של חברות הביטוח, והמכשיר הנאמן שלי לבדיקת עובי הצבע. אני מקבל תוך דקות "תמונת פחחות" של כל פאנל ברכב, וזה גם משמש אותי לבדיקת אמינותו של המוכר. במוסך שיש לו גם פחח עם עין טובה - ניתן לקבל חיווי על תאונה גם כן.

2. מכוני בדיקה כבר מזמן לא בודקים באמת קומפרסיה! מדובר בגראף שמתאר לכאורה את המצב בכל צילינדר, אולם בפועל מדובר להבנתי בלא יותר מאשר אקסטרפולציה על השוואת תצרוכת זרם בכל צילינדר בעת התנעה, ובוודאי לא בתמונה של קומפרסיה בפועל - משהו שבמקרה הטוב ידגיש הפרשים בין צילינדרים (וזה בהחלט חשוב לכשעצמו) אולם לא יתן תמונת מצב מוחלטת.

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 2 דקות, oriu כתב:

תמיד עדיף בעיני מוסך מורשה יבואן (ואין רבים כאלו שמוכנים לבדוק) או מוסך מורשה רגיל שמכיר את הרכב האמור. בהחלט מומלץ לתאם מראש.

דיברתי עכשיו עם שני מוסכי קיה בבאר שבע (כפיר, ב.ט) והם אמרו שהם לא נותנים שירות כזה...
"אם יש בעיה תבוא נסתכל..."

• ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, alonsheader כתב:

התקשרתי למוסך מורשה קיה והצגתי את עצמי כבעל הרכב החדש והוא בדק לי ואמר שהרכב מעולם לא ביקר אצל מוסך מורשה (פרט לפעם אחת שהוחלף
מתג של החלון בתקופת הליסינג). הבחור אומר שצריך לעשות טיפול יישור קו שכולל פלאגים.

למעשה, אתה קונה רכב ליסינג - וחייב להיות מודע לזה שיש כאן לכאורה חתול בשק.

אינני אומר שכל רכב מליסינג הוא גרוע בהגדרה - אבל מציע לקרא כאן את הפוסט שלי בנושא על מנת להבין ממה צריך להיזהר 

ולתאם ציפיות בהתאם.

לפני 4 דקות, alonsheader כתב:

דיברתי עכשיו עם שני מוסכי קיה בבאר שבע (כפיר, ב.ט) והם אמרו שהם לא נותנים שירות כזה...
"אם יש בעיה תבוא נסתכל..."

אז לפחות נסה את המכונאי שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, oriu כתב:

למעשה, אתה קונה רכב ליסינג - וחייב להיות מודע לזה שיש כאן לכאורה חתול בשק.

אכן, ואני מנסה "למפות" את הנקודות כשל בעסקה והאם הן (ביחד) דיל ברייקר או משהו שפשוט צריך לגלם במחיר...

וכרגע אני מנסה "לתמחר" את זה

לפני שעתיים, alonsheader כתב:

כמה זה נורא שהרכב לא טופל במורשה?

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 4 שעות, yonisi כתב:

לגבי זמן קצר אצל מוכר - לדוגמא לפני בערך שלושה חודשים קניתי רכב ממישהו שמכר אחרי בקושי חצי שנה (סיפר לי שצריך את הכסף כי זכה בדירה במחיר למשתכן וחייב כל שקל, האמנתי לו). וידאתי בטלפון שהבחור נשמע אמין, כשאני בד"כ גם זורק בסוף השיחה (אחרי שכבר סגרנו מחיר, אני נוטה מסתבר לסגור מחיר כבר בטלפון) משהו כמו: "שמע, אני רציני ובא כדי לקנות, אם יש בעיה רצינית לרכב בבקשה תגיד לי כבר מעכשיו שאני לא אבוא סתם, לא יהיה נעים לא לך ולא לי". בד"כ, אם הוא חרטטן ולא זוהה עד עכשיו (נדיר) אז אני מניח (לא קרה לי עדיין) שזה קטע שבו הוא יתחיל לגמגם או לחרטט משהו, אם אכן יש בעיה ברכב. וכמובן שמכאן והלאה יש את המפגש האישי, את פרטי הרכב, ויש אלף ואחד דרכים לעלות על סוחר רמאי או סתם חרטטן שמנסה לדחוף לך רכב דפוק. אצלי זה בד"כ לא עובר את שיחת הטלפון אבל גם אם כן בפגישה אישית תוך שניות אפשר להבין מי מה כמה ולמה.

מסכים איתך לגמרי בנקודה הזו:

עבורי, האזניים שלי חשובות (בשיחה הראשונה עם המוכר) לא פחות מאשר העיניים.

לדעת ממי לקנות - חשוב לא פחות מלדעת מה לקנות.

Just now, alonsheader כתב:

כמה זה נורא שהרכב לא טופל במורשה?

שוב, אין תשובה מוחלטת לשאלה החשובה שלך.

במידה ומוצגת היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה רגיל (ולא יבואן), ויש בה פירוט של מה בדיוק הוחלף, כולל סוג השמן - זה סימן הרבה יותר טוב מאשר "טופס אקסל" שניתקלתי בו אצל מגרשי/סוחרי ליסינג, שאיננו משקף חשבונית ספציפית של מוסך, והוא יותר מסך עשן מאשר מידע שקוף.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...