Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 208 1600 , התייעצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, פעם ראשונה כותב בפורום אחרי שקורא פה לא מעט.

בת הזוג ואני מחפשים רכב שישמש את שנינו ביום יום (כ-15K בשנה) בעדיפות לסופר מיני. 

התקציב זה 20-24K, ומכל האפשרויות שקיימות אני שוקל את האפשרות של פיגו 208 לאחר שראיתי עליו לא מעט תגובות חיוביות פה.

ראיתי שבאופן גורף ממליצים על הגרסה המחודשת של מנוע 1.2 עם גיר 6 הילוכים, אבל לצערי היא לא תכנס בתקציב הזה, לכן הגרסה הרלוונטית היא גרסת 1.6 עם 4 הילוכים. (הכרחי אוטומט)

לכן רציתי חוות דעת ספציפיות לגבי הגרסה הזו, האם יש אתה בעיות מסוימות, ואיך היא מבחינת אמינות בעיקר.

ראיתי שרוב התגובות טוענות שהשילוב של המנוע גיר המדוברים הוא לא מומלץ ושהגיר מסרס את המנוע, אבל אם שמים את עניין הביצועים והמהירות בצד, האם הדגם הזה הוא דגם מוצלח מבחינת אמינות ובתור חבילה כוללת? כי גם ככה שאר האופציות (I20, ספלאש וכו') לא מציעות ביצועים כאלו או אחרים, וזה לא השיקול העיקרי שלנו. אם לצורך העניין הרכב הוא רכב טוב, אמין ובכל תצרוכת דלק סבירה, אני מוכן לבלוע את עניין הביצועים תמורת סופר מיני בשנתון גבוה במחיר נמוך.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי bentsi93
פורסם

אמנם הגיר מסרס, אבל עדיין לא מדובר ברכב חלש.

מבחינת אמינות, חבר מחזיק ברכב כזה מודל 2015, הוא יד 1 עם 130 אלף ק״מ בערך, למעט משאבת

מים שהוחלפה לפני כמה שנים, 2 נורות וגומי של בולם משהו כזה לא היו בעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחזק, זה לא רכב חלש או איטי בצורה קיצונית פשוט לא מצטיין בזה. 

מבחינת אמינות, בת הזוג שלי מחזיקה בc3 2014 כשלוש שנים, עם שילוב מנוע גיר זהה, כיום עם מעל 120 אלף ק״מ. 

בינתיים אמינות מצויינת, לא היו תקלות למעט פקק מיכל עודפים שיצר נזילה. 

חשוב להדגיש אבל שאלה לא רכבים להזניח, מומלץ לטפל בהם במוסכים מומחים לצרפתיות (לאו דווקא יבואן) ולהשתמש בחלפים איכותיים. 

ד״א אחיות של בת הזוג קנו בדיוק כזו פיג׳ו. אם אני לא טועה 2014, הן דווקא סבלו מכמה תקלות שנבעו מהזנחה של הבעלים הקודמים, מה שמדגיש (כמו בכל רכב) לקנות רק אקזמפלר שמור. 

אישית אני מעדיף את הסיטרואן האמת, האופי הלא מאוד זריז של יחידת ההינע מתאים יותר לאופי שלה לדעתי, היא מאוד מוארת עם תא נוסעים חמוד מאוד. 

עוד נקודה חשובה היא לנסות להשיג שנתון כמה שיותר חדיש של הרכבים האלה, פיג׳ו וסיטרואן עדכנו את המנועים האלה מספר פעמים, וב2014 כביכול טופלו כל מני בעיות שהיו בשנתונים קודמים אז הייתי ממליץ לחפש מהשנה הזאת בלבד. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

רכב מאוד נוח, כיפי לנהיגה, לא חסכוני כל כך בנסיעה עירונית.  מדי פעם תקלות קלות אבל חלקים זולים... אוהב טיפולים ורגיש להזנחה. לי היתה 2012

יש כמה דברים שהחלפתי ובינהם משאבת מים ועוד רכיב שעלה 2300 שח, אמין בדרך כלל אבל צריך לשים לב ולטפל ולא להזניח.

פורסם

בתור בעלים של אחת כזאת, הגיר אכן קצת מהסס אבל בטח בתנועה העירונית יש לו מספיק "בשר".
 נוח מאוד וסהכ מעלה חיוך בנהיגה, הייתי בדילמה כמו שלך כשחיפשתי רכב שני לבית, ומבין האלטרנטיבות בחרתי בה ואני לא מתחרט לרגע.
מבחינת אמינות, אחרי יישור קו שעשיתי אצל גבע לא היו אירועים חריגים עם הרכב אך מקריאה רבה באינטרנט ושיחות עם רונן ויוסי במוסך, חשוב להקפיד לתחזק בצורה איכותית ולא להזניח.
גילוי נאות-אני בוחן אפשרות של מכירת הרכב, אם מעניין אותך תפנה אלי בפרטי.

פורסם (נערך)

נסעתי על 208 1.2 ט' אוטומט, מאמין שזה היה הדגם הבסיסי ביותר כי הוא היה מצויד בכיוון מראות ידני..........

אפילו למיקרה יש כיוון אוטומטי, הרכב הרגיש חלש מאוד מחוץ לעיר, התאכזבתי, לא נוח, הכיסא נורא מרגיז וההגה הקטן פשוט מרגיש לא טבעי.

זו דעתי בכל אופן.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 13 שעות, שליקו99 כתב:

נסעתי על 208 1.2 ט' אוטומט, מאמין שזה היה הדגם הבסיסי ביותר כי הוא היה מצויד בכיוון מראות ידני..........

אפילו למיקרה יש כיוון אוטומטי, הרכב הרגיש חלש מאוד מחוץ לעיר, התאכזבתי, לא נוח, הכיסא נורא מרגיז וההגה הקטן פשוט מרגיש לא טבעי.

זו דעתי בכל אופן.

האמת שזה פעם ראשונה שמישהו בפורום או במבחן רכב מציין שהרכב מרגיש חלש מאוד בגירסת הטורבו.

בטח לעומת שאר המתחרות בקטגוריה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, שליקו99 כתב:

נסעתי על 208 1.2 ט' אוטומט

בטוח? יש גם גרסה רובוטית עם ה-1.2 האטמ', אולי נסעת באחת כזו?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

1.2 האטמוספרית אמנם חלשה יחסית אבל בהחלט זריזה- מחזיק אחת כזאת.

הפלוס שלה הוא שהפיק מומנט מגיע בסלד יחסית נמוך ממה שנהוג לצפות מרכב אטמוספרי, לכן אתה לא צריך להגיע ל6000 סלד כדי להרגיש שהרכב מתחיל למשוך, אלא זה מגיע ב2700 לא כמו רכבי טורבו קטנים אבל משמעתית יותר מוקדם מאטמוספרית טיפוסית.

לגבי ההגה, זה לגמרי עניין אינדיוידואלי, אבל לדעתי זה מרגיש הרבה יותר טבעי וכיפי לשימוש ופחות כמו נהג משאית עם הגה ענק(לא ברור לי בכלל למה מקובל ברכבים פרטיים הגה גדול זה כלכך לא הגיוני לדעתי, אבל כנראה זה משהו שהיה מקובל בעבר לפני שהיה תגבור להגה ונשאר כי אנשים רגילים לזה)

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אצלי במשפחה היתה 1.2 רובוטית ומנוע אטמוספרי עד לפני שנה. בהחלט לא מפלצת רמזורים, אבל סוחבת מאוד נחמד יחסית למיעוט הסוסים והגיר הרובוטי העצל. כנראה שהמומנט המצוין של המנוע הזה הוא ההסבר. גם לי מעט מוזר לקרוא כאן על גירסת הטורבו כמכונית חלשה, אבל אולי הכותב ירד אליה מאיזו מכונית חזקה במיוחד ומכאן הרושם.

• תוכן חדש...