ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אנשים , מעוניין להחליף את הרכב שלי כרגע audi a3 , אני מתלבט בין המאזדה 6 2008 מנוע 2.5 (פרימיום) , לבין האלפא 159 שנת 2007-2008 מנוע 2.2 תיבת הילוכים רובוטית . התקציב שלי הוא 65-70K . דרישות : - איכות נסיעה כמו audi . - אמינות - יוקרה אגב אם התיבת הילוכים באודי A4 היית אמינה הייתי הולך עליו בעיניים עצומות . האחזקה של האלפא תהיה יותר יקרה ? והאם בצורה משמעותית ?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
שלום חברים, התעניינתי ברכישת רכב משם. יש למישהו ניסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום ראיתי שתי רכבים הונדה 06 הצורה החדשה 75 אלף קילומטר ב 56 אלף ללא ספק לחטוף וגולף 140 כ"ס TSI 100K קילומטר ב 53 לא סופי, שאני חושק בו ברמות!! הבחור של הגולף טוען שהרכב טופל במסירות. עכשיו שאלה לגבי הגולף, משהו שאני צריך לדעת על הרכב הנ"ל? זאת פעם ראשונה שאני נכנס לרכבי טורבו. ישנן מחלות כלשהן? אני מפחד לקנות את הרכב לא בא לי להידפק ויתחילו תקלות כלשהן . אני יודע ששתי הרכבים הם לא באותו קטגוריה ושתיהן אמינות אבל אני צריך ייעוץ רציני. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 656 צפיות
שלום חברים, לאחר שהסוזוקי בלנו שלנו הלכה לה אמש, אנחנו מתחילים בחיפושים אחר רכב חדש (יד שניה). נשמח מאוד לעזרתכם, השאיפות שלנו *שנת 2010 ומעלה *חיסכונית בדלק ובמוסכים כשצריך *לנסיעות עירוניות ובין עירוניות (יש לא מעט נסיעות לצפון, אזור ירושלים) *וחשוב שתיהיה בטיחותית אנחנו בתחילת החיפושים אז אין לנו יותר מדי מושג, גיר רגיל בהחלט בא בחשבון האופציות שעלו: פיאט פונטו איבו, מצובישי לנסר, קיאה פורטה, ניסן טידה. נשמח אם יש לכם רעיונות נוספים ואולי טובים יותר, הערות והארות. תודה
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי כמה שאלות חשובות ואשמח אם אנשים שמבינים עניין יענו לי ולא ילדים בני 13 שמושפעים מהיו טיוב.. בתודה מראש.. המשפחה שלנו מתרחבת, אז החלטתי עם זוגתי למכור את הדייהטסו 2007 שיש לנו ולקנות את הגולף, רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח אם תענו לי ביקורת בונה. 1) מכיוון שיש הרבה דגמים של גולף בשנות ה-2005-2006 רציתי לדעת איזה דגם הכי מומלץ (גיר אוטומטי בלבד)? 2) מה ההבדל בין גולף לפולו? הם נראים אותו דבר.. מה יותר מומלצת? 3) במחיר באיזור ה-30 אלף (פלוס מינוס 5 אלף) איזה רכב עוד מומלץ בקטגוריה הזאת? חשוב לציין שאנחנו מחפשים חיסכון בדלק, איבזור ונוחות נסיעה (חווית נסיעה) וכמובן בטיחות של הרכב, אלו הקרטריונים החשובים לנו ביותר. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי..לצערי רכשנו מחברת קל אוטו עסקת ליסינג לא משתלמת במיחד לפני כיומיים. פרטי העסקה .קיה ריו נפח 1600 מליסינג שנת 2009 190.000 ק"מ מקדמה של 15.000 תשלום חודשי של 250 לשלוש שנים ולאחר מכן אופציה לרכישה של 16.000 או לחלופין להחזיר את הרכב. עכשיו שאלתי היא כזאת האם יש מה לעשות לאחר ביצוע העסקה של יומיים בלבד ושהרכב לא רשום על שמנו אלא על שם חברת הליסינג (קל אוטו) אנחנו ממש אובדי עצות לא יודעים מה חשבנו לעצמנו שחתמנו על עסקה כל כך שולית .
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי שיטוטים רבים בפורום וברחבי האינטרנט די נסגרתי על רנו קליאו ידנית 1.2 2011/2012 בהתאם לתקציב כ-40K ורוב הזמן אסע לבד כ-50ק"מ ביום לעבודה אני חושב שזה הרכב האידיאלי בשבילי כמובן שאשמח לשמוע לחוות דעת אחרות ישנו רכב אשר בעליו טוען שהוחלפה דלת ימין קדמית בעקבות מכה ואין שום פגיעה אחרת כתוצאה מכך האם צריך לתת לזה תשומת לב מיוחדת או שזה תקין ואפשר להמשיך הלאה כמובן עם בדיקה וכל הנדרש תודה מראש דוד
הודעה אחרונה מאת David Goren, -
-
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, מעוניין לקנות רכב חדש. אני בן 24 ככה שאני לא רוצה רכב גדול. חשבתי על סיאט איביזה או משהו בסגנון (למרות שדיי התלהבתי מהאיביזה). עדכון: הרכב בעיקר משמש אותי לנסיעה מהבית לעבודה (ראשון - ת"א) ומידי פעם לצאת ככה שזה לא ממש משנה. מבחינת תיבת הילוכים, מעדיף אוטומט (למרות שממש אין לי בעיה עם ידני) הממוצע שלי בשנה זה בערך 12,000 ק"מ (אני לא נוסע הרבה) כמות נוסעים, רק אני נוסע ברכב כך שאין לי בעיה לרכב עם 2 מקומות מעוניין ברכב חדש, מבחינת תקציב 140K אבל אני גמיש גם למעלה (מוכן גם 150) אם צריך להוסיף עוד פרטים תגידו ואוסיף אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- 0 תגובות
- 558 צפיות
מישהו יודע מה ההבדלים בין הדגמים של האוריס היבריד סטיישן 2014 ו2015 ? מדובר ברכב ליסינג והוצע לי לקבל 2014 עכשיו או לחכות חודשיים ל2015, רציתי לדעת אם יש שינוי ואם יש שינוי האם כדאי לחכות או שהוא שולי. תודה
הודעה אחרונה מאת sihproma, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 483 צפיות
בבדיקת מכון נמצא שהצמיג הרזרבי לא תקין - זה צמיג בגודל רגיל. כמו כן יש מכה רצינית במכסה תא המטען - צילמתי תמונה. מבקש הערכת עלות תיקון + צמיג טוב. https://drive.google.com/file/d/0B8vyC5CDKdIBZlJPc3lSWEc3VVU/view?usp=sharing
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרבה אמרו לי שלא כדאי לילקנות יונדאי גטס כי הוא שותה דלק והשאלה שלי היא כסטודנט שצריך רכב קטן וחסכוני לעבודה וללימודים זה שווה לי? האוטו אמין? האם הוא באמת צורך הרבה דלק? ואיזה מודל ובאיזה שנה...?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
שני הדגמים המפוארים של סוג הרכב. אותו נפח מנוע, אותם כוחות סוס. אותה שנה (2006). בשביל שהמחיר יהיה דומה המאזדה בדגם סדאן ויהיה לה קצת יותר ק"מ ( 190 אלף לעומת 140 ) המחיר יהיה באיזור ה 20 אלף (לגטס יש חלון גג ולמאזדה אין אם אני לא טועה) מהיכרות שלכם או של חברים שלכם עם הרכבים. איזה רכב עדיף? נמקו! כמובן שיש להתחשב בתקלות חוזרות, בלאי של רכב, חלפים, דלק, נוחות, וכמובן היצע וביקוש - שיהיה לי כמה שיותר פשוט למכור עוד שנה שנתיים. תודה לעוזרים! אני די בתול בעניין אז כל עצה נוספת תתקבל בברכה נ.ב אם הרכב שמור והכל ושילמתי X כסף. כמה בערך אני "יפסיד" עליו לאחר שנתיים ?! נכון לגבי שני הרכבים וגם בכללי באחוזים.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי לכולם, אני מחפשת רכב יד שנייה וביום שישי האחרון ראיתי רכב דייהטסו סיריון כאשר ברשיון צוין בעלים קודם 01 (כלומר המוכר הוא יד שנייה) . בכל אופן מה שטוען המוכר זה שמדובר בעצם ברכב יד ראשונה ונקנה במימון ולכן יד שניה, כלומר הוא טוען שקנה את הרכב מחברת דייטסהו חדש מהניילונים ומכיוון שבוצעה עסקת תשלומים (מימון) אז עד שלא סיימו את התשלומים הבעלות היתה רשומה על שם החברה ולכן הם רשומים ברשיון כבעלים 01. אף פעם לא נתקלתי במצב כזה אלא אם כן מדובר בחברת ליסינג או השכרה. לי הגיוני שבמצב כזה המוכר אמור להרשם מיד כבעלים ראשון כלומר אמור להיות רשום בעלים קודם 00 ולא 01. אני תוהה אם אכן הם היחידים שהחזיקו ברכב ואכן מה שנאמ לי לגבי היד נכון או שהרכב בעצם היה בעבר בליסינג או השכרה …
הודעה אחרונה מאת Stone, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צריכת דלק הבנתי שהיא באיזור ה 1-11/12 נסיע ביום באיזור ה 70-80 קילומטר בנסיעה רגוע על 90 קמ''ש (אני לא מהממהרים ונהנה מהנסיע) מדובר על הדגם עם 3.2/3.6 ליטר. הבנתי שזאת הנעה אחורית, מה זמינות החלקים שלהם בארץ? מה אמינות המנוע? מה אמינות הגירים? הבנתי שיש להם בעיה של שרשראות טיימינג שנמתחות, כל כמה זמן מחליפים טיימינג במנועים האלה? שרשרת זה כבר קצת יורת רציני, רצועות גומי זה בדיוק שעה עבודה. ישנן מחלות חוזרות במערכות החשמליות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, בקרוב בעקבות מעבר דירה נאלץ להתחיל לבצע נסיעות של 100 ק"מ ביום לכל כיוון. מתלבט בין הרכבים הנ"ל כשהשיקולים בסדר חשיבות יורד : 1. נוחות נסיעה מלפנים. 2. נוחות נסיעה מאחור. 3. תאוצה ורעשי רוח במהירות בינעירונית. 4. שווי מס 5. נפח העמסת מטען. 6. חיסכון בדלק. אשמח לתובנות מבעלי אחד מהרכבים הנ"ל. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אנו מחפשים רכב משפחתי רחב ומרווח ככל שניתן, בתקציב של עד 145,000 שקל, ללא אפשרות חריגה מסכום זה. מתלבטים בין סקודה סטיישן חדשה לבין אופל אסטרה חדשה. השיקול העיקרי - שיהיה מקום נוח ככל שניתן לשלושה מאחור. יש המלצה? יש עוד אלטרנטיבות (למעט פוקוס סטיישן...) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
היום הלכנו לחפש CX-5 מליסינג בתמחור נורמלי, שנת 2012-13. רכב ראשון 2012 מסוחר קילומטרז' 70K תמחור לוי יצחק - 100,400 שח אחרי שקלול והורדת 10% על ליסינג (116K לפני שקלול). תמחור יד2 - 125,500 שח אחרי שקלול והורדת 10% על ליסינג. הוא רוצה 125K ולא מוכן לרדת שקל. הצענו 118K ולא הסכים. הוא אומר שזה רכב עם הרבה ביקוש ואם נרצה ב-119K יש לו אחד עם עוד 30 אלף קילומטר. על פניו הרכב נראה אחלה ולא עבר תאונות וגם בצבע שאישתי רוצה. והוא כביכול הולך לפי מחירון יד2. איך יתכן שיש הבדל של 25K בין מחירון לוי יצחק למחירון יד2?? רכב שני מאדם פרטי שקנה בליסינג - 2013 - פחות מחצי מהקילומטרז' של הראשון. תמחור לוי יצחק לאחר שקלול - 114K. הוא כנראה יסכים אפילו בקצת פחות מזה.…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי , כבר כמה שבועות שאני מחפש לאון FR משנתונים 2010-2011 ולא מצליח למצוא רכב נקי ושמור , לאור המצב יש אלטרנטיבות ? התקציב הוא סביב ה 110 אלף. הדרישות : גיר אוטומטי בלבד , 4/5 דלתות , ספורטיבי (גודש) , וכמה שיותר חסכוני כמובן באופן יחסי (הכוונה לא לאחד שעושה 1-5). תודה מראש לכולם !
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב אני מתכנן לקנות רכב שכרגע משועבד לבנק,כל מה שצריך לעשות זה שהבחור יסגור את ההלוואה יסיר את השיעבוד יביא לי אסמכתא וזהו? או שצריך לגשת למשרד הרישוי וכאלה דברים? ואחרי הסרת השיעבוד ואסמכתא מהבנק פשוט ניגשים לדואר ומעבירים בעלות מידית או שלוקח לזה זמן להתעדכן? תודה !
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מעוניין לקנות קיים כרגע גרנדיס שתיין לא עומד בזה מעוניין להחליף ב c4 פיקאסו שווה?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 950 צפיות
שלום לכולם, אז אחרי שעסקת 206 שנת 2008 התפוצצה לי בפרצוף ולא מצאתי כרגע אלטרנטיבות אחרות החלטתי ללכת לכיוון הפונטו חזרה. את האמת שהייתי נעול על ידני בלבד כל התקופה עד שהסתכלתי על הרמות גימור של האוטומט של הפונטו משנים 2006 ואילך (ספייס וגרנדה). את האמת הייתי מופתע. הדגמים האוטומטיים מאובזרים הרבה יותר. ebd, esp, abs, ו6 כריות אוויר ועוד המון מערכות אחרות לעומת כרית אחת או שתיים ומערכת abs בלבד. הבנתי שזה נכון כמעט לכל הרכבים, שעניין האבזור הוא טוב יותר בדגמים האוטומטיים. ככה שיכול להיות שגם אם אחפש רכב אחר החירה תהיה אוטומט. אני מתכוון לנסוע 10k בשנה וטולי אפילו פחות. לפי הערכה גסה וחישוב יבש. השאלה האם יש מחלה מסויימת שכדאי לדעת על השנתונים האלה. בעיקר מדו…
הודעה אחרונה מאת LuppiK, -
-
- 1 תגובות
- 550 צפיות
לנסיעות קרובות, פשוט אמין וחסכוני, יכול להיות גם רכב קטן ולא משפחתי. תודה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב לכולם, אני מאוד מתלבט לגבי רכישת רכב שברולט סוניק 2013 LTZ פלטיניום 5 דלתות. השוני וההבדל של השנה הזאת ספציפית מ2011-2012 מאחר ויש הבדל גדול באיבזור. מאוד משנה לי ומושך אותי האיבזור הרחב. הבנתי שגם תוקנו בעיות שונות בגיר. חיפשתי שרשורים על תקלות\מחלות ידועות ועוד.. אך לא מצאתי פרט למבחני רכב של וואלה רכב וכאלה שבוצעו בשנת 2011. לכן אני רוצה לשמוע מבעלי הרכב הזה או מי שמכיר ונסע תגובות,דעות, הערות\הארות לגבי אמינות הרכב, תקלות, צריכת דלק, בקיצור הכל וכל מה שיכול לשפוך אור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מחפש רכב קטן לאישתי מה מבינהם עדיף? אשמח לפירוט לגבי נוחות,תקלות, עלות טיפולים וצריכת דלק מאנשים שהיה או שעדיין יש להם את הרכבים תודה מראש אלדד
הודעה אחרונה מאת carpz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מדובר בדגם 1.6 עם תיבת הילוכים DSG. הרכב מחברת באדג׳ט שלפי מה שנאמר היה בליסינג פרטי. ברישיון יהיה רשום השכרה-חכירה (האם זה תקין?). הרכב עבר 87,000 ק״מ ובמצב ממש ממש טוב. גם חיצונית וגם הסלון, הכל נראה מאוד שמור. גם נסיעת מבחן הרגישה טוב (בלי רעשים או קירקושים), נסעת חלק מאוד וגם עברת הילוכים הרגישה טוב (אני לא מוכנאי). היסטוריית טיפולים מסודרת, לא תוקן/הוחלף שום דבר. החליפו את כל ארבעת הצמיגים לאורך השנים. הרכב עוד לא עבר בדיקה וניכנס לבדיקה ממוחשבת ביום ראשון ואחר״כ למסוך לטיפול ותיקונים אם צריך. אני סיכמתי שאקח את הרכב לבדיקה עצמאית נוספת ואם יתגלו ליקויים נוספים אז גם אותם יתקנו על חשבונם. בגלל שרכב היה בליסינג פרטי אז באדג׳אט נותנים אחריות על גי…
הודעה אחרונה מאת djushi, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 838 צפיות
כמו שאתם מבינים עדיין מתלבט איזה רכב לקנות. כרגע יש לי סכום של 50000 ביד מוכן לפעולה. ראיתי סקודה פאביה 1.2TSI מחברת השכרה 84000 קילומטר המנוע נשמע טוב (יש לי סקודה יטי עם אותו מנוע) וגם תיבת ההילוכים חלקה, לא ניתן לדעת כמה נהגים נסעו על הרכב, הרכב לא עבר תאונות (אך בשבילם אם הם החליפו את הפח בדלת זה לא נקרא תאונה). בגדול הרכב מבפנים נראה טוב, אין קרעים במושבים, משענת יד שבורה אבל הם מחליפים במקורית,מושבים קדמיים נראים טוב, מושבים אחוריים נראים מלוכלכים יחסית מאוד לעומת הקידמיים, חמישה גלגלים חדשים (יצרן סיני זול "קיקה" משהו.....), הפלסטיקה ברכב נראת טוב (אין סריטות והם ניקו עם חומר מיוחד שמחדש את הפלסטיקה), מבחוץ ישנם סריטות אך לא פגיעות, כשפתחתי את הדלתות המתחת נרא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 527 צפיות
היי כולם, אני בהתלבטות! אני מעוניין לקנות רכב בתקופה הקרובה.. אין לי הרבה נסיון בזה (אין לי נסיון בזה בכלל). כדי לבדוק איך אצליח להשיג כסף לקנות את האוטו, קראתי כל מני כתבות שסיבכו אותי בין כל סוגי ההלוואות והבנתי שהדרך הכי פחות מסוכנת היא הלוואה בנקאית.. הגעתי לדף הזה שמדבר על אפשרויות של מימון לרכב: https://www.bankhapoalim.co.il/wps/portal/PoalimPrivate/products?WCM_GLOBAL_CONTEXT=Poalim%20-%20Content/poalimsite/sitearea_maintabs/sitearea_motsarimvesirutim/sitearea_halvaotshrai/mimunlerechev/carhalvaa יש כאן מישהו שלווה מהם בעבר? חשוב לי לא "ליפול" אז אני מתייעץ אתכם קודם.. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לקבל חוות דעת על הרכב עם המנוע החדש . תודה
הודעה אחרונה מאת drazic234, -
-
- 1 תגובות
- 558 צפיות
מעוניין מחר לקחת רכב (קיה) לבדיקה לפני קנייה במעבדה לרכב בחולון, עליה ראיתי המלצות בפורום. מצד שני מצאתי כתבה בגוגל מלפני 3 שנים על כך שמכוני הבדיקה בעצם לא מחברים את הרכב למחשב ולכן יכולים לפספס את כל התקלות במערכות החשמליות (abs, כריות אוויר וכו') שהן היקרות באמת ובאותה כתבה אף הוזכרה המעבדה לרכב בחולון כמקום שלא עלה על התקלות האלה (לא רק הוא - כל המכונים שנבדקו באותה כתבה) מצד שלישי עברו מאז 3 שנים... שאלותיי הן: האם מכוני הבדיקה התקדמו מאז וכן מחברים את האוטו למחשב הרכב כדי לעלות על תקלות אלה? 2. אם לא - מה אתם ממליצים לי לעשות? לוותר על מכון הבדיקה וללכת למוסך מורשה? האם מוסך מורשה יכול לבדוק את כל הדברים שמכון בדיקה בודק? יש איזה מוסך מורשה של קיה מומלץ בא…
הודעה אחרונה מאת falcon1, -
- 2 תגובות
- 924 צפיות
נוסעים: 2 * מבוגרים 1 * גיל 3 1* עתידי (מתישהו. לא בתכנון הקרוב) טיולים: נסיעה לטיול בלבד, פעם ב-3-4 שבועות. שטח קל + ציוד לינה ללילה אחד. 2* אוהל קטנים פויקה, מנגל, אוכל, שתייה, מחצלת, בגדים. רצועות גרירה, ג'ק. יתאים או שיהיה צפוף בטירוף וכדאי ללכת על משהו יותר מרווח בסגנון פג'רו ארוך ישן וטוב? אם יש למישהו תמונה של הבגאז', זה כמובן יהיה נהדר
הודעה אחרונה מאת udical,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,007 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Igalz
- רפי לין
- santiago
- PYA
- avi 1234
- davemustaine87
- farkash7
- לירון .ה.
- RedLabel
- Moshe c
- chrono
- yahaga